Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό χάνω μαλλί, δεν πάιρνω μυική μάζα αν και πάω γυμναστήριο, έχω πολύ μικρή λίμπιντο,κτλπ ενώ είμαι μόνο 24.

Πήγα σε ενδοκρινολόγο και μου έγραψε εξετάστεις για τεστοστερόνη και κάποιες θυροειδή. Του θυροειδή ήταν οκ, της ολικής τεστοστερόνης οκ αλλά της ελεύθερης τεστοστερόνης πολύ χαμηλές. Με έχει επηρεάσει όσο δεν λέγεται μιας και είναι η βασικότερη ορμόνη του άντρα. Χωρίς αυτήν είμαι ένα τίποτα.

Τον γιατρό θα τον πάρω από Δευτέρα  για να με κατευθύνει, αν υπάρχει κάποιος άλλος εδώ μέσα που έχει αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση πως το διόρθωσε ;Συμπληρώματα κτλπ δεν θέλω να πάρω, πρέπει όμως οπωσδήποτε κάτι να γίνει διότι αν συνεχίσει έτσι μετά τα 30 μου τα επίπεδα θα έχουν φτάσει υπό του μηδενός.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μην σε πιάνει πανικός και ανησυχία. Ακολούθησε την αγωγή που θα σου προτείνει ο γιατρός και θα το αφήσεις πίσω σου.

Δημοσ.

Ότι πει ο γιατρός αλλιώς θα πανηγυρίζουν σε γειτονικό thread  :devil:  :-D για τη νέα μεταγραφή.

• Like 10
Δημοσ.

Τι εννοείς όταν λες ότι δεν θέλεις να πάρεις συμπληρώματα?

Δεν έχω ιδέα, αλλά όταν έχεις για παράδειγμα έλλειψη σιδήρου, παίρνεις συμπλήρωμα σιδήρου...όταν έχεις χαμηλή τεστοστερόνη, λογικά με κάνα χάπι θα γίνεται δουλειά

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό χάνω μαλλί, δεν πάιρνω μυική μάζα αν και πάω γυμναστήριο, έχω πολύ μικρή λίμπιντο,κτλπ ενώ είμαι μόνο 24.

Πήγα σε ενδοκρινολόγο και μου έγραψε εξετάστεις για τεστοστερόνη και κάποιες θυροειδή. Του θυροειδή ήταν οκ, της ολικής τεστοστερόνης οκ αλλά της ελεύθερης τεστοστερόνης πολύ χαμηλές. Με έχει επηρεάσει όσο δεν λέγεται μιας και είναι η βασικότερη ορμόνη του άντρα. Χωρίς αυτήν είμαι ένα τίποτα.

Τον γιατρό θα τον πάρω από Δευτέρα  για να με κατευθύνει, αν υπάρχει κάποιος άλλος εδώ μέσα που έχει αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση πως το διόρθωσε ;Συμπληρώματα κτλπ δεν θέλω να πάρω, πρέπει όμως οπωσδήποτε κάτι να γίνει διότι αν συνεχίσει έτσι μετά τα 30 μου τα επίπεδα θα έχουν φτάσει υπό του μηδενός.

Ευχαριστώ.

Πρόβλημά σου αυτό.

Δημοσ.

Από διατροφή πως πας;

Σχετικά καλά, απορώ και εγώ πως μπορεί να είναι τόσο χαμηλή.

Μην σε πιάνει πανικός και ανησυχία. Ακολούθησε την αγωγή που θα σου προτείνει ο γιατρός και θα το αφήσεις πίσω σου.

Με προβληματίζει γιατί εκτός του ότι είμαι αρνητικός στο να πάρω ορμόνες, άπαξ και τα αρχίσεις πρέπει μετά να τα παίρνεις για μια ζωή. Και αυτό το διάβασα από ανθρώπους που παίρνουν trt (συμπλήρωμα τεστοστερόνης) και το γράφουν στο reddit.

Δημοσ.

Σχετικά καλά, απορώ και εγώ πως μπορεί να είναι τόσο χαμηλή.

Για να λες ότι δεν βάζεις μυική μάζα σημαίνει ότι δεν τρως αρκετά. Η συνεχής μειωμένη πρόσληψη θερμίδων σε βάθος χρόνου μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα τεστοστερόνης. Βάλε στη διατροφή σου τα καρύδια σαν σνακ, γενικά τροφές υψηλές σε πρωτεΐνη, λαχανικά - φρούτα και προσπάθησε να τρως παραπάνω από το θερμιδικό ισοζύγιο που σου αναλογεί.

Δημοσ.

Για να λες ότι δεν βάζεις μυική μάζα σημαίνει ότι δεν τρως αρκετά. Η συνεχής μειωμένη πρόσληψη θερμίδων σε βάθος χρόνου μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα τεστοστερόνης. Βάλε στη διατροφή σου τα καρύδια σαν σνακ, γενικά τροφές υψηλές σε πρωτεΐνη, λαχανικά - φρούτα και προσπάθησε να τρως παραπάνω από το θερμιδικό ισοζύγιο που σου αναλογεί.

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή στο φαγητό. Πολύ φοβάμαι όμως πως είναι γενετικό και δεν διορθώνεται απλά με διατροφή.

Κοινώς καταστράφηκα.

Δημοσ.

τι εννοείς καταστράφηκες; :D

Ότι δεν έχω όρεξη για σεξ, δεν βάζω πάνω μου κιλά, έχω πρόβλημα με τον ύπνο και νιώθω συνέχεια αδυναμία τι να το θεωρώ, θρίαμβο και γιορτή;

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο γιατρός θα σου δώσει λύσεις όχι εμείς εδώ. Αυτό όμως προϋποθέτει να κανεις ο,τι σου υποδείξει.

:)

• Like 2
Δημοσ.

Off topic, 7/10

On topic, πάρε τηλ τον γιατρό σου απο βδομάδα. Εαν όντως η τέστο είναι χαμηλά προκαλεί και συναισθηματικές / ψυχολογικές αλλαγές οπότε ίσως να θέλεις και συμβουλή απο ειδικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

• Like 1
Δημοσ.

Θα το κάνω απλώς ήλπιζα να ξέρει κάποιος από εδώ μέσα από παρόμοια περίπτωση και να με συμβούλευε.

Δεν πειράζει όμως, ευχαριστώ όσους απάντησαν όπως και να χει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...