Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορείς να βάλεις free shipping αποκλειστικά για Ελλάδα. Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. Δες μήπως έκανες κάτι άλλο για να μην τρέχεις μετα. Αν στειλεις μια φωτό για το πως τα εβαλες τα μεταφορικα μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο.

Είχε ξεχωριστά τμήματα για domestic shipping και international shipping.

Στο domestic έβαλα free.

post-85554-0-66431000-1506694254_thumb.png

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχε ξεχωριστά τμήματα για domestic shipping και international shipping.

Στο domestic έβαλα free.

Χωρίς τίτλο.png

Το λάθος έγινε οπότε.

Εσύ ανοιξες account στο ebay.com αρα domestic για σένα είναι η Αμερική. Εβαλες free shipping για Αμερική αυτή την στιγμή.

Τα μεταφορικά για Ελλάδα περιλαμβάνονται μέσα στην επιλογή Europe. Δεν μπορείς να τα ορισεις ξεχωριστά.

Κ επόμενο λάθος η επιλογές των services. Θα σε μαδησουν στα refund κ δεν θα ξέρεις απο που σε ήρθε.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Στα domestic για Αμερική βάζεις: Economy Service outside US (η αποστολές με ΕΛΤΑ εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία )

Και στα Internasion βαζεις: Economy International shipping.

Με αυτά που σου γράφω σχεδόν εξαλείφεις να σου πάρουν refund τα λεφτά επειδή άργησε να παει η παραγγελία τους.

Ακόμα κ με courier να στέλνεις αν στελνεις απο Ελλάδα βάζεις αυτά για να είσαι καλυμμένος διαφορετικά μετα θα τρέχεις κ δεν θα φτάνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΩΧ! Σ'ευχαριστώ πολύ! Είχες δίκιο. Στο US μου έβγαζε free!!

Τα άλλαξα όπως είπες, αλλά στο domestic δε με άφηνε να βάλω πάνω από $20 shipping για αυτή την κατηγορία.

Λοιπόν, την έσβησα εντελώς την αγγελία, μη γίνει καμιά στραβή.

Επομένως τί να κάνω τώρα; Να τη βάλω από το ebay.co.uk;

Πολύ μπέρδεμα!

Το domestic τώρα θεωρείται η Αγγλία και International τα υπόλοιπα;

οπότε στο domestic να βάλω:

Economy shipping outside of UK (10 to 22 business days)

και στο international:

Economy International Postage;

Μήπως τα βλέπει όμως αυτά ο αγοραστής και σου λέει δεν είναι tracked και μπορεί να χαθεί το πακέτο;

Να γράψω στην περιγραφή ότι θα σταλεί συστημένο πακέτο;

edit:

Πήγα να το βάλω στο ebay.co.uk και μου βγάζει πάλι για το domestic ότι το postage ξεπερνάει τα 5 pounds και δε με αφήνει να τα βάλω!

Το λιγότερο όμως που θα πληρώσω για shipping συστημένο προς Αγγλία είναι 11€.

ΟΙ 5 λίρες είναι 5,7€!

Οπότε, τα υπόλοιπα τα χαρίζω;

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ.

Βάλε τα υπόλοιπα 5-6 ευρώ στην τιμή του προϊόντος και ρίξε τα μεταφορικά απλα ;) Δεν χαριζεις τπτ.

Ναι γραψε στην περιγραφή ή στον τιτλο "+ Tracking Number" και τελειωσες.

Δημοσ.

Πρόσεξε τις προμήθειες που θα πληρώσεις.

Το ebay κρατάει 12,4% (στις περισσότερες κατηγορίες)

Το paypal άλλα 4% περίπου

Ταυτόχρονα θα πληρωθείς σε λίρες ή δολάρια που σημαίνει ότι αν θες να τα μεταφέρεις στην τράπεζα σου θα χάσεις άλλα 3% από την μετατροπή του paypal και άλλα 3-4 ευρώ προμήθεια για εισερχόμενο έμβασμα.

Δημοσ.

Πωωω.. Όλο προμήθειες.

Ευχαριστώ. :-) (είχα υπολογίσει ήδη + 15% στην τιμή. Και είχα βάλει και δημοπρασία μήπως τα πάρουν παραπάνω)

Μάλλον τελικά θα το βάλω στο ebay.com, για να εμφανίζεται εκεί πιο πολύ και να πληρωθώ σε δολλάρια. Με λίρες δεν ψωνίζω ποτέ τίποτα.

Και νομίζω όταν έχω λίρες στο balance και πάω να ψωνίσω σε άλλο νόμισμα, δε θα μου τραβάει το paypal από το balance αλλά από την τράπεζα!

Ελπίζω επίσης να μην έχω κανένα πρόβλημα στην πληρωμή, γιατί όταν πήγαινα να πληρώσω με paypal στο ebay, δεν μου το αναγνώριζε (είναι συνδεδεμένο με την Πειραιώς). Όταν πήγα να πληρώσω με κάρτα Εθνικής, τα πήρε κανονικά τα χρήματα.

Δημοσ.

Τελικά δεν ξέρω τί θα γίνει με αυτούς τους περιορισμούς στα χρήματα στο shipping.

Θέλω πχ. να πουλήσω 46 κασέτες και το πακέτο έχει βάρος 10 κιλά.

Τα έξοδα αποστολής στο εξωτερικό είναι 65 ευρώ.

Δε με αφήνει όμως το ebay να βάλω πάνω από $30 (=25€) για την κατηγορία αυτή.

Δεν θέλω όμως ούτε να τα προσθέσω τα υπόλοιπα 40 στην τιμή του προϊόντος γιατί θα φαίνεται πολύ.

Δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να ξεπερνάει κανείς αυτόν τον περιορισμό;

Δημοσ.

Γιατι απλά δεν βάζεις τα μεταφορικά στο κόστος του προϊόντος να καθαρίσεις; Νομίζω στο ξαναείπα αυτό.

Αυτό κάνουν σχεδόν όλοι οι πωλητές στο ebay. 

Πράγματα μεγάλου όγκου μπορεί τα μεταφορικά να περνάνε και τα 100$. Βάζουν 90 στην αρχική τιμή και τα άλλα 20 στο shipping (για να βγάλουν κ κάτι παραπάνω :P

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα κατι αλλο .

Εφοσον εισαι τοσο ασχετος με το ζητημα (μην παρεξηγεις την λεξη) , ξεχασε το κατα την γνωμη μου γιατι απλα θα μπλεξεις και θα κλαψεις ή τους δισκους ή τα λ7 σου ή το account σου στο εβαυ !

Δημοσ.

Γιατι απλά δεν βάζεις τα μεταφορικά στο κόστος του προϊόντος να καθαρίσεις; Νομίζω στο ξαναείπα αυτό.

Αυτό κάνουν σχεδόν όλοι οι πωλητές στο ebay. 

Πράγματα μεγάλου όγκου μπορεί τα μεταφορικά να περνάνε και τα 100$. Βάζουν 90 στην αρχική τιμή και τα άλλα 20 στο shipping (για να βγάλουν κ κάτι παραπάνω :P

Ε τα έβαλα τελικά στο shipping.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έκανα την πρώτη μου πώληση στο ebay και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση:

Ήταν 2 βιβλία μουσικής συνολικό ποσό $200 (με free shipping).

Έλαβα στο paypal $190,6.

Και μου λέει στο balance: 149,23 EUR On Hold

Φαίνονται σωστά όλα αυτά; (πολλές χρεώσεις πάντως)

Γιατί on hold; πότε θα φαίνονται κανονικά τα χρήματα;

Επίσης πως θα στείλω ειδοποίηση από ebay ότι τα έστειλα; Μόνο στο paypal βλέπω.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Composer είπε

Καλησπέρα.

Έκανα την πρώτη μου πώληση στο ebay και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση:

Ήταν 2 βιβλία μουσικής συνολικό ποσό $200 (με free shipping).

Έλαβα στο paypal $190,6.

Και μου λέει στο balance: 149,23 EUR On Hold

Φαίνονται σωστά όλα αυτά; (πολλές χρεώσεις πάντως)

Γιατί on hold; πότε θα φαίνονται κανονικά τα χρήματα;

Επίσης πως θα στείλω ειδοποίηση από ebay ότι τα έστειλα; Μόνο στο paypal βλέπω.

Είσαι άρχοντας :)

Όλα είναι σωστά. 

Το hold υπάρχει τους πρώτους 3 μήνες από την πρώτη πώληση στους καινούργιους πωλητές του ebay. Υπάρχει για λόγους ασφαλείας. Το hold θα είναι για 15-20 μέρες περίπου αν βάλεις tracking και 30-35 αν δεν βάλεις.

Μόλις το στείλεις θα πας στο προφίλ σου στο "My ebay--> Selling" και στην παραγγελία θα κάνεις "Add tracking" και θα βάλεις τον κωδικό αναζήτησης, τότε γίνεται αυτόματα shipped. Αν δεν έχεις κωδικό αναζήτησης πατάς "Mark it as shipped".

Πρόσεχε το deadline που έχεις δηλώσει ότι θα στείλεις την παραγγελία. Μην το καθυστερήσεις καθόλου.

Τώρα αν πας και στο προφίλ σου "My account" θα δεις και τα fees του ebay τα οποία θα σου τα ζητήσει να πληρώσεις. Όρισε να πληρώνεται αυτόματα από την paypal για να μην ασχολείσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Νόμιζα ότι τα fees είναι τα $10 που μου κράτησε;

Έχω άλλα τώρα βλέπω;

Το έχω στο αυτόματο απ'ότι βλέπω. Δηλ θα πληρώσω άλλα $24,80  όταν τα στείλω; :o:o:o

9QXZVhB.png

Επιπλέον, κάτι άσχετο. Δε μπορώ να βρω φάκελο χαρτονένιο στην Αθήνα για να στείλω τα βιβλία.

Διαστάσεις περίπου 24 x 31 cm το λιγότερο.

βρήκα σε ένα μαγαζί αλλά πρέπει να κάνω απόσταση 40 λεπτά για να πάω να τον πάρω.

Κέντρο Αθήνα δε βρίσκω τίποτα.

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ.

Να στα γράψω αναλυτικά για να το καταλάβεις:

• Paypal Fees: 4.4%+0.30$ (Αν το πούλησες Ευρώπη υπολόγισε 0,35ευρώ)
  • Ebay Fees: 10% + 0.24*0.1=2.4% σύνολο 12.4%

Οπότε στο σύνολο είναι περίπου 16.8% για κάποιον που πουλάει χωρίς store στο Ebay.

Τα λεφτά τα παίρνει το ebay αυτόματα συνήθως αρχές του μήνα. (Για σένα τώρα αρχές Μαρτίου οπότε θα έχουν βγει από Hold τα λεφτά σου)
Τα fees αυτά τα έχεις χρεωθεί ήδη όχι όταν τα στείλεις :P :P Τα fees αυτά χρεώνονται την ίδια στιγμή με την πώληση. Οπότε στην ουσία "χρωστάς" στο ebay 24.80$ που σου βρήκε πελάτη και πούλησες. :) 

Τώρα για την συσκευασία δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω. Απλά σου υπενθυμίζω στείλτο ΑΜΕΣΑ όχι όποτε σε βολέψει, αν δεν το άλλαξες το Default είναι αποστολή μέσα σε 3 εργάσιμες μέρες από την στιγμή πώλησης. Στο αναγράφει βέβαια και αυτό στο "My Account---> Selling".

Δημοσ.

Ναι, σ'ευχαριστώ.

Το ξέρω, αύριο θα τα στείλω. (είχα βάλει 2 μέρες χρόνο συσκευασίας)

Αμερική τα στέλνω.

Οπότε για $200 παίρνω τελικό ποσό 200- 0,168x200= $166,4 = 134€ ; (βέβαια ,τρέχα γύρευε πόσο θα μου κάνει την αλλαγή από δολλάριο σε ευρώ το paypal. )

Έχεις να μου προτείνεις κάποιο τρόπο αποστολής;

να το στείλω συστημένο ή συστημένο και express; (αυτά και τα 2 έχουν tracking ε;)

Το πολύ 500gr να είναι το πακέτο οποτε βλέπω βγαίνει 8,70 - 10,90€ περίπου τα έξοδα αποστολής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...