panos2171 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Από νομικής πλευράς δε μπορείς να πας σε οποιονδήποτε χώρο εστίασης έχοντας αγορασμένο από αλλού ένα προϊόν ίδιο με αυτό που πουλάει η εκάστοτε επιχείρηση. Πχ κάποτε που δούλευα σε ιντερνετ καφέ είχε μπαρ με ποτά, καφεδες, αναψυκτικά κλπ, ο ιδιοκτήτης μας είχε πει πως σε περίπτωση που μπει κάποιος με μια coca cola πχ να μην τον αφήσουμε να την πιει μέσα στο μαγαζί καθώς σε πιθανό έλεγχο θα θεωρηθεί ότι δεν κόψαμε απόδειξη. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στα beach bars αλλά όλοι φυσικά κατανοούμε ότι η πινακίδα μπαίνει καθαρά λόγω του ότι κάποιοι πάνε με το πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό τους σε χώρους που εκμεταλλεύονται κάποιες επιχειρήσεις. Αν δε κάνω λάθος οι παραλίες των beach bars είναι ενοικιαζόμενες σε πολύ υψηλές τιμές γι αυτό και δαγκώνουν σε ξαπλώστρες, καφέδες κλπ. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Επειδή απ' ό,τι βλέπω είστε οι περισσότεροι των άκρων - είτε της γυφτιάς είτε της απόλυτης απαγόρευσης "nein, μόνο τα προϊόντα μου!" - θέλω κάποιος να απαντήσει για ένα απλό use case, να δω πως το σκέφτεστε τουλάχιστον από επιχειρηματική άποψη... Έχεις λοιπόν καφετέρια που έχει και κρέπες, βάφλες, παγωτά κ.λπ. και σου έρχεται ένας με καφέ από τα Starbucks για να κάτσει να φάει βάφλα με παγωτό - και μπορεί να έχει και παρέα μαζί του - εσύ προτιμάς να μην καταναλώσουν τα προϊόντα σου; Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι βίτσιο του καταστήματος per se και ότι αν μπει η εφορία μέσα μπορεί το μαγαζί να φάει πρόστιμο επειδή ο καφές θα είναι στο τραπεζάκι χωρίς απόδειξη, έτσι;
zio10 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 δυστηχως το ιδιο ισχυει και για τους πελατες. ο χωρος σου ειναι για να προσφερεις υπηρεσιες και αγαθα οχι να μου απαγορέψεις εμενα να καταναλώσω κατι αλλο , αφου σου πληρωνω την υπηρεσια που μου προσφερεις δεν μπορεις να μου αρνηθεις. Με πρόλαβε ο Mathador πιο πάνω. Σκέψου την περίπτωση ελέγχου και προστίμου κάποιων χιλιάδων ευρώ στον επιχειρηματία. Τι γίνεται τότε, είχε δίκιο ή άδικο;
randomcat Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Αυτή την περίπτωση δε ξέρω πως θα την χειριζόμουν. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω όμως τα παρακάτω: 1.Επιτρεπω να καταναλώνουν λουκουμάδες απ τον πλανόδιο μιας και δε πουλάω εγώ. 2.Κανω τα στραβά μάτια για κάτι πατατάκια ή χυμούς για τα παιδάκια. 3.Επιτρεπω να φέρνουν δικά τους νερά. 4.Δεν κάνω παρατήρηση αν βγει ένα νεκταρίνι ή καμιά μπανάνα. Σε κάλυψα; Okay, με κάλυψες κάπως και συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω. Απορώ βέβαια γιατί δεν μου λες "ναι φυσικά και είναι εντάξει από τη στιγμή που κερδίζω", αφού ο άνθρωπος μπορεί να μην πάρει τον καφέ από εσένα αλλά θα κάνει μια φυσιολογική κατανάλωση στο κατάστημά σου. Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι βίτσιο του καταστήματος per se και ότι αν μπει η εφορία μέσα μπορεί το μαγαζί να φάει πρόστιμο επειδή ο καφές θα είναι στο τραπεζάκι χωρίς απόδειξη, έτσι; Θα βάλει πρόστιμο η εφορία στην καφετέρια επειδή δεν υπάρχει ο καφές από τα Starbucks στο μενού του μαγαζιού και στην απόδειξη; Αλήθεια;
The_Judas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Με την ίδια λογική αν μπω σε φαρμακείο και έχω πανω μου ένα φάρμακο θα φάει πρόστιμο ο μαγαζάτορας; ή αν μπω στο Ζάρα με σακούλα Μπέρσκα; 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Επειδή απ' ό,τι βλέπω είστε οι περισσότεροι των άκρων - είτε της γυφτιάς είτε της απόλυτης απαγόρευσης "nein, μόνο τα προϊόντα μου!" - θέλω κάποιος να απαντήσει για ένα απλό use case, να δω πως το σκέφτεστε τουλάχιστον από επιχειρηματική άποψη... Έχεις λοιπόν καφετέρια που έχει και κρέπες, βάφλες, παγωτά κ.λπ. και σου έρχεται ένας με καφέ από τα Starbucks για να κάτσει να φάει βάφλα με παγωτό - και μπορεί να έχει και παρέα μαζί του - εσύ προτιμάς να μην καταναλώσουν τα προϊόντα σου; Ένα απλό use case. Σε αφήνω με τον καφέ σου γίνεται έλεγχος και τρώω πρόστιμο, δέχεσαι να το πληρώσεις;
randomcat Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ένα απλό use case. Σε αφήνω με τον καφέ σου γίνεται έλεγχος και τρώω πρόστιμο, δέχεσαι να το πληρώσεις; Είναι real το use case σου; Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Αλλιώς δέχομαι να πληρώσω με φανταστικό χρήμα. Ειλικρινά πιστεύεις ότι γίνεται να μπει πρόστιμο επειδή το μαγαζί δεν έχει κόψει απόδειξη για καφέ... από τα Starbucks;
Finn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Με την ίδια λογική αν μπω σε φαρμακείο και έχω πανω μου ένα φάρμακο θα φάει πρόστιμο ο μαγαζάτορας; ή αν μπω στο Ζάρα με σακούλα Μπέρσκα; Το ζάρα δε προσφέρει το χώρο του για να φορας ρούχα ζάρα μόνο εκεί. Στα πουλάει και φεύγεις. Εμείς μιλάμε για κατανάλωση προϊόντων σ ένα χώρο ο οποίος στήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο. Okay, με κάλυψες κάπως και συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω. Απορώ βέβαια γιατί δεν μου λες "ναι φυσικά και είναι εντάξει από τη στιγμή που κερδίζω", αφού ο άνθρωπος μπορεί να μην πάρει τον καφέ από εσένα αλλά θα κάνει μια φυσιολογική κατανάλωση στο κατάστημά σου. Θα βάλει πρόστιμο η εφορία στην καφετέρια επειδή δεν υπάρχει ο καφές από τα Starbucks στο μενού του μαγαζιού και στην απόδειξη; Αλήθεια; Αν εγώ σου επιτρέψω καφέ από αλλού αύριο θα επιτρέψω έναν άλλο να φέρει αμστελ γιατί δε του αρέσει ο μύθος που έχω εγώ. Κατάλαβες το σκεπτικό μου; Κανόνες = αρμονία
NickTG Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 καταρχην μην χαρακτηριζεις ατομα που δεν ξερεις έπειτα το οτι θελω να παρω κατι απο το σπιτι μου η το περιπτερο δεν με κανει γυφτο απλα κανω οικονομια γιατι ειτε θεωρω παραλογο αυτα που ζητανε ειτε δε μου περισεουν, αν λοιπον χρεωνουν 10 ευρω ξαπλοστρες και 5 ευρω ενα καφε θα παω να απλωσω πετσετα δικια και θα παω με καφε απο το περιπτερο και ας ερθουν να με διωξουν. Το να μην πάει στις ξαπλώστρες όποιος δεν έχει και να κάτσει λίγο παραδίπλα δεν υπάρχει σαν λύση?
Henry3GR Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Από νομικής πλευράς δε μπορείς να πας σε οποιονδήποτε χώρο εστίασης έχοντας αγορασμένο από αλλού ένα προϊόν ίδιο με αυτό που πουλάει η εκάστοτε επιχείρηση. Πχ κάποτε που δούλευα σε ιντερνετ καφέ είχε μπαρ με ποτά, καφεδες, αναψυκτικά κλπ, ο ιδιοκτήτης μας είχε πει πως σε περίπτωση που μπει κάποιος με μια coca cola πχ να μην τον αφήσουμε να την πιει μέσα στο μαγαζί καθώς σε πιθανό έλεγχο θα θεωρηθεί ότι δεν κόψαμε απόδειξη. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στα beach bars αλλά όλοι φυσικά κατανοούμε ότι η πινακίδα μπαίνει καθαρά λόγω του ότι κάποιοι πάνε με το πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό τους σε χώρους που εκμεταλλεύονται κάποιες επιχειρήσεις. Αν δε κάνω λάθος οι παραλίες των beach bars είναι ενοικιαζόμενες σε πολύ υψηλές τιμές γι αυτό και δαγκώνουν σε ξαπλώστρες, καφέδες κλπ. Ρε φίλε, θα ζητήσει απόδειξη η εφορία για τα κεφτεδάκια και τα τηγανητά κολοκυθάκια και τα ψωμάκια που θα έχω στο τάπερ μου; Και λέω για το πρωινό και το δεκατιανό που αναφέρεις. Τι να κάνουμε κάτι που θα το φτιάξω σπίτι μου με κόστος 2 ευρώ ε δεν θα έρθω να το πάρω από σένα 15 ευρώ. Είμαι κύριος; Πλήρωσα για την ξαπλώστρα; Τι θες παραπάνω; Δηλαδή αν είχες κανένα σταντ με βιβλία σαν τα περίπτερα, θα μου απαγόρευες να βγάλω βιβλίο; Τι παραλογισμός είναι αυτός;
defacer Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 ο χωρος σου ειναι για να προσφερεις υπηρεσιες και αγαθα οχι να μου απαγορέψεις εμενα να καταναλώσω κατι αλλο , αφου σου πληρωνω την υπηρεσια που μου προσφερεις δεν μπορεις να μου αρνηθεις. Με μια μικρή επιφύλαξη επειδή δεν ξέρω λεπτομερώς τι λέει η νομοθεσία... Ο χώρος του είναι για να κάνει ο,τι θέλει, και μπορεί να σου αρνηθεί την είσοδο ή να σου ζητήσει να φύγεις. Εσύ τώρα από τη δική σου πλευρά αν θεωρήσεις πως αυτό έγινε με τρόπο που σε προσβάλλει* ή που αποτελεί διάκριση εναντίον σου** μπορείς να καταφύγεις στη δικαιοσύνη. Διάβασε αν θες κι αυτό. * "προσβάλλει" με μια λογική (δικαστηριακή αν θες) έννοια, όχι αυτό που θα πει ο τυπικός καραγκιόζης πως νιώθει ότι προσβλήθηκε επειδή του είπαν όχι ** "διάκριση" με μια λογική έννοια, ο τυπικός καραγκιόζης κλπ κλπ ΥΓ πολλοί έχετε τη λανθασμένη εντύπωση πως από τη στιγμή που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε κανείς δε μπορεί να σας πει τίποτα. Δηλαδή κατά την άποψή σας δε μπορώ να έχω ένα juice bar μόνο για ενήλικες, ή να απαγορεύω την είσοδο στο μαγαζί μου σε κατοικίδια, ή να ανοίξω πισίνα όπου δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού. Σκεφτείτε το λίγο. 1
Finn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ρε φίλε, θα ζητήσει απόδειξη η εφορία για τα κεφτεδάκια και τα τηγανητά κολοκυθάκια και τα ψωμάκια που θα έχω στο τάπερ μου; Και λέω για το πρωινό και το δεκατιανό που αναφέρεις. Τι να κάνουμε κάτι που θα το φτιάξω σπίτι μου με κόστος 2 ευρώ ε δεν θα έρθω να το πάρω από σένα 15 ευρώ. Είμαι κύριος; Πλήρωσα για την ξαπλώστρα; Τι θες παραπάνω; Δηλαδή αν είχες κανένα σταντ με βιβλία σαν τα περίπτερα, θα μου απαγόρευες να βγάλω βιβλίο; Τι παραλογισμός είναι αυτός;Όχι δε πλήρωσες για την ξαπλώστρα. Πλήρωσες για τα προϊόντα που παρέχει το κατάστημα. Σου παρέχει τους χώρους του για να καταναλώσεις τα προϊόντα του. Να πάω να κάνω ένα γαμο σ ένα beach bar αν είναι και να του πω τι θες ρε μεγάλε δε σου πλήρωσα είσοδο/ξαπλωστρα/καφε; 1
randomcat Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Αν εγώ σου επιτρέψω καφέ από αλλού αύριο θα επιτρέψω έναν άλλο να φέρει αμστελ γιατί δε του αρέσει ο μύθος που έχω εγώ. Κατάλαβες το σκεπτικό μου; Κανόνες = αρμονία Ε, αν αρέσει αυτό στον πελάτη; Δεν θες να είναι ευχαριστημένοι οι πελάτες; Το θέμα είναι να μην εκμεταλλεύεται ο πελάτης το δικό σου χώρο. Από τη στιγμή όμως που κάνει φυσιολογική κατανάλωση, εσένα γιατί πρέπει να σε ενδιαφέρουν τα διαφυγόντα κέρδη κ.λπ. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων - πιστεύω το γνωρίζουμε αυτό όλοι μας - ο καταπιεσμένος ή δυσαρεστημένος πελάτης δεν εκδηλώνεται. Απλά δεν ξαναπατάει. Πηγαίνει κάπου αλλού που νιώθει πιο ελεύθερος. Το δικό σου σκεπτικό το καταλαβαίνω και συμφωνώ εν μέρει. Το δικό μου σκεπτικό είναι ότι δεν είναι κάθε περίπτωση ίδια και δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι στο συγκεκριμένο θέμα. Ασφαλώς και πρέπει να σε νοιάζει ο κίνδυνος της εφορίας, αλλά δεν μπορούν να σου πουν κάτι αν ο καφές είναι ξεκάθαρα από τα Starbucks ή αν βρέθηκε σουβλάκι και το μαγαζί σου δεν έχει καμία σχέση με σουβλάκια.
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ειλικρινά πιστεύεις ότι γίνεται να μπει πρόστιμο επειδή το μαγαζί δεν έχει κόψει απόδειξη για καφέ... από τα Starbucks; Τι σημασία έχει από πού θα είναι ο καφές; Τι διαφορά θα κάνει εάν είναι από τα Starbucks ή από τα Mikel ή από το καφενείο της πλατείας; Θα υπάρχει ένα προϊόν επάνω στο τραπέζι που δεν θα έχει απόδειξη, αυτό αρκεί για να πέσει πρόστιμο. Πιστεύεις ειλικρινά ότι: α) Οι ελεγκτές θα κάνουν τους ντεντέκτιβ για να δουν από πού είναι αγορασμένος ο καφές; και β) Ο νόμος θα έδινε το παραμικρό πάτημα στο κατάστημα να πει «δεν έχει απόδειξη το τραπεζάκι, αφού δεν τα αγόρασαν από εμένα»; Αν σε κάποιο από τα δύο ερωτήματα απάντησες θετικά, τότε δεν έχεις βρεθεί μπροστά σε έλεγχο για να ξέρεις πως λειτουργεί το σύστημα.
Finn Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ε, αν αρέσει αυτό στον πελάτη; Δεν θες να είναι ευχαριστημένοι οι πελάτες; Το θέμα είναι να μην εκμεταλλεύεται ο πελάτης το δικό σου χώρο. Από τη στιγμή όμως που κάνει φυσιολογική κατανάλωση, εσένα γιατί πρέπει να σε ενδιαφέρουν τα διαφυγόντα κέρδη κ.λπ. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων - πιστεύω το γνωρίζουμε αυτό όλοι μας - ο καταπιεσμένος ή δυσαρεστημένος πελάτης δεν εκδηλώνεται. Απλά δεν ξαναπατάει. Πηγαίνει κάπου αλλού που νιώθει πιο ελεύθερος. Το δικό σου σκεπτικό το καταλαβαίνω και συμφωνώ εν μέρει. Το δικό μου σκεπτικό είναι ότι δεν είναι κάθε περίπτωση η ίδια και δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι στο συγκεκριμένο θέμα. Ασφαλώς και πρέπει να σε νοιάζει ο κίνδυνος της εφορίας, αλλά δεν μπορούν να σου πουν κάτι αν ο καφές είναι ξεκάθαρα από τα Starbucks ή αν βρέθηκε σουβλάκι και το μαγαζί σου δεν έχει καμία σχέση με σουβλάκια. Οι πελάτες είναι σαν το νερό. Όσο χώρο τους δώσεις τόσο θα απλωθουν και περνάμε στα όρια του abuse. Εγώ δουλεύω με το εξής τρίπτυχο: Χαρούμενος πελάτης Χαρούμενος εγώ Χαρούμενη η τσέπη μου. Όταν ένα απ τα τρία επισκιάζει τα άλλα δύο κάτι γίνεται λάθος. Ισορροπια θέλει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις