kleo1 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 έχω την εξής απορία επειδή ετοιμάζομαι για διακοπές και σκέφτομαι να νοικιάσω μια βάρκα. αυτές οι βάρκες που νοικιάζουν με 15-20-30HP, τι κατανάλωση-αυτονομία έχουν; είδα σε κάτι sites που αναφέρουν ρεζερβουαρ ~30 λίτρα, υποθέτω λοιπόν ότι όλα πρέπει να παίζουν στα 20-30 Λίτρα. με χαμηλή εως νορμαλ ταχύτητα- χαλαρή βόλτα τι απόσταση μπορώ να καλύψω; πόσο καίνε αυτά; ξέρω ότι παίζουν πολλά ρόλο, όπως και στα αυτοκίνητα αλλά να υπολογίζω 1 λίτρο για 4 μίλια; είμαι υπερβολικά αισιόδοξος;
Ntinaras Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Χμ δε ξερω αναλογικα πως παει αλλα σε μια 5.3 μετρα και 90HP τετραχρονη 1.6 honda που λειτουργω κατι φορες η καταναλωση ειναι περιπου 1 λιτρο ανα ναυτικο μιλι σε ιδανικες συνθηκες...
Joshua21 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 ξέρω ότι παίζουν πολλά ρόλο, όπως και στα αυτοκίνητα αλλά να υπολογίζω 1 λίτρο για 4 μίλια; είμαι υπερβολικά αισιόδοξος; Καμία σχέση, στις βάρκες παίζουν ρόλο απείρως περισσότερα πράγματα από ότι στα αυτοκίνητα. Με μόνο στοιχείο την - στο περίπου - ιπποδύναμη του κινητήρα, είναι αδύνατον να υπολογίσεις κατανάλωση-αυτονομία.
kleo1 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 ναι σίγουρα παίζουν πολλά απλά έλεγα μήπως έχεις κανείς τέτοια βάρκα να μας πει στο περίπου γιατί αν απλά έχεις οδηγήσει 1-2 φορές δε βγαίνει άκρη. αυτά τα βαρκάκια ~4,5μ, με 2 άτομα μέσα, πολύ χαλαρά. τέσπα, αν πάνε όλα καλά θα μάθουμε..
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 καλου κακου εχε ενα ντεποζιντο μαζι σου μην μεινεις στην μεση του πουθενα 1
adi32 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 μου θυμισες αυτο το εργο https://www.youtube.com/watch?v=cr_T1pGT8lw 1
Joshua21 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 ναι σίγουρα παίζουν πολλά απλά έλεγα μήπως έχεις κανείς τέτοια βάρκα να μας πει στο περίπου γιατί αν απλά έχεις οδηγήσει 1-2 φορές δε βγαίνει άκρη. αυτά τα βαρκάκια ~4,5μ, με 2 άτομα μέσα, πολύ χαλαρά. τέσπα, αν πάνε όλα καλά θα μάθουμε.. Θα πρέπει να γίνεις πολύ πιο συγκεκριμένος, 4,5 μέτρα φουσκωτό ή πλαστικό? Τύπος γάστρας? Βάρος? Το 4 μίλια ανά λίτρο πάντως είναι ανέφικτο σε κάθε περίπτωση, γύρω στα 1-2 να υπολογίζεις.
zio10 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Εκεί που θα τη νοικιάσεις θα σου πει τι αυτονομία περίπου έχει. Επίσης νομίζω ότι δίνουν και έξτρα καύσιμο μαζί για περίπτωση ανάγκης και μπορείς να πάρεις και τηλέφωνο αν χρειαστεί. Δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς αυτονομία αλλά θυμάμαι ότι είχα βγάλει σχετικά άνετα τη μέρα με αρκετές μικρές διαδρομές. Τη μέρα εννοώ από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Γενικά είναι σούπερ όμως, πολύ καλύτερο από το νοικιάσεις αυτοκίνητο!
kleo1 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 να σας πω ενημερωτικά ότι τελικά για μια μέρα (10:00-18:00) με χαλαρή βόλτα ξόδεψα 14 λίτρα. δεν έκανα και πολλές βόλτες όμως διότι αρκετή ώρα ήμουν σταματημένος. 30hp ήταν η μηχανή 3
Joshua21 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Πόσα μίλια ανά λίτρο έβγαλε δεν το γράφεις όμως.
kleo1 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Πόσα μίλια ανά λίτρο έβγαλε δεν το γράφεις όμως. αυτό δυστυχώς δε μπορώ να το υπολογίσω διότι δεν είχα στόχο κάποιο προορισμό αλλά έκανα γύρους.....σε νησάκια (ιόνιο) κοιτώντας το χάρτη και τις διαδρομές που έκανα, σίγουρα έκανα πάνω από 14 μίλια. μέτρησα τις αποστάσεις μέχρι τις στάσεις που έκανα και πίσω. από εκεί και πέρα έκανα και κύκλους. να ήταν άλλα 6 μίλια; ίσως έπρεπε να βάλω το gps να καταγράφει. οπότε σίγουρα δε βγάζει 4 μιλια στο λίτρο που ανέφερα στην αρχή. μάλλον προς τα μισά το κόβω όπως είχες γράψει. πήγαινα και χαλαρά. πολύ καίνε ρε παιδιά 1
zio10 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Την ίδια «μέτρηση» είχα κάνει κι εγώ, σε βγάζει όλη μέρα με χαλαρές βόλτες
Joshua21 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 αυτό δυστυχώς δε μπορώ να το υπολογίσω διότι δεν είχα στόχο κάποιο προορισμό αλλά έκανα γύρους.....σε νησάκια (ιόνιο) κοιτώντας το χάρτη και τις διαδρομές που έκανα, σίγουρα έκανα πάνω από 14 μίλια. μέτρησα τις αποστάσεις μέχρι τις στάσεις που έκανα και πίσω. από εκεί και πέρα έκανα και κύκλους. να ήταν άλλα 6 μίλια; ίσως έπρεπε να βάλω το gps να καταγράφει. οπότε σίγουρα δε βγάζει 4 μιλια στο λίτρο που ανέφερα στην αρχή. μάλλον προς τα μισά το κόβω όπως είχες γράψει. πήγαινα και χαλαρά. πολύ καίνε ρε παιδιά Αν έκανες 20 μίλια τότε κάπου 1,4 μίλια ανά λίτρο έβγαλε, εκτός και αν έκανες παραπάνω. Το χαλαρά πάντως δεν σημαίνει απαραίτητα και οικονομικά, στα ταχύπλοα γενικά η χαμηλότερη κατανάλωση επιτυγχάνεται όταν πηγαίνεις με τα 2/3 της τελικής ταχύτητας. Είναι κάτι ψαρόβαρκες πάντως με πολύ μικρούς ντίζελ κινητήρες(5hp πχ) που καίνε ελάχιστα, επίσης υπάρχουν και τα ιστιοπλοϊκά που δεν καίνε τίποτα
aristos12 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 να σας πω ενημερωτικά ότι τελικά για μια μέρα (10:00-18:00) με χαλαρή βόλτα ξόδεψα 14 λίτρα. δεν έκανα και πολλές βόλτες όμως διότι αρκετή ώρα ήμουν σταματημένος. 30hp ήταν η μηχανή αν θές γράψε πόσα πλήρωσες γιά νοίκι ,πάει μέ τήν ωρα - μέ τήν ημέρα - μέ τό πόσα καύσιμα θά κάψεις κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα