Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορώ να καταλάβω ποιά ποικιλία είναι μια απο τις καρυδιές που έχω; Πρέπει να δω τον καρπό ή κάτι άλλο π.χ. το φύλλωμα;

Επίσης πως μπορώ να γνωρίζω κ τι ph είναι το έδαφος;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμείς βάλαμε κάποια στρέμματα καρυδιες ως επένδυση και για να αποφασίσουμε την σωστη ποικιλία, απευθυνθήκαμε σε γεωπόνο. Ελαβε υπ'όψιν το κλίμα της περιοχής, το ph και τη σύσταση του εδάφους και μας πρότεινε τη σωστή ποικιλία για μέγιστη απόδοση. Αν το θέλεις για καλλιέργεια καλύτερα προσέλαβε κάποιον ειδικό. Τελικά επιλέξαμε Chadler και Καλιφόρνιας.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά επιλέξαμε Chadler και Καλιφόρνιας.

Εδω δεν ξερω αν εκανες λαθος διατυπωση ή αν εκανες απλα λαθος...

Chandler και Καλιφορνιας δεν ειναι 2 ποικιλιες. Οι Chandler ειναι Καλιφορνιας...

Λογικα αν σας καθοδηγησε σωστα ο γεωπονος, βαλατε Chandler σαν κυρια ποικιλια και καποια αλλη σαν επικονιαστρια. Οι κυριες επικονιαστριες για την chandler ειναι η Franquete και η Fernor και ειναι γαλλικες ποικιλιες...

• Like 1
Δημοσ.

Θέλουν φροντίδα και να πετύχεις τη ράτσα για το μέρος που θα τη βάλεις.

Έχω σε επαρχία μία πελώρια καρυδιά η οποία κάνει κάθε χρόνο 2 τσουβάλια καρύδια.

Τρώγονται αν τα στεγνώσεις αλλά δεν μου αρέσουν γιατί ο εσωτερικός του φλοιός (όταν τα σπάσεις) είναι

καφέ σκούρο χρώμα και όχι άσπρο που θα μου άρεσε.

Ρώτησα αλλά κανείς δεν ήξερε να μου πει για ποιο λόγο και τι τους λείπει.

Πάντως εδώ σε ,μας στην επαρχία Λάρισας φυτρώνουν κυριολεκτικά παντού.Και οι περισσότερες φυτρώνουν από το χέσιμο των πουλιών. :P

• Like 1
Δημοσ.

Πως μπορώ να καταλάβω ποιά ποικιλία είναι μια απο τις καρυδιές που έχω; Πρέπει να δω τον καρπό ή κάτι άλλο π.χ. το φύλλωμα;

Επίσης πως μπορώ να γνωρίζω κ τι ph είναι το έδαφος;

Δυσκολο, μπορεις να δοκιμασεις μεσω google να δεις και να συγκρινεις τις φωτογραφιες με το πολυ καλο pdf που παραθεσε παραπανω ο crom251

Για το εδαφος, εχεις δυο καλες επιλογες. Ειτε αγοραζεις κατι τετοιο

http://hannainst.com/hi3895-quick-soil-test-kit.html

Ειτε παιρνεις δειγμα εδαφους και το πας για αναλυση σε καποιον εδαφολογο.

Υπαρχει και σχετικα ανεξοδος τροπος για το κοιταξεις, οπως πχ αυτος

https://www.thespruce.com/do-it-yourself-soil-ph-test-4125833

Αλλα θα παρεις ενδειξη κατα προσεγγιση, οχι ακριβη αποτελεσματα.

Δημοσ.

Εδω δεν ξερω αν εκανες λαθος διατυπωση ή αν εκανες απλα λαθος...

Chandler και Καλιφορνιας δεν ειναι 2 ποικιλιες. Οι Chandler ειναι Καλιφορνιας...

Λογικα αν σας καθοδηγησε σωστα ο γεωπονος, βαλατε Chandler σαν κυρια ποικιλια και καποια αλλη σαν επικονιαστρια. Οι κυριες επικονιαστριες για την chandler ειναι η Franquete και η Fernor και ειναι γαλλικες ποικιλιες...

Εχεις δίκιο λάθος μου. (το διευκρίνησα μόλις, μέχρι τωρα νόμιζα ότι ήταν δύο ποικιλίες)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...