Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πουλήσω ένα iPad στο eBay αλλά δεν το έχω ξανακάνει και έχω τις εξής απορίες:

1. Εφόσον ο αγοραστής μπορεί να είναι από οποιαδήποτε χώρα, πώς ξέρω πόσο θα στοιχίσουν τα μεταφορικά πριν βρω αγοραστή ώστε να τα καταχωρήσω στην αγγελία?

2. Κάποια προτίμηση για μεταφορική εταιρία?

3. Γενικότερα τι πρέπει να προσέξω?

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοιτα θα σου σαν αγοραστης ,εχω αγορασει απειρα πραγματα αλλα δεν εχω πουλησει.,εχω πολλους γνωστους που πουλανε.Λοιπον στην αγγελια βαζεις τις ωρες που στελνεις, μπες και στο site της ελτα και κοιτα μαζι με την συσκευασια το βαος ποσο θα σου βγαινει.Κοιτα ποσο παει το κοστος με tracking number,αλλιως καλυτερα μην στειλεις..Αρχικα πριν το βαλεις στο ebay,αποψη μου ειναι το βαλεις σε ολα τα τεχνολογικα forum σαν αγγελια και σε ομαδες στο facebook αγγελιων για κινητα και υπολογιστες.

Δημοσ.

Στα ΕΛΤΑ μπορείς να δεις πόσο είναι τα μεταφορικά για κάθε χώρα ξεχωριστά και τα δηλώνεις στο ebay επίσης ξεχωριστά (οτι αν ο αλλος πχ ειναι απο Αγγλία θα είναι συν 10 ευρώ, αν είναι από Αμερική συν 25 ευρώ, τυχαία παραδείγματα).

Υποψιν ότι τα ΕΛΤΑ αλλαξαν τις χρεωσεις προχθες και είναι 2 φορές πιο πάνω σε πολλές περιπτώσεις.

Όσο για το τι πρέπει να προσέξεις, να είσαι 100% ειλικρινης στην αγγελία σου αναφεροντας τυχόν σημάδια ακόμα και αν δεν φαίνονται και να βάλεις πεντακάθαρες φωτογραφίες όσο καλύτερης ανάλυσης μπορείς εστιάζοντας στα παραπάνω σημάδια, έτσι κανένας δεν θα δυσανασχετήσει παίρνοντας το προϊον στα χέρια του.

Για αποστολή επειδή τα ΕΛΤΑ δεν υπάρχουν στο ebay, δηλώνεις την αντίστοιχη ταχυδρομική υπηρεσία ανάλογα με το ebay που χρησιμοποιείς (πχ USPS στο ebay.com, Royal Mail στο ebay.co.uk κτλ) πάντα με tracking number, για courier δεν το συστηνω αφού η χρέωση θα ανεβει κατακορυφα.

.

Δημοσ.

Τα ΕΛΤΑ σταμάτησαν τη προσφορά για τα δέματα εσωτερικού

Στο κάθε ebay έχει "αποστολή εκτός Χ" όπου Χ το όνομα της χώρας του site, δεν βάζεις usps κτλ

Τα μεταφορικά μπορείς να τα δεις στο site των ΕΛΤΑ, ένα μικρό κουτάκι περνάει ως αλληλογραφία με κόστος 8-10Ε συστημένο

Το σε ποια χώρα θέλεις να πουλήσεις το αντικείμενο το επιλέγεις εσύ όταν φτιάχνεις την καταχώρηση. Υποχρεωτικά το στέλνεις μόνο στη χώρα του ebay που κάνεις τη καταχώρηση

Απο εκεί και δεν αξίζει να ασχοληθείς αν είναι να δώσεις μόνο ένα αντικείμενο. υπολόγισε 15% προμήθεια ebay+paypal και ότι τα χρήματα σου θα είναι στο νόμισμα της χώρας του ebay και δεν θα αξίζει να τα τραβήξεις λόγο επιπλέον προμήθειας.

Επίσης τα χρήματα σου δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμα για 2-3 βδομάδες γιατί δεν έχεις πιάσει τα απαιτούμενα όρια πωλήσεων

Δοκίμασες να το πουλήσεις στο insomnia;

Δημοσ.

Κοιτα θα σου σαν αγοραστης ,εχω αγορασει απειρα πραγματα αλλα δεν εχω πουλησει.,εχω πολλους γνωστους που πουλανε.Λοιπον στην αγγελια βαζεις τις ωρες που στελνεις, μπες και στο site της ελτα και κοιτα μαζι με την συσκευασια το βαος ποσο θα σου βγαινει.Κοιτα ποσο παει το κοστος με tracking number,αλλιως καλυτερα μην στειλεις..Αρχικα πριν το βαλεις στο ebay,αποψη μου ειναι το βαλεις σε ολα τα τεχνολογικα forum σαν αγγελια και σε ομαδες στο facebook αγγελιων για κινητα και υπολογιστες.

Οκ ευχαριστώ.

Το έχω βάλει εδώ και κάμποσες μέρες αλλά ούτε ένα ενδιαφέρον... είναι iPad Mini 2 Retina 32GB WiFi + 4G σε άριατη κατάσταση με παρελκόμενα κουτί και μια θήκη, το έβαλα 290€ λεα είναι πολλά?

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ.

Το έχω βάλει εδώ και κάμποσες μέρες αλλά ούτε ένα ενδιαφέρον... είναι iPad Mini 2 Retina 32GB WiFi + 4G σε άριατη κατάσταση με παρελκόμενα κουτί και μια θήκη, το έβαλα 290€ λεα είναι πολλά?

Να σου πω την αληθεια δεν εχω ιδεα για τις τιμες των προιοντων τις apple :)

Δημοσ.

Τα ΕΛΤΑ σταμάτησαν τη προσφορά για τα δέματα εσωτερικού

Στο κάθε ebay έχει "αποστολή εκτός Χ" όπου Χ το όνομα της χώρας του site, δεν βάζεις usps κτλ

Τα μεταφορικά μπορείς να τα δεις στο site των ΕΛΤΑ, ένα μικρό κουτάκι περνάει ως αλληλογραφία με κόστος 8-10Ε συστημένο

Το σε ποια χώρα θέλεις να πουλήσεις το αντικείμενο το επιλέγεις εσύ όταν φτιάχνεις την καταχώρηση. Υποχρεωτικά το στέλνεις μόνο στη χώρα του ebay που κάνεις τη καταχώρηση

Απο εκεί και δεν αξίζει να ασχοληθείς αν είναι να δώσεις μόνο ένα αντικείμενο. υπολόγισε 15% προμήθεια ebay+paypal και ότι τα χρήματα σου θα είναι στο νόμισμα της χώρας του ebay και δεν θα αξίζει να τα τραβήξεις λόγο επιπλέον προμήθειας.

Επίσης τα χρήματα σου δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμα για 2-3 βδομάδες γιατί δεν έχεις πιάσει τα απαιτούμενα όρια πωλήσεων

Δοκίμασες να το πουλήσεις στο insomnia;

Ναι αυτό εδώ είναι: http://www.insomnia.gr/classifieds/apple/ipad/953459-ipad-mini-2-retina-32gb-4g-cellular-space-gray/

Το έχω βάλει εδώ και κάμποσες μέρες αλλά δεν έχει ενδιαφερθεί κανεις, το δίνω ακριβά λες?

Δημοσ.

Ούτε εγώ έχω ιδέα απο apple φίλε μου

Δες παρόμοιες αγγελίες εδώ, δες και ebay να δεις τι παίζει

Πάντως έχε στο νου σου ότι σου είπα, πχ ebay αν φύγει 300Ε με μεταφορικά στη τσέπη σου μένουν όσα να το πουλούσες εδώ 240-250Ε

+ Ελλάδα δεν έχεις ούτε το φόβο να σε κοροϊδέψουν (σπάνιο αλλά μπορεί να συμβεί ειδικά σε τέτοια προιόντα) 

+τα λεφτά σου είναι άμεσα στη τσέπη σου

Εγώ δεν θα έμπαινα στη διαδικασία του ebay

• Like 1
Δημοσ.

στο ebay δεν αξίζει να πουλάς ακριβά αντικείμενα κράτα  ενα 10-15% απο την πώληση κοίτα πρώτα σε άλλα site η στις αγγελίες του insomnia

Δημοσ.

Οκ παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Κατά πώς φαίνεται θα το αφήσω στις ελληνικές αγγελίες. Ίσως ρίξω την τιμή στα 250€ δε λίγες μέρες αν δεν γίνει τίποτα διότι το έχω βάλει και insomnia και xe.gr και σε πολλές αγγελίες στο facebook και στο iwant2.gr αλλά τίποτα...

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Επειδή δεν έχω πουλήσει και γω ποτέ στο ebay, έχω πολλές απορίες.

Θέλω να πουλήσω κάποια blurays, που περνάνε πιο πολύ στο εξωτερικό απ'ότι στην Ελλάδα. Εδώ έχω δοκιμάσει, αλλά τίποτα.

1) Δεν έχω καταλάβει αυτό για τις προμήθειες:

Αν δηλ η τιμή που θέλω είναι 60€, πρέπει να βάλω + 15% την τιμή στο ebay;

2) βλέπω μερικές φορές μερικοί πωλητές δε στέλνουν σε όλες τις χώρες (πχ. Ασίας, Αφρικής κτλ.)

Μήπως να το κάνω και γω;

3) Επίσης με τα ταχυδρομικά αγχώνομαι, γιατί δεν είναι δυνατόν να ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ πόσο θα κοστίσει ένα αντικείμενο.

(βλέπω τον τιμοκατάλογο των ελτά: 1 κιλό δέμα, 25€ για Ευρώπη. 30€ για άλλες χώρες. πολλά δεν είναι; Και αυτό που λέει Α προτεραιότητας είναι με tracking number;)

πως μπορώ να είμαι σίγουρος αν κάποιος παρέλαβε ή όχι το δέμα; Τί επιλογή shipping πρέπει να βάλω;

πχ. αν μου πει κάποιος ότι δεν το πήρε, να ξέρω αν λέει αλήθεια ή ψέμματα.

4) Ακόμη, να βάλω μόνο paypal για πληρωμή και θα έρθουν στο balance;

Και δε θα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για 2-3 βδομάδες που είπατε;

5) αν βάλω το αντικείμενο σε κουτί πχ. του amazon (για να μην αγοράζω καινούργιο κουτί) πειράζει;

Θα το τυλίξω βέβαια απ'έξω με χαρτί καφε δεμάτων.

6) αν του έρθει του άλλου τελωνείο, τί κάνω;

Δημοσ.

1) Αν θες 10€ θα βαλεις χονδρικα 11.5€ για να παρεις αυτα που ζητας .

2) Κανε exclude τους παντες πλην Ευρωπαικη Ενωση και ΗΠΑ . Θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο ετσι απο πιθανες κακοτοπιες.

3) υπολογισε ανα blue ray περιπου 9€ ως μεταφορικα ( εαν περιλαμβανει και κουτι) ΠΑΝΤΑ registered

4) δεν θα μπορεις ειναι κανονας του ebay.

Εαν δεν πεθαινεις για τα λεφτα δεν ειναι θεμα. Υπομονη θελει.

5) δεν πειραζει αρκει να μην ξεφυγεις στο βαρος περαν των 499γραμμαριων

6) τιποτα . Αυτος ειναι υπευθυνος .

Για ενα br disc δεν θα του κατσει παντως.

7) κοιτα τον τιμοκαταλογο των ΕΛΤΑ στα ακανονιστα και οχι στα δεματα.

Καλη πωληση

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Γιατί να μην ξεφύγω από τα 499gr.;

4 bluray μαζί θέλω να πουλήσω.

Ψάχνοντας, είδα ότι έχουν βάρος 560 gr.,μαζί με κουτί, φουσκάλες κτλ, πες 700.

Μήπως να βάλω μια fix τιμή 25€ για όλους λέω, και αν πληρώσω πολύ λιγότερο να επιστρέψω τα χρήματα στον αγοραστή.

(για ένα bluray βλέπω οι ξένοι βάζουν περίπου 10€ shipping)

EDIT: από όλα αυτά να διαλέξω το πρώτο;

Και αν ναι, τί λέω στα ΕΛΤΑ όταν πάω να το στείλω; Πώς το στέλνω;

post-85554-0-98200700-1506688637_thumb.png

Δημοσ.

Λοιπόν, το έβαλα και ο Θεός βοηθός.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ενώ έβαλα free shipping για την Ελλάδα, μου βγάζει το ίδιο ποσό που έχω βάλει για τις άλλες χώρες.

Αλλά δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς για αυτά ενδιαφέρονται περισσότερο οι ξένοι.

Εδώ δεν έχει ζήτηση το bluray.

Δημοσ.

Λοιπόν, το έβαλα και ο Θεός βοηθός.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ενώ έβαλα free shipping για την Ελλάδα, μου βγάζει το ίδιο ποσό που έχω βάλει για τις άλλες χώρες.

Αλλά δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς για αυτά ενδιαφέρονται περισσότερο οι ξένοι.

Εδώ δεν έχει ζήτηση το bluray.

Δεν μπορείς να βάλεις free shipping αποκλειστικά για Ελλάδα. Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. Δες μήπως έκανες κάτι άλλο για να μην τρέχεις μετα. Αν στειλεις μια φωτό για το πως τα εβαλες τα μεταφορικα μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...