Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας πάρουμε τη νοσηλευτική. Είναι επαλ/ιεκ αλλά υπαρχει και απο τει αλλά και σε αει. Ανταγωνισμός τεράστιος και αριθμητικός και ποιοτικός. 

Παρολο που υπάρχουν ΑΕΙ και ΤΕΙ νοσηλευτικής ενας γνωστος μου που τελειωσε σχολη νοσηλευτικής σε ΙΕΚ προσελήφθει σε δημοσιο νοσοκομειο για σχεδον ένα χρονο (αυτες οι προσληψεις για προσφυγες και καλα) και παιρνει 900 και κατι ευρώ τη στιγμή που αποφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ  παιρνουν λιγοτερα ή δεν εχουν δουλειά  :-D

θα μου πεις πως υπάρχουν και εξαιρέσεις, απλώς το αναφέρω γιατι ειπωθηκε πως τα ΙΕΚ ειναι της πλάκας, και πράματι έτσι ειναι.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Είτε είναι της πλάκας είτε όχι αν και έχω τελειώσει και ΤΕΙ. Στο ΙΕΚ ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα αλλά έχω τα τελευταία χρόνια 7 με 8 μήνες το χρόνο εργασσία στο χώρο του πολιτισμού ως συμβασιούχος με μισθό περίπου τα 1000 το μήνα. Δεν είναι το ιδανικό βέβαια. Δεν θέλω να θυμάμαι τι τράβηξα. Αμα πιστοππιηθούν και άλλοι αυτό θα αλλάξει.

Σήμερα άρχισε για πρώτη φορά τόσο νωρίς η ηλεκτρονική εγγραφή στα δημόσια ΙΕΚ

Δημοσ.

Απορω γιατι το συζηταμε ακομα... Πραγματικα ειναι ελαχιστες οι ειδικοτητες των ΙΕΚ που αξιζει να ασχοληθεις πλεον κι οπως αναφερθηκε και πιο πανω ειναι αυτες που δεν υπαρχουν σε πανεπιστημια. (και καποιες οπως μαγειρας ειναι ηδη κορεσμενες αφου παλι υπαρχουν παρα πολλοι). Απο εκει και περα εννοειται πως καποια ατομα μπορει να σταθουν τυχερα και κατι να κανουν,αλλα αυτα ειναι η εξαιρεση κι οχι ο κανονας. Ειδικα για παιδαγωγικα που ειναι και το θεμα,εχει γεμισει ο τοπος με αποφοιτους και σπουδαστες των κανονικων ΑΕΙ που δεν βρισκουν με τιποτα δουλεια,ποσο μαλλον αποφοιτοι <<παιδαγωγικων>> των ΙΕΚ που μονο παιδαγωγικα δεν ειναι,δεν θεωρεισαι καν βρεφονηπιοκομος αλλα βοηθος οπως προειπα!

• Like 5
Δημοσ.

Μ' αρέσει που μπαίνουνε κάποιοι με 0 posts για να τονίσουν οτι βρήκαν δουλειά από ΙΕΚ ενώ ο γνωστός/συγγενής/συμπέθερος του ξαδέρφου του μπατζανάκη τελείωσε ΑΕΙ και είναι άνεργος.

Όποιος δεν γουστάρει με τίποτα να δώσει πανελλήνιες και θέλει να προτιμήσει να ρισκάρει να πάει σε ΙΕΚ ας πάει, μπορεί να καταφέρει να βρει κάτι μπορεί να μην κάνει και τίποτα.

Από εκεί και πέρα αλλάξτε τακτική στο τρολλάρισμα γιατί και στην εμβόλιμη εξεταστική θα κοπείτε.

• Like 3
Δημοσ.

καιτα, παλια ισχυε οτι για καποιες ειδικοτητες παιρνανε απο ΙΕΚ γιατι ηταν πιο "φθηνοι". αντι για 900 θα εδινε 600 ξερω γω..τωρα που ειναι οι ολοι μισθοι γων νεων στο 500ρικο και κατω, οι εργοδοτες κανουν παρτυ

εντωμεταξυ, ακουω απο γνωστους γυρω μου κατι μισθους στους νοσηλευτες στο χιλιαρικο+ συν διαφορα "εξτραδακια.., αν και υπαρχει πληθωρα ανεργων, οσοι "χωνονται" φαινονται να βγαζουν πολυ καλα λεφτα! ισχυει?

Δημοσ.

Είπαμε κάποιες συγκεκριμένες ειδικότητες υπάρχουν μόνο στο ΙΕΚ και όχι στα πανεπιστήμια. Οι προκηρύξεις του δημοσίου ζητούν στη κύρια επικουρία αυτές. Δεν είναι το ιδανικό και ούτε το ξύπνιο κάνω. Αφορά ειδικότητες που μερικές δεν υπάρχουν στο εξωτερικό.

Οπότε βλέπουμε άνθρωποι ΠΕ να ξανακσθοντσι σε θρανία ΙΕΚ. Επίσης όσοι εγγραφούν να λάβουν υπόψη τις αλλαγές που έχει κάνει ο ΟΑΕΔ με τις κάρτες ανεργίας που κόβονται. Αφορά βέβαια μεγαλύτερους σε ηλικία και όχι απλά αποφοίτους λυκείου.

Όσο για το τρολλάρισμα δεν το συζητώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...