Προς το περιεχόμενο

Acer Predator X35 HDR G-SYNC 200HZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ποιοι ολοι,τα 2-3 ατομα του forum?:P

γραφανε και αλλοι παλαιοτερα σε αλλα νηματα, αλλα τσπ.

Εγω δυσκολα βλεπω να ερχαιτε το hdr στα windows, γτ τα 1000 nits θα σε καψουν τα ματια. Γι αυτο χρειαζεται δουλεια και δεν βλεπω και την ms να κεγετε και τοσο

• Like 1
  • Απαντ. 274
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Σιγά που θα σε κάψουν τα μάτια. Για άλλη δουλειά χρειάζεται η φωτεινότητα, για τις dimmable ζώνες. Να έχεις τοπικά πολύ μεγάλη φωτεινότητα αν χρειάζεται η κάθε σκηνή.

Δημοσ.

Υποθέτουμε ίσως την τοποθέσηση φίλτρου για προστασία από τα 1000 nits γιατί τα 20cm απο την οθόνη όντως θα σε κάψει τα μάτια η πολύωτη χρήση..υπόψιν στα oled panels τα απαραίτητα nits είναι 600 αλλα είναι απίθανο να δούμε oled panels σε pc monitors σε λιγότερο από 3 έτη, ίσως και ποτέ αν τα πάει καλά η τεχνολογία micro-led της samsung.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Στις 19/03/2018 στις 10:20 ΜΜ, firepc είπε

εχεις ενα δικιο bigi, αλλα προβληματικα μονιτορς θα υπαρχουν παντα. Για αυτο πρεπει να παιρνεις απο μαγαζι που δεν εχει θεμα με τις επιστροφες.

Τσπ, το μονο που μπορω να προτεινω σε καποιον που θελει το καλυτερο πανελ, ειναι μια samsung VA quantum dot

και ας μην εχει gsync ( fulgore για σενα το λεω ;)  )

To θέμα είναι ότι τελευταία τα προβληματικά μόνιτορ παραείναι πολλά.Έχουμε γίνει πιο ψείρες κι εμείς, δεν αντιλέγω, αλλά η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι πλέον διατρέχεις μεγάλη πιθανότητα να έχεις πρόβλημα με την οθόνη που θα πάρεις, ανεξάρτητα από το πόσο την πλήρωσες. Εξυπακούεται ότι προσέχεις από που την αγοράζεις, αλλά καμία πολιτική αλλαγών κανενός μαγαζιού δεν μπορεί να υποκαταστήσει την σοβαρότητα του κατασκευαστή σε θέμα ποιότητας.

Και γενικά  εγώ προσωπικά θεωρώ ότι οι οθόνες των υπολογιστών πλέον έχουν μείνει πίσω και είναι και πολύ ακριβές πλέον χωρίς προφανή λόγο όταν έχει ξεφτυλιστεί το σύμπαν στις τιμές των πάνελ.Όλος ο νεωτερισμός του 2017 που το περιμέναμε πώς και πώς ποιός ήταν εν τέλει;Τα led.Ουάου, άντε το 18 εύχομαι να δούμε και την επανάσταση των uv reactive glitter πάνω στις οθόνες μας. Πλέον κατά την ταπεινή μου γνώμη οι τηλεοράσεις είναι σαφώς πιο ποιοτικές. Δηλαδή όταν με 1200€ πηγαίνεις και παίρνεις μια 55ρα xe9005 για παράδειγμα, ε δεν μπορώ να δεχτώ ότι μια 27ρα ips τίγκα στο glow και με γκρι αντί για μαύρο, επειδή έχει ένα gsync επάνω κοστολογείται στα 6-7 κατοστάρικα. Δηλαδή οι σημερινές τηλεοράσεις με διπλούς επεξεργαστές, μνήμες, λειτουργικά κλπ, τι καπέλο έπρεπε να τρώνε;

Τέλος πάντων, αυτή είναι απλά η προσωπική μου άποψη.Κάποιος μπορεί να θεωρεί ότι είμαι εντελώς μεμψίμοιρος και να μην συμμερίζεται την απογοήτευσή μου.

Ομολογουμένως η cf791 είναι μια από τις πιο αξιόλογες προτάσεις ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές σε uw, αλλά πρώτον μπορεί κάποιος να μην θέλει uw οθόνη και δεύτερον τα είχε και αυτή τα θέματά της με το flickering (δεν ξέρω εάν πλέον έχουν διορθωθεί), επιβεβαιώνοντας με τη σειρά της τα παραπάνω. Και στα 800 κατοστάρικα ο άλλος μάλλον δεν ρισκάρει. Στα 2, τα 3 και τα 4 οκ, αλλά στα 8 πλέον δύσκολα. 

Επεξ/σία από Bigi444444
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

To θέμα είναι ότι τελευταία τα προβληματικά μόνιτορ παραείναι πολλά.Έχουμε γίνει πιο ψείρες κι εμείς, δεν αντιλέγω, αλλά η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι πλέον διατρέχεις μεγάλη πιθανότητα να έχεις πρόβλημα με την οθόνη που θα πάρεις, ανεξάρτητα από το πόσο την πλήρωσες. Εξυπακούεται ότι προσέχεις από που την αγοράζεις, αλλά καμία πολιτική αλλαγών κανενός μαγαζιού δεν μπορεί να υποκαταστήσει την σοβαρότητα του κατασκευαστή σε θέμα ποιότητας.

Και γενικά  εγώ προσωπικά θεωρώ ότι οι οθόνες των υπολογιστών πλέον έχουν μείνει πίσω και είναι και πολύ ακριβές πλέον χωρίς προφανή λόγο όταν έχει ξεφτυλιστεί το σύμπαν στις τιμές των πάνελ.Όλος ο νεωτερισμός του 2017 που το περιμέναμε πώς και πώς ποιός ήταν εν τέλει;Τα led.Ουάου, άντε το 18 εύχομαι να δούμε και την επανάσταση των uv reactive glitter πάνω στις οθόνες μας. Πλέον κατά την ταπεινή μου γνώμη οι τηλεοράσεις είναι σαφώς πιο ποιοτικές. Δηλαδή όταν με 1200€ πηγαίνεις και παίρνεις μια 55ρα xe9005 για παράδειγμα, ε δεν μπορώ να δεχτώ ότι μια 27ρα ips τίγκα στο glow και με γκρι αντί για μαύρο, επειδή έχει ένα gsync επάνω κοστολογείται στα 6-7 κατοστάρικα. Δηλαδή οι σημερινές τηλεοράσεις με διπλούς επεξεργαστές, μνήμες, λειτουργικά κλπ, τι καπέλο έπρεπε να τρώνε;

Τέλος πάντων, αυτή είναι απλά η προσωπική μου άποψη.Κάποιος μπορεί να θεωρεί ότι είμαι εντελώς μεμψίμοιρος και να μην συμμερίζεται την απογοήτευσή μου.

Ομολογουμένως η cf791 είναι μια από τις πιο αξιόλογες προτάσεις ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές σε uw, αλλά πρώτον μπορεί κάποιος να μην θέλει uw οθόνη και δεύτερον τα είχε και αυτή τα θέματά της με το flickering (δεν ξέρω εάν πλέον έχουν διορθωθεί), επιβεβαιώνοντας με τη σειρά της τα παραπάνω. Και στα 800 κατοστάρικα ο άλλος μάλλον δεν ρισκάρει. Στα 2, τα 3 και τα 4 οκ, αλλά στα 8 πλέον δύσκολα. 

την c34f791 που λες εχω και δεν εχει κανενα θεμα. Ευτηχως δλδ γτ το ξερω οτι γινεται ενας χαμος απο προβληματα στις οθονες

Επεξ/σία από firepc
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επέστρεψα στην ΑΜΑΖΟΝ την Alienware 34”που είχα πάρει κ γύρισα στις 27” Δεν κάνουν οι ultrawide για FPS Games κ επειδή έχω επιστρέψει επίσης  κ μια Samsung 27” HDR, μπορώ να πω με σιγουριά πως για FPS Gaming 2K 170Hz (με τυχερό IPS αλλιώς VA) είναι μονόδρομος..όλες οι υπόλοιπες τεχνολογίες είναι για διαφορετικά σενάρια χρήσης 

Δημοσ.

Γενικα για fast paced 1ου προσωπου και οχι μονο δεν πολυ αξιζει οπως ειχα πει γιατι πιανει παρα πολυ χωρο και η αναλογια/ιντσες δεν ειναι οτι το καλυτερο.

Αυτες οι οθονες κανουν παπαδες οντως για συγκεκριμενου ειδους παιχνιδια κυριως οπου μπορεις να αξιοποιεις τον μεγαλο χωρο.

Strategy,mmorpg,3ου προωσοπου open world(witcher 3) και παει λεγοντας,οπου δηλαδη σε βολευει να βλεπεις περισσοτερα πραγματα στην οθονη.

Και για 1ου προσωπου ειναι οκ απλα κυριως για single player/story mode.

Δημοσ.

Παντως επειδη το εχω ψαξει πολυ εδω και πολυ καιρο ολα τα ρημαδο gaming monitor ειδικα τα γνωστα 144+hz ανεξαρτητως αναλυσης εχουν βγαλει ΟΛΑ προβληματα ειτε 16:9,ειτε 21:9.

Δεν υπαρχει ενα καταραμενο Monitor που το μονο να φοβασαι ειναι πχ μην σου βγαλει μονο κανενα κολλημενο/καμμενο pixel,απιστευτα τραγικα πραγματα.

Δημοσ.

Αγοράζεις από Amazon και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα.

Βρίσκεις καμμένο/κολλημένο? Το γυρνάς πίσω όσες φορές χρειαστεί μέχρι να είσαι ικανοποιημένος από την αγορά.

Αν θες ντε και καλά να αγοράσεις από Ελλάδα, παίρνεις Dell gaming monitor (Ελληνικής αντιπροσωπείας)

21:9 είναι masterace παντού. 1ου, 3ου, strategy, οτιδήποτε.

Δημοσ.

Γενικα οτι παιζεις με χειριστηριο οπως racing, sports, third person, RPG, Platform ειναι καλυτερα στην 21:9

Οπου εχει κλικι κλικι οπως moba, strategy, adventures (point and click), FPS, ειναι καλυτερα στην 16:9

Ετσι τουλαχιστον τα παιζω εγω συνηθως

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, firepc είπε

Γενικα οτι παιζεις με χειριστηριο οπως racing, sports, third person, RPG, Platform ειναι καλυτερα στην 21:9

Οπου εχει κλικι κλικι οπως moba, strategy, adventures (point and click), FPS, ειναι καλυτερα στην 16:9

Ετσι τουλαχιστον τα παιζω εγω συνηθως

Οτιδήποτε single είναι καλύτερο στην 21:9 λόγω της περισσότερης πληροφορίας. Τα competitive στα fps ίσως σε κρατήσουν πίσω όμως. Εδώ βάζουν ultra low για να έχουν 300fps οπότε και 4/3 να τους έδινες ακόμα καλύτερα. 

Η υποστήριξη σε 21:9 πχ χθες στο inside που έπαιξα λόγο δεν υπάρχει. Είχε μπάρες αριστερά δεξιά. Σε 1 λεπτό με hex editor έγινε ένα άψογο 21:9 παιχνίδι. 

Για τα προβλήματα των ακριβών monitor τα είχα γράψει στο άλλο thread. Και αντε όσοι είναι στις πόλεις βολεύει. Αντε πείτε έμενα να επιστρέψω μεγάλο πράγμα εξωτερικό ή ακόμα και στην Χίο που πήρα την οθόνη. Εκτός από την ταλαιπωρία δεν βολεύει καθόλου. 

Μια φορά χρειάστηκε να επιστρέψω ηχείο 20 κιλά με χαλασμένο Twitter και προφανώς μόνο για να το στείλω Αθήνα ήθελα 30 40 ευρώ και το άφησα έτσι. Μόνο Dell Samsung που έρχονται σπίτι και αναλαμβάνουν τα πάντα. 

Στο Fulgore τα έλεγα ότι τα ακριβά Monitor έχουν πολλά θέματα αλλά είχε κολλήσει στα 144hz και στο gsync. Να τα βράσω αν έχω θέματα bleeding banding κτλ κτλ quality control από τα lidl. 

Τέλος να πούμε ότι μια 21:9 γίνεται άνετα 16:9. Το αντίθετο όχι. 

Επεξ/σία από Heybro
  • Like 1
Δημοσ.

Κοιταξε φιλε heybro,  στα online και στα competitive ολη κουνανε την καμερα σαν τρελοι γι αυτο δεν εχει μεγαλη σημασια τι γινεται στις ακρες. Σημασια σ αυτα τα games, εχει τι γινεται στο κεντρο.

Στα single FPS για παραδειγμα, ναι εχεις πιο πολυ vision στις ακρες αλλα σιγα τα οά. Δεν λεω οτι ειναι κακο, αλλα συνηθως ειναι ενα κομματι εξτρα τοιχος.

Στα πλατφορμ εκει μαλιστα, εκει απογειωνεται το παιχνιδι. Ειχα πρωτοπαιξει το INSIDE σε 16:9 ολα ωραια ολα καλα. Οταν πηρα ultrawide εκανα και γω μισω λεπτακι το hex editor και αλλαξε ολο το game! Σαν να επαιζα αλλο παιχνιδι 10 φορες καλυτερο απο την αρχη.

Γι αυτο και εβαλα πιο πανω την κατηγορια πλατφορμ στις 21:9

Εκει μετραει παρα πολυ. Για μενα, οποιος παιρνει ultrawide πρεπει να παιξει οπως και δηποτε το Ori and the blind forest Definitive Edition.

Για τα point and click adventures, τα περισσοτερα ειναι γραμμενα σε περιβαλλον 16:9 και δεν γινεται να κανεις τπτ ουτε με hex editor γτ πολυ απλα οταν πχ μπαινεις σε ενα σπιτι, η εικονα ειναι αυτη που βλεπεις. Δεν υπαρχει εξτρα εικονα στις ακρες οπότε θα εχεις μαυρες μπαρες.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου. Point and click δεν εχω δοκιμασει ακόμα αλλά υποχρεωτικά παίζουμε με μπάρες μικρό το κακό για point and click μιλαμε. Ακόμα και στα fps πάντως η παραπάνω πληροφορία μετράει το immersion είναι απίστευτο. Το inside όντως απολαυστικό και το ori το έχω στο πρόγραμμα όπως και το unravel Brothers valiant hearts. Για μένα που δεν παίζω online μιας και ξέρω τι κάψιμο είναι από παλιά τα 75hz με το 21:9 είναι η κορυφαία εμπειρία αυτή τη στιγμή. Καταλαβαίνω και αυτούς που θέλουν 200fps στο counter pubg overwatch όμως που εκεί μετράει το παραμικρό για τη νίκη. 

Δημοσ.

Θεματα bleeding ομως εχει και η φθηνοτερη 24αρα ips dell δεν εχει να λεει κατι αυτο.

Στο αλλο θεμα μιλαγαμε για συστηματα με κορυφαιες καρτες γραφικων,δεν γινεται εκει να μπει budget monitor τα χουμε πει 100 φορες ενα συστημα πρεπει να εχει ισορροπια.

Δημοσ.

Το ori και το brothers υποστηριζουν out of the box. Στο Unravel κανεις αυτο Οpen HEX editor and find the Unravel .exe Hit CTRL F and find this 39 8E E3 3F Then replace this with 26 B4 17 40 (if on 2560x1080) or with 8E E3 18 40 if on 3440x1440

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...