zoranb Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Υπάρχουν δωρεάν σεμινάρια στο Coursera; Έχει κάνει κανείς;
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω κάνει. Για απόκτηση γνώσης και μόνο καλά είναι. 1
zoranb Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Πάνω σε τι τομέα έχεις κάνει, η παρακολούθηση ήτανε συγκεριμένες ώρες ή offline σαν βίντεο;
*nenya* Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Κι εγω εχω κανει και απλα στο τελος δεν πλήρωσα για να λαβω την βεβαιωση, δεν με ενδιεφερε, απλα σαν χομπι. Κρατησε 3 μηνες (ηταν για Αστρονομία), ειχαμε προσβαση σε κατι σαν forum οπου συζητουσαμε με τον καθηγητη (University of Arizona) αλλα και μεταξυ μας. Τα βίντεο των διαλεξεων τα βλεπαμε οποτε μας βολευε αλλα οι εργασιες ειχανε συγκεκριμενα deadlines. Αν ξεπερνουσες το deadline τους τοτε δεν μετρουσε ο βαθμος, τον εχανες. Ο συγκεκριμενος καθηγητης μας εβαλε να διορθωσουμε και μεταξυ μας καποιες εργασίες. Συνολικα μου αρεσε σαν εμπειρια. 1
pontez2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Ολα δωρεάν ειναι (ή τουλάχιστον τα περισσότερα) και πληρωνεις απο 40-50 δολάρια αν θέλεις να πάρεις τη βεβαίωση. Η βεβαίωση δίνεται μετά το πέρας των τεστ και της εργασίας την οποία διορθωνουν οι συμφοιτητές σου online πάντα. Υπάρχουν προγράμματα που ειναι κορυφαία και απο πάρα πολυ καλά Πανεπιστήμια. Ναι στην Ελλάδα δεν έχουν πέραση, για το βιογραφικό όμως το Ευρωπαικό είναι πολύ καλά. Θα τα προτεινα για εμπλουτισμό γνώσης. 2
LongTom Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Έχει πολλά, από απλά σεμινάρια μέχρι κανονικά μαθήματα με πλήρη φόντα για ECTS αναγνώριση. Δωρεάν είναι όταν δεν πληρώνεις για προσωπικό πιστοποιητικό. Παίρνεις μόνο ένα "χαρτί" που αναφέρει ότι ο τάδε χρήστης πέρασε τις τελικές "εξετάσεις"-πρότζεκτ για το εν λόγω μάθημα. Το πως διδάσκεται το μάθημα, εξαρτάται αποκλειστικά από το ίδρυμα που το προσφέρει. Αν και πιστεύω ότι υπάρχουν ελάχιστα στάνταρτ. Δηλαδή σε κάποια μαθήματα ήταν μόνο ένας τύπος που μιλούσε και απλά στο τέλος συμπλήρωνες ένα ερωτηματολόγιο για να περάσεις, σε άλλο (πιο τεχνικό) είχε στο πόρταλ σελίδα που έκανες upload βίντεο από το "πείραμα"-προτζεκτ που έκανες σπίτι για peer-to-peer βαθμολογία και ανάλυση. Προσωπικά πριν 2 χρόνια έκανα/πλήρωσα ένα "curriculum" με κάποια μαθήματα και πήρα αναγνώριση-πιστοποίηση. Δεν είναι επ' ουδενί το ίδιο με πτυχίο, αλλά είναι από καλά πανεπιστήμια και είναι καλό συμπληρωματικό ή καλό πάτημα για να αλλάξεις θέση/προαγωγή μέσα στην εταιρεία.Βεβαία οι τιμές ήταν υψηλές, τουλάχιστο κανένα χιλιάρικο ντάλαρς στο νερό. Παλαιότερα,όταν ήμουν στο μεταπτυχιακό, αναγνώρισα κάμποσα ECTS από δύο μαθήματα του coursera που "μετέφερα" στο κανονικό μου curriculum ως self-study/optional (υπό την επίβλεψη καθηγητή σχετικού με το θέμα πάντα). Από εκεί και πέρα δες και το edX. Είναι το ίδιο στην λειτουργία, μόνο με διαφορετικά πανεπιστήμια και συνήθως προσφέρει διαφορετικά μαθήματα από το coursera. 2
pontez2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Έχει πολλά, από απλά σεμινάρια μέχρι κανονικά μαθήματα με πλήρη φόντα για ECTS αναγνώριση. Δωρεάν είναι όταν δεν πληρώνεις για προσωπικό πιστοποιητικό. Παίρνεις μόνο ένα "χαρτί" που αναφέρει ότι ο τάδε χρήστης πέρασε τις τελικές "εξετάσεις"-πρότζεκτ για το εν λόγω μάθημα. Μου κάνει εντυπωση. 2 που έχω κάνει απο το Moma και ένα πέρσι που έδινε το Yale έπαιρνες το χαρτί, μονο αν πλήρωνες. 44 δολλάρια ζηταγε το Μοma, το Yale δε θυμάμαι αλλά ήταν στα ιδια. Η διαδικασία η ιδια στα course. 2 μηνες του Moma 4μηνο του Yale. Mάλιστα για το θέμα της βεβαίωσης το έλεγε απο την αρχη και ειχες και deadline. Κοίταζα βέβαια πάντα τα "δωρεάν". Αυτό που γραφεις παρακάτω για 1000ρικο το έλεγε απ την αρχη οτι αυτο ειναι το κοστος του cors?
Gigamestin Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Παιδιά πέρα απο το Coursera γνωριζω και για το udemy.Αυτο λέει τιποτα?
LongTom Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μου κάνει εντυπωση. 2 που έχω κάνει απο το Moma και ένα πέρσι που έδινε το Yale έπαιρνες το χαρτί, μονο αν πλήρωνες. 44 δολλάρια ζηταγε το Μοma, το Yale δε θυμάμαι αλλά ήταν στα ιδια. Η διαδικασία η ιδια στα course. 2 μηνες του Moma 4μηνο του Yale. Mάλιστα για το θέμα της βεβαίωσης το έλεγε απο την αρχη και ειχες και deadline. Κοίταζα βέβαια πάντα τα "δωρεάν". Αυτό που γραφεις παρακάτω για 1000ρικο το έλεγε απ την αρχη οτι αυτο ειναι το κοστος του cors? Είναι ανάλογα το ίδρυμα φαίνεται, διότι εγώ είχα βεβαίωση ότι ως χρήστης πέρασα το εν λόγω μάθημα. Ναι, ήταν ένα πακέτο ειδίκευσης και έλεγε στην αρχή ακριβώς πόσα χρειάζεται να καταθέσεις για να ξεκινήσεις και πόσο είναι το τελικό ποσό. 1
zoranb Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Yπάρχουνε courses που να βλέπεις μόνο video και όχι live?
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Πάνω σε τι τομέα έχεις κάνει, η παρακολούθηση ήτανε συγκεριμένες ώρες ή offline σαν βίντεο; Θερμοδυναμική, ενεργειακά. Τα υπόλοιπα στα είπανε ήδη.
LongTom Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Yπάρχουνε courses που να βλέπεις μόνο video και όχι live? Η συντριπτική πλειοψηφία είναι βίντεο διδασκαλίας που απλά βλέπεις κάθε εβδομάδα. Πολύ σπάνια είναι κάτι real time. 1
pontez2 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Και σε Ελληνική εκδοχή πλέον με συμμετοχή του πανεπιστημίου Ιωαννινων (για την ώρα) http://www.coursity.gr/ Μπορείς είτε να παρακολουθήσεις το σεμινάριο δωρεάν, είτε να δωσεις ένα ποσό (κάπου στα 65 ευρω απ΄οτι ειδα) για να πάρεις πιστοποιητικό απ το πανεπιστήμιο για το βιογραφικό. Αν μετράνε στην αγορά εργασίας κτλ, δεν το ξέρω.
dimosit Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Ξεθάβω το θέμα μετά από αρκετό καιρό! Έχει κάνει κάποιος Enroll σε κάποιο course που είναι έπη πληρωμή; Δοκίμασα να κάνω σε ένα της Google με χρεωστική της Revolut άλλα έβγαζε πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα