web_assasin Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Ψωνισα ενα κινητακι σε μια δημοπρασια απο αγγλια. Ζητησα απο τον τυπα αν μπορει να βαλει μια νορμαλ υπηρεσια ταχυδρομειου για να μη μας παει ο κουκος αηδονι,ο τυπας συμφωνησε και προχωρησα στην πληρωμη. Στην αρχη με ξενερωσε λιγο ο τυπος,μιας και ενω του ζητουσα να κανει specify postage αυτος εβαζε συνολο την τιμη που συμφωνησαμε χωρις postage,με αποτελεσμα να μη μπορω να πληρωσω. Προσπαθησε πολλες φορες να κανει specify,πριν τα καταφερουμε τελικα. Πληρωσα καπακι και συνεχισα τις δουλειες μου. Την αλλη μερα μου εστειλε μηνυμα οτι πρεπει να πληρωσω για να στειλει το κινητο. Δε μου φανηκε περιεργο,καθως ειχα κανει την πληρωμη βιαστικα οποτε λεω θα εκανα εγω κατι λαθος. Ψαχνοντας και στις αγορες μου και στο ebay ειδα οτι ολα ηταν οπως επρεπε,επισημασμενα ως πληρωμενα,το μονο που εμενε ηταν να στειλει ο αλλος το τηλ. Του εστειλα παλι εξηγωντας του τι ειδα στους λογαριασμους μου,αλλα αυτος μου απαντησε οτι του εγραφε payment pending untill 29 Aug. Εστειλα στο ebay να ρωτησω και μου απαντησαν οτι αυτο γινεται επειδη ειναι νεος πωλητης,να του πω οτι ολα ειναι καλα και οτι μπορει να προχωρησει στην πληρωμη. Ο τυπος δεν ασχοληθηκε καν να στειλει ο ιδιος στο ebay να ρωτησει τι εχει γινει,ουτε μου εχει απαντησει απο χθες το μεσημερι. Τι σοι π@π@ρι@ ειναι αυτη,που ενω πληρωνω κανονικα,το γ@μωpaypal δεσμευει τα λεφτα,το γ@μωebay παιρνει το ποσοστο του και μετα στα @@ τους και για τον πωλητη και για τον αγοραστη?Πως θα μπορουσε ενας νεος πωλητης,μετα απο τοσα scams που εχει δει το ματι μας να εμπιστευτει εμενα για να στειλει το κινητο χωρις να εχει παρει τα λεφτα?Και οκ,εμεις ξερουμε οτι εχουμε την ασφαλεια του paypal,αυτος ομως πιθανοτατα δεν ειναι εξοικιωμενος.Η συναλλαγη εχει γινει εδω και 4 ημερες και δε βλεπω φως..
zio10 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Συμβαίνει αυτό, δεν έκανες κάτι λάθος εσύ. Κανονικά πρέπει να το στείλει και τα λεφτά του θα αποδεσμευθούν αργότερα (21 μέρες νομίζω από την αγορά) εφόσον είναι όλα οκ. Αν δεν συμφωνεί δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει πέρα από το να σου επιστρέψει τα λεφτά και να ακυρωθεί η συναλλαγή.
argimeg Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Θα έπρεπε να ξέρει ο πωλητής τι παίζει εάν έκανε τον κόπο να διαβάσει την πολιτική που ακολουθεί το e-bay για τους καινούριους πωλητές. Εσύ μην αγχώνεσαι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα προς το παρόν.
web_assasin Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δεν αγχωνομαι,απλα κραζω ebay και paypal που τσιμπανε την προμηθεια,αλλα πωλητης και αγοραστης παιρνουν τα @@ τους. Εγω εχω δεσμευμενα τα λεφτα 4 μερες,ο θεος ξερει ποτε και αν θα ψηθει ο αλλος να στειλει το τηλ αλλα δεν τρεχει μια. Και σε ποιον να κανεις παραπονο?
christos_75 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Οταν εισαι νεος πωλητης συμβαινει αυτο. Δεν εχει να κανει με εσενα τιποτα. Το pay pal ανεξαιρετως σε ολους τους νεους πωλητες δεσμευει τα χρηματα για 21 μερες μεχρι να καταληξουν στο λογαριασμο του πωλητη. Ενας ακομα λογος που γινεται αυτο ειναι για αποφυγη τυχον ξεπλυμα χρηματος. Παραδειγμα σε μενα που εκανα την πρωτη μου πωληση πριν 2 μηνες πηρα τα χρηματα 3 εβδομαδες μετα την πληρωμη του αγοραστη. Μεσα σε αυτον καιρο εγω ειχα στειλει το δεμα ο αγοραστης το ειχε λαβει μια εβδομαδα μετα την αγορα του, ειχα παρει θετικη κριτικη οτι το ελαβε και ολα καλα, ομως τα χρηματα παρεμενεν pending. Στις 21 μερες εγιναν available. Θα πρεπει να του εξηγησεις οτι αυτο ειναι φυσιολογικο οτι γινεται και να διαβασει τους κανομες. Απο εκει και περα πανω σου ειναι το πως θελεις να το χειριστεις.
isay Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 @webass επεσες σε νουμπα πωλητη που απλά ήθελε να πουλήσει χωρις να ψάξει πως και γιατι δουλευει ετσι. Επισης με τοσες απατες που παιζουν λογικό ειναι να είναι επιφυλακτικός (και εγώ θα ήμουν). Και εδώ εχουμε διαβασει θέματα ελληνων πωλητών που πουλανε κάτι και μετα γκρινιάζουν οτι δεν πρεπει να περιμένουν 21 ημέρες, κλπ κλπ Υπάρχει η λογική προσεγγιση, να του πεις οτι ετσι δουλευει το ebay-paypal και να του δώσεις 2-3 links απο το ebay που να λενε πχ οτι οι νεεοι πωλητες παιρνουν τα λεφτα τους μετα απο 21 μέρες, ακομα κι αν εχει πληρωθεί η παραγγελία. Μάλιστα παροτρυνε τον να επικοινωνήσει με ebay για επιβεβαιωση. Η άλλη προσεγγιση ειναι με τσαμπουκά και απειλες, του στυλ οτι θα κάνεις dispute και αρνητική κριτική, αλλά αυτό ειναι μαλλον χειροτερο γιατί μπορεί να αποφασίσει να ακυρωσει τη συναλλαγή (κι ας χάσει χρήματα απο την προμήθεια) και αν εφτιαξε 1 λογαριασμο για να πουλήσει 1 ειδος, σκασιλα του η αρνητική κριτική. Εσυ θα βγεις χαμένος ειδικά αν εψαχνες καιρό αυτό που κερδισες στη δημοπρασία. Σε κάθε περιπτωση ολη η επικοινωνία και η πληρωμή μονο μεσω ebay, οχι εκτός. Εγω θα ακολουθούσα μεση οδο. Θα το πήγαινα με το μαλακο και αν ήταν ανέκδοτος (θα παρω πρώτα τα χρήματα και μετα θα στο στειλω), θα εριχνα dispute, ώστε το ebay να ειναι ενήμερο και αν δε συμορφωθεί (ή δεν απαντήσει) να πάρεις πίσω τα λεφτά σου.
Blacktan Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Τα δεσμευμενα χρηματα ειναι προβλημα του πωλητη και οχι του αγοραστη. Δεν εχεις κανει κατι λαθος εσυ , εξηγησε του ευγενικα πως θα πρεπει να συμβουλευθει το customer care του ebay γιατι.λογικο ειναι εσενα να μην εμπιστευεται οσα του λες εφοσον ειναι νεος στις πωλησεις μεσω ebay. Αν δεν βρεις ανταποκριση και ο τυπος.συνεχιζει τον χαβα πες του να ακυρωσει την συναλλαγη ως buyer request for cancellation. Εαν και παλι τον χαβα του μιλα εσυ με το ebay να σε βοηθησουν αυτοι. Με ανταλλαγη 3-4 πμς ή στο live chat θα το κανουν. Τελος μην ανησυχεις τα λεφτα σου ή το προιον σου θα τα παρεις απλα ισως καθυστερησεις ...
web_assasin Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Εχω κανει ολα οσα προτεινετε,απλα με εχει εκνευρισει αυτη η πολιτικη του ebay. Αυτοι παιρνουν την προμηθεια τους και ας βγαλουν οι αλλοι ακρη μονοι τους. Θα επρεπε να τους ειναι ξεκαθαρο οτι ο νουμπας δε θα μπορουσε να κατανοησει την ολη κατασταση. Ακου εκει 21 μερες,τρελοι ειναι οι ανθρωποι? Εγω θελω αυτο που πληρωσα αλλα θα πρεπει να περιμενω να ξεκουνηθει ο νουμπας για να το στειλει.
isay Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Μάλιστα. Και ποια η χρησιμότητα να κράζεις στο insomnia την πολιτική των ebay/paypal (το αν κάνουν σωστό ή λάθος ειναι αλλη συζήτηση) ; Θα διαβάσουν εδω τα παράπονα και θα αλλάξουν πολιτική; Αν ήθελες απλά να εκφράσεις τη δυσαρέσκεια σου, τοτε κατάλαβα λάθος και συγνώμη που απάντησα με λύσεις.
web_assasin Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Τοπος συζητησης δεν ειναι εδω? Θα τα ακουσουν και αυτοι φυσικα στην επομενη επικοινωνια. Πανω κατω εχω κανει οτι μου προτεινατε Οπως και να εχει,καταλαβες λαθος γιατι δε διαβασες προσεκτικα ολα οσα εγραψα. Αν διαβασεις προσεκτικα τα ερωτηματα μου ειναι αλλα.
Blacktan Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Το ebay εχει αυτη την πολιτικη για να σε προστατευσει αν το καλοσκεφτεις.. Αποφευγει ετσι πωλητες που μπαινουν για αρπαχτες και εχανε ο κοσμος τα λ7 του... Δεν ειναι ευκολο πλεον για καποιον να κανει αρπαχτες με την πολιτικη των 21 ημερων .. Χρειαζετε 25 επιτυχημενες πωλησεις ο νεοψ για να μπορεσει απο εκει και επειτα να εχει τα λ7 του ως πωλητης αμεσα.
christos_75 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 τι εγινε δηλαδη? ξεκουνησε να στο στειλει?
web_assasin Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Οχι,για την ολη ιστορια μιλαω.Που ενω το εχουν για δικλειδα ασφαλειας τωρα περιμενω να ξυπνησει το τομαρι ο αγγλος που δεν εχει ιδεα τι γινεται,να πειστει και να στειλει το κωλοτηλεφωνο. Αν ηταν ελληνας δεν ξερω τι καντηλια θα μου ειχε ριξει για το pending
adversus Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Πολύ καλά κάνει και την έχει αυτή την πολιτική. Επειδή δε συμφέρει εσένα σε αυτή τη συναλλαγή δεν αναιρεί κάτι, συμφέρει άλλους που την πάτησαν από ''περαστικούς'' πωλητές που εξαφανιζόντουσαν σε λίγες ημέρες.Nουμπάς ξενουμπάς τα λεφτά τα βλέπει στο paypal απλά όχι ως διαθέσιμα, οπότε για να μη στέλνει είτε δεν έχει ιδέα ( τσέκαρε αν έχει πουλήσει τίποτα άλλο ) ή απλά χωρίς να ξέρει για τον κανόνα, ήθελε να το σπρώξει και να πάρει τα λεφτά άμεσα και επειδή δε του κάτσε κάνει τον κινέζο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα