Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Βρίσκομαι σε μια κατάσταση που έχει σχέση με δουλειές και δεν ξέρω τι να κάνω...

Λοιπόν ας τα πάρω όλα από την αρχή. Είμαι 25 χρονών και ζω με τους γονείς μου, αυτόν τον καιρό κάνω μαθήματα οδήγησης και ταυτόχρονα ψάχνω για δουλειά. Εδώ και αρκετές μέρες βρήκα μια δουλειά ημιαπασχόλησης (4ωρο) με 300€ πολύ κοντά στο σπίτι μου, μέχρι τώρα πήγαινα δοκιμαστικά για να μάθω (αφιλοκερδώς...) και από τη Δευτέρα συμφωνήσαμε να ξεκινήσω να πηγαίνω κανονικά. Ταυτόχρονα θα μπορώ να κάνω και τα μαθήματα οδήγησης οπότε καλά ως εδώ.

Πριν από 2 μέρες με πήραν τηλέφωνο για να πάω σε δουλειά που βρίσκεται πολύ μακριά από το σπίτι μου (700+ km), αλλά είναι στον τομέα που σπούδασα (ιχθυοκαλλιέργειες). Τους είπα ότι για κάνα μήνα ακόμα έχω τα μαθήματα οδήγησης και μου είπαν ότι μπορούν να περιμένουν. Επίσης μου είπαν ότι θα ήθελαν κάποια στιγμή να πάω εκεί για 2-3 μέρες για να δω τον τόπο εργασίας και γενικά να με δουν από κοντά, και φαίνονται σοβαροί στο θέμα της πρόσληψης (δηλαδή δεν είναι του στυλ «θα δούμε»). Δεν έχω κανέναν γνωστό εκεί αλλά δεν με πειράζει, το μόνο που με αγχώνει είναι πώς θα καταφέρω να κανονίσω τις διαδικασίες μετακόμισης κλπ.

Σκέφτομαι να δοκιμάσω την τύχη μου στον μακρινό τόπο αλλά τι να κάνω με την δουλίτσα στο μαγαζί που τώρα είναι να πάω; Να αρχίσω να δουλεύω εκεί και μετά από 1 μήνα να τους πω ότι φεύγω, ή να τους πω από τώρα ότι δεν θα μπορέσω να καθίσω πάνω από 1 μήνα (και λογικά να μου δώσουν άκυρο); Ή να δώσω άκυρο στη δουλειά που είναι μακριά και να συνεχίσω αυτά που έκανα; Αλλά η ευκαιρία να δουλέψω στον τομέα μου μπορεί να μην εμφανιστεί ξανά, για πολύ καιρό.

Περιμένω τη γνώμη σας επί του θέματος, ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.

Πώς ακριβως σε βρηκε και σε επελεξε μια εταιρεια 700km μακρια; Εκανες εσυ apply σε καποια αγγελια της;

Επιπλεον, πώς ακριβως αποφασισαν οτι θελουν εσενα τοσο πολυ, τοσο ωστε να προτιθενται να σε περιμενουν να τελειωσεις τα μαθηματα οδηγησης, οταν δεν εχετε βρεθει καν απο κοντα;

Στο ερωτημα σου, φυσικα και συνεχιζεις στη δουλεια που εισαι για οσο θα εισαι στον τοπο σου, χωρις να τους αναφερεις οτι εχεις σκοπο να αποχωρησεις συντομα. Στη συμβαση που θα υπογραψεις απλως προσεχε τις σχετικες δεσμευεσεις.

• Like 2
Δημοσ.

δουλειά ημιαπασχόλησης με 300€ ειναι δουλειά για τα πανηγύρια 

Έλα άμεσα σε επικοινωνία με την εταιρία που σου έκανε την πρόταση και ξεκαθάρισε τον μισθό και αν ενδιαφέρονται για αορίστου ή όχι

Αν ο μισθός είναι ικανοποιητικός και επαρκεί για ενοικίαση οικίας καθώς και για την αξιοπρεπή επιβίωση σου προχώρα 

Και μην ξεχνάς αποκτάς εργασιακή εμπειρία και επαγγελματικές σχέσεις στον κλάδο που σπούδασες  

• Like 6
Δημοσ.

Πώς ακριβως σε βρηκε και σε επελεξε μια εταιρεια 700km μακρια; Εκανες εσυ apply σε καποια αγγελια της;

Επιπλεον, πώς ακριβως αποφασισαν οτι θελουν εσενα τοσο πολυ, τοσο ωστε να προτιθενται να σε περιμενουν να τελειωσεις τα μαθηματα οδηγησης, οταν δεν εχετε βρεθει καν απο κοντα;

Είχα στείλει βιογραφικά σε διάφορες εταιρίες του κλάδου αρκετούς μήνες πριν (από τις αρχές του χρόνου) και τώρα με πήραν τηλέφωνο από μια εταιρία για να με ενημερώσουν ότι έχουν μία θέση εργασίας. Τώρα για τα υπόλοιπα δεν ξέρω τι να πω, απλά μου είπαν ότι δεν βιάζονται τόσο για την πρόσληψη αλλά θέλουν να πάω εκεί κάποια στιγμή για να με δουν από κοντά.

πόσα φράγκα δίνουνε στις ιχθυοκαλλιέργειες? μαθήματα οδήγησης δε μπορείς να τα συνεχίσεις εκει που θα πας?

Δυστυχώς δεν το γνωρίζω επειδή ο άνθρωπος που μίλησα μου είπε να μιλήσω με το τμήμα προσωπικού (hr) για αυτές τις λεπτομέρειες, και από βδομάδα αυτό θα κάνω. Με τον κύριο που μίλησα, ρώτησα πιο πολύ λεπτομέρειες όπως που ακριβώς είναι η περιοχή, πόσο κοστίζουν τα ενοίκια και τέτοια πράγματα. Τώρα για τα μαθήματα οδήγησης δεν ξέρω αν γίνεται, έχω ήδη πληρώσει στη σχολή που είμαι και μου έκλεισαν ημερομηνία εξέτασης. Θα τους ρωτήσω, αν και πιστεύω ότι είναι καλύτερα να ξεμπερδεύω πρώτα με όλο αυτό.

Ξεκίνα και πήγαινε. "Αύριο". Για να δεις τι ακριβώς παίζει και να τους γνωρίσεις.

Οπότε θα μου πρότεινες να δώσω άκυρο στη δουλειά στο μαγαζί με την ημιαπασχόληση; Επειδή αν είναι να πάω για κάνα 3ήμερο, δεν γίνεται να έχω και τη δουλειά ταυτόχρονα.
Δημοσ.

Γεια σας. Βρίσκομαι σε μια κατάσταση που έχει σχέση με δουλειές και δεν ξέρω τι να κάνω...

Λοιπόν ας τα πάρω όλα από την αρχή. Είμαι 25 χρονών και ζω με τους γονείς μου, αυτόν τον καιρό κάνω μαθήματα οδήγησης και ταυτόχρονα ψάχνω για δουλειά. Εδώ και αρκετές μέρες βρήκα μια δουλειά ημιαπασχόλησης (4ωρο) με 300€ πολύ κοντά στο σπίτι μου, μέχρι τώρα πήγαινα δοκιμαστικά για να μάθω (αφιλοκερδώς...) και από τη Δευτέρα συμφωνήσαμε να ξεκινήσω να πηγαίνω κανονικά. Ταυτόχρονα θα μπορώ να κάνω και τα μαθήματα οδήγησης οπότε καλά ως εδώ.

Πριν από 2 μέρες με πήραν τηλέφωνο για να πάω σε δουλειά που βρίσκεται πολύ μακριά από το σπίτι μου (700+ km), αλλά είναι στον τομέα που σπούδασα (ιχθυοκαλλιέργειες). Τους είπα ότι για κάνα μήνα ακόμα έχω τα μαθήματα οδήγησης και μου είπαν ότι μπορούν να περιμένουν. Επίσης μου είπαν ότι θα ήθελαν κάποια στιγμή να πάω εκεί για 2-3 μέρες για να δω τον τόπο εργασίας και γενικά να με δουν από κοντά, και φαίνονται σοβαροί στο θέμα της πρόσληψης (δηλαδή δεν είναι του στυλ «θα δούμε»). Δεν έχω κανέναν γνωστό εκεί αλλά δεν με πειράζει, το μόνο που με αγχώνει είναι πώς θα καταφέρω να κανονίσω τις διαδικασίες μετακόμισης κλπ.

Σκέφτομαι να δοκιμάσω την τύχη μου στον μακρινό τόπο αλλά τι να κάνω με την δουλίτσα στο μαγαζί που τώρα είναι να πάω; Να αρχίσω να δουλεύω εκεί και μετά από 1 μήνα να τους πω ότι φεύγω, ή να τους πω από τώρα ότι δεν θα μπορέσω να καθίσω πάνω από 1 μήνα (και λογικά να μου δώσουν άκυρο); Ή να δώσω άκυρο στη δουλειά που είναι μακριά και να συνεχίσω αυτά που έκανα; Αλλά η ευκαιρία να δουλέψω στον τομέα μου μπορεί να μην εμφανιστεί ξανά, για πολύ καιρό.

Περιμένω τη γνώμη σας επί του θέματος, ευχαριστώ.

αν εχεις πτυχιο απο τει πανε στειλε το στον σκλαβενιτη που περνει για ειδικοτητες σε καταστηματα ελα σε πμ να σου πω 

• Like 1
Δημοσ.

αν εχεις πτυχιο απο τει πανε στειλε το στον σκλαβενιτη που περνει για ειδικοτητες σε καταστηματα ελα σε πμ να σου πω 

απο ΑΕΙ δεν περνει? να στειλω κι εγω αν ειναι :D

εγω σε αυτα δεν ειμαι ρομαντικος.... προτιμω να μην δουλευω στον κλαδο μου... ακομα και φουλ να δουλευεις στα ψαρια θα περνεις 700.. αντε 800.. οποτε αν βαλεις νοικια και ολη την ταλαιπωρια για εμενα δεν αξιζει...

καλυτερα 300 και σπιτι σου, και βρες και κατι αλλο να συμπληρωνεις..απο το να ξεσπιτωνεσαι για 700 και 800...

αν θες να ξεσπιτωθεις , ναι να το περασεις το βασανο αλλα για εξωτερικο να περνεις σοβαρο μισθο σε σοβαρη χωρα και οχι για ψωροκωσταινα και 700 ευρω ...

• Like 2
Δημοσ.

Ο κατώτατος μισθός που δίνουν οι 2 μεγάλες εταιρίες στο κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών είναι 855 καθαρά.

Μάλιστα η μία απο τις δύο και στην οποία εργάζομαι δίνει και έξτρα 150 ευρώ σαν επιδότηση ενοικίου για αυτούς που πρέπει να μετακομίσουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Οι μικρότερες μονάδες έχω ακούσει ότι συνήθως δίνουν πάνω από τα 855 ευρώ.

Θα σε συμβούλευα πάντως να πας μια επίσκεψη στη μονάδα να δεις το χώρο εργασίας, τις συνθήκες και γενικά τις απαιτήσεις της δουλειάς για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων...

• Like 2
Δημοσ.

Είχα στείλει βιογραφικά σε διάφορες εταιρίες του κλάδου αρκετούς μήνες πριν (από τις αρχές του χρόνου) και τώρα με πήραν τηλέφωνο από μια εταιρία για να με ενημερώσουν ότι έχουν μία θέση εργασίας. Τώρα για τα υπόλοιπα δεν ξέρω τι να πω, απλά μου είπαν ότι δεν βιάζονται τόσο για την πρόσληψη αλλά θέλουν να πάω εκεί κάποια στιγμή για να με δουν από κοντά.

Δευτέρα ξεκινάς κανονικά την εργασία σου και συνεχίζεις τα μαθήματα οδήγησης. Κλείνεις ραντεβού με τις ιχθυοκαλλιέργειες, κατά προτίμηση Παρασκευή ή Δευτέρα, ώστε να δεις εγκαταστάσεις και να μιλήσεις μαζί τους. Μόνο αν κλείσεις με τις ιχθυοκαλλίεργειες θα αναφέρεις στην ημιαπασχόληση ότι παραιτείσαι. Το δίπλωμα μπορείς να το συνεχσεις στην άλλη πόλη.

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο μου κανει κι εμενα τρομερη εντυπωση. Θα το δικαιολογουσα αν ο TS ειχε καμια τρελη προυπηρεσια στον τομεα ή τα μαθηματα ηταν αλλου τυπου και οχι οδηγησης. Μου φαινεται κουφο μια εταιρεια να περιμενει εναν Χ υποψηφιο να παρει διπλωμα οδηγησης για τοσο διαστημα εκτος αν η προσφορα ειναι τρομερα λιγοτερη της ζητησης στον τομεα αυτον.

Οποτε κι εγω θα ελεγα στον TS σε καμια περιπτωση να μην απορριψει την τωρινη δουλεια πριν διαπιστωσει πηγαινοντας στην εταιρεια που τον ζηταει, τη σοβαροτητα της και φυσικα τις αποδοχες. Οποτε ξεκινα να βλεπεις τις τιμες ενοικιων στην πολη που βρισκεται η προτεινομενη δουλεια, ουτως ωστε να ξερεις με ποσα χρηματα θα εισαι καλυμενος για να μετακομισεις.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτο μου κανει κι εμενα τρομερη εντυπωση. Θα το δικαιολογουσα αν ο TS ειχε καμια τρελη προυπηρεσια στον τομεα ή τα μαθηματα ηταν αλλου τυπου και οχι οδηγησης. Μου φαινεται κουφο μια εταιρεια να περιμενει εναν Χ υποψηφιο να παρει διπλωμα οδηγησης για τοσο διαστημα εκτος αν η προσφορα ειναι τρομερα λιγοτερη της ζητησης στον τομεα αυτον.

Οποτε κι εγω θα ελεγα στον TS σε καμια περιπτωση να μην απορριψει την τωρινη δουλεια πριν διαπιστωσει πηγαινοντας στην εταιρεια που τον ζηταει, τη σοβαροτητα της και φυσικα τις αποδοχες. Οποτε ξεκινα να βλεπεις τις τιμες ενοικιων στην πολη που βρισκεται η προτεινομενη δουλεια, ουτως ωστε να ξερεις με ποσα χρηματα θα εισαι καλυμενος για να μετακομισεις.

Aκομα πιο περιεργο ειναι οτι ο υποψηφιος απο τα λεγομενα του, ειναι μαλλον νεοεισερχομενος στο χωρο, δεν εχει δηλαδη καποιο ιδιαιτερο skill για να αναγκασει τους αλλους να περιμενουν αυτον συγκεκριμενα.

Μεγαλη εντυπωση μου κανει και το γεγονος οτι δεν εχουν συναντηθει απο κοντα, αλλα παρ'ολα αυτα η αλλη εταιρεια οχι μονο αποφασισε να τον προσλαβει, οχι μονο του ειπε και μισθο, αλλα εχει και διαθεση να τον περιμενει να τελειωσει μαθηματα οδηγησης. Ουτε σε δουλειες που γινονται remotely δεν δειχνουν τοση ανεση και σιγουρια στις προσληψεις οι εταιρειες...

Δεν αποκλειω να ειναι αληθινο, αλλα γενικα πρεπει να λειπουν καποια κομματια απο το παζλ τα οποια θα ειναι καλο να συμπληρωσει ο ts πριν παρει αποφασεις.

• Like 2
Δημοσ.

Το άχρηστο post του thread. Καμιά σχέση αυτό που λες με το θέμα του ts.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...