Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν η παρεχόμενη υπηρεσία είναι η ξαπλώστρα, να φέρεις ό,τι θέλεις. Διαφορετικά είναι σαν να πας σε ταβέρνα - εστιατόριο με τάπερ από το σπίτι. Όσο πιο νωρίς το καταλάβετε, τόσο καλύτερα. 

Τώρα αν εσύ θα πήγαινες έξω σε ένα κατάστημα και θα έπαιρνες κρασί από κάβα για να σου βγει πιο φθηνά από το κρασί που πουλάει το κατάστημα, αλλά θα ήθελες να το καταναλώσεις εκεί και το θεωρείς και τίμιο, ε τι να πω, είμαι εγώ παράλογη.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Είναι real το use case σου; Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Αλλιώς δέχομαι να πληρώσω με φανταστικό χρήμα.

Ειλικρινά πιστεύεις ότι γίνεται να μπει πρόστιμο επειδή το μαγαζί δεν έχει κόψει απόδειξη για καφέ... από τα Starbucks;

Όπως απάντησε και άλλος ναι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Δημοσ.

Τι σημασία έχει από πού θα είναι ο καφές; Τι διαφορά θα κάνει εάν είναι από τα Starbucks ή από τα Mikel ή από το καφενείο της πλατείας; Θα υπάρχει ένα προϊόν επάνω στο τραπέζι που δεν θα έχει απόδειξη, αυτό αρκεί για να πέσει πρόστιμο.

Πιστεύεις ειλικρινά ότι:

α) Οι ελεγκτές θα κάνουν τους ντεντέκτιβ για να δουν από πού είναι αγορασμένος ο καφές;

και

β) Ο νόμος θα έδινε το παραμικρό πάτημα στο κατάστημα να πει «δεν έχει απόδειξη το τραπεζάκι, αφού δεν τα αγόρασαν από εμένα»;

Αν σε κάποιο από τα δύο ερωτήματα απάντησες θετικά, τότε δεν έχεις βρεθεί μπροστά σε έλεγχο για να ξέρεις πως λειτουργεί το σύστημα.

α) Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικός καφές - το δοχείο που στον σερβίρουν έχει ολόκληρη λογοτυπάρα πάνω.

β) Έχεις κάτι να μας δείξεις από νόμο; Επειδή σε αυτό το thread μέχρι στιγμής έχω δει συζήτηση των δύο άκρων και λίγους νόμους ή λογική ανάλυση ανάλογα με την περίσταση.

Όπως απάντησε και άλλος ναι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Στην δική του.

Δημοσ.

Ε ναι αν είναι να αρχίσω να πουλάω καφέ σε ποτηράκια με το logo των Starbucks χωρίς να κόβω απόδειξη και σ έναν ενδεχομεμο έλεγχο να ισχυριστω ότι δε τα πούλησα εγώ. Θα με πιστέψουν λογικά Ε;

Δημοσ.

Όχι δε πλήρωσες για την ξαπλώστρα. Πλήρωσες για τα προϊόντα που παρέχει το κατάστημα. Σου παρέχει τους χώρους του για να καταναλώσεις τα προϊόντα του.

Να πάω να κάνω ένα γαμο σ ένα beach bar αν είναι και να του πω τι θες ρε μεγάλε δε σου πλήρωσα είσοδο/ξαπλωστρα/καφε;

Ισως γι αυτό το λόγο πολλές επιχειρήσεις τέτοιου τύπου δηλαδή ξαπλώστρα ομπρέλα παραλία έχουν την επιχείρηση ως εστιατόριο . Κάτι τέτοιο γίνεται σε ένα παραθαλάσσιο που πηγαίνω τώρα το καλοκαίρι στο σχοινιά. Οπότε με αυτό το τόσο απλό τρικ σου απαγορεύει σκυλιά μιας και είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος το μαγαζί και φυσικά σου απαγορεύει την οποιαδήποτε κατανάλωση φαγητών εκτός του συγκεκριμένου μαγαζιού.Και ναι έχει πάρκιν για το αυτοκίνητό σου και τις ξαπλώστρες . Αν δεν παραγγείλεις να πληρώσεις κάτι για να φας ή να πιείς μέσα στο μαγαζί τότε πληρώνεις 4 ευρώ για την κάθε ξαπλώστρα που χρησιμοποίησες.Τελείως άτυπα παίρνω κάνα φρούτο και το τρώω εκεί δεν μου έχουν πει ποτέ τίποτα.....

Δημοσ.

Ε ναι αν είναι να αρχίσω να πουλάω καφέ σε ποτηράκια με το logo των Starbucks χωρίς να κόβω απόδειξη και σ έναν ενδεχομεμο έλεγχο να ισχυριστω ότι δε τα πούλησα εγώ. Θα με πιστέψουν λογικά Ε;

Θα πρέπει να έχεις και τα ανάλογα δοχεία στην αποθήκη σου. Λογικά. Ε;

Δημοσ.

Βασικά αν δεν υπάρχει νόμος σχετικός, με αυτά που διαβάζω εδώ είναι σίγουρο ότι θα υπήρχαν άνθρωποι που θα μαζεύονταν 20~20, θα παίρναν τάπερ και ψυγεία με μπύρες, και θα την αράζανε σε ότι παραλιακό ταβερνάκι υπάρχει από Δραπετσώνα μέχρι Καβούρι, θα παραγγέλνανε ένα εμφιαλωμένο νερό και 2 κόκα κόλες και θα καθόντουσαν εκεί όλο το βράδυ

Επειδή ποτέ δεν έχω πετύχει ανάλογο σκηνικό, μάλλον θα υπάρχει και κάνας νόμος να προστατεύει τους μαγαζάτορες

Δημοσ.

Όχι δε πλήρωσες για την ξαπλώστρα. Πλήρωσες για τα προϊόντα που παρέχει το κατάστημα. Σου παρέχει τους χώρους του για να καταναλώσεις τα προϊόντα του.

Να πάω να κάνω ένα γαμο σ ένα beach bar αν είναι και να του πω τι θες ρε μεγάλε δε σου πλήρωσα είσοδο/ξαπλωστρα/καφε;

Όχι, για την ξαπλώστρα πλήρωσα. Αλλιώς πως θα μου ερχόσουν να με διώξεις;. τι θα μου έλεγες; "Φύγε από την παραλία ΜΟΥ γιατί εγώ κάνω καφέδες και εσύ έφερες δικό σου;" Έβαλες τις ξαπλώστρες, γέμισες όλες τις παραλίες με ξαπλώστρες(καταλαβαίνεις πως το λέω, όχι εσύ προσωπικά) και απαιτείς να μην φάω τα δικά μου προϊόντα. Τα κεφτεδάκια από το ταπερ.

Αλλιώς βγάλε τις ξαπλώστρες και να δούμε τι τζίρο θα κάνεις.

Δημοσ.

Το μπάνιο δε κοστίζει τίποτα. Απλά εσύ το κανεις σε λάθος μέρος ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στους χώρους όπου υπάρχουν beach bars δε θα πατούσε ψυχή αν δεν υπήρχε οργανωμένο μαγαζί. Και το λέω εκ πείρας βλέποντας αλλά μαγαζιά στην περιοχή μου όπου εμφανίστηκαν σε σημείο όπου ζήτημα να υπήρχαν 3-4 λουόμενοι τη μέρα και ξαφνικά πάει και ο κάθε πικραμένος για να παραπονεθεί ότι 4€ για έναν καφέ ειναι πολλά.

και ετσι ωραιες παραλιες παρθενες τις κανατε χαβουζες, γεματες με καρακλακια σκουπιδια και ηχορύπανση απο πιτσομπαρα  μπραβο σας

οι παραλιες ειναι δημοσιες παω οπου θελω αρα δε υπαρχει λαθος επιλογη, να μην μιλησω τωρα για την παρανομη πρακτικη που κλεινεται τις παραλιες και δεν εχει προσβαση ο κοσμος ή οτι εχετε αδεια για 10 ξαπλωστρες και βαζετε 100 γιατι θα ανοιξουμε αλλο θεμα.

• Like 1
Δημοσ.

Πήρε πρόσφατα το μάτι μου το συγκεκριμένο Link.png Site: άρθρο  και θυμήθηκα ότι πέρυσι είχα πετύχει και εγώ σε άλλο beach bar αναρτημένη μια τέτοια Link.png Site: ανακοίνωση .

Αυτό που θέλω να ρωτήσω, έχουν κάποιο νομικό πάτημα να το επιβάλλουν αυτό ;;; 

- Έχουν το δικαίωμα να σου απαγορεύσουν την είσοδο στην παραλία του beach bar αν έχεις μαζί σου φορητό ψυγειάκι; 

- Έχουν το δικαίωμα να σε διώξουν αν φας κάτι εκτός τιμοκαταλόγου και δεν...υπακούσεις την παρατήρηση που θα σου κάνουν ;

Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο ; Αν ναι πως το διαχειριστήκατε ;

Επειδή το ερώτημα είναι πολύ συγκεκριμένο:

Στην μη οργανωμένη παραλία ΔΕΝ έχουν το δικαίωμα να σου απαγορεύσουν την είσοδο τα beach bar,

γιατί τα beach bar υποτίθεται έχουν επινοικιάσει δικαίωμα εκμετάλλευσης σε τμήμα της παραλίας.

Τα beach bar δεν έχουν κυριότητα στην καμία παραλία όπως κανείς δεν έχει άλλωστε,

αλλά πολύ περισσοτερο τα beach bar δεν είναι οργανωμένες δομές παραλίας

που υποτίθεται επινοικιάζουν δικαίωμα εκμετάλλευσης και παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες επί του χώρου.

Επίσης ΔΕΝ έχουν το δικαίωμα να σου απαγορεύσουν την κατανάλωση σε ό,τιδήποτε φέρεις από μόνος σου,

με την προϋπόθεση ότι δεν κάθεσαι στο μαγαζάκι τους.

Για τις 'απαγορεύσεις' γενικά από νομικής άποψης

το κομμάτι είναι γκρίζο.

Θα έλεγα ότι συμφωνώ με την άποψη ότι όσο έχουν μπράτσα,

απαγορεύουν.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι, για την ξαπλώστρα πλήρωσα. Αλλιώς πως θα μου ερχόσουν να με διώξεις;. τι θα μου έλεγες; "Φύγε από την παραλία ΜΟΥ γιατί εγώ κάνω καφέδες και εσύ έφερες δικό σου;" Έβαλες τις ξαπλώστρες, γέμισες όλες τις παραλίες με ξαπλώστρες(καταλαβαίνεις πως το λέω, όχι εσύ προσωπικά) και απαιτείς να μην φάω τα δικά μου προϊόντα. Τα κεφτεδάκια από το ταπερ.

Αλλιώς βγάλε τις ξαπλώστρες και να δούμε τι τζίρο θα κάνεις.

Όχι δεν πλήρωσες την ξαπλώστρα. Το ότι αγόρασες ένα προϊόν σου επιτρέπει να την χρησιμοποιήσεις. Αν όχι κάτσε στην άμμο ανάμεσα στις ξαπλώστρες. Θα σε διώξουν με τον τρόπο τους.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ο νομοθέτης δεν επιτρέπει να βάλεις την ομπρέλα σου στο χώρο που έχει στήσει ομπρέλες μια επιχείρηση. Σήμερα τα έλεγα με την κτηματικη υπηρεσία η οποία ήρθε για έλεγχο των τετραγωνικών.

Δημοσ.

Όχι, για την ξαπλώστρα πλήρωσα. Αλλιώς πως θα μου ερχόσουν να με διώξεις;.

Θα έφευγες σηκωτός όταν θα ερχόταν ο μπράβος και δεν θα μπορούσες να τους κάνεις και κάτι (αστυνομία κ.λπ.). Αρκετά μαγαζιά έχουν τη μαφιούλα τους από πίσω και την υποστήριξη δημάρχων. Για να φτάνουν να βάζουν φράγματα μέχρι και μέσα στη θάλασσα. Ξέρουμε όλοι πιστεύω για ποιους λέω.

Δημοσ.

και ετσι ωραιες παραλιες παρθενες τις κανατε χαβουζες, γεματες με καρακλακια σκουπιδια και ηχορύπανση απο πιτσομπαρα μπραβο σας

οι παραλιες ειναι δημοσιες παω οπου θελω αρα δε υπαρχει λαθος επιλογη, να μην μιλησω τωρα για την παρανομη πρακτικη που κλεινεται τις παραλιες και δεν εχει προσβαση ο κοσμος ή οτι εχετε αδεια για 10 ξαπλωστρες και βαζετε 100 γιατι θα ανοιξουμε αλλο θεμα.

Μίλα όσο θες, εγώ δεν έχω λερωμένη τη φωλιά μου. Ίσα ίσα έχω μια υγιή επιχείρηση την οποία μετά από 5 χρόνια κερδοφορίας θα την κλείσω γιατι σιχάθηκα τα πάντα. Τις καταστροφές, την βρωμιά, την γυφτιά και την κουτοπονηριά. Δεν αξίζει ο Έλληνας παροχή υπηρεσιών.
  • Like 1
Δημοσ.

και ετσι ωραιες παραλιες παρθενες τις κανατε χαβουζες, γεματες με καρακλακια σκουπιδια και ηχορύπανση απο πιτσομπαρα  μπραβο σας

Μην τσουβαλιάζεις καλέ μου Anorymous, δεν το ξέρεις το παιδί. Έστω ότι έχεις δίκιο, δεν είναι όλοι ίδιοι. Είναι άσχημο αυτό και δεν σου ταιριάζει. 

Για τα σκουπίδια στις παραλίες ουδέν σχόλιο. Δηλαδή πριν τα beach bars, ήταν πεντακάθαρες... Ναι.... 

Δημοσ.

Θα έφευγες σηκωτός όταν θα ερχόταν ο μπράβος και δεν θα μπορούσες να τους κάνεις και κάτι (αστυνομία κ.λπ.). Αρκετά μαγαζιά έχουν τη μαφιούλα τους από πίσω και την υποστήριξη δημάρχων. Για να φτάνουν να βάζουν φράγματα μέχρι και μέσα στη θάλασσα. Ξέρουμε όλοι πιστεύω για ποιους λέω.

ΑΚΡΙΒΩΣ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...