panmpa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Ο επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία που φθάνει τους 90C όταν παίζω FarCry 4. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει; Το σύστημα έχει: i7 7700K msi Z270 gaming M7 thermaltake water 3 360
Undertaker25 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Πιθανές αιτίες 1) Έχει χαλάσει η πάστα και χρειάζεται αλλαγή. 2) Έχει μαζέψει χνούδια και σκόνη η ψύκτρα. 3) Κακή ροή αέρος στο κουτί. Πόσους ανεμιστήρες έχεις στο κουτί σου και σε ποιες θέσεις?
panmpa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Πιθανές αιτίες 1) Έχει χαλάσει η πάστα και χρειάζεται αλλαγή. 2) Έχει μαζέψει χνούδια και σκόνη η ψύκτρα. 3) Κακή ροή αέρος στο κουτί. Πόσους ανεμιστήρες έχεις στο κουτί σου και σε ποιες θέσεις? Ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι πως δεν έβαλα πάστα αλλά άφησα αυτή που είχε η ψύκτρα πάνω απο το μάνα της. Τον έχω 2 μήνες, να πρόλαβε να χάλασε; Έχει 2 ανεμιστήρες. Έναν εισόδου μπροστά και 1 εξόδου πίσω. Παίζει ρόλο η ροή στο κουτί όταν υπάρχει υδρόψυξη;
Undertaker25 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Άκυρο, δεν πρόσεξα ότι έχεις υδρόψυξη. Και καθότι υδρόψυξη δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου, δεν έχω ιδέα. Η θερμοκρασία ήταν κανονική μέχρι τώρα ή είχες πάντα θέμα?
panmpa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Άκυρο, δεν πρόσεξα ότι έχεις υδρόψυξη. Και καθότι υδρόψυξη δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου, δεν έχω ιδέα. Η θερμοκρασία ήταν κανονική μέχρι τώρα ή είχες πάντα θέμα? Όταν το πήρα είδηση ήταν ήδη ανεβασμένη. Δε ξέρω αν ήταν από την αρχή.
DeadElectron Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι overclocked ο CPU; Γιατί μπορεί να έχει πάει κάτι στραβά εκεί.
panmpa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι overclocked ο CPU; Γιατί μπορεί να έχει πάει κάτι στραβά εκεί. Όχι.
Undertaker25 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Όταν το πήρα είδηση ήταν ήδη ανεβασμένη. Δε ξέρω αν ήταν από την αρχή. Μήπως δεν κάνει σωστή επαφή η ψύκτρα στον επεξεργαστή? Για τσέκαρέ το. Από τη στιγμή που οι ανεμιστήρες της υδρόψυξης δουλέυουν, δεν βλέπω πως αλλιώς μπορεί να φτάνει η θερμοκρασία στους 90 πλην κακής επαφής ή πάστας.
panmpa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μήπως δεν κάνει σωστή επαφή η ψύκτρα στον επεξεργαστή? Για τσέκαρέ το. Από τη στιγμή που οι ανεμιστήρες της υδρόψυξης δουλέυουν, δεν βλέπω πως αλλιώς μπορεί να φτάνει η θερμοκρασία στους 90 πλην κακής επαφής ή πάστας. Το τσέκαρα αν κάνει καλή επαφή. Έχω παραγγείλει και πάστα να την αλλάξω. Pump Google it. Δες αν λειτουργει. Πως να δω αν λειτουργεί; Είναι ΑΙΟ. Οι ανεμιστήρες λειτουργούν
LastSurvivor Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Όταν είσαι σε idle τι θερμοκρασίες έχεις; Τσέκαρε αν λειτουργούν όλοι οι ανεμιστήρες πάνω στην υδρόψυξη. Σιγουρέψου ότι τους έχεις τοποθετήσει σωστά. Δηλαδή τρεις να πετάνε αέρα πάνω στο radiator και τρεις να βγάζουν. Όταν έρθει η πάστα, βάλε την καινούργια, σιγουρέψου ότι θα βάλεις την σωστή ποσότητα, ότι θα πατήσεις καλά το cpu block πάνω στην cpu και καθάρισε και το radiator αν έχει σκόνες.
panmpa Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Όταν είσαι σε idle τι θερμοκρασίες έχεις; Τσέκαρε αν λειτουργούν όλοι οι ανεμιστήρες πάνω στην υδρόψυξη. Σιγουρέψου ότι τους έχεις τοποθετήσει σωστά. Δηλαδή τρεις να πετάνε αέρα πάνω στο radiator και τρεις να βγάζουν. Όταν έρθει η πάστα, βάλε την καινούργια, σιγουρέψου ότι θα βάλεις την σωστή ποσότητα, ότι θα πατήσεις καλά το cpu block πάνω στην cpu και καθάρισε και το radiator αν έχει σκόνες. Σε ευχαριστώ για τις οδηγίες. έχω γύρω στους 45C σε idle. Τώρα που έβγαλα το πάνω και το πλαινό πίσω καπάκι έπεσε στoυς 40 σε idle Έχει μονο 3 ανεμιστήρες το set.
LastSurvivor Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Από τη στιγμή που έχεις 48C σε idle το Pump της υδρόψυξης λειτουργεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα. Δηλαδή να μην λειτουργεί στο 100%. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις την πάστα και να κουμπώσεις σωστά το cpu waterblock στην cpu. Αν οι θερμοκρασίες πέσουν σημαίνει ότι εκεί ήταν το πρόβλημα. Αν όχι πιθανώς να έχει θέμα η υδρόψυξη. Οι ανεμιστήρες της υδρόψυξης τραβάνε αέρα μέσα από το κουτί; Έχεις άλλους ανεμιστήρες στο κουτί; Ποιο κουτί έχεις;
panmpa Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Από τη στιγμή που έχεις 48C σε idle το Pump της υδρόψυξης λειτουργεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα. Δηλαδή να μην λειτουργεί στο 100%. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις την πάστα και να κουμπώσεις σωστά το cpu waterblock στην cpu. Αν οι θερμοκρασίες πέσουν σημαίνει ότι εκεί ήταν το πρόβλημα. Αν όχι πιθανώς να έχει θέμα η υδρόψυξη. Οι ανεμιστήρες της υδρόψυξης τραβάνε αέρα μέσα από το κουτί; Έχεις άλλους ανεμιστήρες στο κουτί; Ποιο κουτί έχεις; Μπορώ να τσεκάρω κάπως την υδρόψυξη; Οι ανεμιστήρες δεν ξέρω αν έχουν κατευθυνση απο το radiator sto κουτί ή το αντίθετο γιατί δεν είχαν πάνω βέλος. Τους εγκατέστησα σύμφωνα με τις φωτογραφίες στις οδηγίες. Το κουτί έχει άλλους 2. Έναν εισόδου εμπρός κι αν εξόδου πίσω 12cm . Έχω το be quiet pure base 600
Undertaker25 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2017 Μπορώ να τσεκάρω κάπως την υδρόψυξη; Οι ανεμιστήρες δεν ξέρω αν έχουν κατευθυνση απο το radiator sto κουτί ή το αντίθετο γιατί δεν είχαν πάνω βέλος. Τους εγκατέστησα σύμφωνα με τις φωτογραφίες στις οδηγίες. Το κουτί έχει άλλους 2. Έναν εισόδου εμπρός κι αν εξόδου πίσω 12cm . Έχω το be quiet pure base 600 Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις. Αν τραβούν αέρα από μέσα, ουσιαστικά ψύχουν τον radiator με ζεστό αέρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα