margaritagr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 καταρχην μην χαρακτηριζεις ατομα που δεν ξερεις έπειτα το οτι θελω να παρω κατι απο το σπιτι μου η το περιπτερο δεν με κανει γυφτο απλα κανω οικονομια γιατι ειτε θεωρω παραλογο αυτα που ζητανε ειτε δε μου περισεουν, αν λοιπον χρεωνουν 10 ευρω ξαπλοστρες και 5 ευρω ενα καφε θα παω να απλωσω πετσετα δικια και θα παω με καφε απο το περιπτερο και ας ερθουν να με διωξουν.Δε χαρακτηριζω ανθρωπο χαρακτηριζω συμπεριφορα ουσιαστικα. Να πας να κατσεις στο μαγαζι του χ και να εχεις προιοντα απο τον ψ ειναι αντικειμενικη γυφτια. Αν θες να εχεις τον καφε σπυ και το πατατακι σου παρε και μια ομπρελα, δυο καρεκλες-ξαπλωστρες κι αραξε οπου θες. Εφοσον πας στο μαγαζι του χ θα σεβεσαι και τους κανονες του. 1
txcellas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Στο ερώτημα του ts δεν είναι παράνομο. Απλά ίσως είναι αντιδεοντολογικό η πως αλλιώς να το εκφράσω. Ποιος από εμάς δεν πήγε παραλία και δεν είχε ένα τοστ η νερό από το σπίτι του. Εφόσον είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ χώρος μια παραλία δεν απαγορεύεται. Δεν λέω εννοείται να πας με φαγητό και να το παίξεις τρέλα ότι δεν πληρώνω κλπ απλά σε λογικά πλαίσια.
zio10 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Σου λέω όταν δεν υπάρχει χρέωση ξαπλώστρας και το κατάστημα πουλάει ποτά και φαγητό. Με ποια λογική θα πας εσύ με δικά σου φαγητά; Για να εκμεταλλευτεις τις άνετες ξαπλώστρες για να φας τα δικά σου; Δυο τρεις απλούς κανόνες θέτουν όλα τα καταστήματα αλλά τους αγνοείτε επιδεικτικά! 1.Ναι κάτσε αλλά φάε πιες για Α ευρώ και πάνω. 2.Μη φέρεις δικά σου φαγητά ποτά. 3.Φευγοντας μη ξεχάσεις να πάρεις τις πετσέτες σου. Σε όποιον δεν αρέσει είτε ανοίγει κατάστημα παύλα ανθρωπιστική οργάνωση και τους βάζει όλους να κάτσουν τσάμπα ή απλά κάθεται παραδίπλα με τα δικά του σύνεργα. Λογικά μου φαίνονται αυτά και θα τα τηρούσα έτσι κι αλλιώς, απλά από περιέργεια, για το 1 καλύπτεται κάπως το μαγαζί;
TriLoBiTe Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 εχω παει σε καφετερια με κρουσαν απο φουρνο και πηρα καφε δεν μου ειπαν τιποτα Αν ήμουν υπεύθυνος στην καφετέρια θα σου το έτρωγα, δηλώνω μέγας φαν των κρουασάν 6
Finn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Λογικά μου φαίνονται αυτά και θα τα τηρούσα έτσι κι αλλιώς, απλά από περιέργεια, για το 1 καλύπτεται κάπως το μαγαζί; http://www.eebop.gr/index.php/2012-03-08-20-49-43/179--q http://www.opengov.gr/ypoian/?p=2712 Άρθρο 92 Ειδικές περιπτώσεις (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΣΕΛΦ ΣΕΡΒΙΣ, ΤΑΜΠΛ ΝΤΟΤ, ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΚΕΤΟ, ΚΟΥΒΕΡ) 1. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Εφόσον τα καταστήματα του άρθρου 89 ορίζουν ελάχιστη κατανάλωση εντός του καταστήματος ή με σύστημα διανομής κατ' οίκον, οφείλουν στον τιμοκατάλογο που προορίζεται για τον καταναλωτή, να αναγράφουν σε εμφανές σημείο την ένδειξη «Ελάχιστη κατανάλωση ειδών ___ Ευρώ». 1
NikosKallithea Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Είναι και φορολογικό θέμα, αν τρως σάντουιτς ή πινεις κάτι και εκείνη την ωρα σου ζητηθεί απο έλεγχο αποδείξει και δεν υπάρχει την πάτησε ο μαγαζατωρας, πρωσοπικα ποτε δεν πάω σε ξαπλωστρες, αν θέλω κάτι πάω στο μπαρ κάθομαι εκει και το απολαμβάνω.
The_Judas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 http://www.eebop.gr/index.php/2012-03-08-20-49-43/179--q http://www.opengov.gr/ypoian/?p=2712 Άρθρο 92 Ειδικές περιπτώσεις (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΣΕΛΦ ΣΕΡΒΙΣ, ΤΑΜΠΛ ΝΤΟΤ, ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΚΕΤΟ, ΚΟΥΒΕΡ) 1. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Εφόσον τα καταστήματα του άρθρου 89 ορίζουν ελάχιστη κατανάλωση εντός του καταστήματος ή με σύστημα διανομής κατ' οίκον, οφείλουν στον τιμοκατάλογο που προορίζεται για τον καταναλωτή, να αναγράφουν σε εμφανές σημείο την ένδειξη «Ελάχιστη κατανάλωση ειδών ___ Ευρώ». Το ζήτημα είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν γράφει ελαχιστη κατανάλωση σε εμφανές σημείο. Βάζουν μια γενική απαγόρευση με έναν μπακάλικο τρόπο, χωρίς νομική βάση. Ισως γιατί δεν θέλουν να διώξουν τα 18χρονα κοριτσάκια με το μπικίνι από το beach bar. Ξέρουν επίσης ότι αν δει κάποιος σε εμφανές σημείο για ελάχιστη κατανάλωση πχ 10-20 ευρώ θα αποχωρήσει. Αυτό ακριβώς εννούσα πιο πάνω. Αν θέλει κάποιος να κάνει κατάστημα για πλούσιους, μπορεί να χρεώσει και 1000 ευρώ είσοδο. Δικαίωμά του είναι. Αρκεί να είναι σαφές εξ αρχής.
bluesattack Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Είναι και φορολογικό θέμα, αν τρως σάντουιτς ή πινεις κάτι και εκείνη την ωρα σου ζητηθεί απο έλεγχο αποδείξει και δεν υπάρχει την πάτησε ο μαγαζατωρας, πρωσοπικα ποτε δεν πάω σε ξαπλωστρες, αν θέλω κάτι πάω στο μπαρ κάθομαι εκει και το απολαμβάνω. Αφου λεει εκτος καταλογου.Κανενα φορολογικο θεμα δεν υπαρχει , η δεν πρεπει να υπαρχει. Σαν να σκας με τυροπιτα σε videoclub
NT1G Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Στο ερώτημα του ts δεν είναι παράνομο. Απλά ίσως είναι αντιδεοντολογικό η πως αλλιώς να το εκφράσω. Ποιος από εμάς δεν πήγε παραλία και δεν είχε ένα τοστ η νερό από το σπίτι του. Εφόσον είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ χώρος μια παραλία δεν απαγορεύεται. Δεν λέω εννοείται να πας με φαγητό και να το παίξεις τρέλα ότι δεν πληρώνω κλπ απλά σε λογικά πλαίσια. Οπότε βρίσκω μια καφετέρια που νοικιάζει πεζοδρόμιο από τον δήμο και έχει βάλει τραπεζάκια κάθομαι και βγάζω τον καφέ που έφτιαξα στο σπίτι. Αφού είναι δημόσιος χώρος το πεζοδρόμιο... Seems legit. 3
Finn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Οπότε βρίσκω μια καφετέρια που νοικιάζει πεζοδρόμιο από τον δήμο και έχει βάλει τραπεζάκια κάθομαι και βγάζω τον καφέ που έφτιαξα στο σπίτι. Αφού είναι δημόσιος χώρος το πεζοδρόμιο... Seems legit. Θα βγει κάποιος να σου πει ότι μπορείς επειδή η καφετέρια είναι μια κακια πολυεθνική που καταλαμβάνει διπλάσιο χωρο απ όσο πληρώνει!
Zaknafein Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Λίγη κοινή λογική (και διακριτικότητα) δεν βλάπτει πάντως... Εγώ στανταράκι έχω πρώτες βοήθειες (=μπισκότα/κρακεράκια) για μετά το μπάνιο, γιατί μέχρι να παραγγείλω και να έρθει το τοστ/κλαμπ έχει κάνει 10 τούμπες το στομάχι μου και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Επίσης, συνήθως όλα αυτά τα μαγαζιά λειτουργούν με άδεια παραχώρησης από τον τοπικό Δήμο, οπότε η παραλία είναι δημόσιος χώρος αλλά όχι και οι ξαπλώστρες, οπότε ή συμβιβάζεσαι με τους όρους του μαγαζιού ή πας πιο δίπλα και κάνεις ότι θες. 1
bluesattack Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Θα βγει κάποιος να σου πει ότι μπορείς επειδή η καφετέρια είναι μια κακια πολυεθνική που καταλαμβάνει διπλάσιο χωρο απ όσο πληρώνει! Δηλαδη αν εχεις καφε στο χερι απο φαστ καφε και κατσεις καπου να φας πιτογυρα θα πεταξεις το καφε απο το χερι ? Σιγα που ειναι και ''λογικο''
Finn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δηλαδη αν εχεις καφε στο χερι απο φαστ καφε και κατσεις καπου να φας πιτογυρα θα πεταξεις το καφε απο το χερι ? Σιγα που ειναι και ''λογικο'' Θα πάρεις δηλαδή καφέ από ένα μαγαζί και στο δρόμο θα πεις α δε τρώω κι ένα γύρο επί τη ευκαιρία; Η κοινή λογική βλέπω είναι είδος υπό εξαφάνιση. 1
Anorymous Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Αν ήμουν υπεύθυνος στην καφετέρια θα σου το έτρωγα, δηλώνω μέγας φαν των κρουασάν δεν θα προλαβαινες 2
bluesattack Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Θα πάρεις δηλαδή καφέ από ένα μαγαζί και στο δρόμο θα πεις α δε τρώω κι ένα γύρο επί τη ευκαιρία; Η κοινή λογική βλέπω είναι είδος υπό εξαφάνιση. Ναι .Επισης μπορει να τρως τυροπιτα απο τον φουρνο στο δρομο και να σου ερθει ορεξη να πιεις καφε σε σκαμπο σε φαστ καφε . Ποια ειναι η ''κοινη λογικη'' ? Να πεταξεις την τυροπιτα.Να τρως 10 10 τις μπουκιες για προλαβεις να την τελειωσεις ? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις