Προς το περιεχόμενο

Η Intel αποκάλυψε επίσημα τα σχέδια της για τους επεξεργαστές Ice Lake των 10nm που έρχονται μετά την 8η γενιά Core


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι επεξεργαστές 8ης γενιάς Core με τη κωδική ονομασία Coffee Lake που θα λανσαριστούν στις 21 Αυγούστου, με στόχο να ανταγωνιστούν τους επεξεργαστές AMD Ryzen κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας τη τρίτη γενιά της μεθόδου 14nm της εταιρείας.

Όπως αναφέραμε, η 8η γενιά επεξεργαστών Core της Intel κατασκευάζεται με μέθοδο 14nm++, που είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε στους Kaby Lake (14nm+) αλλά και στους Skylake (14nm). Οι πρώτοι επεξεργαστές που θα κατασκευαστούν με μέθοδο 10nm υποτίθεται ότι θα ήταν οι Cannon Lake, οι οποίοι δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν από το 2018.

 

Όμως τώρα, και όπως επιβεβαίωσε η Intel, η 8η γενιά επεξεργαστών Core πρόκειται να αντικατασταθεί από τους επεξεργαστές Ice Lake, που θα κατασκευάζονται με την βελτιωμένη μέθοδο 10nm+ (η εταιρεία παραδόξως ανακοίνωσε τα chips του είδους προτού κυκλοφορήσει εκείνα των 10nm).

 

Η Intel έχει εδώ και καιρό απομακρυνθεί από το λεγόμενο “tick-tock” όσον αφορά στη παρουσίαση των προϊόντων του είδους, με το “tick” να αντιπροσωπεύει το επόμενο μεγάλο βήμα –σμίκρυνση- στη κατασκευαστική μέθοδο, και το “tock” το επόμενο εξελικτικό βήμα στην αρχιτεκτονική, αλλά με τη χρήση της ίδιας κατασκευαστικής μεθόδου. Τώρα, λέει στους πελάτες της να περιμένουν τουλάχιστον τρία “tocks” (γνωρίζαμε για τα Process>Architecture>Optimization) με την ίδια κατασκευαστική μέθοδο.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Οι επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές που θα κατασκευάζονται στα 10nm αναμένεται να κυκλοφορήσουν νωρίτερα από τα desktop αδέρφια τους. Λέγεται μάλιστα, πως την ώρα που για την αγορά desktop, η Intel θα έχει επεξεργαστές κατασκευασμένους στα 14nm, για την αγορά των φορητών υπολογιστών θα έχει παράλληλα τόσο chips τύπου Coffee Lake (στα 14nm++) όσο και Cannon Lake (στα 10nm) με τα μοντέλα Coffee Lake να επιδεικνύουν TDP 35W ή υψηλότερο.

 

Σύμφωνα με αναφορές, για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες στη παραγωγή και για να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα τα “yields”, η πρώτη γενιά επεξεργαστών στα 10nm θα αποτελείται όπως αναφέραμε από μοντέλα με μικρότερου μεγέθους dies (οτιδήποτε κάτω από 15W).

 

Την ίδια ώρα, οι desktop επεξεργαστές της εταιρείας θα παραμείνουν για λίγο περισσότερο διάστημα στα 14nm, ώστε να κερδίσει λίγο παραπάνω χρόνο η Intel για να βελτιστοποιήσει τη μέθοδο κατασκευής. Έτσι, με τη μέθοδο 10nm+ θα εξασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση των απωλειών κατά την κατασκευή των επεξεργαστών desktop που έχουν και τα μεγαλύτερου μεγέθους dies.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Link.png Site: TechPowerUp
Link.png Site: MacRumors

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην ξεχασεις Intel και το 5% αυξηση επιδοσεων που δινεις απο γενια σε γενια και ειμαστε κομπλε. Σχεδον € 400 για 4 πυρηνες, οι οποιοι τωρα θα γινουν 6 ελέω ΑMD.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχουμε γεμίσει λίμνες ρε intel

 

Πρωτα ειχαμε γεφυρες (bridge), μετα πηγαδια (well), τωρα λιμνες.

Καποιο φετιχ πρεπει να εχουν εκει με το νερο

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μία χαρά δούλευε ο Moore μέχρι που μας τελείωσε ο ανταγωνισμός και τρέχαμε 10 χρόνια στο 1000 lakes rally με 3% βελτίωση στο έτος. Τώρα την Intel την έστειλαν στην Μονή Εσφιγμένου και να πάλι ο Moore ξαναβγαίνει από το χρονοντούλαπο! Μακάρι να έχουμε μια αντίστοιχη απάντηση από την AMD να να πάμε καροτσάκι με τον ρυθμό αυτό για πολύ πολύ καιρό.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Intel έχει εδώ και καιρό απομακρυνθεί από το λεγόμενο “tick-tock” όσον αφορά στη παρουσίαση των προϊόντων του είδους, με το “tick” να αντιπροσωπεύει το επόμενο μεγάλο βήμα –σμίκρυνση- στη κατασκευαστική μέθοδο, και το “tock” το επόμενο εξελικτικό βήμα στην αρχιτεκτονική, αλλά με τη χρήση της ίδιας κατασκευαστικής μεθόδου. Τώρα, λέει στους πελάτες της να περιμένουν τουλάχιστον τρία “tocks”

 

Δηλαδή κοροιδάρες, δεν πάνε να βγάζουν οι άλλοι διαστημόπλοια? Εγώ θα βγάζω ένα tick θα πληρώνεται μετά tock πάλι χώσιμο,ξανά tick χώστε όλοι κορόιδα μην σπρώχνεστε και μετά θα λέει νέα γενιά. Κρατηθήτε και μαζεύτε ότι έχετε και δεν έχετε. γενιά 9 tick...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτω από 20nm δεν πάει.

 

Αυτά που ανακοινώνουν, είναι το μικρότερο στοιχείο στο τσιπ ή κάτι τετοιο. Τα nm τα πραγματικά είναι μεγαλυτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...