Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μου ανήκει η παραλία, έχω όμως νόμιμο δικαίωμα να κάνω χρήση της όμως από τη στιγμή που ήμουν πλειοδοτης σε δημοπρασία και υπέγραψα συμβόλαιο με τον Δήμο στον οποίο υπαγομαι. Αν δε σου αρέσει κινησου νομικά κατά του Δήμου ή της κτηματικης υπηρεσίας.

Δεν έχω ούτε την οικονομική δυνατότητα και ούτε την διάθεση να τρέχω σε δικηγόρους(για μια απλή συμβουλή ξέρεις πόσα παίρνει ένας δικηγόρος; Και στο ξαναλέω Ο Έλληνας δεν περίμενε τις υπηρεσίες σας για να πάει στην παραλία, αλλά τον αφήσατε χώρο; Δεν ξέρεις τι να πεις και μου απαντάς πως πρέπει να πάω στα δικαστήρια; Νομίζω πως δεν μιλάω με ξύλινη γλώσσα πολιτικού οπότε μην μου μιλάς και εσύ έτσι. Βγάλε τις ξαπλώστρες να ελευθερωθεί ο χώρος και να δω μετά αν έχουν λόγω ύπαρξης οι υπηρεσίες σας.

Και γιατί έχουμε δει τύπους με τσεκούρια(ή ρόπαλα. έχει κάποια χρόνια) ακόμα στις ειδήσεις να διώχνουν τον κόσμο; Κάποιος που έχει το νόμο με το μέρος του δεν καταφεύγει σε τέτοια αίσχη.

Δημοσ.

Η κτηματικη υπηρεσία παρέχει στους δήμους τον αιγιαλο προς εκμετάλλευσή. Ο Δήμος παρέχει τον αιγιαλο σε ιδιώτες. Υπογράφεται το συμβόλαιο το οποίο επικυρώνει Ή ακυρωνει με τη σειρά της η κτηματικη υπηρεσία.

Φραγμούς έβαλε το ΣτΕ στους ΟΤΑ για την ενοικίαση των παραλιών σε ιδιώτες

http://www.protothema.gr/greece/article/527766/fragmous-evale-to-ste-stous-ota-gia-tin-enoikiasi-ton-paralion-se-idiotes/

• Like 1
Δημοσ.

Λογικό.

Πως θα χρεώσουν μετά τις πανάκριβες μαλακιες που πουλάνε; 

Πραγματικά ότι έχω πάρει να φάω από τέτοια μαγαζιά εκτός του ότι το χρεώνουν σαν χρυσό, από ποιότητα και γεύση ήταν για το πέος.

Εμένα προσωπικά δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. Φέρνω κανονικά ένα τοστ από το σπίτι όποτε πάω για μπάνιο. Τώρα αν με δούνε ποτέ μέχρι να με πλησιάσουν θα έχω χωνέψει κιόλας.

• Like 1
Δημοσ.

α) Ναι, και; Αλλά έστω, γιατί το αναλύουμε τόσο; Αντί για «καφέ από τα Στάρμπακς» πες κοκακόλα ή εμφιαλωμένο νερό. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

β) Νόμο δεν βρίσκω, όμως το capital.gr είναι ακριβές σε οικονομικοτεχνικά ρεπορτάζ:

- Θα ελέγχουν δειγματοληπτικά αν έχει εκδοθεί απόδειξη αξίας ίσης με την αξία των προϊόντων που βρίσκονται στο τραπέζι βάση του επίσημου τιμοκαταλόγου της επιχείρησης.

Αν υπάρχει προϊόν επάνω στο τράπεζι και δεν αναγράφεται στην απόδειξη πέφτει πρόστιμο. Διαφορετικά, ο καταστηματάρχης θα έλεγε «τα έφεραν από αλλού» και θα την γλύτωνε αναίμακτα.

α) Το αναλύουμε τόσο γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και η συζήτηση που βλέπω εδώ στο thread είναι των άκρων. Με τον καφέ από τα Στάρμπακς η λογική του ενός άκρου καταρρίπτεται εύκολα. Γι' αυτό και εσύ θες να το κάνουμε το προϊόν κοκακόλα για να φανεί πιο ισχυρή η λογική του "μόνο τα δικά μου προϊόντα εδώ και τίποτα άλλο".

Για να σου μιλήσω σοβαρά θα πρέπει να ξέρουμε τους νόμους, αλλά όπως και να 'χει αν ως καταστηματάρχης ανησυχείς για την κοκακόλα τότε το σωστό είναι να εξηγήσεις στον πελάτη ακριβώς για ποιον λόγο ανησυχείς και να τον παρακαλέσεις να την κρύψει. Αυτή πιστεύω είναι η σωστή προσέγγιση.

Ακόμα και αν η πλειοψηφία των απαγορεύσεων γίνεται για λόγους εφορίας είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι πελάτες που βλέπουν τέτοιου είδους απαγορεύσεις πιστεύουν ότι πρόκειται περί κερδοσκοπίας, φασισμού κ.λπ.

β) Ωραία λοιπόν, αν τρώω το σουβλάκι στον αέρα και πίνω τον καφέ στον αέρα και δεν βρεθούν ποτέ στο τραπέζι, είμαστε μια χαρά;

Εγώ θα έχω σκέτα ποτήρια στη βιτρίνα και αυτά με το logo κρυμμένα ώστε να γλιτώσω το πρόστιμο. Πέρα από την πλάκα απορώ που δε το σκέφτηκε κάποιο μαγαζί ως τώρα.

Αν δεν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία δεν είσαι ένοχος. Απλό.

Δημοσ.

Η κτηματικη υπηρεσία παρέχει στους δήμους τον αιγιαλο προς εκμετάλλευσή. Ο Δήμος παρέχει τον αιγιαλο σε ιδιώτες. Υπογράφεται το συμβόλαιο το οποίο επικυρώνει Ή ακυρωνει με τη σειρά της η κτηματικη υπηρεσία.

η εγκυρότητα των συμβολαίων κρίνεται σε τελικό βαθμό στα δικαστηρια

οι διοικητικές αρχές ενίοτε υπογράφουν πράξεις των οποίων κρίνεται η ακυρότητα από τα δικαστήρια

τα οποία δικαστήρια είναι τα μονα αρμόδια να αποφαίνονται τελεσίδικα για την νομιμότητα και την συνταγματικότητα των διοικητικών πράξεων

λυπάμαι για όσους τυχόν έχετε μπίζνες με το δημόσιο στις διάφορες εκφάνσεις του

αλλά έτσι λειτουργεί το κράτος δικαίου

οι επιχειρηματίες με τα παρκόμετρα που προσέφυγαν στα δικαστήρια

ακόμα έχουν να θυμούνται το στραπάτσο με τα συμβόλαια των δήμων που ακυρώθηκαν στα δικαστήρια

Δημοσ.

ναι γιατι ? αν δεν εχεις ? θα παρεις το ουζο πατατες σαλατα και μπορει να εχεις φερει και κατι σαν συπμληρωμα απο το σπιτι ειναι κακο ?

να στο πω ποιο απλα προτιμας να ερθει καποιος και να βγαλεις 30 ευρω ή προτιμας να μην βγαλεις τιποτα ?

235313C11A15592EBCAA447961A74508.jpg

Στα θέματα του μπλα μπλα έρχεται η λογική να πεθάνει...

• Like 3
Δημοσ.

Η βασική αρχή μιας επιχείρησης και την οποία διδάσκουν σε όλες τις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων ή οικονομικών: Σκοπός μιας επιχείρησης είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους. Καπιταλισμό δε θέλατε;

Και το ξαναλέω, αν και κερδοφόρος θα κλείσω γιατί βαρέθηκα τη μιζέρια και την κουτοπονηριά. Δε δέχομαι μαθήματα συμπεριφοράς από πιθήκους που μαλώνουν για θέσεις πάρκινγκ σε πυλωτες, προσπαθούν να σβήσουν κλήσεις αστυνομίας, λαδωσαν πολεοδομία για να χτίσουν τα αίσχη τους και πήραν επίδοματα που δεν άξιζαν. Η παραλία σας πείραξε που όπως ξανά είπα μετράει χιλιόμετρα ακτογραμμής και μόνο ένα μικρό κομμάτι παρέχεται σε επιχειρηματίες.

Τελευταία φορά που μαζέψατε το σκατό σας από την παραλία ποτε ήταν;

• Like 2
Δημοσ.

Η βασική αρχή μιας επιχείρησης και την οποία διδάσκουν σε όλες τις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων ή οικονομικών: Σκοπός μιας επιχείρησης είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους. Καπιταλισμό δε θέλατε;

Και το ξαναλέω, αν και κερδοφόρος θα κλείσω γιατί βαρέθηκα τη μιζέρια και την κουτοπονηριά. Δε δέχομαι μαθήματα συμπεριφοράς από πιθήκους που μαλώνουν για θέσεις πάρκινγκ σε πυλωτες, προσπαθούν να σβήσουν κλήσεις αστυνομίας, λαδωσαν πολεοδομία για να χτίσουν τα αίσχη τους και πήραν επίδοματα που δεν άξιζαν. Η παραλία σας πείραξε που όπως ξανά είπα μετράει χιλιόμετρα ακτογραμμής και μόνο ένα μικρό κομμάτι παρέχεται σε επιχειρηματίες.

Και απολαύστε το λεξιλόγιο τώρα και την γενίκευση.

Όλα αυτά που λες προφανώς τα κάνουν οι του κύκλου σου για να ξέρεις τόσο καλά. Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν που να κάνει αυτά και πάντα μαζεύουμε τα οποιαδήποτε απορρίμματα σε σακούλα. Τώρα αν εσύ στην παραλία χέζεις είναι λογικό να θεωρείς πως όλοι κάνουν το ίδιο.

Δημοσ.

Και απολαύστε το λεξιλόγιο τώρα και την γενίκευση.

Όλα αυτά που λες προφανώς τα κάνουν οι του κύκλου σου για να ξέρεις τόσο καλά. Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν που να κάνει αυτά και πάντα μαζεύουμε τα οποιαδήποτε απορρίμματα σε σακούλα. Τώρα αν εσύ στην παραλία χέζεις είναι λογικό να θεωρείς πως όλοι κάνουν το ίδιο.

Εσύ θεωρείς την παραλία κτήμα σου "και θα κάνω ότι γουστάρω". Εγώ αντίθετα την βλέπω ως μέσο να βγάλω τα προς το ζειν οπότε φροντιζω να την περιποιούμαι όσο πιο πολύ μπορώ.

α) Το αναλύουμε τόσο γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και η συζήτηση που βλέπω εδώ στο thread είναι των άκρων. Με τον καφέ από τα Στάρμπακς η λογική του ενός άκρου καταρρίπτεται εύκολα. Γι' αυτό και εσύ θες να το κάνουμε το προϊόν κοκακόλα για να φανεί πιο ισχυρή η λογική του "μόνο τα δικά μου προϊόντα εδώ και τίποτα άλλο".

Για να σου μιλήσω σοβαρά θα πρέπει να ξέρουμε τους νόμους, αλλά όπως και να 'χει αν ως καταστηματάρχης ανησυχείς για την κοκακόλα τότε το σωστό είναι να εξηγήσεις στον πελάτη ακριβώς για ποιον λόγο ανησυχείς και να τον παρακαλέσεις να την κρύψει. Αυτή πιστεύω είναι η σωστή προσέγγιση.

Ακόμα και αν η πλειοψηφία των απαγορεύσεων γίνεται για λόγους εφορίας είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι πελάτες που βλέπουν τέτοιου είδους απαγορεύσεις πιστεύουν ότι πρόκειται περί κερδοσκοπίας, φασισμού κ.λπ.

β) Ωραία λοιπόν, αν τρώω το σουβλάκι στον αέρα και πίνω τον καφέ στον αέρα και δεν βρεθούν ποτέ στο τραπέζι, είμαστε μια χαρά;

Αν δεν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία δεν είσαι ένοχος. Απλό.

Μόνο στην παραλία θα τον παρακαλεσεις να το κρύψει ή και σε ένα εστιατόριο;

Δημοσ.

Τελικα μετα απο 10 σελιδες ποιος κερδισε?

Σταματησα να διαβαζω στην 5η.

Προφανως η μια πλευρα εχει αδικο,αλλα ακομα δε λετε να καταλαβετε ποια ειναι αυτη.

Το να εχετε και οι 2 πλευρες δικιο παντως το κοβω χλωμο.
Πειτε μου,να ξερω τι να πω στο μαγαζατορα εκει που παω για μπανιο,παιρνω 2 καφεδακια και βγαζω και ενα σαντουιτσακι και τρωω.

Δημοσ.

η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι έχεις λαδώσει το δήμαρχο και τα έχετε βρει κάτω από το τραπέζι

ώστε εκείνος να εκδίδει διοικητικές πράξεις σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της νομιμότητας,

με τις οποίες στην ουσία καταχράται τις εξουσίες που του παρέχει η θέση του

έτσι για ένα παράδειγμα έστω,

ότι δεν μπορούν να μαζεύονται μια ομάδα ιδιώτες

και να εγκολπώνουν στις τσέπες τους το δημόσιο πλούτο 

προσωπικά χέστηκα για τον κρατισμό

μου αρέσουν οι ιδιωτικές επενδύσεις (επενδύσεις όχι παπαριές)

αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω ιδιωτικές αυθαιρεσίες

στο όνομα της ηθικολογίας ενίοτε πότε για θέσεις εργασίας, πότε για τον τίμιο ιδρώτα κοκ

τα πάντα πρέπει να καλύπτονται από νομιμότητα,

όποιος δεν μπορεί

ας βρει έναν άλλο τόπο στη γη όπου θα μπορεί να κερδίζει από την παρανομία

Δημοσ.

Και το ξαναλέω, αν και κερδοφόρος θα κλείσω γιατί βαρέθηκα τη μιζέρια και την κουτοπονηριά. Δε δέχομαι μαθήματα συμπεριφοράς από πιθήκους που μαλώνουν για θέσεις πάρκινγκ σε πυλωτες, προσπαθούν να σβήσουν κλήσεις αστυνομίας, λαδωσαν πολεοδομία για να χτίσουν τα αίσχη τους και πήραν επίδοματα που δεν άξιζαν. Η παραλία σας πείραξε που όπως ξανά είπα μετράει χιλιόμετρα ακτογραμμής και μόνο ένα μικρό κομμάτι αγοράζεται βάσει ειδικού καταστατικού πάντα υπό όρους από επιχειρηματίες.

fixed 

Δημοσ.

ναι γιατι ? αν δεν εχεις ? θα παρεις το ουζο πατατες σαλατα και μπορει να εχεις φερει και κατι σαν συπμληρωμα απο το σπιτι ειναι κακο ?

να στο πω ποιο απλα προτιμας να ερθει καποιος και να βγαλεις 30 ευρω ή προτιμας να μην βγαλεις τιποτα ?

Αν το καναν σε δικό μου χώρο εννοείς; Φυσικά και προτιμώ να μην βγάλω τίποτα από τέτοια περίπτωση γιατί σε αυτό το τραπέζι μπορεί να έρθει κάποιος που μπορεί να αφήσει πενηντάρικο και επιπλέον δε θα μαυρίσει την εικόνα της επιχείρησης. 

Αν δε σου αρέσουν οι τιμές πας αλλού όχι ότι σε βολεύει.

Δημοσ.

Εσύ θεωρείς την παραλία κτήμα σου "και θα κάνω ότι γουστάρω". Εγώ αντίθετα την βλέπω ως μέσο να βγάλω τα προς το ζειν οπότε φροντιζω να την περιποιούμαι όσο πιο πολύ μπορώ.

Κάνεις κατάχρηση όμως. Αυτό δεν καταλαβαίνεις. Δεν είναι ταβέρνα, δεν είναι νυχτερινό κέντρο. Είναι παραλία. Πληρώνω την ξαπλώστρα, που στην τελική τόσα χρόνια μια χαρά ήμουνα και χωρίς. Αφού παραδέχεσαι και ο ίδιος πως αν δεν θέλω "θα με διώξουν με τον τρόπο τους" Βάλε λίγο την λογική. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα (και το ξέρεις) να με διώξεις(αλήθεια από που) επειδή φέρνω φαγητό από το σπίτι μου. Επειδή φέρνω κεφτεδάκια και σαντουιτσ. στην παραλία είναι κτημα μου; Ρε γαμώτο αρχιζω να νομιζω πως ζω σε μυθιστορημα του Όργουελ!!!

Και συγνώμη για τα σκατά κτλ αλλά έχω μάθει να απαντάω όπως μου μιλάνε.

Δημοσ.

Στα θέματα του μπλα μπλα έρχεται η λογική να πεθάνει...

το οτι δεν ειμαστε ολοι πλουσιοι ή δεν μας περισεουν να χαλαμε 80-100 ευρω σε ταβερνες για ενα μπανιο σου ακουγετε παραλογο οκ δικαιωμα σου.

εγω παντως αν ειχα μαγαζι και εβλεπα μια παρεα φοιτητων ή μια φτωχη οικογενια μαζι με την παραγγελια που εχει κανει να βγαλει και κανα ταπερ με τυροπιτακια και κεφτεδακια θα το θεωρησω λογικοτατα και παιζει να τους κερασω και καμια μπύρα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...