jimis888 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Συνοπτικά το πρόβλημα μου: Είχα ένα σκληρό δίσκο WD My Passport στην τσαντα μου μαζί με ένα μπουκαλάκι νερό. Το μπουκαλάκι άνοιξε, ο δίσκος βράχηκε. Μετά από λίγες ώρες τον συνέδεσα με το λάπτοπ. ο δίσκος φαινόταν σαν συσκευή στον πίνακα ελέγχου αλλά δεν άνοιγε. Ταυτόχρονα, κάτι ακούγεται από τον δίσκο, δεν είναι εντελώς νεκρός δηλαδή. Φίλος, μου πρότεινε την λύση της κατάψηξης, το είχα κάνει παλαιότερα αλλά τώρα που έχει πάρει νερό το φοβάμαι. Υπάρχει κάποια άλλη λύση; Αν δοκιμάσω κατάψυξη υπάρχει περίπτωση να τα κάνω χειρότερα;
jimakos234 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 εξ αρχης επρεπε να το αφησεις να στεγνωσει καλα, οχι κατι ωρες, αλλα κατι μερες. Αστον 2-3 μερες να στεγνωσει και ξαναδοκιμασε. Αν εισαι τυχερος δεν θα εχει παθει τιποτα, και ας εκανες πατατα που τον κουμπωσες πανω σχετικα γρηγορα.
Whitefanged Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Λύσε ότι μπορείς από το περίβλημα και βάφτισε τον σε ισοπροπυλική αλκοόλη. Θα την βρεις στο φαρμακείο. Όπου κι αν υπάρχει υγρασία στα σωθικά του δίσκου την μείωνεις άμεσα σε μερικά εκατοστά της αρχικής, με ότι συνέπεια έχει αυτό βραχυπρόθεσμα (να αναγνωριστεί από το σύστημα) και μακροπρόθεσμα (να μη χαλάσει λόγω διάβρωσης πχ). Αφού τον αφήσεις λίγη ώρα στην ισοπροπυλική, στέγνωσέ τον με αέρα, ιδανικά το ρεύμα που δημιουργεί ο ανεμιστήρας (καλύτερα όχι πιστολάκι ή σε εξωτερικό χώρο που φυσάει αλλά το βλέπει κι ο ήλιος) κι αφού στεγνώσει (σχετικά σύντομα γιατί εξατμίζεται εύκολα) το βάζεις σε ρεύμα. *από το φαρμακείο ζήτα την 99% ισοπροπυλική γιατί έχει και φτηνότερες με μικρότερη συγκέντρωση*
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα