Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Οχι , αν ο ιδιοκτητης του, ειναι υπευθυνος. Αμα το σκυλι ειναι μαζι με τον ιδιοκτητη του και προσπαθησει να το ηρεμησει κατα 99% θα το καταφερει. Δεν ισχυει το ιδιο με ενα μωρο . Είχα πιο παλιά δίπλα παιδάκι που ούρλιαζε μέχρι τα 2 του + χρόνια και οι γονείς δεν του έδιναν καμία σημασία. Όταν λέω ούρλιαζε, εννοώ σε σημείο που νόμιζα πως θα φτύσει τα εσωτερικά του όργανα από το στόμα... O σκύλος που το άκουγε καθημερινά έπαθε κανονική φοβία και πλέον κάθε φορά που ακούει τσιρίδα παιδιού τρέμει ολόκληρος και παθαίνει πανικό (δεν κάνω πλάκα). Για να το κλείσω απο την πλευρά μου: με ενοχλεί που είστε μερικοί επιλεκτικά ανεκτικοί σε διάφορες ενοχλήσεις. Εγώ δεν διαχωρίζω αν ο θόρυβος προέρχεται από παιδί ή από σκυλί ή από εξάτμιση κάγκουρα. Απαιτώ σε όλες τις περιπτώσεις υπεύθυνη στάση από αυτόν που οφείλει να το κάνει. Ούτε από το παιδί περιμένω να καταλάβει πως ενοχλεί, ούτε απο το σκυλί, ούτε και απο την ...εξάτμιση! 2
dfokas21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Αυτο που δεν νοεις να καταλαβεις ,ειναι οτι δεν μπορεις να βαζεις στο ιδιο καζανι βρεφη , σκυλια, γατια και εξατμισεις . Για το ενα , υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην μπορεις να κανεις κατι οσο και να ασχοληθεις . Τα αλλα , αν καποιος ασχοληθει , το πιο πιθανον ειναι να λυθουν . Τελος και απο μενα , Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2017 από dfokas21 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτο που δεν νοεις να καταλαβεις οτι δεν μπορεις να βαζεις στο ιδιο καζανι βρεφη , σκυλια, γατια και εξατμισεις . Για το ενα , υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην μπορεις να κανεις κατι οσο και να ασχοληθεις . Τα αλλα , αν καποιος ασχοληθει , το πιο πιθανον ειναι να λυθουν . Τελος και απο μενα , Όταν έχει να κάνει με την ηρεμία μου στο σπίτι μου, όλες οι πηγές θορύβου είναι στο ίδιο καζάνι. Και στην παραλία για παράδειγμα, "θα την πω" το ίδιο τόσο στον ιδιοκτήτη σκύλου που τον έχει ελεύθερο και τρέχει σαν τρελό, όσο και στους γονείς που έχουν παρατήσει τα παιδιά τους και ουρλιάζουν σα να μην υπάρχει αύριο.
dfokas21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Όταν έχει να κάνει με την ηρεμία μου στο σπίτι μου, όλες οι πηγές θορύβου είναι στο ίδιο καζάνι. Και στην παραλία για παράδειγμα, "θα την πω" το ίδιο τόσο στον ιδιοκτήτη σκύλου που τον έχει ελεύθερο και τρέχει σαν τρελό, όσο και στους γονείς που έχουν παρατήσει τα παιδιά τους και ουρλιάζουν σα να μην υπάρχει αύριο. Μαζι σου . Η διαφωνια μου ηταν στο θεμα του βρεφους και μονο .( οχι παιδιων , εχει διαφορά)
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Μαζι σου . Η διαφωνια μου ηταν στο θεμα του βρεφους και μονο .( οχι παιδιων , εχει διαφορά) Βασικά το βρέφος ακούγεται σημαντικά λιγότερο από το τσιριχτό (λόγω προβληματικής συμπεριφοράς) ενός μεγαλύτερου παιδιού...
GeorgeHellas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που εξισώνεται ένα μωρό με ένα σκυλί με ξεπερνάει.. Ανεξαρτήτως πηγής θορυβου, το ένα είναι άνθρωπος και το αλλο ζώο. Άντε πέστε να με φατε τώρα... 6
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που εξισώνεται ένα μωρό με ένα σκυλί με ξεπερνάει.. Ανεξαρτήτως πηγής θορυβου, το ένα είναι άνθρωπος και το αλλο ζώο. Άντε πέστε να με φατε τώρα... Εξισώνουμε την ενόχληση και από τα 2. Εκτός αν εσύ τα ουρλιαχτά ενός παιδιού τα ακούς σαν μελωδία...
Joe-4 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που εξισώνεται ένα μωρό με ένα σκυλί με ξεπερνάει.. Ανεξαρτήτως πηγής θορυβου, το ένα είναι άνθρωπος και το αλλο ζώο. Άντε πέστε να με φατε τώρα... Το ένα το πετάς φόλα και ησυχάζεις. Με το σκυλί τι κάνεις είναι το θέμα. 2
GeorgeHellas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Το ένα το πετάς φόλα και ησυχάζεις. Με το σκυλί τι κάνεις είναι το θέμα.Χαχαχαχα μην γίνεσαι ακραίος.. 2 4 υπνωτικά χαπακια και ησυχάζεις με όλα
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Χαχαχαχα μην γίνεσαι ακραίος.. 2 4 υπνωτικά χαπακια και ησυχάζεις με όλα Παλιά μου έλεγε η γιαγιά στο χωριό είχαν ένα φυτό που το έλεγαν "μάκο". Το έβραζαν και το εδιναν στα βρέφη για να κοιμούνται και να κάνουν ανεμπόδιστα τις δουλειες τους. Μερικά βέβαια δεν ξυπνούσαν ποτέ, αλλά μικρό το πρόβλημα αφού τότε είχαν 8-10 ο καθένας...
kalogeros Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ που έχω στο δίπλα διαμέρισμα δαιμονισμένο βρέφος (ελπίζω να μην είναι το δικό σου) που σκούζει χειρότερα απο σκυλί όλο το 24ωρο, μπορώ να έχω άποψη και να πω πως με ενοχλεί το ίδιο με ένα γάβγισμα??? Και για να στο θέσω αλλιώς: εσύ τι κάνεις όταν κλαίει το παιδί και πιθανόν να ενοχλεί τους δίπλα? Λες απλά "παιδί είναι"? Γιατί ξέρεις το ίδιο λένε και μερικοί για τα σκυλιά... Και φυσικά η ενόχληση είναι η ίδια είτε μιλάμε για σκύλο είτε για παιδί. Και τα παιδιά σας γίνονται ενοχλητικά... (μην το πάρεις προσωπικά, κατάλαβες τι θέλω να σου πω) Έχεις πάρει δύο φαινομενικά ίδιες καταστάσεις και τις έχεις τσουβαλιάσει. Ένα μωρό όταν κλαίει, κλαίει γιατί συνήθως έχει κάποιο πρόβλημα και όχι γιατί βαριέται. Επίσης, όταν ένα μωρό κλαίει, κάποιος δικός του είναι εκεί και προσπαθεί να το ηρεμήσει, σε αντίθεση με τα σκυλιά που τα αφήνουν με τις ώρες ή ακόμα και μέρες ολόκληρες μόνα τους. Ή το ακόμα χειρότερο, να το ακούει ο ιδιοκτήτης που γαβγίζει και να μην του καίγεται καρφάκι. Και, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, το μωρό θα κλάψει μερικούς μήνες ενώ ένα σκυλί θα γαβγίζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, η οποία συνήθως είναι 15+ χρόνια. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι οι καταστάσεις δεν είναι συγκρίσιμες. Τώρα, αν το παιδί του γείτονά σου κλαίει και οι δικοί του αδιαφορούν ή αν έχει γίνει 4-5 χρονών και ακόμα κλαίει σαν δαιμονισμένο όλη μέρα και όλη νύχτα, ρίχνεις ένα περιποιημένο καντήλι στους γονείς, ελπίζοντας να καταλάβουν το μεγαλείο της μαλακίας τους και ότι δεν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει. Το έκανα αυτό πριν μερικά χρόνια στο πατρικό μου. Γέννησε η διπλανή και τα πρώτα δύο χρόνια το μωρό έκλαιγε συνέχεια (το δωμάτιο μου με το δωμάτιο του μωρού το χώριζε μόνο ένας τοίχος). Κάποια στιγμή και ενώ το παιδί κοντεύει τα δύο, συνειδητοποιώ μια μέρα ότι ενώ το παιδί έχει πλαντάξει στο κλάμα, ο πατέρας του είναι στο μπαλκόνι και πίνει τον καφέ του. Τον ρώτησα γιατί δεν πάει στο παιδί που κλαίει και η απάντησή του ήταν "παιδί είναι, θα κλάψει, θα βαρεθεί και θα σταματήσει. Δεν μπορώ να ασχολούμαι όλη μέρα μαζί του". Κοινώς, το παιδί έκλαιγε γιατί κάτι ήθελε και δεν ασχολούνταν κανένας μαζί του. Του τράβηξα ένα περιποιημένο μπαλκονάτο καντήλι σε σημείο που μας άκουσε όλη η γειτονιά, για να καταλάβουν όλοι την ανευθυνότητά του. Καπάκι έπιασα τη μάνα του παιδιού και της εξήγησα την κατάσταση, απειλώντας μάλιστα ότι την επόμενη φορά που το παιδί θα κλαίει και δεν θα ασχολείται κανένας μαζί του, θα καλέσω την πρόνοια. Το παιδί δεν ξανακούστηκε. Και επειδή αναφέρθηκες σε εμένα προσωπικά, θα σου πω ότι όταν το παιδί μου κλαίει, είτε ενοχλεί τους δίπλα είτε όχι, προσπαθώ με κάθε τρόπο να το ηρεμήσω. Δεν το αφήνω να κλαίει μόνο του με τις ώρες, ούτε το ακούω να κλαίει και αδιαφορώ. Και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις που είχε πάει 12-1 η ώρα το βράδυ και το παιδί μου δεν μπορούσε να κοιμηθεί και έκλαιγε, βγήκα βραδιάτικα βόλτα. Ναι, σηκώθηκα η ώρα 1 από το κρεβάτι, ντύθηκα, έντυσα το μωρό, πήρα τα καλαμπαλίκια του (πιπίλες, μπιμπερό, παιχνίδια κλπ) και βγήκα να το κοιμήσω έξω, για να μην ενοχλήσω τους γείτονες με το κλάμα του. Και σκέψου ότι το σπίτι είναι οροφοδιαμέρισμα και οι μόνοι που ενοχλεί το μωρό (οι από πάνω και οι από κάτω) είναι συνταξιούχοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν να ξυπνήσουν το πρωί να πάνε στη δουλειά. Παρόλα αυτά, σεβάστηκα το ότι θέλουν να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν, πήρα το μωρό και πήγα έξω. Επομένως, η ενόχληση μπορεί να είναι ίδια, αλλά οι αιτίες και οι τρόποι αντιμετώπισης είναι τελείως διαφορετικοί. Γι' αυτό μην τα τσουβαλιάζεις όλα. 5
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Έχεις πάρει δύο φαινομενικά ίδιες καταστάσεις και τις έχεις τσουβαλιάσει. Ένα μωρό όταν κλαίει, κλαίει γιατί συνήθως έχει κάποιο πρόβλημα και όχι γιατί βαριέται. Επίσης, όταν ένα μωρό κλαίει, κάποιος δικός του είναι εκεί και προσπαθεί να το ηρεμήσει, σε αντίθεση με τα σκυλιά που τα αφήνουν με τις ώρες ή ακόμα και μέρες ολόκληρες μόνα τους. Ή το ακόμα χειρότερο, να το ακούει ο ιδιοκτήτης που γαβγίζει και να μην του καίγεται καρφάκι. Και, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, το μωρό θα κλάψει μερικούς μήνες ενώ ένα σκυλί θα γαβγίζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, η οποία συνήθως είναι 15+ χρόνια. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι οι καταστάσεις δεν είναι συγκρίσιμες. Τώρα, αν το παιδί του γείτονά σου κλαίει και οι δικοί του αδιαφορούν ή αν έχει γίνει 4-5 χρονών και ακόμα κλαίει σαν δαιμονισμένο όλη μέρα και όλη νύχτα, ρίχνεις ένα περιποιημένο καντήλι στους γονείς, ελπίζοντας να καταλάβουν το μεγαλείο της μαλακίας τους και ότι δεν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει. Το έκανα αυτό πριν μερικά χρόνια στο πατρικό μου. Γέννησε η διπλανή και τα πρώτα δύο χρόνια το μωρό έκλαιγε συνέχεια (το δωμάτιο μου με το δωμάτιο του μωρού το χώριζε μόνο ένας τοίχος). Κάποια στιγμή και ενώ το παιδί κοντεύει τα δύο, συνειδητοποιώ μια μέρα ότι ενώ το παιδί έχει πλαντάξει στο κλάμα, ο πατέρας του είναι στο μπαλκόνι και πίνει τον καφέ του. Τον ρώτησα γιατί δεν πάει στο παιδί που κλαίει και η απάντησή του ήταν "παιδί είναι, θα κλάψει, θα βαρεθεί και θα σταματήσει. Δεν μπορώ να ασχολούμαι όλη μέρα μαζί του". Κοινώς, το παιδί έκλαιγε γιατί κάτι ήθελε και δεν ασχολούνταν κανένας μαζί του. Του τράβηξα ένα περιποιημένο μπαλκονάτο καντήλι σε σημείο που μας άκουσε όλη η γειτονιά, για να καταλάβουν όλοι την ανευθυνότητά του. Καπάκι έπιασα τη μάνα του παιδιού και της εξήγησα την κατάσταση, απειλώντας μάλιστα ότι την επόμενη φορά που το παιδί θα κλαίει και δεν θα ασχολείται κανένας μαζί του, θα καλέσω την πρόνοια. Το παιδί δεν ξανακούστηκε. Και επειδή αναφέρθηκες σε εμένα προσωπικά, θα σου πω ότι όταν το παιδί μου κλαίει, είτε ενοχλεί τους δίπλα είτε όχι, προσπαθώ με κάθε τρόπο να το ηρεμήσω. Δεν το αφήνω να κλαίει μόνο του με τις ώρες, ούτε το ακούω να κλαίει και αδιαφορώ. Και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις που είχε πάει 12-1 η ώρα το βράδυ και το παιδί μου δεν μπορούσε να κοιμηθεί και έκλαιγε, βγήκα βραδιάτικα βόλτα. Ναι, σηκώθηκα η ώρα 1 από το κρεβάτι, ντύθηκα, έντυσα το μωρό, πήρα τα καλαμπαλίκια του (πιπίλες, μπιμπερό, παιχνίδια κλπ) και βγήκα να το κοιμήσω έξω, για να μην ενοχλήσω τους γείτονες με το κλάμα του. Και σκέψου ότι το σπίτι είναι οροφοδιαμέρισμα και οι μόνοι που ενοχλεί το μωρό (οι από πάνω και οι από κάτω) είναι συνταξιούχοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν να ξυπνήσουν το πρωί να πάνε στη δουλειά. Παρόλα αυτά, σεβάστηκα το ότι θέλουν να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν, πήρα το μωρό και πήγα έξω. Επομένως, η ενόχληση μπορεί να είναι ίδια, αλλά οι αιτίες και οι τρόποι αντιμετώπισης είναι τελείως διαφορετικοί. Γι' αυτό μην τα τσουβαλιάζεις όλα. Εσύ κατάλαβες πως τα τσουβαλιάζω ενώ λέμε τα ίδια πανω/κάτω! Θόρυβος που ενοχλεί θα υπάρξει όσο και να προσέχουμε όλοι μιας και ζούμε σε κοντινά διαμερίσματα κλπ. Αυτά που καταδικάζω είναι ενοχλήσεις από ανεύθυνες συμπεριφορές και όχι ας πούμε αν κλάψει το παιδί επειδή έπεσε και χτύπησε. Εξισώνω παιδιά και σκυλιά μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με ανευθυνότητα από την πλευρά των γονιών & ιδιοκτητών που οδηγεί σε άσκοπες ενοχλήσεις και εκνευρισμούς. 1
kalogeros Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που εξισώνεται ένα μωρό με ένα σκυλί με ξεπερνάει.. Ανεξαρτήτως πηγής θορυβου, το ένα είναι άνθρωπος και το αλλο ζώο. Άντε πέστε να με φατε τώρα... Εδώ φτάσαμε στο σημείο να εξισώνουμε ένα μωρό με μια εξάτμιση, στο σκυλί θα κολώσουμε; 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Εδώ φτάσαμε στο σημείο να εξισώνουμε ένα μωρό με μια εξάτμιση, στο σκυλί θα κολώσουμε; Έχω μια θεωρία σχετικά με το τι παθαίνετε (κάποιοι) όταν κάνετε παιδιά, αλλά δεν θα την αναπτύξω εδώ. Σε κάποιο άλλο σχετικό topic ίσως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα