Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη wifi password

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομιζω οτι μου κλεβουν το internet . Απο τοτε που ηρθαν οι νεει γειτονες διπλα στο σπιτι μου οταν παω να δω βιντεο στο Youtube παει στο 480p. ενο παλια buffαρε μια χαρα τα 1080p χωρις προβλημα . Εχω OTE υπαρχει περιπτωση να μου κλεβουν το internet η απλως γαμιετε το youtube ? Οταν κανω speedtest μου λεει 13mbps download σε 24αρα γραμμη.  Αν αλλαξω password θα το κανω πιο ασφαλη η θα ειναι πιο ευκολο για κλοπη ?

Δημοσ.

αν εχεις τον κωδικο που δεινει ο οτε το μαμα του ρουτερ υπαρχει περιπτοση να τον εχουν βρει απο καποιο προγραμα που κυκλοφορη στο νετ.

καλο θα ηταν να τον αλλαζες για αρχη αν εχεις την ενυποση οτι σου κλέβουν ιντερνετ.και μετα βλεπεις.

Δημοσ.

πρωτου κανεις οτιδηποτε μπες στο μοντεμ και δες που κλειδωνει αφου στο speedtest εχεις 13 λογικα θα εισαι κλειδωμενος στα 15-16,μια αλαγη στο Passwort ποτε δεν εκανε κακο βαλε αριθμους,συμβολα,γραμματα υπαρχουν και καποια προγραμματα που σου λενε ποιοι συνδεοντε στο ρουτερ σου αλλα αν αλαξεις pass δεν θα σε νοιαζει πια ,πιο πιθανον αν δεν εχεις τον κωδικο του οτε ως passdort να φταει κατι αλλο (καποιο προγραμμα που σου τραβαει το ιντερνετ,το youtube κτλ)

Δημοσ.

Εγώ λέω κατέβασε ένα από αυτά τα προγράμματα για pc:

https://www.raymond.cc/blog/how-do-i-know-if-someone-is-using-my-wireless-network-wifi/

ή μία από αυτές τις εφαρμο΄γες για κινητό:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whoisonmywifi.agent

https://play.google.com/store/apps/details?id=lksystems.wifiintruder

και θα μάθεις 100% αν όντως συνδέεται κάποια άγνωστη συσκευή στο wifi σου.

Κάποιες από τις παραπάνω εφαρμογές (ίσως κι όλες, δεν ξερω) έχουν και δυνατότητα μπλοκαρίσματος της άγνωστης συσκευής.

Δημοσ.

το fing (στο κινητο) εχω εγω, υπαρχει εφαρμογη που να σου πεταει ειδοποιηση

καθε φορα που συνδεεται καποιος;

γιατι το fing δεν ειναι "live", θελει να αγορασεις ενα fing-box λεει και κατι τετοια

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδες κατεβαζω το προγραμμα και το τσεκαρω οταν δω οτι κολλαει . Προς το παρον το προγραμμα μου δειχνει μονο τις δικες μου συσκευες .

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδες κατεβαζω το προγραμμα και το τσεκαρω οταν δω οτι κολλαει . Προς το παρον το προγραμμα μου δειχνει μονο τις δικες μου συσκευες .

Λεει και ο ρουτερ σου ποιος ειναι μεσα δεν χρειάζεσαι οπωσδήποτε πρόγραμμα

Δημοσ.

Τελικά έχεις ακόμα τον εργοστασιακό κωδικό;;;

Γιατί παιδεύεσαι με προγράμματα και απλά δεν αλλάζεις τον κωδικό;;;

Δημοσ.

Νομιζω οτι μου κλεβουν το internet . Απο τοτε που ηρθαν οι νεει γειτονες διπλα στο σπιτι μου οταν παω να δω βιντεο στο Youtube παει στο 480p. ενο παλια buffαρε μια χαρα τα 1080p χωρις προβλημα . Εχω OTE υπαρχει περιπτωση να μου κλεβουν το internet η απλως γαμιετε το youtube ? Οταν κανω speedtest μου λεει 13mbps download σε 24αρα γραμμη.  Αν αλλαξω password θα το κανω πιο ασφαλη η θα ειναι πιο ευκολο για κλοπη ?

Είναι αστείο και εκνευριστικό να κατηγορούνται ευκολα και γρήγορα κάποιοι άλλοι για κάποια δυσλειτουργεία (που μπορεί και να μην υφίσταται) επειδή δε γνωρίζουμε το αντικείμενο ή δεν εχουμε πρωτα κάνει μια στοιχειώση έρευνα.

• Μπες στις ρυθμίσεις του router σου (αν δεν ξέρεις πως, πάρε την εταιρεία σου) και δες πόσο κλειδώνεις στην adsl γραμμή. Αυτό γιατί πληρώνεις ΕΩΣ 24 και οχι 24αρα γραμμή. Αν λοιπον δεις κατι του τυπου 13-14 τοτε τζάμπα κατηγορείς του γειτονες.
  • Μπες στις ρυθμίσεις του router σου (αν δεν ξέρεις πως, πάρε την εταιρεία σου) και δες ποιοι wifi clients εχουν συνδεθεί. Προσεχε οτι αναλογα με το router μπορεί να εχει και παλαιους clients, οι οποίοι ειχαν συνδεθεί παλιοτερα αλλα τωρα δεν υφίστανται στο δικτυο σου (π.χ. ειχε ερθει ο φιλος σου και μπήκε στο internet απο το δικό σου wifi)
  • Αν ΔΕΝ εχεις αλλάξει το εργοστασιακό wifi password (αυτό που γράφει κάτω απο το router) μπες στις ρυθμίσεις του router και άλλαξε το σε κάτι δυσκολο με τουλάχιστον 10 χαρακτήρες, ανεξάρτητα αν ήρθαν οι όχι νεοι γειτονες. 

Αν απο τα παραπάνω διαπιστώσεις οτι φταίνε οι άλλοι, χτύπα τους την πόρτα και κράξε τους κανονικά. 

Μπορει να φαίνεται οτι ειμαι λιγο τσιτωμένος και δεν ειναι ψέματα. Μου ετυχε να μετακομίσω σε πολυκατοικία και επειδή γειτονας καταλαβε οτι ξέρω απο υπολογιστές, αρχισε λόγω της ασχετοσύνης του να λεει σε αλλους γειτονες οτι τους κλέβω ιντερνετ, οτι κλέβω τις πιστωτικες τους και διαφορα άλλα. Τον βρήκα και του έκανα μια χεστήρια συζήτηση και να φερει άτομο να κοιτάξει τι συμβαίνει με το ιντερνετ και τον υπολογιστή του. Εμαθα αργοτερα οτι ήρθε τεχνικός και οτι το εσωτερικό του δικτυο ήταν άθλιο και ο υπολογιστής του ειχε τονους απο ιους και malware (crypto mining, rats, κλπ). Μετα απο καιρό με έγλυφε να του φτιάξω (τζάμπα εννοείται) κάτι θεματάκια που ειχε. Το μονο που εκανα ήταν να του συστήσω ενα εμπιστο (και ακριβό) τεχνικό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...