x_vagos_x Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Ψάχνω ένα οικονομικό μηχανικό πληκτρολόγιο. Είχα στο παρελθόν πάρει στα 69 ευρώ ένα χωρίς να γνωρίζω πολλά πολλά, απλά ήξερα πως τα μηχανικά είναι πιο ωραία στο typing και ήθελα να δοκιμάσω, περίσσευαν και χρήματα και τελοσπάντων τα έσκασα. Αρχικά απογοητεύτηκα, καθώς μην έχοντας ιδέα περί διαφορετικών switches, πήρα την έκδοση με Cherry MX Red switches οπότε δεν είχε το tactility των brown/blue που πήγα και δοκίμασα σε καταστήματα αφού έκατσα και μορφώθηκα σχετικά με τα switches. Εν τέλει, θέλω κάτι οικονομικό, όχι από Κίνα (κάποια συγκεκριμένα που μου διαφεύγουν τα είχαμε ποστάρει στις Προσφορές), και με ενδιαφέρει να έχουν δυο "κλικ" ακόμη κι αν δεν είναι Cherry MX. Να είναι τα αντίστοιχα των Blue/Brown δηλαδή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
billiboo Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 νομιζω οτι θα επρεπε να ορισεις και ενα budget. 1
mindtrapper Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Αν δεν σε νοιάζουν RGB (βασικά καθόλου φως) και φανφάρες και δεν έχεις πρόβλημα με τα άσπρα πληκτρολόγια: https://www.amazon.fr/Clavier-M%C3%A9canique-Commutateur-Magicforce-Qisan/dp/B01EJ7ZHQG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1505488854&sr=8-1&keywords=magicforce+keyboard Βέβαια οι Outemu Brown δεν έχουν πολύ bump. Παίζει και με Gateron brown switches σε μαύρο χρώμα με άσπρο backlight, αλλά πιο ακριβό: https://www.amazon.fr/m%C3%A9canique-Commutateur-Conception-Magicforce-Qisan/dp/B01E6SM2XY/ref=pd_sbs_147_2?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=8GZ63YQ32GFVWPS6V9K1 1
Heatspreader Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Ποιος ο λόγος να δώσει τόσα λεφτά, για πληκτρολόγιο με Outemu διακόπτες (οι οποίοι είναι εξαιρετικοί σε αίσθηση - σε μακροζωία ωστόσο θα δείξει ο χρόνος), όταν υπάρχει το CK 104 (Outemu και αυτό) της Motorspeed στα 45€ από Ελλάδα μάλιστα; Για πολύ καλό και φθηνό πληκτρολόγιο μόνο CK-104. Από εκεί και πέρα πάμε σε 100+€. Οτιδήποτε ενδιάμεσο δεν αξίζει imho. 1
x_vagos_x Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μπράβο, το CK104 έλεγα, το είχε το Banggood στα 25something ευρώ... Δεν έχω budget καθώς δεν ξέρω καν τι παίζει στην αγορά. Κοιτάζοντας σκρουτζ βλέπω αρκετά μεγάλη ποικιλία τιμών, οπότε υποθέτω πως θέλω κάτι έως 100 ευρώ. Αν το CK104 είναι καλή τιμή στα 45 νομίζω θα το τσιμπήσω. Περισσότερο δηλαδή ήθελα να ακούσω αυτό που είπε ο Heatspreader πως είτε CK104 είτε κάτι ακριβό. Σημαντικό, δεν θέλω tenkeyless γιατί χρησιμοποιώ Home/End πάρα πολύ γενικά.
mindtrapper Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Αν θέλει blue switches, OK. Επίσης το Magicforce είναι tenkeyless, αν τον ενδιαφέρει. Options. 1
x_vagos_x Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 mindtrapper καλές οι προτάσεις σου, αλλά dealbreaker η έλλειψη home/end :/ Με ενδιαφέρει σε blue/brown switches λόγω της αίσθησης και μόνο. Δεν παίζω games για rgb και λοιπές "καγκουριές " (no offense) 1
Heatspreader Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Απλά οι μπλε διακόπτες κάνουν θόρυβο. Αν υπάρχει άλλος στο σπίτι, μπορεί να ενοχλείται.Θέλει λίγο προσοχή αυτό.Προσωπικά μου αρέσει ο θόρυβος αυτός όταν δακτυλογραφώ και γι' αυτό προτίμησα μπλε Outemu. 1
mindtrapper Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Τα tenkeyless έχουν layers με funtion key. Όλα τα βασικά πλήκτρα μπορείς να τα έχεις. Είναι μια επιλογή αν δεν έχεις χώρο ή θέλεις να το μεταφέρεις συχνά (για να το πάρεις στην δουλειά ας πούμε, όπως κάνουν μερικοί).
x_vagos_x Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι δεν θα εχω θέμα, θορυβώδεις μου φαίνονταν και οι Red, αλλά δεν είχα πρόβλημα. Γενικά δεν υπάρχει θέμα, και επιλέγω μηχανικό blue/brown ΕΞΑΙΤΙΑΣ του ήχου, χώρια της αίσθησης Στη δουλειά έχω ένα κιτρινισμένο πανάρχαιο "μηχανικό" παλιό της Dell, συνδεδεμένο σε PS2 edit mindtrapper θέλω οπωσδήποτε την παραδοσιακή ins/del/home/end/pgup/pgdn διάταξη. είχα ένα Logitech που ήταν λίγο διαφορετικό (κάθετο μεγάλο Del σαν το enter του numpad φαντασου) και πάταγα ότι να 'ναι.
Heatspreader Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μήπως επειδή σου φαίνονταν θορυβώδεις οι Red, με τους μπλε τρελαθείς;Έχω γράψει σε Red και μου φάνηκαν πολύ αθόρυβοι.
x_vagos_x Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι, έχω δοκιμάσει φίλου με brown. Είναι νορμαλ.
mindtrapper Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι δεν θα εχω θέμα, θορυβώδεις μου φαίνονταν και οι Red, αλλά δεν είχα πρόβλημα. Γενικά δεν υπάρχει θέμα, και επιλέγω μηχανικό blue/brown ΕΞΑΙΤΙΑΣ του ήχου, χώρια της αίσθησης Στη δουλειά έχω ένα κιτρινισμένο πανάρχαιο "μηχανικό" παλιό της Dell, συνδεδεμένο σε PS2 edit mindtrapper θέλω οπωσδήποτε την παραδοσιακή ins/del/home/end/pgup/pgdn διάταξη. είχα ένα Logitech που ήταν λίγο διαφορετικό (κάθετο μεγάλο Del σαν το enter του numpad φαντασου) και πάταγα ότι να 'ναι. https://www.amazon.co.uk/dp/B01H6DHITE/ref=olp_product_details?_encoding=UTF8&me= Μου αρέσουν τα μαζεμένα γενικά.
benign Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτο ειναι πολυ καλο με Kailh διακοπτες. Αλλα το handrest δεν αποσπαται. http://www.skroutz.gr/s/9807824/Sharkoon-Skiller-Mech-SGK1.html?keyphrase=Sharkoon+Skiller+MECH+SGK1+-+Kailh+Brown+%28US+layout%29
Heatspreader Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτο ειναι πολυ καλο με Kailh διακοπτες. Αλλα το handrest δεν αποσπαται. http://www.skroutz.gr/s/9807824/Sharkoon-Skiller-Mech-SGK1.html?keyphrase=Sharkoon+Skiller+MECH+SGK1+-+Kailh+Brown+%28US+layout%29 ...και δεν είναι RGB.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα