Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Stay on topic παιδια

Μην το παμε αλλου.

απλως μια διευκρινηση εκανα φιλε εχεις δικιο αλλα  υπαρχει και αυτο το αλλα !!!!  καλως .....

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα!. Διαβάζω,διαβάζω τα λεγόμενα σας και με πιάνει κρύος ιδρώτας.

Περιμένω και εγω 2 δεματάκια απο US σχετικά γεματούτσικα, τα έχω κάνει consolidate απο διαφορες παραγγελίες απο Ebay και Amazon US έχω αφαιρέσει φυσικά συσκευασίες και αποδείξεις, 4 απο τα 6 είναι μεταχειρησμένα αλλά σε κανα δύο πρέπει να έχουν μείνει ετικέτες επάνω. Ένα θετικό στην υπόθεση είναι δεν έχω βάλει μεγάλη αξία $45(μεταφορικά $90) το ένα $40(μεταφορικα$80) το άλλο, αλλά τα δέματα είναι μεγάλα σε όγκο 60cm X 30cm X 30cm και 6Κιλά το ένα και 4 Κιλά το άλλο. Θα είμαι ο άρχων της κωλοφαρδίας αν περάσουν νορμάλ με κλασικό CIF.

Το ένα είναι Ελλάδα απο της 15/9/17 και προφανώς έχει κολλήσει στους σάκους.

Το κακό είναι ότι έχω και ένα λαπτοπ σε αναμονή.... να δούμε πως θα έρθει. Έχω βρεί κάτι αποθήκες με διεύθυνση στα νησιά Chanel Islands και UK θέλω να δώ τί ακριβώς παίζει με αυτά(αν ξέρει κανείς κάτι περισσότερο?). Και η άλλη εκδοχή είναι να το στείλω σε έναν ξαδερφο μο και να μου το στείλει γυμνό, σαν δώρο, με χαμηλή αξία κλπ κλπ κλπ.

Ο Θεός και όλο το Κβαντικό σύμπαν βοηθός!.

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα!. Διαβάζω,διαβάζω τα λεγόμενα σας και με πιάνει κρύος ιδρώτας.

Περιμένω και εγω 2 δεματάκια απο US σχετικά γεματούτσικα, τα έχω κάνει consolidate απο διαφορες παραγγελίες απο Ebay και Amazon US έχω αφαιρέσει φυσικά συσκευασίες και αποδείξεις, 4 απο τα 6 είναι μεταχειρησμένα αλλά σε κανα δύο πρέπει να έχουν μείνει ετικέτες επάνω. Ένα θετικό στην υπόθεση είναι δεν έχω βάλει μεγάλη αξία $45(μεταφορικά $90) το ένα $40(μεταφορικα$80) το άλλο, αλλά τα δέματα είναι μεγάλα σε όγκο 60cm X 30cm X 30cm και 6Κιλά το ένα και 4 Κιλά το άλλο. Θα είμαι ο άρχων της κωλοφαρδίας αν περάσουν νορμάλ με κλασικό CIF.

Το ένα είναι Ελλάδα απο της 15/9/17 και προφανώς έχει κολλήσει στους σάκους.

Το κακό είναι ότι έχω και ένα λαπτοπ σε αναμονή.... να δούμε πως θα έρθει. Έχω βρεί κάτι αποθήκες με διεύθυνση στα νησιά Chanel Islands και UK θέλω να δώ τί ακριβώς παίζει με αυτά(αν ξέρει κανείς κάτι περισσότερο?). Και η άλλη εκδοχή είναι να το στείλω σε έναν ξαδερφο μο και να μου το στείλει γυμνό, σαν δώρο, με χαμηλή αξία κλπ κλπ κλπ.

Ο Θεός και όλο το Κβαντικό σύμπαν βοηθός!.

Στο ίδιο επίπεδο και εγώ φίλε με δέμα περίπου 5 κιλών, μεταχειρισμένο και Ελλάδα από 16/9. Αναμονή και εάν περάσουν πάμε να παίξουμε joker.
Δημοσ.

Αν περασει το δεμα σου 5 κιλα χωρις τελωνειο θα ειναι θαυμα επι γης!

Κατα 99.99999999 θα περασει τελωνειο.

Αν οχι αναψε λαμπαδα στο υψος του αντετοκουμπο.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

31/08 μπήκε για εκτελωνισμο στο αεροδρόμιο

αυτό είναι το tracking του για ΕΛΤΑ

CG009603241DE

Μπορούμε να βρούμε το ελληνικό tracking έχοντας το προηγούμενο?

Δημοσ.

Μπορούμε να βρούμε το ελληνικό tracking έχοντας το προηγούμενο?

Το παραπανω βλεπω οτι παραδόθηκε 

αλλά αν εννοείς γενικά, το μαθαίνεις καλώντας το νουμερο 800κατι στο παρακατω

http://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/επικοινωνία.aspx

εφόσον βεβαια εχει ανοιχτει ο σάκος και εχει σκαναριστει

• Like 1
Δημοσ.

Το παραπανω βλεπω οτι παραδόθηκε 

αλλά αν εννοείς γενικά, το μαθαίνεις καλώντας το νουμερο 800κατι στο παρακατω

http://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/επικοινωνία.aspx

εφόσον βεβαια εχει ανοιχτει ο σάκος και εχει σκαναριστει

Γενικά εννοούσα. Όποτε μόλις δεις από το πρώτο tracking ότι το αντικείμενο έχει φτάσει Ελλάδα παίρνεις τηλέφωνο στα ΕΛΤΑ για να σου δώσουν το tracking για Ελλάδα?

Δημοσ.

Βλέποντας στο ΞΕΝΟ tracking οτι εχει φτάσει Ελλάδα, περιμενεις μερικές ημέρες να ανοιχτεί ο σάκος και μετα αρχίζεις τα τηλεφωνα να μάθεις το ελληνικό., για να το παρακολουθείς και στο ελληνικό.

Εχε υποψη οτι πολλά ξένα ταχυδρομεία λένε οτι σου δίνουν tracking μέχρι να βγει απο τη χώρα τους (και μετα βγαλε ακρη μόνος σου), οποτε μην παρεξενευτείς αν σε κάποιες αποστολές δεν σου δωθεί νεο tracking. Το ιδιο κάνει τα ελτα για κάποιες χώρες. Αν ομως εσυ δεις οτι ΠΧ αυτά που ερχονται με royal mail first class παιρνουν νεο track μπορεις κάθε φορα να ζητάς και θα εχεις track. 

• Like 1
Δημοσ.

Να σας πω τι καταπληκτικό μου έτυχε εμένα;

Παραγγέλνω γυαλιά ηλίου απ την Ισπανία. Οι τύποι χρησιμοποιούν Swiss Post για μεταφορέα, κατά συνέπεια τα γυαλιά σκάνε για στιγμιαία στο κέντρο διανομής στην Ελβετία και παίρνουν το δρόμο για Ελλάδα. Σύμφωνα με τα ελτα λοιπόν δεν έχει πλέον σημασία από που αγοράστηκαν τα γυαλιά, εφόσον βγήκαν από ΕΕ σημαίνει ότι αγοράστηκαν εκτός ΕΕ. 

Τσίμπα μλκ ένα τελωνείο να γουστάρεις.

Δημοσ.

Να σας πω τι καταπληκτικό μου έτυχε εμένα;

Παραγγέλνω γυαλιά ηλίου απ την Ισπανία. Οι τύποι χρησιμοποιούν Swiss Post για μεταφορέα, κατά συνέπεια τα γυαλιά σκάνε για στιγμιαία στο κέντρο διανομής στην Ελβετία και παίρνουν το δρόμο για Ελλάδα. Σύμφωνα με τα ελτα λοιπόν δεν έχει πλέον σημασία από που αγοράστηκαν τα γυαλιά, εφόσον βγήκαν από ΕΕ σημαίνει ότι αγοράστηκαν εκτός ΕΕ. 

Τσίμπα μλκ ένα τελωνείο να γουστάρεις.

Κάποιος εδω μεσα ειχε αντιμετωπίσει ίσιο προβλημα με αγορά απο Ιταλία που πήγε με swiss post. 

Πρεέπει να συνοδευεται με ενα αλλο πρασινο χαρτί (δε θυμάμαι όνομα) που δηλωνε τη χωρα αρχικής προέλευσης. 

Ετσι θα εμπαινε τελωνειο αλλά θα εβγαινε χωρίς χρεωση.

Βασικά αυτό ειναι το αναποδο της τριγωνικής αποστολής, δηλαδη δηλωνεις απο που ήρθε

Δημοσ.

Κάποιος εδω μεσα ειχε αντιμετωπίσει ίσιο προβλημα με αγορά απο Ιταλία που πήγε με swiss post. 

Πρεέπει να συνοδευεται με ενα αλλο πρασινο χαρτί (δε θυμάμαι όνομα) που δηλωνε τη χωρα αρχικής προέλευσης. 

Ετσι θα εμπαινε τελωνειο αλλά θα εβγαινε χωρίς χρεωση.

Βασικά αυτό ειναι το αναποδο της τριγωνικής αποστολής, δηλαδη δηλωνεις απο που ήρθε

Νομίζω αναφέρεσαι στο T2L document:

http://cargotransport.org/cargoinfo/custom-clearance-documents-2/t2l-document/

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία. Οπότε δηλαδή είναι "φταίξιμο" του αποστολέα που δεν περιέλαβε το σχετικό έγγραφο και όχι των ελτα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...