MrBad Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) i) Το ποσό που διαθέτουμε: 800-850 ευρώ ii) Tη χρήση του υπολογιστή: η πιο βαριά χρήση αφορά επεξεργασία βίντεο και εικόνας, ενώ ταυτόχρονα θα τρέχουν browsers, spotify, office κτλ. ΚΑΘΟΛΟΥ GAMING. iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Adobe after effects/premiere pro/photoshop/illustrator, Sony vegas pro. iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Ναι (FHD~24’’), η αλήθεια είναι οτι σε περίπτωση που δε χωράει στο budget θα περιοριστώ προσωρινά σε μια παλία viewsonic (δε θυμάμαι λεπτομέριες) μέχρι να πάρω κάτι καλύτερο. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι. Όχι τίποτα εξεζητημένο. Δε με ενδιαφέρουν φωτισμοί πληκτρολογίου και τέτοια. Ειδικά για το πληκτρολόγιο όσο πιο μικρό τόσο καλύτερα. vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα με βόλευε το visionstudio στη Θεσσαλονίκη αλλά αν υπάρχει διαφορά στη τιμή δε με απασχολεί αν είναι από οπουδήποτε. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από εμένα (μπορεί να μου πάρει καμία εβδομάδα και 3 τάματα, αλλά θα το κάνω). viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Ναι, windows 10. ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> Όχι x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Όχι. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Όχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Ίσως κανένα πληκτρολόγιο/ποντίκι/ηχείο αρχικά και την οθόνη σε περίπτωση που βγει εκτός budget το υπόλοιπο σύστημα. Μελλοντικά θα αγοράσω και ένα UPS (δε ξέρω βέβαια κατα πόσο αυτό είναι σχετικό εδώ). ========================================================== Κάποιες διευκρινήσεις από μένα: Επεξεργαστής: Ryzen 5 1600 Θέλω σίγουρα έναν SSD για το λειτουργικό (κλίνω προς τον Samsung 850 Evo-250Gb) και έναν HDD 1Tb. Δεν έχω ιδέα τι παίζει με τις κάρτες γραφικών και για τον βαθμό που αυτές μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν το video editing. RAM: Ο στόχος είναι τα 16Gb. Σε περίπτωση που το budget δε βοηθάει ξεκινάμε απο 8Gb και προσθέτω μελλοντικά άλλα τόσα. Για το κουτί θα ήθελα κάτι όσο γίνεται πιο μικρό και συμμαζεμένο. Προτείνετε μου και κάρτες για ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο. ***Από τη στιγμή που δε με ενδιαφέρει το gaming μήπως να πήγαινα σε τηλεόραση αντί για monitor;; ========================================================== EDIT 1: Επειδή βλέπω οτι η οθόνη περιορίζει αρκετά το όλο θέμα, ας την αγνοήσουμε προς το παρόν (όπως και ποντίκι/πληκτρολόγιο/ηχεία) και πάμε σε μία πρόταση μόνο για το κουτί με 800 ευρώ περίπου. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2017 από MrBad
tanasen01 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 monitor https://www.you.gr/pc-printing-peripherals/othones-pc/othones/monitor-hp-24es-23-8-t3m78aa και από το visionstudio το κουτί. Αν θες εξ αρχής 16gb ram δεν παίρνεις τον σκληρό και ανεβαίνεις άλλα 20€. δεν χώρεσαν περιφερειακά, αλλά φαντάζομαι ένα 20ρικο μπορείς να βάλεις για ένα keyboard/mouse https://www.skroutz.gr/s/410102/Logitech-Wireless-Combo-MK220.html
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Καλο ειναι να κρατησεις και το σκληρο και τον ssd. Βιντεο editing με 250gb μου φαίνονται λιγα. Ανάλογα. +1 στην προταση του τανασεν
MrBad Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδή βλέπω οτι η οθόνη περιορίζει αρκετά το όλο θέμα, ας την αγνοήσουμε προς το παρόν (όπως και ποντίκι/πληκτρολόγιο/ηχεία) και πάμε σε μία πρόταση μόνο για το κουτί με 800 ευρώ περίπου. ----------- Η παραπάνω gpu θα είναι οκ; Μήπως παραείναι απλή (δεν έχω ιδέα γι αυτο κ ρωτάω, ξέροντας μάλιστα τι τιμές παίζουν στις mid range). Επίσης μήπως θα ήταν καλύτερο η ram να είναι στα 3000-3200Mhz;; 1
tanasen01 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το cuda με την 1030 αλλά όντως μια 1050 θα ήταν καλύτερη. Βάλε την Gainward που είναι στα 130 κάτι €. Για ραμ μπορείς να βάλεις τις G.SKILL RIPJAWS V 16GB DDR4 NON ECC CL15 3000MHZ
greg4 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Όχι. ========================================================== Κάποιες διευκρινήσεις από μένα: Επεξεργαστής: Ryzen 5 1600 Δεν ξέρω αν και και πολύ καλή ιδέα να μην τον κάνεις έστω ένα oc στα 3.6ghz που το έχει στο πολύ άνετο... Αλλιώς μήπως να πας για 1600x;
LambisElef Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν αξίζει ο 1600x, δεν έχει και ψύκτρα. Ακόμα και να μην τον κάνει OC μια χαρά θα τον καλύψει. Δε θέλει gaming έτσι κι αλλιώς.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν ξέρω τι σε τι επίπεδο βρίσκεσαι σε premier/after effects αλλά δεν θα πρότεινα λιγότερα απο 16Gb. Το Adobe CS έχει Cuda acceleration οπότε για GPU οτι πληρώνεις παίρνεις.
MrBad Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν ξέρω τι σε τι επίπεδο βρίσκεσαι σε premier/after effects αλλά δεν θα πρότεινα λιγότερα απο 16Gb. Το Adobe CS έχει Cuda acceleration οπότε για GPU οτι πληρώνεις παίρνεις. Υπάρχει κάποιος άμεσος τρόπος να δω κάπου ποιες gpu έχουν το cuda;; Με ένα maximum 150 ευρώ για gpu με cuda υπάρχει κάτι αξιοπρεπές;; (έχω μεσάνυχτα αναφορικά με τις κάρτες γραφικών)
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Λέει στο site της Nvidia, έχει matrix. Ο tanasen01 σου έχει ήδη προτείνει κάτι λογικό. Με τις παρούσες τιμές GPU δεν υπάρχει λόγος για κάτι καλύτερο, αν το χρειαζόσουν θα το ήξερες.
narta Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Με τι αναλυση αρχεια θα δουλεψεις; Σε τι αναλυση και codec θα κανεις export; Σε ενδιαφέρει ο χρόνος rendering ή ειναι αδιάφορο (background και οποτε τελειώσει);
MrBad Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Με τι αναλυση αρχεια θα δουλεψεις; Σε τι αναλυση και codec θα κανεις export; Σε ενδιαφέρει ο χρόνος rendering ή ειναι αδιάφορο (background και οποτε τελειώσει); Προς το παρόν τα αρχεία που θα δουλέψω ειναι σε 1920x1080, αλλά μέσα στα τουλάχιστον 4-5 επόμενα χρόνια που σκοπεύω να μείνω με αυτό το σύστημα, θα κάνω σίγουρα μετάβαση σε 4K διότι προς τα κει πάει το πράγμα. Όσο θα δουλεύω με αρχεία 1920x1080, στην ίδια ανάλυση θα κάνω export σε h.264. Ναι με ενδιαφέρει ο χρόνος rendering εννοώντας να μη περιμένω 6 ώρες για να τελειώσει ένα βίντεο μιας ώρας. Η παραπάνω κάρτα έχει 384 cuda cores. Κάπου διάβασα οτι απαιτούνται 500 cores για αξιοπρεπή λειτουργία.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Όταν έρθει η ώρα στο μέλλον για 4Κ θα δεις τι θα κάνεις. Συγκεντρώσου σε αυτό που χρειάζεσαι τώρα, αλλιώς θα βγεις πολύ εκτός budget αγοράζοντας ακριβά κάτι που δεν θα χρησιμοποιείς.
tanasen01 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 H GTX1050 έχει 640 cuda cores https://www.skroutz.gr/s/10536680/Asus-GeForce-GTX1050-2GB-90YV0AA0-M0NA00.html
narta Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Προς το παρόν τα αρχεία που θα δουλέψω ειναι σε 1920x1080, αλλά μέσα στα τουλάχιστον 4-5 επόμενα χρόνια που σκοπεύω να μείνω με αυτό το σύστημα, θα κάνω σίγουρα μετάβαση σε 4K διότι προς τα κει πάει το πράγμα. Όσο θα δουλεύω με αρχεία 1920x1080, στην ίδια ανάλυση θα κάνω export σε h.264. Ναι με ενδιαφέρει ο χρόνος rendering εννοώντας να μη περιμένω 6 ώρες για να τελειώσει ένα βίντεο μιας ώρας. Η παραπάνω κάρτα έχει 384 cuda cores. Κάπου διάβασα οτι απαιτούνται 500 cores για αξιοπρεπή λειτουργία. 4k - FHD με σουιτα Adobe και 8/16GB ram δεν παιζει. Αν μιλαμε για pc που βγαζει μεροκαματο ανεβασε budget. Αν μιλαμε για pc που ειναι για hobby, R7 1600 + GTX1050 εισαι οκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα