slevinkelevra Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπερα Ας πουμε οτι εγω φτιαχνω ενα site και βαζω καποιες διαφημισεις μεσα, απο google πχ και αυτες οι διαφημισεις μαζευουν καποια λεφτα. Προσοχη, δε πουλαω φυσικα προιοντα απο e-shop, οτι μαζεψω απο διαφημισεις. Οποτε, μια φορα το μηνα, μου βαζουν στο paypal... 100 ευρω ας πουμε η τελοσπαντων οσα μαζευει ενα site μετριας κινησης κατα μεσο ορο (που ουτε αυτο γνωριζω ποσο μπορει να ειναι, διορθωστε με και εδω αν χρειαστει). Το βασικο ερωτημα ειναι : αν προκειται για μικρο-ποσα, πχ κατω των 200 ευρω καθε μηνα, αυτα πως τα δηλωνω νομιμα στην εφορια? Ρωτησα λογιστη και μου λεει ΤΕΒΕ. Το οποιο μου φανηκε υπερβολικο για τετοια ποσα. Υπαρχει καποια αλλη νομιμη εναλλακτικη στο ΤΕΒΕ? Το ξερω οτι καποιοι θα πουνε μη τα δηλωσεις καθολου πουθενα και ποτε, αλλα θελω να εξετασω τις περιπτωσεις να τα δηλωνω νομιμα, χωρις να μπλεξω με ΤΕΒΕ. Εχουν γινει αντιστοιχα ερωτηματα, αλλα επειδη ειναι λιγο παλια, είπα να ξαναρωτησω μηπως αλλαξε κατι Ευχαριστω πολυ
29gk Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Τιποτα δεν αλλαξε και υποχρεουσαι κανονικα οχι μονον να δηλωνεις τα εσοδα σου απο οποιαδηποτε πηγη κι αν προερχονται, αλλα να εισαι και ενταξει με την διασταυρωση που θα κανει η εφορια με το paypal και την τραπεζα. Κοινως και εσυ να μην τα δηλωσεις, θα σε δωσουν οι τραπεζες. Επιπροσθετα, εφοσον το εσοδο σου θα ειναι τακτικο οπως γραφεις, για την εφορια θα εισαι σε καθε περιπτωση επαγγελματιας και το προβλημα σου θα ειναι μεγαλο κι απο πολλες πηγες και οχι μονον απο το ΤΕΒΕ. Οχι "οταν" αλλα "μολις" σε πιασουν και σε βρουν. Κι ας γινει αυτο μετα απο 2-3 χρονια ( τοσο το χειροτερο ) ή μετα απο καποια καταγγελια ή τυχαιο ελεγχο.
Blacktan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Κρατας τα λ7 εντος paypal και δεν ανοιγεις εταιρεια. Το τι τα κανεις και πως τα διαχειριζεσαι ειναι αλλο θεμα. Βγαζεις τα λ7 απο το paypal προς Ελληνικη τραπεζα και ανοιγεις προσωπικη εταιρεια. Το ποσα εξοδα θα εχεις και αν σε συμφερει η οχι ειναι δικια σου αναζητηση. Αυτους τους 2 δρομους εχεις ... Ο 3ος , paypal to Greek bank και οχι εταιρεια ειναι επικινδυνος γενικα πλεον..
29gk Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Κρατας τα λ7 εντος paypal και δεν ανοιγεις εταιρεια. Το τι τα κανεις και πως τα διαχειριζεσαι ειναι αλλο θεμα. ........... Δεν ισχυει αυτο. Θα τον δωσει, περιπου αυτοματα ειδικα αν υπαρχει τακτικοτητα ή μεγαλα ποσα, σωρευτικα ή ανα εισροη, το ιδιο το paypal. Ενδεικτικα: http://www.eea.gr/gr/el/articles/oi-katavoles-meso-paypal-theoroyntai-os-trapeziko-meso-pliromis
Blacktan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Το αρθρο αναφερει πως η αποδειξη απο paypal θεωρειτε ως επισημη δαπανη. Μιλαει για δαπανες και πληρωμες , εαν διαβασα σωστα , και οχι για εισπραξεις. Ειναι προφανες πως οταν μια εταιρεια (με οποια νομικη μορφη και να εχει) εισπρατει χρηματα μεσω paypal καπως θα πρεπει να τα αντλησει. Η αντληση αυτη μεσω τραπεζας ειναι απο μονη της αποδεικτικο στοιχειο για αυτο και ισως θεωρειτε προφανες ή απαντημενο ηδη σε αλλη παραγραφο του αρθρου. Κατ εμε , εφοσον τα λ7 μενουν paypal ( και δεν μιλαμε φυσικα για 100αδες χιλιαδες ευρω αλλα χρηματα σε λογικα πλαισια) δεν υπαρχει θεμα -προς το παρων και κατα την γνωμη μου-
29gk Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Moνο και μονο το γεγονος, οτι η εφορια αναγνωριζει κανονικα το paypal ως επισημη δαπανη και μαλιστα ισοτιμη ή μαλλον ιδια με οποια αλλη τραπεζικη, σημαινει αυτοματα οτι εχει και τη δυνατοτητα διασταυρωσης και επαληθευσης. Για αυτο το λογο και παρεθεσα το αρθρο απο το Επαγγελματικο Επιμελητηριο καθως ειναι και το μονο που βρηκα προχειρα. Μαλιστα και στο ΕΒΕΑ ( Εμπορικο Επιμελητηριο Αθηνας ) οπου ειχα ρωτησει αρκετο καιρο πισω, μου ξεκαθαρισαν ρητα πως το paypal "συνεργαζεται" αψογα με το ελληνικο δημοσιο. ΚΑτι που θα το επιβεβαιωσει και ενας οποισοδηποτε λογιστης. Τα δε "ελαχιστα χρηματα" και τα "λογικα πλαισια", να με συγχωρεις αλλα ειναι αγνωστες εννοιες για την εφορια. Επαναλαμβανω, τα στοιχεια στην συγκεκριμενη ερωτηση του φιλου που ειναι, οχι ρισκο αλλα ακρως επικινδυνα ειναι οι τακτικες καταβολες, η αδηλωτη παροχη υπηρεσιας ως επιτηδευματιας και τα σωρευτικα ποσα. Οτι πρεπει δηλαδη για τον εφορο.
Damachi Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Απο οτι καταλαβα , θα το πιασουν στο paypal to Greek bank σε προσωπικο οχι εταιρικο λογαριασμο - που δεν μπορει να τα δικαιολ/σει ; Αν δηλωσει ελευθ. επαγγελματιας ομως θα του πιουν το αιμα - θα εχει εσοδα 100 και θα δινει 1000 . Καμια λογικη νομιμη ρυθμιση δεν υπάρχει ? 1
Blacktan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Moνο και μονο το γεγονος, οτι η εφορια αναγνωριζει κανονικα το paypal ως επισημη δαπανη και μαλιστα ισοτιμη ή μαλλον ιδια με οποια αλλη τραπεζικη, σημαινει αυτοματα οτι εχει και τη δυνατοτητα διασταυρωσης και επαληθευσης. Για αυτο το λογο και παρεθεσα το αρθρο απο το Επαγγελματικο Επιμελητηριο καθως ειναι και το μονο που βρηκα προχειρα. Μαλιστα και στο ΕΒΕΑ ( Εμπορικο Επιμελητηριο Αθηνας ) οπου ειχα ρωτησει αρκετο καιρο πισω, μου ξεκαθαρισαν ρητα πως το paypal "συνεργαζεται" αψογα με το ελληνικο δημοσιο. ΚΑτι που θα το επιβεβαιωσει και ενας οποισοδηποτε λογιστης. Τα δε "ελαχιστα χρηματα" και τα "λογικα πλαισια", να με συγχωρεις αλλα ειναι αγνωστες εννοιες για την εφορια. Επαναλαμβανω, τα στοιχεια στην συγκεκριμενη ερωτηση του φιλου που ειναι, οχι ρισκο αλλα ακρως επικινδυνα ειναι οι τακτικες καταβολες, η αδηλωτη παροχη υπηρεσιας ως επιτηδευματιας και τα σωρευτικα ποσα. Οτι πρεπει δηλαδη για τον εφορο. Στην 2η παραγραφο σου συμφωνω απολυτα , παρ ολα αυτα η κοινη λογικη λεει πως για 1000 και 2000 ευρω ανα ετος δεν θα κατσει να ααχοληθει κανενας. Ειναι σε λογικα πλαισια που φυσικα ομως δεν οριζονται απο καπου και καποιον παρα μονο απο προσωπικες αποψεις. Στο 1ο σου κομματι διαφωνω. Το οτι αναγνωριζει το paypal ως δαπανη δεν σημαινει πως το paypal αποστελει αυτοματα κινησεις στην ελληνικη εφορια. Εδω οι παγκοσμιες τραπεζες τωρα ξεκινανε -και οχι σε ολες τις χωρες- θα το κανει το paypal το οποιο δεν ζηταει καν αφμ σε πρσωπικους λογαριασμους και φυσικα καρπωνετε υπερογκα ποσα για "αερα" ? Δεν νομιζω και δεν υπαρχει και καπου καταγεγραμμενο επισημα. Παρ ολα αυτα ξαναλαεω δεν ειμαι ουτε εφοριακος ουτε λογιστης , απλα παραθετω την προσωπικη μου αποψη. Ο καθενας ειναι υπευθυνος των επιλογων του. Εδω απλα συζητηση γινετε. Εγγυησεις δεν δινονται . Απο οτι καταλαβα , θα το πιασουν στο paypal to Greek bank σε προσωπικο οχι εταιρικο λογαριασμο - που δεν μπορει να τα δικαιολ/σει ; Αν δηλωσει ελευθ. επαγγελματιας ομως θα του πιουν το αιμα - θα εχει εσοδα 100 και θα δινει 1000 . Καμια λογικη νομιμη ρυθμιση δεν υπάρχει ? Καπως ετσι ... Θα τον πιασουν βεβαια αν κινηθουν αναλογες διαδικασιες. Αυτεπαγγελτα απο την τραπεζα εφοσον δεν διακινουνται μεγαλα ποσα δεν νομιζω . Λογικη ρυθμιση ??? Στην Ελλαδα ??? Οχι βεβαια ... 1
29gk Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Στην 2η παραγραφο σου συμφωνω απολυτα , παρ ολα αυτα η κοινη λογικη λεει πως για 1000 και 2000 ευρω ανα ετος δεν θα κατσει να ααχοληθει κανενας. Ειναι σε λογικα πλαισια που φυσικα ομως δεν οριζονται απο καπου και καποιον παρα μονο απο προσωπικες αποψεις. ...................... Εχω παντως περιπτωση πολυ στενου συγγενικου μου προσωπου, που βρισκεται σε αυτο ακριβως το προβλημα με το ποσο των 800€ και για το οποιο εκδοθηκε διαταγη ελεγχου απο τις αρχες του ετους ενω ακομα εκκρεμει. Δεν αναφερω περαιτερω λεπτομερειες, πιστευω ειναι κατανοητο, ουτε και το πως γινεται η διαχειριση του προβληματος, ομως γεγονος ειναι πως η εφορια αντεδρασε ακριβως σε μια τετοιου ειδους προσωπικη συναλλαγη μεσω paypal και το θεμα του ελεγχου ειναι στο κατα ποσο ο ελεγχομενος ειναι αδηλωτος επιτηδευματιας. Με οτι φυσικα μπορει να φανταστει ο καθενας, ιδιαιτερα οι επαγγελματιες, οτι μπορει να προκυψει. Μαλιστα, κατα δηλωση του ελεγκτη της ΔΟΥ που εχει τον φακελλο, πλεον ελεγχονται στοχευμενα ακριβως ολοι οσοι θεωρουν οτι τα 500, τα 1000 ή τα 2000€ δεν ειναι αυτο που λεμε "σοβαρα" ποσα. Οπως το ειπες, εγγυησεις δεν διδονται, εκτος ισως απο μια. Τον χρονιο παραλογισμο του ελληνικου συστηματος, ιδιαιτερα εν μεσω μνημονιων και συναλλαγματικων περιορισμων. Ου μπλεξεις.
Blacktan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν αμφιβαλλω ουτε και αμφισβητω τα οσα ΟΡΘΑ λες. Κατι υπαρχει πισω απο το συμβαν ομως. Δεν μπορει απλα να ελαβε 800€ και να βαρεσε καμπανακι .. Ειναι αδιανοητο. Το paypal δεν ζηταει ΑΦΜ (πλην επαγγελματικου λογαριασμου) Ισως ηταν υπολογος σε κατι και για καποιο λογο ... Anyway!
slevinkelevra Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν ορισα οτι "αυτα ειναι μικροποσα" οποτε και τα κρυβω. Εννοειται οτι δε θελω να ειμαι παρανομος για να μην φαω την κεφαλα μου. Απλα δεν συμφερει να βγαζω 100 και να εχω ΤΕΒΕ γιατι στη πραξη δεν θα εχω τιποτα. Οποτε η το site οπως ειναι, χωρις να ειναι monetized καθολου Η αν δω οτι εχει τοσο τρελη κινηση (λεεεεεεεεεεεεμε τωρα), και θα εβγαζα αρκετα, τοτε παω ΤΕΒΕ και βαζω ads καπακια Και μπασκετ με τον Γκαλη
leonidas_fs Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Κρατάς τα λεφτά στο PayPal και τα έχεις εκει. Η εταιρεία (PayPal) ανακοίνωσε οτι θα βγάλει χρεωστικές κάρτες (Mastercard) στην Ευρώπη σύντομα. Οπότε κρατάς τα λεφτά στο PayPal και χρησιμοποιείς την κάρτα, ότανμε το καλό έρθει!
Damachi Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Οπότε κρατάς τα λεφτά στο PayPal και χρησιμοποιείς την κάρτα σε προσωπικο λογαριασμο ετσι ? Δε πας για εταιρικο που περιμενουνε να σε σκυλογ@μησουνε και δε πληρωνεις και τιποτα . Αλλιως φανταζομαι αμα θες για αμεσα βγαζεις revolut ?
xjps Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπερα Ας πουμε οτι εγω φτιαχνω ενα site και βαζω καποιες διαφημισεις μεσα, απο google πχ και αυτες οι διαφημισεις μαζευουν καποια λεφτα. Προσοχη, δε πουλαω φυσικα προιοντα απο e-shop, οτι μαζεψω απο διαφημισεις. Οποτε, μια φορα το μηνα, μου βαζουν στο paypal... 100 ευρω ας πουμε η τελοσπαντων οσα μαζευει ενα site μετριας κινησης κατα μεσο ορο (που ουτε αυτο γνωριζω ποσο μπορει να ειναι, διορθωστε με και εδω αν χρειαστει). Το βασικο ερωτημα ειναι : αν προκειται για μικρο-ποσα, πχ κατω των 200 ευρω καθε μηνα, αυτα πως τα δηλωνω νομιμα στην εφορια? Ρωτησα λογιστη και μου λεει ΤΕΒΕ. Το οποιο μου φανηκε υπερβολικο για τετοια ποσα. Υπαρχει καποια αλλη νομιμη εναλλακτικη στο ΤΕΒΕ? Το ξερω οτι καποιοι θα πουνε μη τα δηλωσεις καθολου πουθενα και ποτε, αλλα θελω να εξετασω τις περιπτωσεις να τα δηλωνω νομιμα, χωρις να μπλεξω με ΤΕΒΕ. Εχουν γινει αντιστοιχα ερωτηματα, αλλα επειδη ειναι λιγο παλια, είπα να ξαναρωτησω μηπως αλλαξε κατι Ευχαριστω πολυ Ούτε συζήτηση για ΤΕΒΕ και βιβλία .Κάνε την πάπια, κανείς δεν θα πάρει χαμπάρι.
kostasbm Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 πηγαινε καπου εξωτερικο ,φτηνα εισητηρια υπαρχουν ... ...εγω θα πηγαινα εκτος ΕΕ , και ανοιξε λογαριασμο σε μια τραπεζα απλα πραγματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα