Jimps Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 γεια σας παιδια εχω εναν υπολογιστη εδω και 3 χρονια περιπου και προσφατα κατεβασα ενα προγραμμα συγκεκριμενα το hwmonitor για να βλεπω τις θερμοκρασιες. παρατηρησα οτι ο cpu σε idle(μαμα ψυκτρα) εχει 46-48 βαθμους με firefox ανοικτο φτανει περιπου στους 55-57 και αν παιξω πχ cs go φτανει 80+. υψηλη θερμοκρασια δεν ειναι? παστα δεν εχω αλλαξει ποτε αλλα δεν νομιζω να εχει τοση διαφορα ή μπορει να κανω και λαθος. γι'αυτο θα ηθελα να μου προτεινετε μια ψυκτρα με ~30 ευρω για να μην χαλασει και ο επεξεργαστης απο τις υψηλες θερμοκρασιες. επισης κατι αλλο που παρατηρησα στις θερμοκρασιες του hwmonitor ειναι οτι στην mainboard λεει 100+ βαθμους στο idle και οταν παιζω cs go μπορει να παει στους 97-98. δεν νομιζω να ειναι φυσιολογικες αυτες οι θερμοκρασιες ετσι δεν ειναι? κατεβασα και το speccy να τσεκαρω εκει αλλα αυτο λεει 28 και οταν παιζω μπορει να παει στους 34-35. ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια σας.
Salpy Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Βάλε και στην cpu & gpu πάστα. Εγώ πήρα αυτή: https://www.skroutz.gr/s/7578197/Arctic-MX-4-4gr.html Ψήκτρες έχεις πολλές εγώ θα πρότεινα αυτή: https://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html Δες αν ταιριάζει με το socket σου 1
madnifestah Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 γεια σας παιδια εχω εναν υπολογιστη εδω και 3 χρονια περιπου και προσφατα κατεβασα ενα προγραμμα συγκεκριμενα το hwmonitor για να βλεπω τις θερμοκρασιες. παρατηρησα οτι ο cpu σε idle(μαμα ψυκτρα) εχει 46-48 βαθμους με firefox ανοικτο φτανει περιπου στους 55-57 και αν παιξω πχ cs go φτανει 80+. υψηλη θερμοκρασια δεν ειναι? παστα δεν εχω αλλαξει ποτε αλλα δεν νομιζω να εχει τοση διαφορα ή μπορει να κανω και λαθος. γι'αυτο θα ηθελα να μου προτεινετε μια ψυκτρα με ~30 ευρω για να μην χαλασει και ο επεξεργαστης απο τις υψηλες θερμοκρασιες. επισης κατι αλλο που παρατηρησα στις θερμοκρασιες του hwmonitor ειναι οτι στην mainboard λεει 100+ βαθμους στο idle και οταν παιζω cs go μπορει να παει στους 97-98. δεν νομιζω να ειναι φυσιολογικες αυτες οι θερμοκρασιες ετσι δεν ειναι? κατεβασα και το speccy να τσεκαρω εκει αλλα αυτο λεει 28 και οταν παιζω μπορει να παει στους 34-35. ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια σας. πες καμία λεπτομέρεια ακόμη... ποιόν cpu έχεις? ποιο κουτί έχεις? θερμοκρασία δωματίου?
Jimps Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 πες καμία λεπτομέρεια ακόμη... ποιόν cpu έχεις? ποιο κουτί έχεις? θερμοκρασία δωματίου? μαλιστα εχουμε και λεμε cpu:i5 4570 κουτι:corsair r200 θερμοκρασια δωματιου:29-30 βαθμοι Βάλε και στην cpu & gpu πάστα. Εγώ πήρα αυτή: https://www.skroutz.gr/s/7578197/Arctic-MX-4-4gr.html Ψήκτρες έχεις πολλές εγώ θα πρότεινα αυτή: https://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html Δες αν ταιριάζει με το socket σου ευχαριστω για την απαντηση φιλε θα δω μεγαλη διαφορα βαζωντας παστα λες? αυτη που πηρες βλεπω εχει πολυ καλες κριτικες. αυτη η ψυκτρα αξιζει στα 40+ που βγαινει με τα μεταφορικα?
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Η αλλαγή πάστας κάνει διαφορά. Καλό είναι η πάστα να αλλάζεται 1 φορά τον χρόνο. Οπότε ναι έχεις λάθος. Και πάλι θα έχεις βέβαια υψηλές θερμοκρασίες αλλά όχι πολύ υψηλές. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζουν και τα fans. Βάλε 2 μπροστά και 1 πίσω. https://www.skroutz.gr/s/4240116/Arctic-F12-PWM-PST.html Για ψύκτρα πέρα από την evo δες και την nevis που είναι και ήσυχη. Καλύτερη η cryoring αλλά και ακριβότερη. https://www.skroutz.gr/s/6919050/Alpenfoehn-Ben-Nevis.html https://www.skroutz.gr/s/6398412/Cryorig-H7.html 1
Salpy Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Εγώ φίλε για να σου πω την αλήθεια την πάστα την έβαζα στο παλιό μου pc και ναι θα δεις διαφορά. Στο καινούργιο pc που κανω τώρα έβαλα υδρόψυξη αλλά θα σου βγει ποιο ακριβά. Εσύ αποφασίζεις αν αξίζει να ξοδέψεις μερικά χρήματα παραπάνω για υδρόψυξη ή όχι.
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Εγώ φίλε για να σου πω την αλήθεια την πάστα την έβαζα στο παλιό μου pc και ναι θα δεις διαφορά. Στο καινούργιο pc που κανω τώρα έβαλα υδρόψυξη αλλά θα σου βγει ποιο ακριβά. Εσύ αποφασίζεις αν αξίζει να ξοδέψεις μερικά χρήματα παραπάνω για υδρόψυξη ή όχι. Πρέπει να ξοδέψει πολύ παραπάνω χρήματα για υδρόψυξη και αφού το budget είναι στα 30 ευρώ η συζήτηση για υδρόψυξη σταματάει εδώ.
madnifestah Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 το speccy σου βγάζει κάτι λάθος.. δεν μπορείς με αερόψυξη να έχεις 28-35 βαθμούς σε δωμάτιο που έχει 30.... έπρεπε να δείχνει καμιά 38-40 σε απλό browsing... για αρχή και από εμένα άλλαξε μια πάστα (η mx-4 είναι όντως καλή) βάλε κανένα extra fan αν έχεις χώρο και μετά αν δεν στρώσει βλέπεις για cpu cooler (για stock ρολόγια μέχρι 35 είναι καλά,εγώ θα του έβαζα την ben nevis που πρότεινε και ο blueblood7 http://www.e-shop.gr/alpenfoehn-ben-nevis-cpu-cooler-120mm-p-PER.815222 1
Jimps Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Η αλλαγή πάστας κάνει διαφορά. Καλό είναι η πάστα να αλλάζεται 1 φορά τον χρόνο. Οπότε ναι έχεις λάθος. Και πάλι θα έχεις βέβαια υψηλές θερμοκρασίες αλλά όχι πολύ υψηλές. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζουν και τα fans. Βάλε 2 μπροστά και 1 πίσω. https://www.skroutz.gr/s/4240116/Arctic-F12-PWM-PST.html Για ψύκτρα πέρα από την evo δες και την nevis που είναι και ήσυχη. Καλύτερη η cryoring αλλά και ακριβότερη. https://www.skroutz.gr/s/6919050/Alpenfoehn-Ben-Nevis.html https://www.skroutz.gr/s/6398412/Cryorig-H7.html ευχαριστω για την απαντηση. αρα πρεπει να παρω μια παστα να βαλω οπωσδηποτε. τωρα για την ψυκτρα οντως η ben nevis ειναι πιο φθηνη αλλα η cryorig λες ειναι καλυτερη. δηλαδη πιστευεις οτι αξιζει αυτα τα καποια παραπανω χρηματα απο την ben nevis? εγω θελω μια ψυκτρα να κανει καλα την δουλεια της οσο ειναι δυνατον βεβαια με αυτα τα χρηματα δηλαδη να μην πεσει ας πουμε 5-10 βαθμους πιστευω δεν αξιζει τοτε. τελος για τα ανεμηστηρακια το κουτι εχει μονο του 1 μπροστα και 1 πισω αρα να παρω ακομα 1 να βαλω μπροστα? Εγώ φίλε για να σου πω την αλήθεια την πάστα την έβαζα στο παλιό μου pc και ναι θα δεις διαφορά. Στο καινούργιο pc που κανω τώρα έβαλα υδρόψυξη αλλά θα σου βγει ποιο ακριβά. Εσύ αποφασίζεις αν αξίζει να ξοδέψεις μερικά χρήματα παραπάνω για υδρόψυξη ή όχι. ευχαριστω για την απαντηση οπως σου απαντησε και ο blueblood απ'οτι ειδα οι υδροψυξεις ειναι αρκετα ακριβοτερες απο τα 30 ευρω αρα δεν κοιταω καν τετοια λυση. το speccy σου βγάζει κάτι λάθος.. δεν μπορείς με αερόψυξη να έχεις 28-35 βαθμούς σε δωμάτιο που έχει 30.... έπρεπε να δείχνει καμιά 38-40 σε απλό browsing... για αρχή και από εμένα άλλαξε μια πάστα (η mx-4 είναι όντως καλή) βάλε κανένα extra fan αν έχεις χώρο και μετά αν δεν στρώσει βλέπεις για cpu cooler (για stock ρολόγια μέχρι 35 είναι καλά,εγώ θα του έβαζα την ben nevis που πρότεινε και ο blueblood7 http://www.e-shop.gr/alpenfoehn-ben-nevis-cpu-cooler-120mm-p-PER.815222 ευχαριστω για την απαντηση. το speccy μου βγαζει αυτη την θερμοκρασια για την μητρικη ενω το hwmonitor πολυ ακραιες.συγγνωμη, ισως καταλαβες επεξεργαστη απο τον τροπο που το εγραψα. αρα λες να παρω την ben nevis δεν χρειαζεται να παω σε καποια ακριβοτερη οπως η cryorig ή η hyper 212 evo πχ και η ben nevis θα κανει την δουλεια της?
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Και οι δύο ψύκτρες είναι καλές.Είναι λίγο καλύτερη η cryoring αλλά για αυτή πληρώνεις και την εμφάνιση. Για ένα υπολογιστή υπάρχει και το θέμα εμφάνισης. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι μικρές, Από θέμα διαθεσιμότητας η Nevis υπάρχει αλλά τα μεταφορικά είναι αρκετά. Ούτε το eshop την έχει ετοιμοπαράδοτη.
Salpy Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Βαλε την πάστα καθάρισε και λίγο το pc. Όλες οι ψυχτρες που σου προτείνουμε είναι καλές. Δοκίμασε αυτά και αν έχεις κάνα πρόβλημα πες μας
Undertaker25 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Η θερμοκρασία της μητρικής μου φαίνεται πολύ ακραία. 20 βαθμούς πάνω από τον επεξεργαστή? Αδύνατον. Μάλλον πρόκειται για λάθος ένδειξη. Κάποτε η ASUS A8R-MVP (Θεός σχωρέστην...) μου έβγαζε θερμοκρασία σταθερά 130 βαθμούς σε idle. Σίγουρα όμως έχεις θεματάκι θερμοκρασίας. Πριν κάνεις το οτιδήποτε και ξοδέψεις λεφτά: 1) Καθάρισε τη ψύκτρα του επεξεργαστή σου από χνούδια και σκόνες με κάποιο φυσερό (προστατεύοντας τον ανεμιστήρα με τα χέρια σου από την πίεση του αέρα) και τα φτερά από το ανεμιστηράκι της ψύκτρας (με υγρό μαντηλάκι καθαρισμού ή ελαφρώς μουσκεμένη μπατονέτα, ΟΧΙ με αέρα γιατί θα στραβώσεις τον άξονά του) καθώς και τη μητρική σου με το φυσερό, αν με το μάτι βλέπεις ότι έχουν σκόνες και χνούδια. 2) Σιγουρέψου ότι το κουτί σου έχει καλή ροή αέρα. Δηλαδή επαρκή εισαγωγή κρύου αέρα και εξαγωγή του ζεστού. Πόσους ανεμιστήρες έχεις στο κουτί? Για να καταλάβεις πόσο σημασία έχει, πρόσφατα πρόσθεσα έναν δεύτερο 12αρι ανεμιστήρα μόλις 1.200 στροφών στην πρόσοψη του κουτιού μου (4 συνολικά πάνω στο κουτί, δυο μπροστά, ενας στο πλάι και ένας πίσω που εξάγει αέρα) διότι η κάρτα γραφικών (overclocked από 975->1050 και 1400->1500) μου χτυπούσε 93 βαθμούς σε full load και voila! Η μέγιστη θερμοκρασία της έπεσε στους 78. 15 βαθμούς κάτω. 3) Σχετικά με την πάστα, τα 3 χρόνια είναι ελάχιστος χρόνος για να έχει χαλάσει και να αυξήσει τόσο θεαματικά τη θερμοκρασία. Μπορεί να έχεις την ίδια πάστα 6 χρόνια χωρίς πρόβλημα. Αν δεν δεις ωστόσο πρόοδο με τον καθαρισμό, δοκίμασε και την αλλαγή της. Αν δεν φταίει ούτε η σκόνη ούτε και η πάστα, τότε με μια ψύκτρα των 20 ευρώ θα κάνεις τη δουλειά σου και θα δεις θεαματική διαφορά. Για την μητρική σου δεν ξέρω τι παίζει. Αν θεωρείς πως όντως ζεσταίνεται υπερβολικά, τότε πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να προσθέσεις έναν έξτρα ανεμιστήρα στο πλάϊ που θα ρίχνει αέρα πάνω της ή έστω μπροστά. ΥΓ. Προσωπικά χρησιμοποιώ το OpenHardwareMonitor για ενδείξεις και δεν με έχει προδώσει ποτέ. Τσέκαρέ το.
Jimps Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Η θερμοκρασία της μητρικής μου φαίνεται πολύ ακραία. 20 βαθμούς πάνω από τον επεξεργαστή? Αδύνατον. Μάλλον πρόκειται για λάθος ένδειξη. Κάποτε η ASUS A8R-MVP (Θεός σχωρέστην...) μου έβγαζε θερμοκρασία σταθερά 130 βαθμούς σε idle. Σίγουρα όμως έχεις θεματάκι θερμοκρασίας. Πριν κάνεις το οτιδήποτε και ξοδέψεις λεφτά: 1) Καθάρισε τη ψύκτρα του επεξεργαστή σου από χνούδια και σκόνες με κάποιο φυσερό (προστατεύοντας τον ανεμιστήρα με τα χέρια σου από την πίεση του αέρα) και τα φτερά από το ανεμιστηράκι της ψύκτρας (με υγρό μαντηλάκι καθαρισμού ή ελαφρώς μουσκεμένη μπατονέτα, ΟΧΙ με αέρα γιατί θα στραβώσεις τον άξονά του) καθώς και τη μητρική σου με το φυσερό, αν με το μάτι βλέπεις ότι έχουν σκόνες και χνούδια. 2) Σιγουρέψου ότι το κουτί σου έχει καλή ροή αέρα. Δηλαδή επαρκή εισαγωγή κρύου αέρα και εξαγωγή του ζεστού. Πόσους ανεμιστήρες έχεις στο κουτί? Για να καταλάβεις πόσο σημασία έχει, πρόσφατα πρόσθεσα έναν δεύτερο 12αρι ανεμιστήρα μόλις 1.200 στροφών στην πρόσοψη του κουτιού μου (4 συνολικά πάνω στο κουτί, δυο μπροστά, ενας στο πλάι και ένας πίσω που εξάγει αέρα) διότι η κάρτα γραφικών (overclocked από 975->1050 και 1400->1500) μου χτυπούσε 93 βαθμούς σε full load και voila! Η μέγιστη θερμοκρασία της έπεσε στους 78. 15 βαθμούς κάτω. 3) Σχετικά με την πάστα, τα 3 χρόνια είναι ελάχιστος χρόνος για να έχει χαλάσει και να αυξήσει τόσο θεαματικά τη θερμοκρασία. Μπορεί να έχεις την ίδια πάστα 6 χρόνια χωρίς πρόβλημα. Αν δεν δεις ωστόσο πρόοδο με τον καθαρισμό, δοκίμασε και την αλλαγή της. Αν δεν φταίει ούτε η σκόνη ούτε και η πάστα, τότε με μια ψύκτρα των 20 ευρώ θα κάνεις τη δουλειά σου και θα δεις θεαματική διαφορά. Για την μητρική σου δεν ξέρω τι παίζει. Αν θεωρείς πως όντως ζεσταίνεται υπερβολικά, τότε πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να προσθέσεις έναν έξτρα ανεμιστήρα στο πλάϊ που θα ρίχνει αέρα πάνω της ή έστω μπροστά. ΥΓ. Προσωπικά χρησιμοποιώ το OpenHardwareMonitor για ενδείξεις και δεν με έχει προδώσει ποτέ. Τσέκαρέ το. ευχαριστω για την απαντηση. και εμενα μου φαινεται πολυ περιεργο η μητρικη να εχει διπλασια σχεδον θερμοκρασια απ'τον επεξεργαστη σε idle δεν ξερω τι να πω. 1) αυτο το κανω μερικες φορες μεσα στον χρονο το εχω κανει τελευταια φορα πριν 3-4 εβδομαδες. τα φτερα απο το ανεμηστηρακι τα περναω λιγο με ενα πινελο απο πανω. 2)το κουτι δεν εχει καλη ροη αερα λογικα. εχω μονο τους ανεμηστηρες που ειχε πανω δηλαδη 1 μπροστα να βαζει και 1 πισω να βγαζει. αρα πρεπει να παρω και κανεναν ανεμηστηρα να βαλω στο κουτι μαλλον 3)αρα να παρω μονο παστα πρωτα λες και μετα να παρω καποια ψυκτρα? και εχεις καποια να προτεινεις? η μητρικη δεν ξερω τι να πω στο hwmonitor στο idle την δειχνει 100+ βαθμους στο speccy στους 28 με εναν ανεμηστηρα στο πλαι θα πεσει δηλαδη η θερμοκρασια?
Undertaker25 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Άποψή μου είναι να πάρεις πρώτα πάστα, που θα δώσεις μάξιμουμ 5 ευρώ και τότε αν δεις ότι δεν υπάρχει διαφορά, πας και για ψύκτρα. Σου το λέω αυτό γιατί ξέρω ότι οι Intel επεξεργαστές έχουν καλύτερες ψύκτρες από τους AMD (που έχω εγώ και άλλαξα ψύκτρα τη δεύτερη μέρα της αγοράς). Για την μητρική δεν ξέρω τι συμβαίνει. Μάλλον η πιο σωστή θερμοκρασία είναι κοντά στην ένδειξη του speccy, αν και υπερβολικά χαμηλή αφού συνήθως τα συστήματα με ψύξη-αέρα έχουν +5/+8 βαθμούς της θερμοκρασίας δωματίου σε idle. Αν δεν βαριέσαι, άνοιξε μια μέρα το pc σου σε full load και ακούμπησε μια ψύκτρα της μητρικής. Αν έχει υπερβολική θερμοκρασία θα το καταλάβεις, αν και το αποκλείω να υφίσταται τέτοιο θέμα. Γενικά όμως ναι, καλό θα ήταν να προσθέσεις έναν έξτρα ανεμιστήρα. Aπό πάστες, εγώ αγόρασα πρόσφατα αυτήν εδώ http://www.e-shop.gr/akasa-ak-455-5g-hi-performance-thermal-compound-5gr-w-spreader-card-p-PER.805784 και την έβαλα σε ένα λάπτοπ που έβραζε με 63 βαθμούς σε idle λειτουργία. Τώρα έπεσε στους 48.
UsualSuspect__ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2017 Μιας που δεν ήξερες πως η πάστα κάνει την διαφορά, είμαι σίγουρος πως δεν ξέρεις ούτε πως να την βάζεις, οπότε πάρε και ένα βιντεάκι που βρήκα τυχαία. https://www.youtube.com/watch?v=gDkz_9AQQ-g 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα