Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τζάμπα ολα αυτα βεβαια

Γνωστός μου αστυνομικός, έπιασε διαβοητο κακοποιο σε τυπικό έλεγχο, ο αλλος πυροβόλησε, πυροβόλησε και αυτος, τραυματίας το σκουπίδι της κοινωνίας, το σκουπίδι της κοινωνίας εκανε μηνύσεις στην αστυνομία, ο γνωστός εμπλεξε σε ενα σωρό γραφειοκρατικα, άλλαξε τόπο υπηρεσίας για ασφάλεια επειδή το σκουπίδι ηταν δικτυωμενο (μετάφραση, μετακόμισε ξαφνικά με γυναίκα και παιδια), αναρρώνει, βγαίνει απο νοσοκομείο, δέχεται συγχαρητήρια και την εξοργιστικη υποσημειωση, αφού κατάλαβες ποιος ειναι,γιατι δεν τον άφηνες να φυγει ετσι, μπλέξαμε όλοι μαζι σου

Με αυτο δεν εννοω ούτε οτι όλοι οι αστυνομικοί εχουνε στόφα ήρωα, ούτε οτι δικαιολογείται παντα το ύφος τους, αλλα το αιώνιο συμπέρασμα: Τζάμπα ολα αυτά

(εννοείται το σκουπίδι έκατσε φυλακή τερααστιο χρονικό διάστημα)

• Like 5
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να βγαλουμε ολη μας τη μαγκια(?) σε μια ομαδα οπως την ΟΠΚΕ, ειδικα οταν σταματαει για ελεγχο για ναρκωτικα, ειδικα σε τετοιες περιοχες.

Προφανως η ομαδα εχει ασχημη φημη, αλλα απο την αλλη ασχολειται καθε μερα με εμπορους και βαρυμαγκες μουστακαληδες που δε σηκωνουν πολλα πολλα. Δεν μπορει σε καθε αμαξι που σταματανε ειδικα βραδιατικα οταν δεν ξερουν τι ειδους ανθρωπος ειναι ο αλλος να του μιλανε λες και απευθυνονται σε κανα λορδο.

Στα @@ του του ΟΠΚιτη ποιος εισαι, τι κανεις, που πας ή αν το σκας που και που, σκοπος των ερωτησεων ειναι να τσεκαρουν ψυχολογια και προφιλ αυτου που ρωτανε και τι καπνο φουμαρεις (pun intended).

O TS φοβηθηκε, ο μεσος insomniac θα το παιζε ιστορια και θα τρολαρε την ΟΠΚΕ βραδιατικα στην εθνικη (sure thing!) γιατι ειναι ΑΝΤΡΑΣ που δεν σηκωνει πολλα πολλα και ο εμπορος θα χε τη μπερετα στο καθισμα. Η εμπειρια τους βοηθαει μεσα απο τις ερωτησεις να καταλαβουν τι ειναι ο αλλος και ποσο on guard πρεπει να ειναι.

Υπαρχουν και οι παλαβοι, εννοειται, αλλα ψυχραιμια.

Κανένας δεν μίλησε για μαγκιά, αλλά για τα αυτονόητα. 

Επειδή δηλ. είμαι μελαχροινός ο αστυνόμος μπορεί να παίρνει το θάρρος και να μου μιλάει στον ενικό και να ρωτάει αν καπνίζω χασίς; 

• Like 2
Δημοσ.

Τζάμπα ολα αυτα βεβαια

Γνωστός μου αστυνομικός, έπιασε διαβοητο κακοποιο σε τυπικό έλεγχο, ο αλλος πυροβόλησε, πυροβόλησε και αυτος, τραυματίας το σκουπίδι της κοινωνίας, το σκουπίδι της κοινωνίας εκανε μηνύσεις στην αστυνομία, ο γνωστός εμπλεξε σε ενα σωρό γραφειοκρατικα, άλλαξε τόπο υπηρεσίας για ασφάλεια επειδή το σκουπίδι ηταν δικτυωμενο (μετάφραση, μετακόμισε ξαφνικά με γυναίκα και παιδια), αναρρώνει, βγαίνει απο νοσοκομείο, δέχεται συγχαρητήρια και την εξοργιστικη υποσημειωση, αφού κατάλαβες ποιος ειναι,γιατι δεν τον άφηνες να φυγει ετσι, μπλέξαμε όλοι μαζι σου

Με αυτο δεν εννοω ούτε οτι όλοι οι αστυνομικοί εχουνε στόφα ήρωα, ούτε οτι δικαιολογείται παντα το ύφος τους, αλλα το αιώνιο συμπέρασμα: Τζάμπα ολα αυτά

(εννοείται το σκουπίδι έκατσε φυλακή τερααστιο χρονικό διάστημα)

Kανονικά σφαίρα στο κεφάλι ήθελε το σκουπίδι, άλλα τέλοσπαντων.

Δημοσ.

Πιστεύω καλύτερα να τους έδειχνες τους κοιλιακούς σου, αν έπεφτες σε μπάτσους σαν κι αυτούς στο γαλάζιο στρείδι μπορεί να περνούσες και ωραία! Στην ψειρού με μώλοπες σε κόβω πάντως αν κάνεις αυτά που λες!

Για πρωινο τους εχω κατι τετοιους μαγκιτες αστυνομικους. Ο πατερας μου ειναι δικηγορος.

Δημοσ.

Για πρωινο τους εχω κατι τετοιους μαγκιτες αστυνομικους. Ο πατερας μου ειναι δικηγορος.

Θα στο πω αλλιώς μπας και το καταλάβεις. Σειρά προταιρεότητας πράξεων. Πρώτα Βρωμόξυλο, Μετα χειροπεδα και κρατητήριο, Ταλαιπωρία. Δικαστήριο μπας κ δικαιωθείς κάτι μήνες μετά. Διαλέγεις και παίρνεις ή κάνεις τη πάπια και ξεμπλέκεις ή το μάγκα και τον πίνεις...

• Like 3
Δημοσ.

Θα στο πω αλλιώς μπας και το καταλάβεις. Σειρά προταιρεότητας πράξεων. Πρώτα Βρωμόξυλο, Μετα χειροπεδα και κρατητήριο, Ταλαιπωρία. Δικαστήριο μπας κ δικαιωθείς κάτι μήνες μετά. Διαλέγεις και παίρνεις ή κάνεις τη πάπια και ξεμπλέκεις ή το μάγκα και τον πίνεις...

Μην ασχολείσαι μωρέ, γνωστό troll είναι. 

• Like 1
Δημοσ.

Ας πω και πιο ευχαριστο περιστατικο να ευθυμησουμε λολ

Ο συνεργειατζης μου γράφει κάρτα καυσαερίων για πελάτισσα αλλα μπερδεύεται και βάζει ημερομηνία επόμενου ελέγχου πχ 2011

Ενώ ηταν ήδη 2011 και φαινόταν και απο ημερομηνία ελέγχου

Σταματάει αστυνομικός την κυρία, ελέγχει ολα τα χαρτιά, ολα τέλεια αλλα την γράφει για κάρτα καυσαερίων

Του λεει αυτη ευγενεστατα ξέρετε ειναι λαθος εκ παραδρομής δείτε την ημερομηνία ελέγχου, ολα τα χαρτιά κτεο, σέρβις, ασφάλεια εντάξει

Αυτός λεει δεν με νοιάζει, θα σε γράψω

Του λεει αν το κανεις θα σε κυνηγάω νομιμα μέχρι τέλους

Την γράφει

Αυτή υπάλληλος ευρωβουλης κατι τέτοιο διεθνές, τον πηγαίνει δικαστήρια προσωπικα οσες φορες τραβηξει, όπου φυσικά πληρώνει τα κερατα της πολλαπλάσια απο το πρόστιμο αλλα δεν έχει οικονομική ανάγκη

Δημοσ.

Ας πω και πιο ευχαριστο περιστατικο να ευθυμησουμε λολ

Ο συνεργειατζης μου γράφει κάρτα καυσαερίων για πελάτισσα αλλα μπερδεύεται και βάζει ημερομηνία επόμενου ελέγχου πχ 2011

Ενώ ηταν ήδη 2011 και φαινόταν και απο ημερομηνία ελέγχου

Σταματάει αστυνομικός την κυρία, ελέγχει ολα τα χαρτιά, ολα τέλεια αλλα την γράφει για κάρτα καυσαερίων

Του λεει αυτη ευγενεστατα ξέρετε ειναι λαθος εκ παραδρομής δείτε την ημερομηνία ελέγχου, ολα τα χαρτιά κτεο, σέρβις, ασφάλεια εντάξει

Αυτός λεει δεν με νοιάζει, θα σε γράψω

Του λεει αν το κανεις θα σε κυνηγάω νομιμα μέχρι τέλους

Την γράφει

Αυτή υπάλληλος ευρωβουλης κατι τέτοιο διεθνές, τον πηγαίνει δικαστήρια προσωπικα οσες φορες τραβηξει, όπου φυσικά πληρώνει τα κερατα της πολλαπλάσια απο το πρόστιμο αλλα δεν έχει οικονομική ανάγκη

Καμμένη τυπισσα.. ένα παράδειγμα. Αν δεν την έγραφε και είχε τροχαίο και έλεγχαν όλα τα χαρτιά μαζί με αυτό στον έλεγχο του ο αστυνομικός τι θα έλεγε; ότι ήταν της βουλης η κυρία κλπ;

Πρακτικά αυτή με το κράτος τα βάζει που θα εισπράξει το πρόστιμο και με αυτόν που έγραψε το λάθος στην κάρτα της. Κομπλεξική γυναίκα..

Δημοσ.

Οταν ο μέσος πολίτης είναι ψευτοτσαμπουκάς... πως περιμένουμε να μην είναι και ο αστυνομικός;

Εδώ οι μισές απαντήσεις είναι του στυλ έχω μπαμπά δικηγόρο και βουλευτή και θα τους βρίζω γιατί καθαρίζει το βύσμα...

Δημοσ.

Κανένας δεν μίλησε για μαγκιά, αλλά για τα αυτονόητα.

Επειδή δηλ. είμαι μελαχροινός ο αστυνόμος μπορεί να παίρνει το θάρρος και να μου μιλάει στον ενικό και να ρωτάει αν καπνίζω χασίς;

Σκοπος των ερωτησεων και της συμπεριφορας της συγκεκριμενης ομαδας ειναι να καταλαβεις το ΓΙΑΤΙ το κανει.

Ναι, μερικοι κουβαλανε κομπλεξ. Δεκτο και συμφωνουμε.

Οι υπολοιποι ομως συναναστρεφονται συχνα παλαβους και κυριως επικινδυνους οπλισμενους. ΔΕΝ ειναι πρωτη τους προτεραιοτητα να ειναι ευγενικοι ΟΥΤΕ να μην προσβληθει ο αλλος νομοταγης πολιτης.

99 στις 100 περιπτωσεις, false alarm, χαλαστηκαν καρδιες, γεγονος που το ξεχνας μετα απο 10 λεπτα. 1 στις 100 ο αλλος ειναι τσαμπουκαλεμενος ψευτοπαλικαρας οπλισμενος, με ναρκωτικα στο οχημα, why risk it.

Αν αυτη ηταν συμπεριφορα αστυνομικου μερα μεσημερι, ειναι ακραιο, αν η ΟΠΚΕ ξεκινουσε με κοντακιά στον καθρεφτη και χριστοπαναγιες, ειναι ακραιο, αν ο TS ειχε οικογενεια ή παιδια στο αμαξι, ειναι ακραιο, στη συγκεκριμενη περιπτωση, ωρα, μερος, ομαδα και επιβαινοντες στο αμαξι, τουλαχιστον για μενα, "κατανοητή" η συμπεριφορα.

• Like 4
Δημοσ.

Και θα σου πουν "μάλιστα κύριε" ή "άσε μας ρε φιλαράκο που θα μας πεις πώς θα κάνουμε την δουλειά μας";

Γιατί πιο πολύ για το δεύτερο το κόβω με τους συγκεκριμένους...

Ότι και να σου πουν δεν είσαι αναγκασμένος να απαντάς πολλές φορές για το ίδιο πράγμα. Αν σε ρωτήσουν απλά τους λες δεν έχω κάνει τίποτα. Αν ξαναρωτησουν τους λες ένα σας απάντησα κύριε κοφτά και μετά σίγουρα δε σου ξαναλένε τίποτα
  • Like 1
Δημοσ.

Φιλαράκι εγω σέβομαι πολυ έναν άλφα τυχαίο αστυνομικό, εάν δεν δώσει αντίθετα δικαιώματα

Επίσης αναγνωριζω σε οποιοδήποτε επάγγελμα τις ιδιαζουσες ψυχολογικες συνθήκες, πχ εχω ακουσει σε πορεία που συμμετείχα τρελα βρισίδια σε αστυνομικούς απέναντι απο κόσμο διπλα μου και νιπτω τας χείρας μου ΟΧΙ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΗΘΙΚΑ Ή ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, αυτο ειναι αλλη κουβέντα, νιπτω τας χείρας μου ώστε να πω με το χέρι στην φωτιά αν ήμουν στην θέση του οτι δεν θα ανταπεδιδα μετα

Αν και εγω σαν ειρηνικός διαδηλωτης πήγα να τις φαω μετά, αυτο δεν αλλάζει κατι. Ειναι φαύλος κύκλος όλο αυτο. Και τους φαυλους κύκλους δεν ξερεις απο πού να τους πιάσεις. Εκτος και αν εισαι υπουργός, εκει ξερεις δεν ξερεις, πρέπει να τους πιάσεις απο καππυ αλλιώς σε ταΐζουμε τζάμπα

Θελω να σου πω τελος παντων οτι προκαταλήψεις εν προκειμένω δεν νομιζω να εχω

Όμως η αστυνομία δεν πρέπει να ειναι ούτε ρομπεν των δασών, ούτε εισπρακτική εταιρία. Για μενα, όταν δεν γράφεις συστηματικά τους φουκαράδες με το παπάκι για κράνος πχ και εξαντλεις την αυστηροτητα σε μια καλοντυμενη κυρά που η κάρτα καυσαερίων γράφει: Ελεγχτηκε 2011 , να ξανά ελεγχτει 2011, το εχεις χάσει

Εγω προσωπικά έψαχνα δυο λεπτα στο ντουλαπάκι το χαρτί της ασφάλειας που ειχε χαθεί καπου κάτω κάτω και 3 φορές άκουσα απο το όργανο, δεν πειραζει, γράφω εγω την παράβαση και πάτε με το χαρτί και το σβηνετε. Του λεω μα μισό λεπτο εδω το εχω, ξανά μανα τα ιδια.

Και οχι, η δικαστική προσφυγή δεν ειναι κατι κατακριτεο επειδή γενικα είμαστε δικομανης λαός και κολλαει το σύστημα. Ειναι κατακριτεο επειδή δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σαν άνθρωποι. Και συνήθως, η μια εκ των δυο πλευρών συντηρεί αυτην την ασυννενοησια. Αν νομίζεις οτι αυτη ταυτιζεται παντα με την "δικομανη" πλευρά, πλανασαι

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το «ο τρόπος που θα γίνει είναι ανάλογα...» που έγραψα δε σημαίνει ότι το δικαιολογώ ή ότι το βρίσκω σωστό. Απλά ως γεγονός το έγραψα, είναι κάτι που συμβαίνει όσο λάθος κι αν είναι. Άρα με παρεξήγησες :P

Thought experiment.

Αν εγώ γράψω, "οι πιθανότητες να σε βιάσουν πάνε ανάλογα το πόσο ωραία είσαι και τι φοράς", αυτό είναι γεγονός και δε μπορεί να το αμφισβητήσει νομίζω κάποιος -- όπως και γω δεν αμφισβήτησα ότι είναι γεγονός αυτό που είπες.

Αλλά επειδή εκτός από αυτά που λέμε έχουν σημασία και αυτά που δεν λέμε ("ορκίζομαι να πω την αλήθεια, όλη την αλήθεια..."), όταν μιλάμε για τέτοια σοβαρά πράγματα η τοποθέτησή μας κρίνεται συνολικά. Γι' αυτό το λόγο δε θα μου περνούσε ποτέ απ' το μυαλό στο υποθετικό σενάριο να αναφέρω μόνο το γεγονός και να το αφήσω εκεί.

Ή θα μπορούσα επίσης να είχα πει "το ρουσφέτι/φακελάκι/κλπ πάει ανάλογα σε ποιόν θα πέσεις". Ναι, έτσι είναι, αλλά θεωρώ τελείως ανεύθυνο να μην καταδικάσει κανείς την πρακτική έξω απ' τα δόντια. Εκτός αν δε σε ενδιαφέρει το σε τι κοινωνία ζεις.

Δε σε παρεξήγησα λοιπόν, εξάλλου "γνωριζόμαστε" αρκετά καλά για να ξέρω πως δεν πιστεύεις ότι θα έπρεπε ο αστυνομικός να κάνει ο,τι του αρέσει. Αλλά η τοποθέτησή σου ήταν στα μάτια μου ανεπαρκής.

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να βγαλουμε ολη μας τη μαγκια(?) σε μια ομαδα οπως την ΟΠΚΕ, ειδικα οταν σταματαει για ελεγχο για ναρκωτικα, ειδικα σε τετοιες περιοχες.

1. Όταν λες να βγάλουμε τη μαγκιά, τι ακριβώς εννοείς;

2. Τι σημασία έχει ποιός είναι αυτός που φέρεται με ανάρμοστο τρόπο; Αν προδώσει την εμπιστοσύνη σου ο γιατρός έχει διαφορά αν είναι παθολόγος της σειράς ή παγκοσμίος διάσημος καρδιολόγος που έχει γλυτώσει 1000 παιδάκια από βέβαιο θάνατο;

3. "Ειδικά όταν σταματάει για έλεγχο για ναρκωτικά"; Πρέπει να κάνεις πλάκα έτσι;

Πρώτον, ο έλεγχος για ναρκωτικά είναι η #1 δραστηριότητά τους σε συχνότητα με την οποία έρχονται σε επαφή με τυχαίους (αθώους μέχρι αποδείξεως του εναντίου!) πολίτες. Αν δεν επιβάλλεται να είναι ευγενικοί και να σέβονται τα δικαιώματά σου εκεί τότε πότε ακριβώς επιβάλλεται; Και άμα σου βρουν τίποτα να σε δείρουν και λίγο μπας και δώσεις και κανέναν άλλο;

Δεύτερον, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Δηλαδή αν έρχονται να εκτελέσουν ένταλμα να δουν αν έχεις παιδική πορνογραφία στον υπολογιστή σου δεν υπάρχει θέμα να σου πουν πριν βρουν τίποτα "βούλωστο μουνόπανο εκεί που θα πας θα είναι χειρότερα";

Περιορίζω τον εαυτό μου αυτή τη στιγμή γιατί θα ήθελα να είμαι σίγουρος πώς το σκέφτεσαι πριν συνεχίσω.

Προφανως η ομαδα εχει ασχημη φημη, αλλα απο την αλλη ασχολειται καθε μερα με εμπορους και βαρυμαγκες μουστακαληδες που δε σηκωνουν πολλα πολλα. Δεν μπορει σε καθε αμαξι που σταματανε ειδικα βραδιατικα οταν δεν ξερουν τι ειδους ανθρωπος ειναι ο αλλος να του μιλανε λες και απευθυνονται σε κανα λορδο.

Γιατί δε μπορεί; Θα τους πέσει η μαγκιά; Ή μήπως αν μιλήσουν ευγενικά σε κάποιον που εν τέλει είναι έμπορος και βαρύμαγκας δε θα καταφέρουν να κάνουν τη δουλειά τους;

Αυτό που λες είναι παραπλανητικό και ακόμα περισσότερο στα πλαίσια της συγκεκριμένης περίπτωσης, γιατί ο έμπορος ξέρει πάρα πολύ καλά πώς λειτουργεί το πράγμα και πώς πρέπει να φερθεί. Το μόνο είδος ανθρώπου που θα φερθεί διαφορετικά είναι αυτός που θα ψαρώσει -- προφανώς όχι ο έμπορας.

Στα @@ του του ΟΠΚιτη ποιος εισαι, τι κανεις, που πας ή αν το σκας που και που, σκοπος των ερωτησεων ειναι να τσεκαρουν ψυχολογια και προφιλ αυτου που ρωτανε και τι καπνο φουμαρεις (pun intended).

Πρώτον, τι να λέει πως αυτός είναι ο σκοπός του; Και μένα ο σκοπός μου μπορεί να είναι να βρω γκόμενα, είμαι δικαιολογημένος να παρενοχλώ άγνωστες στο δρόμο; Ή μήπως ο ορισμός της loaded question και οι μαλακίες "εσύ σίγουρα πίνεις" δεν είναι παρενόχληση;

Δεύτερον, έχοντας ξεκαθαρίσει πως με τέτοιες μαλακίες μόνο ψαρωμένα παιδάκια θα πιάσεις, πώς ακριβώς βοηθάει την κοινωνία αυτή η συμπεριφορά που καλούμαστε να δικαιολογήσουμε;

Και τρίτον, ο σκοπός και κάτι τα μέσα.

O TS φοβηθηκε, ο μεσος insomniac θα το παιζε ιστορια και θα τρολαρε την ΟΠΚΕ βραδιατικα στην εθνικη (sure thing!) γιατι ειναι ΑΝΤΡΑΣ που δεν σηκωνει πολλα πολλα και ο εμπορος θα χε τη μπερετα στο καθισμα. Η εμπειρια τους βοηθαει μεσα απο τις ερωτησεις να καταλαβουν τι ειναι ο αλλος και ποσο on guard πρεπει να ειναι.

Μπορεί κάποιος να το έπαιζε ιστορία επειδή είναι ΑΝΤΡΑΣ. Μπορεί κάποιος άλλος να το έκανε επειδή είναι υπεύθυνος πολίτης.

Το να ζητάς αριθμούς μητρώου, να ψάχνεσαι κλπ, ακόμα κι αν έχεις το δικαίωμα, δεν ξέρω σε κατά πόσο θα σου βγει σε καλό.

zio καταλαβαίνεις πως το "use it or lose it" ισχύει και για τα δικαιώματα εκτός από τις ικανότητες έτσι; Και πως όλοι μας "είμαστε υποχρεωμένοι" να σεβόμαστε τα δικαιώματά μας όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τους υπόλοιπους;

Αν όχι, κάνε μια βόλτα να διαβάσεις κανα θρεντ π.χ. "εργοδότης δεν πληρώνει υπερωρίες" και θα καταλάβεις τι εννοώ.

εγω μια χαρα τους βρηκα. στο νησι που εισαι τι περιμενες? η μιση μπιζνα εκει ειναι (μαυρα) ενοικιαζομενα και η αλλη μιση το εμποριο μπαφου με βιτρινα τα γεωργικα. κανεις μοκο και συνεργαζεσαι

Παραθέτω μόνο και μόνο για να πω ότι αυτό έχει πάρει λάικ από τον αστυνομικό του φόρουμ.

Υποθέτω στη σχολή έτσι σας μαθαίνουν;

Ξερεις κατι ? οταν πεφτεις σε μπλοκο που δεν ειναι της τροχαιας οφειλεις εκτος των αλλων να εισαι συνεργασιμος 

Εχουν σκοτωθει στο Ρεθυμνο αστυνομικοι απο εμπορους ναρκωτικων και καποια πραγματα ειναι δεδομενα 

Συνεργάσιμος για σένα σημαίνει να σε ξαναρωτάνε μαλακίες "έλα σε βλέπω είσαι χασικλής λέγε πού το έχεις" και να τους απαντάς σοβαρά μετά το πρώτο "δεν είμαι και δεν έχω";

Τα πράγματα που είναι δεδομένα ποιά είναι ακριβώς; Ότι αν τους πεις "κοιτάξτε, ο τρόπος σας είναι αδικαιολόγητα άσχημος, σας είπα ήδη ότι δεν έχω, αν συνεχίσετε να ρωτάτε τις ίδιες μαλακίες μην περιμένετε απάντηση" μπορεί να φοβηθούν για τη ζωή τους;

Δυστυχώς το κατά άλλα πολύ όμορφο Ελληνικό νησί μας έχει δώσει ακραία δείγματα στο παρελθόν.

Κάθε χρόνο εντοπίζονται και καταστρέφονται πολλές φυτείες χασίς σε πολλές από τις οποίες δίνονται ακόμη

και μάχες με όπλα για να μη συλληφθούν.

Μη ξεχνάμε τη διαμάχη με τους Πυργιώτες για το ποιά περιοχή βγάζει καλίτερη φούντα.

Άραγε ποιός δεν θυμάμαι τις περίφημες μάχες των ταμπουρωμένων Ζωνιανωτών με Αστυνομικούς προκειμένου

να μην τους αφήσουν να μπουν στα Ζωνιανά για έλεγχο και τον θάνατο από σφαίρες του Αστυνομικού.

Όλα τα παραπάνω κάνουν τους Αστυνομικούς να είναι επιφυλακτικοί σε κάθε έλεγχο και πολλές φορές όπως

στο συμφουρμίτη αδικαιολόγητα υπερβολικοί φτάνοντας στο σημείο να προσβάλουν ακόμη και 100% νομο-

ταγείς πολίτες.

Ενδεχομένως δεν θα ενεργούσαν ακραία αν ήταν παρέα 3-4-5 ατόμων απλά θα έκαναν όμως και πάλι αυστηρά

αλλά τυπικά την έρευνα,από τη στιγμή που έχουν σαφείς εντολές και οδηγίες.

Για καταγραφή δεν θα το συνιστούσα εκτός και υπάρχει κάμερα ενεργοποιημένη κάπου στο αυτοκίνητο για

την οποία όμως δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει αν γίνει αντιληπτή από τους Αστυνομικούς.

Δεν το συνιστώ κάτι τέτοιο.

Άλλο τι γίνεται σε συγκεντρώσεις όπου κάποιοι καλυμένοι πίσω και μέσα στο πλήθος καταγράφουν με κάμερα.

Πρώτον όπως είπες και συ είναι αδικαιολόγητο, οπότε δε βλέπω γιατί προσπαθείς στην πρώτη παράγραφο να το δικαιολογήσεις.

Δεύτερον, τις ίδιες μαλακίες κάνουν παντού, και νομίζω αυτό είναι γελοιωδώς εύκολο να επιβεβαιωθεί εδώ στο φόρουμ.

Τρίτον, δεν έχουν δικαίωμα να προσβάλλουν κανέναν, ακόμα και τον πιο κατάπτυστο εγκληματία. Γιατί όταν έρθει η στιγμή που κάποιος θα μας φερθεί προσβλητικά, ας σκεφτούμε την προηγούμενη φορά που εκφράσαμε για άλλον την άποψη "του άξιζε". Εκτός αν νομίζει κανείς πως η κάθε εξουσία έχει μαζί στη δουλειά και το ειδικό αξιζόμετρο, 100% ακριβές και ρυθμισμένο σύμφωνα με τις προσωπικές αντιλήψεις περι ηθικής αυτού που δέχεται την επιβολή της εξουσίας.

Και για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι σε όσους τα κάνουν αυτά, όχι σε όλους τους ένστολους.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς το κατά άλλα πολύ όμορφο Ελληνικό νησί μας έχει δώσει ακραία δείγματα στο παρελθόν.

Κάθε χρόνο εντοπίζονται και καταστρέφονται πολλές φυτείες χασίς σε πολλές από τις οποίες δίνονται ακόμη

και μάχες με όπλα για να μη συλληφθούν.

Μη ξεχνάμε τη διαμάχη με τους Πυργιώτες για το ποιά περιοχή βγάζει καλίτερη φούντα.

Άραγε ποιός δεν θυμάμαι τις περίφημες μάχες των ταμπουρωμένων Ζωνιανωτών με Αστυνομικούς προκειμένου

να μην τους αφήσουν να μπουν στα Ζωνιανά για έλεγχο και τον θάνατο από σφαίρες του Αστυνομικού.

Όλα τα παραπάνω κάνουν τους Αστυνομικούς να είναι επιφυλακτικοί σε κάθε έλεγχο και πολλές φορές όπως

στο συμφουρμίτη αδικαιολόγητα υπερβολικοί φτάνοντας στο σημείο να προσβάλουν ακόμη και 100% νομο-

ταγείς πολίτες.

Ενδεχομένως δεν θα ενεργούσαν ακραία αν ήταν παρέα 3-4-5 ατόμων απλά θα έκαναν όμως και πάλι αυστηρά

αλλά τυπικά την έρευνα,από τη στιγμή που έχουν σαφείς εντολές και οδηγίες.

Για καταγραφή δεν θα το συνιστούσα εκτός και υπάρχει κάμερα ενεργοποιημένη κάπου στο αυτοκίνητο για

την οποία όμως δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει αν γίνει αντιληπτή από τους Αστυνομικούς.

Δεν το συνιστώ κάτι τέτοιο.

Άλλο τι γίνεται σε συγκεντρώσεις όπου κάποιοι καλυμένοι πίσω και μέσα στο πλήθος καταγράφουν με κάμερα.

Δεκτά και γνωστά αυτά που λες φίλε μου.

Η υπόλοιπη Κρήτη τι κάνει γι αυτά;

Καταλαβαίνουμε την ιδιαιτερότητα και σε ένα βαθμό βρίσκω δικαιολογίες.

Φαντάσου από την άλλη τα εξής σενάρια στα οποία δυνητικά ο εν λόγω αστυνομικός θα μπορούσε να βρεθεί αντίστοιχα.

Σούπερ μάρκετ.

Που έχετε παρακαλώ το τάδε σαμπουάν;

Δε γαμιέσαι και συ και το σαμπουάν σου, δε βλέπεις ότι ξεσκίζομαι στο κουβάλημα;

Τράπεζα.

Μια ενημέρωση στο βιβλιάριο παρακαλω;

Χέσε μας και συ και το βιβλιαριο σου, δε βλέπεις οτι πνίγομαι στη δουλειά;

Μηχανολογικό.

Για μια αναθεώρηση του διπλώματος;

Άι στο διάολο και συ και το δίπλωμά σου, δε βλέπεις τι ουρά έχω μπροστά μου;

Υγειονομικό Νομαρχίας.

Κύριε περιμένω τόση ώρα για μια σφραγίδα στο βιβλιάριό μου.

Χεστήκαμε. Να περιμένεις άλλη μία. Ο αρμόδιος υπάλληλος λείπει τώρα.

Νοσοκομείο.

Γιατρέ τι έγινε με την εγχείρηση του πατέρα μου;

Για να πέφτει το παραδάκι κούκλε μου πρώτα.

Ακραίες καταστάσεις βέβαια, αλλά εκει που θέλω να καταλήξω είναι ότι κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της. Δεν γίνεται όμως λόγω αυτών να ανέχεται ο κάθε πολίτης ανάλογες συμπεριφορές επειδή " έτσι είναι τα πράγματα".

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...