Finn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Φιλε μου, μιλαμε για παραλια τοση ωρα. Για επιχειρηση με ξαπλωστρες, που προσφερει μπανιο, άμμο, αερα και θαλασσα. Στιγμες χαλάρωσης. Δε μιλας για ενα εστιατόριο που ο κοσμος θα πάει για συγκεκριμένο σκοπό και που θα ερθει αποκλειστικα για τον χωρο σου και το φαγητο σου, μιλας για μια επιχειρηση που θα προσελκυσει κοσμο λογω της θαλασσας που εχεις μπροστα, της παραλιας και λογω του πως εχεις διαμορφωσει τον χώρο! Δευτερεοντως θα ερθει καποιος αποκλειστικα και μονο επειδη σερβιρεις καλυτερα σαντουιτς! Και ξαναλεω σε στιγμες χαλαρωσης και ηρεμιας, οταν μιλαμε για "καλο" κοσμο που σεβεται το μαγαζι σου δε χωραει να κανεις οαρατηρησεις τετοιου τυπου. Εγω προσωπικα οποιον μου κανε παρατηρηση θα τον ρωτουσα αν επρεπε με τον καφέ μου να παραγγείλω και μια σιζαρς για πρωινο.. θα του πετουσα ενα 10 ευρω για τα τυροπιτακια και θα τον στολιζα κανονικοτατα. Αυτα τα μαγαζια που φερθηκαν στο παρελθον ετσι στην περιοχη μου, δε κατορθωσαν να διωξουν μονο τους γυφτους και τους τσαμπατζηδες (που οντως καταλαβαινω πως ειναι μάστιγα) αλλα κυριως τον νορμαλ κυριλε κοσμο που σου κάνει κατανάλωση, σε σεβεται και παει στην παραλια να ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ. Καταληγουν δε με πελατεια 18χρονα - που ειναι παλι θεμιτό αλλα αν απευθυνεσαι σ αυτο το κοινο και θεωρεις οτι θα σου αποδωσει περισσοτερα, στηνεις το μαγαζι σου διαφορετικά εξαρχης, ωστε να μην προσελκυεις κοσμο σαν και μενα και την παρεα μου. Δηλαδή ο Ολλανδός, Γερμανός, Άγγλος που έφαγε το πρωινό του στο ξενοδοχείο και ήρθε παραλία μετά δεν ήρθε για να χαλαρώσει. Sounds legit. Προϊόντα πουλάνε και τα beach bars, όχι στιγμές χαλάρωσης. Αν θες μια Κυριακή να κάνεις μπάνιο και να φας δικό σου φαγητό μπορείς να πας σε ελεύθερο σημείο. Το ότι είσαι large και θα κάνεις κατανάλωση δε σε κάνει μέτοχο στο μαγαζί ούτε σου δίνει δικαίωμα να αλλάξεις τον τρόπο λειτουργίας ενός μαγαζιού. Σ ένα μπαρ πχ παραγγέλνω ένα ποτό ενώ εσύ ένα μπουκάλι. Ποιος απ τους δυο έχει δικαίωμα να απαιτήσει άλλο είδος μουσικής;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Random link από google Σε googlάρισμα όμως με "μπάνιο μετά το φαγητό" οι αποψεις ψιλοδιίστανται.
xgol Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Xgol δεν σου είπε κανείς να μην πάρεις ότι γουστάρεις στην παραλία, σου είπε να μην πάρεις ο θες στο συγκεκριμένο χώρο που νοικιάζει από Το δήμο. Επίσης κάτι που δεν μου έχει απαντήσει κάποιος, αν σε αφήσει και φάει πρόστιμο θα το πληρώσεις από την τσέπη σου ή τσάμπα μάγκας; Υγ: ακόμη και από σπίτι να είναι το φαγητό ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να αποδείξει ότι όντως το έφερες εσύ και το σδοε δεν θα ασχοληθεί οποτέ.. Επειδη μαλλον δεν αντιλαμβανεσαι τι λεω τοση ωρα, δεν ειναι οτι θελω να κανω οτι γουσταρω στην παραλία ή να παω στο μαγαζι του αλλου και να κανω κουμαντο. Αναφερομαι σε συγκεκριμενες περιπτωσεις με πρωινο καφέ και φουρνο που μας ξετρελαινει ολους στην παρεα (ναι χωνεψτε το ουτε κοκορετσια ουτε κοντοσουβλια) και για την περιπτωση να ΦΟΒΑΤΑΙ καποιος να καταναλωσει τροφιμα που αλλοιωνονται ευκολα στην παραλια (μαγιονεζα) ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ 5ΠΛΑΣΙΟ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ και προσεχει τον χωρο σαν τα ματια του!!! Ενταξει ο αλλος αναφερει μπαρ και μπουκαλια. Συνεχισε να θεωρεις πως εχεις ξενοδοχειο, μπαρ, εστιατόριο ή οτι σε κανει να αισθανεσαι πιο άνετα. Υ.Γ. Σε μαγαζι δηλαδη με 300 μετρα ξαπλωστρες κατα μηκος της ακτής και 1000 ατομα με διαφορετικες αναγκες/προτιμησεις θεωρείς δηλαδη φυσιολογικη την απαγορευση και τον ελεγχο του τι θα βαλει κανεις στο στομα του. Ειναι ακριβως η νοοτροπια του γαμαουα μαγαζατορα που ανεφερα πιο πριν και συμβαλλει μονο στο να τονωσει τον εγωισμο σου (ουτε καν στην τσεπη σου). Ιατρικοι λογοι/ιδιαιτεροτητες του καθε ατομου/μικρες-μεγαλες ηλικιες στα @@ μας. Αντε περιμενω ν ακουσω παλι κανα επιχειρημα για σουσι μπαρ που θα εφερνα φασολακια απο το σπιτι. 1
Finn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Επειδη μαλλον δεν αντιλαμβανεσαι τι λεω τοση ωρα, δεν ειναι οτι θελω να κανω οτι γουσταρω στην παραλία ή να παω στο μαγαζι του αλλου και να κανω κουμαντο. Αναφερομαι σε συγκεκριμενες περιπτωσεις με πρωινο καφέ και φουρνο που μας ξετρελαινει ολους στην παρεα (ναι χωνεψτε το ουτε κοκορετσια ουτε κοντοσουβλια) και για την περιπτωση να ΦΟΒΑΤΑΙ καποιος να καταναλωσει τροφιμα που αλλοιωνονται ευκολα στην παραλια (μαγιονεζα) ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ 5ΠΛΑΣΙΟ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ και προσεχει τον χωρο σαν τα ματια του!!! Ενταξει ο αλλος αναφερει μπαρ και μπουκαλια. Συνεχισε να θεωρεις πως εχεις ξενοδοχειο, μπαρ, εστιατόριο ή οτι σε κανει να αισθανεσαι πιο άνετα. Από τη στιγμή που υπάρχει μαγαζί και το βλέπεις φυσικά και κάνω τη σύγκριση. Εσύ εθελοτυφλείς. Δε μιλάμε για επιχείρηση η οποία λέγεται "ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΞΑΠΛΏΣΤΡΑΣ Α.Ε" αλλά για αναψυκτήριο, bar εστιατόριο το οποίο έχει καθίσματα και στην άμμο εκτός από το γρασίδι του.
Moderators Spect~ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Όταν λες παραλία αναφέρεσαι στο ιδιωτικό κόμματι που νομιμα έχει νοίκιασει κάποιος ή στο δημόσιο που είναι ελεύθερο για όλους χωρίς κανόνες; αν στο πρώτο τότε είσαι λάθος αν στο δεύτερο τότε κάνεις δε λέει ότι απαγορεύεται. Αν και πάλι θεωρείς όλη την παραλία δημόσια ακόμη και αν έχει ενοικιάστει κανόνια τότε στο Δήμο ότι θες 1
Finn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Όταν λες παραλία αναφέρεσαι στο ιδιωτικό κόμματι που νομιμα έχει νοίκιασει κάποιος ή στο δημόσιο που είναι ελεύθερο για όλους χωρίς κανόνες; αν στο πρώτο τότε είσαι λάθος αν στο δεύτερο τότε κάνεις δε λέει ότι απαγορεύεται. Αν και πάλι θεωρείς όλη την παραλία δημόσια ακόμη και αν έχει ενοικιάστει κανόνια τότε στο Δήμο ότι θες Εγώ αναφέρομαι πάντα στο τμήμα που έχει παραχωρηθει από τον Δήμο έναντι μίσθωσης.
Moderators Spect~ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Το ξέρω, στον χγολ αναφέρομαι. Και εγώ εκεί αναφέρομαι όταν λέψ ότι απαγορεύεται στα υπόλοιπα ας κάνει ότι θέλει
xgol Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δεν ειμαι η πολεοδομια για να σου πω αν τις εχει απλωσει έτσι ή αν νοικιαζει ολη την παραλια, ουτε με ενδιαφερει εξαλλου, δε θα πηγαινα για μπανιο καπου μη οργανωμένα. Προφανως και καποιες ξαπλωστρες ειναι παρανομες, αλλα δε με αφορα στο ελαχιστο αυτό. Με αφορα οτι δε μπορεις να κανεις τον δερβεναγα σε 1000 ατομα και να τους λες οτι θα φατε ειτε από τα 2 σαντουιτς που εχω στον καταλογο ειτε απο τις 2 σαλατες ή θα χορτασετε με μπυρα ή θα λιμοκτονησετε. Αυτα ειναι παραλογα πραγματα, δε γίνονται πουθενά εκτος της Μυκονου πχ (που και πακι οχι σε ολα τα μαγαζια) και ξαναλεω δεν εχουν καμια λογική ουτε για τον ιδιοκτητη ουτε για τους λουομενους. Και ξαναματαλεω πως εκει τρωμε, απο εκει θα παραγγειλουμε, αλλα υπαρχουν ατομα που φοβουνται τις μαγιονεζες ή εμενα μου καβλωσε να παρω στην επιχειρηση σου να φαω 2 μπουκιες τυροπιτακι. Φοβερη προσβολή. Υ.Γ. να διευκρινίσω οτι δε προκειταξ για μαηαζι "ξαπλωστρες-καφεδες-πορτοκαλαδες-ουισκι-σαντουιτς-μουσακας-μπιφτεκι-πιτσα-τσιπουρες" ποτε δε με τραβουσαν τετοιες multi καταστασεις.
Finn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δεν ειμαι η πολεοδομια για να σου πω αν τις εχει απλωσει έτσι ή αν νοικιαζει ολη την παραλια, ουτε με ενδιαφερει εξαλλου, δε θα πηγαινα για μπανιο καπου μη οργανωμένα. Προφανως και καποιες ξαπλωστρες ειναι παρανομες, αλλα δε με αφορα στο ελαχιστο αυτό. Με αφορα οτι δε μπορεις να κανεις τον δερβεναγα σε 1000 ατομα και να τους λες οτι θα φατε ειτε από τα 2 σαντουιτς που εχω στον καταλογο ειτε απο τις 2 σαλατες ή θα χορτασετε με μπυρα ή θα λιμοκτονησετε. Αυτα ειναι παραλογα πραγματα, δε γίνονται πουθενά εκτος της Μυκονου πχ (που και πακι οχι σε ολα τα μαγαζια) και ξαναλεω δεν εχουν καμια λογική ουτε για τον ιδιοκτητη ουτε για τους λουομενους. Και ξαναματαλεω πως εκει τρωμε, απο εκει θα παραγγειλουμε, αλλα υπαρχουν ατομα που φοβουνται τις μαγιονεζες ή εμενα μου καβλωσε να παρω στην επιχειρηση σου να φαω 2 μπουκιες τυροπιτακι. Φοβερη προσβολή. Υ.Γ. να διευκρινίσω οτι δε προκειταξ για μαηαζι "ξαπλωστρες-καφεδες-πορτοκαλαδες-ουισκι-σαντουιτς-μουσακας-μπιφτεκι-πιτσα-τσιπουρες" ποτε δε με τραβουσαν τετοιες multi καταστασεις. Αν θεωρείς ότι δε σε καλύπτει το μενού ενός καταστήματος πας σε άλλο. Βλέπω από καταναλωτική συνείδηση πάμε καλά. Ή το δικό μου ή θα τους ξεφτιλίσω. Η μισή ντροπή δική σου man.
randomcat Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Αν θεωρείς ότι δε σε καλύπτει το μενού ενός καταστήματος πας σε άλλο. Βλέπω από καταναλωτική συνείδηση πάμε καλά. Ή το δικό μου ή θα τους ξεφτιλίσω. Η μισή ντροπή δική σου man. Στην προκειμένη περίπτωση προτεραιότητα για εκείνον είναι να επιλέξει το σημείο της παραλίας και θάλασσας που του αρέσει και έπειτα σε ποιο μαγαζί θα κάτσει. Και τα μαγαζιά πάντα βρίσκονται στο καλύτερο κομμάτι της παραλίας και όπου η θάλασσα δεν έχει πλάκες, βράχια, αχινούς κ.λπ. Επέκταση της παραπάνω λογικής σου είναι "δεν σε καλύπτει το κατάστημά μου - βρες άλλη κοντινή παραλία ή μην κάτσεις σε οργανωμένη παραλία". Υ.Γ.: Για τα τυροπιτάκια που του έλεγες πριν... το δικό σου μαγαζί δεν έχει καθόλου φαγητά που λερώνουν;
Finn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Στην προκειμένη περίπτωση προτεραιότητα για εκείνον είναι να επιλέξει το σημείο της παραλίας και θάλασσας που του αρέσει και έπειτα σε ποιο μαγαζί θα κάτσει. Και τα μαγαζιά πάντα βρίσκονται στο καλύτερο κομμάτι της παραλίας και όπου η θάλασσα δεν έχει πλάκες, βράχια, αχινούς κ.λπ. Επέκταση της παραπάνω λογικής σου είναι "δεν σε καλύπτει το κατάστημά μου - βρες άλλη κοντινή παραλία ή μην κάτσεις σε οργανωμένη παραλία". Είμαι σε ντεμι παραλια, το διπλανο κυριλέ beach bar με σούσι κτλ είναι στην ίδια ντεμι παραλία. Δεν μου δωθηκε επιλογή να διαλέξω παραλία. Εδώ είχα το χωράφι μου εδώ έκανα το μαγαζί. Μην γενικεύεις βασιζομενος στα 3-4 οργανωμένα της Αττικής. Ναι τα φαγητά μου λερώνουν αλλά όταν καθαρίζω ξέρω ότι καθαρίζω τα απομεινάρια από αυτό που πούλησα εγώ. Αλλά και πάλι κάνω υποχωρήσεις. Βγάζει ο άλλος ένα δύο κρουασανακια για να μην τον πάει αίμα ο καφές, τίποτα δε θα πω. Αλλά όχι τρία σακουλάκια με διαφορετικά σνακς και καφέ απ τον ίδιο φούρνο με τη λογική θα πάρω μπύρες μετά. 1
randomcat Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Είμαι σε ντεμι παραλια, το διπλανο κυριλέ beach bar με σούσι κτλ είναι στην ίδια ντεμι παραλία. Δεν μου δωθηκε επιλογή να διαλέξω παραλία. Εδώ είχα το χωράφι μου εδώ έκανα το μαγαζί. Μην γενικεύεις βασιζομενος στα 3-4 οργανωμένα της Αττικής. Δεν σου λέω ότι κακώς το επέλεξες το σημείο. Είναι και η σωστή επιχειρηματική κίνηση να επιλέγεις το καλύτερο κομμάτι. Okay, εσύ δεν είχες επιλογή. Και ο άνθρωπος που θέλει να κάνει μπάνιο όμως δεν έχει (όχι χωρίς να ταλαιπωρηθεί τουλάχιστον). Κάπως πρέπει να βολευτείτε όλοι. Και κάτι ακόμα. Ο σκοπός ύπαρξης του μαγαζιού σου είναι να προσφέρει την άνεση, τη βόλεψη, αλλιώς ας μην λειτουργούσαν καθόλου beach bars τη μέρα (μόνο το βράδυ για ποτάκι και μουσική δίπλα στο κύμα). Άμα θέλουμε δυσκολίες και ελλείψεις πηγαίνουμε και με τα δικά μας τρόφιμα και όλον μας τον εξοπλισμό στην παραλία. Οπότε θεωρώ ότι πρέπει να σεβαστείς αυτήν τη φύση του καταστήματός σου. Ναι τα φαγητά μου λερώνουν αλλά όταν καθαρίζω ξέρω ότι καθαρίζω τα απομεινάρια από αυτό που πούλησα εγώ. Ωραία, αυτό ήθελα να καταλάβω. Αν σε πειράζει που τη λερώνουν με όχι δικά σου προϊόντα ή που απλά λερώνεται η παραλία. Μια ερώτηση επειδή δεν το γνωρίζω. Από τη στιγμή που νοικιάζεις το κομμάτι της παραλίας 1) Ο Δήμος σου επιβάλλει και να το διατηρείς καθαρό (υποθέτω ναι); 2) Ο Δήμος δεν ασχολείται πλέον με την καθαριότητα της παραλίας;
Moderators Spect~ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Να υποθέσω εσείς που υποστηρίζετε αυτά θα πάτε και στην Χ εταιρεία να σας δώσει το ακριβό της αμάξι στην τιμη του φτηνού μιας κατώτερης εταιρείας γιατί δεν μπορεί να έχουν όλα τα καλά ακριβά και να μην μπορείτε να τα αποκτήσετε. Ωχ ξέχασα αυτό είναι άλλο. Πραγματικά δεν μου κάνει εντύπωση για το ότι είμαστε ο χειρότερος λαός 2
xgol Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Αν θεωρείς ότι δε σε καλύπτει το μενού ενός καταστήματος πας σε άλλο. Βλέπω από καταναλωτική συνείδηση πάμε καλά. Ή το δικό μου ή θα τους ξεφτιλίσω. Η μισή ντροπή δική σου man. Ξέρεις, εκτός απο γύφτος πελάτης, υπάρχει και γύφτος ιδιοκτήτης. Σε έναν διαβητικό να τύχεις με ΄τοσες παρατηρήσεις, τι θα του απαντήσεις? Ή περιμένεις να κανει το πρόβλημά του γνωστό σε όλη την παραλία? Άσε ξέρω την απάντηση. Αν είναι διαβητικός και δε τον βολεύει το μενού, να πάει αλλού. Κάπως λέγονται αυτές οι νοοτροπίες, αλλά δε θέλω να επεκταθώ. Να υποθέσω εσείς που υποστηρίζετε αυτά θα πάτε και στην Χ εταιρεία να σας δώσει το ακριβό της αμάξι στην τιμη του φτηνού μιας κατώτερης εταιρείας γιατί δεν μπορεί να έχουν όλα τα καλά ακριβά και να μην μπορείτε να τα αποκτήσετε. Ωχ ξέχασα αυτό είναι άλλο. Πραγματικά δεν μου κάνει εντύπωση για το ότι είμαστε ο χειρότερος λαός Ρε μπαγάσα με πρόλαβες, το επόμενο πόστ μου θα ήταν για το νέο πόλο και πόσο μοιάζει στο γκόλφ, που είναι αδικία να πουλαν το γκολφ πιο ακριβά παρότι παλαιότερο μοντέλο.. Ότι να ναι.. 1
Finn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Ξέρεις, εκτός απο γύφτος πελάτης, υπάρχει και γύφτος ιδιοκτήτης. Σε έναν διαβητικό να τύχεις με ΄τοσες παρατηρήσεις, τι θα του απαντήσεις? Ή περιμένεις να κανει το πρόβλημά του γνωστό σε όλη την παραλία? Άσε ξέρω την απάντηση. Αν είναι διαβητικός και δε τον βολεύει το μενού, να πάει αλλού. Κάπως λέγονται αυτές οι νοοτροπίες, αλλά δε θέλω να επεκταθώ. Νοοτροπία είναι το να μη μπορώ να διαμορφώσω το μενού μου γύρω από την ομάδα των διαβητικων; Ή μήπως θεωρείς ότι το 99% της παραλίας απαρτίζεται από διαβητικούς; Φυσικά και θα γίνουν κάποιες εξαιρεσεις εφόσον κοινοποιηθει το πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις