Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Έχω ενιαιο σαλονι κουζινα, μέχρι το Πάσχα δεν είχα δει ούτε ένα μυρμήγκι, πριν κάτι μήνες στον χώρο του σαλονιού προφανώς θα είχε πέσει κάποιο ψιχουλο και είδα μαζεμένα καμία 20αρια, καθάρισα με χλωρινη, σκούπισα και δεν ξαναενοχλησαν, πριν 2 βδομάδες περίπου βλέπω πάνω στον πάγκο της κουζίνας και μέσα στο νεροχύτη εκατοντάδες, αρχίζω να καθαριζω όλη την κουζίνα λεπτομερώς, παρατηρώ πως κάτω απ το ψυγείο είχε χυθεί κάτι, το καθαριζω αλλά τίποτα κάθε μέρα κάνουν βόλτα εκατοντάδες παρόλο που η κουζίνα είναι συνέχεια καθαρή. Φωνάζω συνεργείο για απόλυμανση, έρχεται ένας καμένος ψεκάζει ρίχνει ένα υγρό και μια σκόνη σε κάποια σημεία της κουζίνας και του σαλονιού αλλά και στα μπαλκόνια. Επιμένω και του λέω να ψάξει περισσότερο γιατί αυτά κάπου έχουν φωλιά και βγαίνουν, μου λέει έψαξα έριξα παντού τσιμπάει το 30αρι και φεύγει. Για 2-3 μέρες έβλεπα ένα δύο το πολύ τις τελευταίες μέρες μαζεύονται 2πλασια απ ότι πριν τον ψεκασμό, τα κυνηγάω με χλωρινη και τα παρακολουθώ, παρατηρώ ότι έμπαιναν σε μια χαραμαδα στο ντουλαπι κάτω από τον νεροχύτη πίσω απ τα ντουλάπια και τα πλακάκια, προφανώς θα έχουν φωλιά εκεί. Έχω δοκιμάσει τα πάντα όπως καταλάβατε από κανέλα, ρίγανη, ξύδι, χλωρινη, απόλυμανση.. Τι να κάνω; ειλικρινά έχω απογοητευτεί.

• Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς τους καλοκαιρινούς μήνες και τους ιδιαίτερα ζεστούς όπως φέτος μπορεί να κάνουν οπουδήποτε την

εμφάνισή τους.

Θα εντοπίσουν οπουδήποτε αφημένη τροφή ειδικά αν είναι γλυκιά, μέλι , μαρμελάδα , ζάχαρη , καρπούζι και αργήσεις

να το πάρεις είδηση θα μαζευτεί κοπάδι.

Για αυτό ειδικά αν μένουμε σε ισόγειο μεγάλη προσοχή και καθαριότητα ειδικά σε απόμεινάρια γλυκών.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο παρά μόνο ειδικά φάρμακα συνεχώς όπου εντοπίζεις τη διαδρομή τους και καλή

καθαριότητα του χώρου.

Το πιο πιθανό και αν δεν έχουν φύγει θα φύγουν με την αλλαγή και ψύχρα του καιρού.

Ρίξε και λίγο αεροσόλ όταν λείπετε όλοι από το σπίτι.Μπορεί να μην είναι οικολογικό αλλά λίγο στις γωνίες που

εντοπίζεις το δρόμο τους.

Δημοσ.

παρατηρώ ότι έμπαιναν σε μια χαραμαδα στο ντουλαπι κάτω από τον νεροχύτη πίσω απ τα ντουλάπια και τα πλακάκια, προφανώς θα έχουν φωλιά εκεί. Έχω δοκιμάσει τα πάντα όπως καταλάβατε από κανέλα, ρίγανη, ξύδι, χλωρινη, απόλυμανση.. Τι να κάνω; ειλικρινά έχω απογοητευτεί.

Θα μπορουσες ισως να κλεισεις τη χαραμαδα με σιλικονη

• Like 3
Δημοσ.

Αν ψεκασο με αυτό η με το άλλο που λέει ο φίλος πιο πάνω και μετά φραξω την χαραμαδα και γενικά τις τρύπες με σιλικόνη θα έχει αποτέλεσμα; Λέτε να βρουν να βγαίνουν από αλλού;

Δημοσ.

Εγω δεν ειχα τοσο μεγαλο προβλημα οσο εσυ αλλα κατα καιρους τα καλοκαιρια εμφανιζονταν σε καποια σημεια (ειμαι και σε ισογειο), καθε χρονο και αλλου

Οπου τα εβλεπα εφραζα τα σημεια. Την επομενη χρονια μπορει να εμφανιζονταν αλλου αλλα γενικως το προβλημα μικραινει

Δημοσ.

Αν ψεκασο με αυτό η με το άλλο που λέει ο φίλος πιο πάνω και μετά φραξω την χαραμαδα και γενικά τις τρύπες με σιλικόνη θα έχει αποτέλεσμα; Λέτε να βρουν να βγαίνουν από αλλού;

Φέτος είχα τεράστιο πρόβλημα με μυρμήγκια, στον 3ο όροφο παρακαλώ και σε σπίτι δεκαετίας...

Το Maxforce Quantum έκανε όντως πολύ καλή δουλειά σε εμένα, με το μειονέκτημα ότι λόγω κατοικιδίου δε μπορούσα να βάλω μέσα στο σπίτι (δεν ψεκάζεις, κάτι σταγόνες σαν τζελ είναι που τις βάζεις ανά ένα μέτρο περίπου, πάνε και το τρώνε και το μεταφέρουν στη φωλιά) 

Πρέπει να βρεις από που βγαίνουν και να κοιτάξεις να κλείσεις τις τρύπες, αφού πρώτα όμως τα κεράσεις φαγάκι :P

Δημοσ.

Και γω στον τρίτο είμαι σε πιο παλιά πολυκατοικία βέβαια αλλά ανακαινισμενο πρόσφατα. Θα πάω να πάρω το maxforce μετά τη δουλειά, βάζω όπου νομίζω ότι βγαίνουν η και στα σημεία που κάθονται; Επίσης μετά από πόσες ωρες/μέρες να κλείσω με σιλικόνη η κατευθείαν με το που εφαρμόσω το φάρμακο;

Δημοσ.

Βάζεις στη διαδρομή τους, ανά ένα μέτρο περίπου

Επειδή η λογική είναι ότι μεταφέρουν το φάρμακο στη φωλιά, θα σου έλεγα να μη τη κλείσεις άμεσα, άσε 2~3 μέρες να δεις πως θα πάει

Δημοσ.

σε παρομοια κατασταση εριξα χυμο λεμονι  στην τρυπα που εμπαιναν. μετα καλυψα την τρυπα

δεν ξαναεμφανιστηκαν

Δημοσ.

Η αδυναμία τους το καρπούζι.

Γλυκό και ζουμερό ταυτόχρονα.Αν αφήσεις το βράδυ κάπου λίγο θα μαζευτεί στρατός γύρω του σε μηδέν χρόνο.

Δημοσ.

Το μηλοξυδο κανει πολυ καλη δουλεια.

Κοιταξε τωρα αναμεσα στους σωληνες του νεροχυτη μηπως εχουν κανει φωλια εκει, με την διαστολη/συστολη τους, ανοιγουν ρωγμες που φωλιαζουν εκει.

Δες αν μπορεις να την κλεισεις οπως σου ειπαν παραπανω.

Δημοσ.

Κι όμως ρε φίλε ναι καρπούζι είχε σταξει. Αν έχω παρατηρήσει καλά αυτά έχουν κάνει τη φωλιά τους πίσω από το ντουλαπι κάτω από τον νεροχύτη, εκεί δυστυχώς δεν είναι μόνο μια τρύπα αλλά φανταστείτε περιμετρικά σε όλο το μήκος του ντουλαπιου μια χαραμαδα οπότε ρίχνω σε όλη αυτή τη διαδρομή και μετά από λίγες μέρες το περνάω με σιλικόνη και βλέπουμε..

Δημοσ.

Δες σιγουρα προσεκτικα τον νεροχυτη, με φακο αν γινεται. Ετσι εχω δει να περνανε κατσαριδες και λοιπα ζωύφια μεσα στο σπιτι. Βεβαιωσου πως θα βαλεις στοκο η σιλικονη σε τυχων ρωγμες και κενα.

Δημοσ.

Όπως ήδη σου είπαν, ειδικά αντιπαρασιτικά για βαδιστικά έντομα από μαγαζί γεωπονικών (ή ανθοκομείο) και κλείσιμο είτε με σιλικόνη ή έτοιμο στόκο σε ό,τι χαραμάδα βρεις ή που θα ανακαλύπτεις στην πορεία πως υπάρχουν και είναι εντομοδίοδος. Υπάρχουν και "υγειονομικής σημασίας" ουσίες που δεν είναι βλαβερές ούτε για τον άνθρωπο ούτε για τυχόν κατοικίδια.

Αν εν τω μεταξύ η πολυκατοικία είναι "σκαμμένη" από μέσα από τα μυρμήγκια σε μεγάλο βαθμό (το πιθανότερο), πιθανώς κάθε τόσο θα ανοίγουν νέες τρύπες και θα σου βγαίνουν στο διαμέρισμα. Όσο "καθαρό" κι αν προσπαθείς να το κρατάς, καθώς είναι η φύση της...φύσης όλο αυτό. Και μιας και μάλλον δεν σε συμφέρει να φέρνεις κάθε λίγο και λιγάκι απολυμαντή, σκέψου και την περιπτωση να προμηθευτείς έναν ψεκαστήρα "ώμου" με περίπου 10 Ευρώ (πχ σε Jumbo ή αυτόν που 1-2 φορές τον χρόνο φέρνει το Lidl) και έχοντας προμηθευτεί και το ανάλογο παρασιτοκτόνο (πχ Κ-Οthrine της Bayer που είναι σχετικά φθηνό σε σχέση με την ποσότητα που χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις - φακελάκι των 6-7 Ευρώ που πιθανώς θα σου βγάλει την χρονιά) να κάνεις κατά βούληση ψεκασμούς (πχ 1 φορά τον μήνα, στα σημεία που βλέπεις να υπάρχει έντονη κυκλοφορία εντόμων. Για ακριβότερο/καλύτερο έχω ακούσει εν τω μεταξύ το Fedona).

Εναλλακτικά μπορείς να δεις και το Redy σε δικό του μπουκάλι ψεκασμού, 5-6 Ευρώ, που είναι για "άμεση χρήση" (=το βουτάω και ψεκάζω αντί να πηγαίνω να αγοράζω ψεκαστήρα, να τον γεμίζω νερό/να διαλύω "φάρμακο" να τρομπάρω για να έχει πίεση/ να ψάχνω να βρω πού θα τον αποθηκεύσω κτλ) και είναι πιο αποδοτικό/οικονομικό από τα κλασσικά σπρέι τύπου "Αροξόλ/Τέζα" κλπ. Και είναι και οικολογικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...