Ευλογητός Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 4 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Διάβασε λίγο το παρόν... Αν όλα πάνε καλά, μπορεί να προλάβουν τα Χριστούγεννα. Αλλά δε θα έχει καμία σχέση με το X34P, μιλάμε για τουλάχιστον 165Hz (200 με overclock πιθανόν), και FALD φωτισμό με 512 ζώνες. Θα καλύπτει το HDR10 spec με περίπου 90% κάλυψη χρωμάτων και 1000 nits peak φωτεινότητα... Οπότε αν το περιμένεις στο 1300ρι€ θα απογοητευτείς οικτρά. Οπότε παιρνω το X34P και ησυχάζει το κεφάλι μου.Έτσι κ αλλιως 165 hz για να δωσω θελω 2 καρτες 80τι
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Η εμπειρία θέασης του πραγματικού HDR αξίζει κατά την ταπεινή μου άποψη το price premium, καθώς είμαστε ακόμα στα σπάργανα. Είναι το next big thing στις οθόνες, και αν είναι να σκάσεις χήνα+ για οθόνη που θα την κρατήσεις και 5-6 χρόνια στο νερό, καλό είναι να δεις τι ακριβώς προσφέρει και να κρίνεις αν αξίζει τα χρήματά του. Τη δεύτερη πρόταση δεν την κατάλαβα. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από GeorgeMan
Ευλογητός Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε Η εμπειρία θέασης του πραγματικού HDR αξίζει κατά την ταπεινή μου άποψη το price premium, καθώς είμαστε ακόμα στα σπάργανα. Είναι το next big thing στις οθόνες, και αν είναι να σκάσεις χήνα+ για οθόνη που θα την κρατήσεις και 5-6 χρόνια στο νερό, καλό είναι να δεις τι ακριβώς προσφέρει και να κρίνεις αν αξίζει τα χρήματά του. Τη δεύτερη πρόταση δεν την κατάλαβα. Εννοουσα οτι για να βγαλει τα fps που υποσχεται θελει 2 1080ti.Αλλά το hdr που λες ισχύει.Απο την αλλη να περιμενω μεχρι χριστουγεννα και να δωσω και 2 χηνες που λες δεν ξερω κατα ποσο μπορω να το κανω.Είναι μεν το next big thing αλλα κατάλαβες τι εννοώ.Σαν γνωμη για το χ34p τί λες;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 2 "καλά" θα είναι. Μην κάνει 2,5 και τρέχουμε. Δεν ξέρω αν στην P βελτίωσαν το QC και αν έχει τις "παιδικές ασθένειες" που εμφάνισαν όλες οι οθόνες αυτού του τύπου. Κατά τ' άλλα, τα Hz είναι το λιγότερο, δεν χρειάζεται να είσαι στα 165 καρφωμένος, το gsync δουλεύει σε ένα μεγάλο εύρος. Σε πιο απλά-παλιά παιχνίδια θα είσαι στα 165, σε πιο καινούρια στα 90 κοκ.
Ευλογητός Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, GeorgeMan είπε 2 "καλά" θα είναι. Μην κάνει 2,5 και τρέχουμε. Δεν ξέρω αν στην P βελτίωσαν το QC και αν έχει τις "παιδικές ασθένειες" που εμφάνισαν όλες οι οθόνες αυτού του τύπου. Κατά τ' άλλα, τα Hz είναι το λιγότερο, δεν χρειάζεται να είσαι στα 165 καρφωμένος, το gsync δουλεύει σε ένα μεγάλο εύρος. Σε πιο απλά-παλιά παιχνίδια θα είσαι στα 165, σε πιο καινούρια στα 90 κοκ. 2,5 ρε φίλε ειναι κριμα να τα δώσεια γνώμη μου.το qc τί ειναι και ποιες αρρώστιες εννοείς; Κατι εχω ακούσει αλλα πες μ λιγο αν ξερεις λεπτομερειες.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) quality control, ότι δηλαδή σκας 1 χιλιάρικο για οθόνη και έχει τραγικό backlight bleeding και μπλέκεις με μαγαζιά, χρήση εγγύησης, να αλλάζεις 2 και 3 οθόνες μέχρι να πετύχεις κάποια καλή κλπ... Δεν το θεωρώ καθόλου κρίμα. Το θέμα είναι πόσο αντέχει η τσέπη και αν είσαι σε θέση να καταλάβεις τι ακριβώς σου προσφέρει και αν θα το χρησιμοποιήσεις, όχι μόνο να την αγοράσεις για να πάρεις "το πιο ακριβό" ξερωγω... Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από GeorgeMan
Ευλογητός Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε quality control, ότι δηλαδή σκας 1 χιλιάρικο για οθόνη και έχει τραγικό backlight bleeding και μπλέκεις με μαγαζιά, χρήση εγγύησης, να αλλάζεις 2 και 3 οθόνες μέχρι να πετύχεις κάποια καλή κλπ... Δεν το θεωρώ καθόλου κρίμα. Το θέμα είναι πόσο αντέχει η τσέπη και αν είσαι σε θέση να καταλάβεις τι ακριβώς σου προσφέρει και αν θα το χρησιμοποιήσεις, όχι μόνο να την αγοράσεις για να πάρεις "το πιο ακριβό" ξερωγω... Αν μιλάμε προσωπικά για μένα δεν αντέχει η τσέπη στο release να δωσω 2,5 χήνες.Πιο μετά σίγουρα θα παω σε κάτι παρόποιο ειδικα αν σπρώξω το προηγούμενο.Επίσης χρειάζομαι άμεσα monitor γιατί δεν έχω καθόλου οποτε κοιτάω κάτι "καλό" που υπάρχει με τα υπάρχοντα δεδομένα. Όσο για τα θέματα που λες διαβαζω οτι βελτιώθηκε αλλα όντως ειναι μαλακια να χρειάζεσαι αλλαγές κτλ. Το backlight bleeding τί ακριβώς είναι και πώς το καταλαβαίνω;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Αν είναι έτσι, ναι πάρε. Τα υπόλοιπα για το X34P δεν αφορούν το συγκεκριμένο θέμα. http://www.letmegooglethat.com/?q=backlight+bleeding
Fulgore Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Και για τις Oled τα ιδια λεγανε καποιοι.Ναι αξιζει να δωσεις 3000-4000+χιλιαδες ευρω για αυτες οταν ειχαν πρωτοβγει σε σχεση με τις ips/lcd της αγορας και οταν εφαγαν την ξενερα(ειδικα στις πρωτες LG)τοτε ειδαμε να λενε οτι δεν ειναι ωριμη ακομα η αγορα για αυτες και λοιπα τετοια. Η οθονη του θεματος(και η αντιστοιχη Asus)κυκλοφορουν καθαρα και μονο για λογους prestige.Δεν αξιζουν με την καμια τα χρηματα που ζητανε,ουτε λογω hdr,ουτε panel,ουτε 144hz σε 4κ που προφανως και αν δεν κανεις sli ακομα και με τις καινουργιες καρτες δεν θα τα δεις(ειδικα οσο κυκλοφορουν τιτλοι οπως τα dark souls,final fantasy κλπ που κλειδωνουν κιολας τα fps στα 60 γιατι....Ιαπωνες). Ναι ειναι ωραιο θα τις δουμε στην πραξη και προφανως το HDR θα δειχνει καλυτερο απο ποτε(γιατι οι προηγουμενες υλοποιησεις στα φθηνοτερα monitor ηταν μετριες)αλλα μεχρι εκει. Οποιος(απο Ελλαδα και εξωτερικο)μπορει να τα παρει,εννοειται να τα αγορασει(οπως εγινε και με τα πρωτα 34ρια ultrawide απο Acer και Asus που κοστιζαν πανω απο 1000ευρω). Καλο και χρυσο το hdr10 αλλα δυστηχως μονο συγκεκριμενες εταιρειες το υποστηριζουν πληρως και εχει ωριμασει πολυ καλυτερα στις τηλεορασεις(λογω και των κονσολων)ή ακομα και στα κινητα,παρα στο pc. Εδω εχουμε φτασει 2018 και ακομα ψαχνουμε να δουμε αν οτι παιχνιδι κυκλοφορει υποστηριζει πληρως την Ultrawide αναλυση,τι να λεμε τωρα....
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, Fulgore said: Η οθονη του θεματος(και η αντιστοιχη Asus)κυκλοφορουν καθαρα και μονο για λογους prestige. Η οθόνη του θέματος και η αντίστοιχη Asus θα βγουν κατά το Δεκέμβρη στην καλύτερη. Οι αντίστοιχες προηγούμενης γενιάς δεν έχουν fald, δεν έχουν ικανή φωτεινότητα και δεν υποστηρίζουν HDR. Είναι δηλαδή απλές οθονούλες με ultrawide panels και tweaks για περισσότερα Hz (100 limit από το DP 1.2, 120 με "overclock", καλά καλώδια και όχι χωρίς παρενέργειες). Φυσικά και είναι και θέμα prestige, αλλιώς θα ήταν σαν να έδινα 21 χιλιάρικα για Fiat (oh wait, το έχω κάνει ήδη αυτό 🙄). Τόσα πληρώνεις, να μην έχεις εμφανέστατη και ορατότατη διαφορά; Αν αποδειχτεί μούφα και δεν έχει, τότε με τα ίδια λεφτά παίρνω 2-3 ακόμα ultrawide και έχω οθόνη γύρω-γύρω μου (που λέει ο λόγος ). Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από GeorgeMan 1
Fulgore Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Δηλαδη η x34p ειναι απλη οθονουλα επειδη δεν εχει την καταλληλη φωτεινοτητα και δεν υποστηριζει hdr? Μηπως ξεφευγουμε απο τα ορια της υπερβολης και παμε στο παραλογο? Τι να το κανουμε αγαπητε το HDr οταν το υποστηριζουν λιγα παιχνιδια ως τωρα? Τι να τα κανεις τα 3000για monitor Οταν το μισο 2018 την εχουμε βγαλει στο pc με ενα Dragonball,ενα Far Cry 5 και ενα ni no kuni? Να το παρει καποιος το εν λογω monitor απλα για να γραφει σε forums οτι εχει σωστο hdr ή να ανεβασει φωτογραφιες και να τονιζει τι διαφορετικη εμπειρια που εχει(λες και ολοι οι αλλοι παιζουν σε οθονες των 100ευρω)? Δεν ειμαι κατα ουτε του αν πρεπει να κυκλοφορησει στην αγορα,ουτε αν θα κοστιζει και πανω απο 3000ευρω,και εννοειται οτι το αποτελεσμα θα ειναι παρα μα παρα πολυ ωραιο(οπως βεβαια ειναι ηδη και στα τωρινα πανακριβα ultrawide monitors). Ειμαι κατα του να γραφονται ακραια πραγματα για να ψευτο δικαιολογηθει η τιμη(ειδικα οταν δεν υπαρχει πληρης σωστη υποστηριξη στα παντα λογω της αναλογια ultrawide). Και καλυτερο quality control να εχουν λογω προφανως μικροτερης γραμμης παραγωγης,παλι ειναι παρα πολυ πιθανο να εμφανιστει καποιο προβλημα(οταν μιλαμε για ηλεκτρονικο προιον)στο μελλον και εκει το service να σου βγαλει την πιστη(καμια απο αυτες τις εταιρειες γενικα δεν φημιζονται για το service τους,περαν της Dell). Νιωθω οτι με τετοια προιοντα(αντιστοιχες περιπτωσεις και σε αλλα πραγματα φυσικα)χανεται λιγο η ουσια και το νοημα και πηγαινουμε προς την μερια της φιγουρας περισσοτερο και της ''ψευτο ανωτεροτητας''.Ακομα και η ολη νοοτροπια του Prestige εν μερη αυτο δειχνει. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από Fulgore
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Προσωπικά, με το υπάρχον monitor να έχει συμπληρώσει 10ετία και το επόμενο να (θέλω να) βγάζει άλλα τόσα, προτιμώ να δώσω διπλάσια χρήματα, παρά να αλλάξω 2-3 monitors αυτά τα χρόνια, τόσο απλά. Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω την τιμή, είναι ακραία υψηλή να κοστίζει όσο το υπόλοιπο PC ή και αρκετά περισσότερο, αλλά τουλάχιστον προσφέρει πολλά νέα πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναδεί ως τώρα σε επίπεδο PC. Φυσικά όλα θα εξαρτηθούν από το πόσα θα ζητάνε σε συνάρτηση με το τι υποστήριξη θα έχουμε όταν βγουν και κυρίως τι θα πουν τα reviews. Α και υποστήριξη δεν εννοώ για την ultrawide ανάλυση, αυτή είναι δεδομένο πως δεν θα υπάρχει παντού, αφού ξεφεύγουμε από τις κονσολοαναλύσεις.
firepc Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Εγω θα σας πω ενα μυστικο. Αν δεν ειναι το πάνελ glossy, τοτε δεν προκειται να δεις στο 100% αυτο που μπορει το μονιτορ να σου δειξει 1
Fulgore Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δεν μπορω να συμφωνησω με το παραπανω γιατι δεν στεκει στην πραξη.Πιο παλια τι ακριβως κινητρο ειχες για να αλλαξεις monitor?Για να πας απο τα 120hz στα 144?Ουτε καν πολλα παιχνιδια δεν υπηρχαν να πεις οτι αξιζει η μεταβαση.Απο το 2011-2012 και κυριως απο 2013 και μετα ειναι που αλλαξε τοσο η σκηνη στο pc. Ο λογος που σου εβγαλε το monitor σου τοσα χρονια ειναι γιατι μεχρι το 2014-2015 ειναι που ειδαμε περισσοτερα hz σε υψηλοτερες αναλυσεις+g sync. Ασε που καμια σχεση το pc gaming πριν τοσα χρονια σε σχεση με τωρα(ασχετως του τι online παιχνιδια παιζει ο καθενας)και απο πλευρας παιχνιδιων,και απο πλευρας υποστηριξης σε σχεση με τωρα. 1
Acmilangr2 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, firepc είπε Εγω θα σας πω ενα μυστικο. Αν δεν ειναι το πάνελ glossy, τοτε δεν προκειται να δεις στο 100% αυτο που μπορει το μονιτορ να σου δειξει Φίλε μου έτσι νόμιζα και εγώ μέχρι πριν περίπου 6 μήνες. Ισχύει μέχρι ένα βαθμό. Είχα Dell glossy και ότι και αν έβαζα δίπλα έδειχνε παλιό!! Όμως η Asus mx27uc που έχω απέδειξε ότι και οι Matt μπορούν να βγάλουν την ίδια και καλύτερη εικόνα. Προφανώς κάποιες εταιρίες βάζουν πολύ ψιλοτερο φιλμ Το λάθος που κάνουμε πολλές φορές είναι όταν τις συγκρινουμε με τις τηλεοράσεις. Πχ όταν λένε μερικοί "με 2000 ευρώ αγοράζω OLED TV 55αρα" Ομως δεν είναι ετσι. Γιατί αυτή η οθόνη έχει σχεδόν ότι έχει μια oled σε μικρότερη κλίμακα + 144hz + gsync. Το ότι είναι μικρότερη δεν την κάνει κατώτερη, αντιθέτως είναι τεχνολογικά μεγαλύτερο επίτευγμα να χωρέσεις σε 4 φορές μικρότερο χώρο όλα αυτά ώστε να έχεις ppi 4 φορές μεγαλύτερο. Γνωρίζω ότι η απόσταση θέασης θα κάνει ίδια την ευκρίνεια όμως ίδια απόλαυση θα νοιώσει και ένας που θα είναι στο 1 μέτρο από την 27αρα με έναν που θα είναι σε 2 μέτρα από την 55αρα. Οπότε και οι 2 θα ευχαριστήσουν το ίδιο και τα 2 προϊόντα. Οπότε είναι ισάξιας ποιότητας Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από Acmilangr2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα