Προς το περιεχόμενο

Gaming rig (cpu , mobo , gpu , ram )

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ομάδα ειμαι σε αναζήτηση των παραπάνω budget 1000 euro η χρήση του προορίζεται για gaming pubg csgo και οτι αλλο προκύπτει η οθόνη που εχω benqxl2411

και φυσικά streaming. Η αλήθεια είναι ότι θελω να παω σε intel παρακολουθώντας τα νεα παω προς Ryzen και ειμαι λιγο μπερδεμένος, βγαίνει και η νεα πλατφόρμα intel και έδεσε το όλο θέμα οπότε ρίξετε τα φωτα σας...

Δημοσ.
Δημοσ.

οπως προειπε ο buuren ειναι καλυτερο να συμπληρωσεις την φορμα , γιατι θα δεχθεις πολλες ερωτησεις που προκυπτουν απο την αναζητηση σου.Οταν με το καλο βρεθεις σε υπογιστη συμπληρωσε την και θα σου απαντησουμε.

• Like 2
Δημοσ.

Με βάση την φόρμα μίας και ζητάω συγκεκριμένα πράγματα και όχι ολοκληρωμένο build δεν βλέπω κάτι να συμπληρώσω οπότε οποιος έχει χρόνο ας βοηθήσει.

Αρχικά ο προβληματισμός μου είναι το αν οι Ryzen π.χ είναι το ίδιο δυνατοί οπως ενας 7700κ και αν θα με καλύψει σε αυτά που ζητάω με πανω κατω ίδιο αποτέλεσμα , δεύτερον να αποκλείσω εντελώς τον 7700κ ? Λογο σοκετ? 3ον και για αυτο παω προς Ryzen αλλα με ερωτηματικο..οι coffee lake ποσο θα κοστίζουν και αν θα μπορέσω να παω σε τετοιο σεταπ λογο budget

Δημοσ.

Αφόσον βάζεις και το streaming μέσα, αυτή τη στιγμή πας καρφί για Ryzen. Για πιο συγκεκριμένες προτάσεις πρέπει να μας πεις τα κομμάτια που ήδη διαθέτεις.

• Like 2
Δημοσ.

Psu corsair tx750m ssd 120gb Samsung hdd 1tb case corsair 600t graphite αν παω σε Ryzen πρέπει να clockaro αλλα δεν εχω ιδεα ειναι σχετικά εύκολο?

Δημοσ.

Καλησπέρα ομάδα ειμαι σε αναζήτηση των παραπάνω budget 1000 euro η χρήση του προορίζεται για gaming pubg csgo και οτι αλλο προκύπτει η οθόνη που εχω benqxl2411

και φυσικά streaming. Η αλήθεια είναι ότι θελω να παω σε intel παρακολουθώντας τα νεα παω προς Ryzen και ειμαι λιγο μπερδεμένος, βγαίνει και η νεα πλατφόρμα intel και έδεσε το όλο θέμα οπότε ρίξετε τα φωτα σας...

H φορμα που πρεπει να συμπληρωσεις δεν ειναι τυχαιο,ειναι απαραιτητο για να γλυτωσουμε χρονο και εμεις και εσυ.Εκει θα μας πεις και την ακριβη χρηση που θα κανεις στον υπολογιστη σου.Και τοτε θα λαβεις καλυτερες και σωστες προτασεις. :)

Δημοσ.

Άν μιλάγαμε ΜΟΝΟ για pubg τότε θα πήγαινες καρφωτός για intel 7700k  ή (8600k/8700k όταν βγουν) και nvidia 1060/70/80. Από την στιγμή που έβαλες το streaming μέσα και υποθέτω θα το κάνεις από το ίδιο pc (και με δεδομένο ότι skylake-x δε βγαίνει στο 1000ρικό), πας επιτόπου σε rysen1700, τοπ μητρική (taichi ή professional gaming από Asrock, croshair vi hero από Asus ή gaming 5 ή k7 από Gigabyte) και  samsung b-die 3200c14 μνήμες με κάποια nvidia πάλι. Μέχρι τα 3.7-3.8 θα είναι ok η stock ψήκτρα. Παραπάνω χρειάζεσαι watercooling/noctua και silicon lottery. Στο rysen overclocking thread υπάρχει αναλυτικός οδηγός από spartan.

Κρατάω μια πισινή και για τον 8700k ότι ίσως είναι καλύτερη επιλογή (για streaming με obs όχι xsplit) αλλά καταρχάς το HT της intel είναι πιο αδύναμο από το SMT της AMD, και δεύτερον δε ξέρουμε τι ψάρια θα πιάνει από πλευράς overclocking. Το μόνο που ξέρουμε είναι η τιμή του που θα είναι τσουχτερή κάπως ~400.

• Like 2
Δημοσ.

@ilos ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση... μιας και απο βδομάδα θα προχωρήσω στην αγορά εχεις προτίμηση σε καποιο μαγαζί απο Ελλάδα η εξωτερικό μέσω PayPal για αγορά?

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα, εκτός από την top μητρική. Και μια Asus X370 Pro αρκεί για όσα θέλει να κάνει. Επίσης ryzen 1700 χωράει μόνο με Gtx 1060. Οπότε ryzen 1600 αν θέλει gtx 1070. Το clocking που θα κάνεις στον 1600 θα είναι σχετικά απλό, απλά θα ανεβάσεις τη συχνότητα στα 3.7 GHz με τον πολλαπλασιαστή και μετά θα αρχίσεις να ρίχνεις βήμα-βήμα την τάση, στρεσάροντας κάθε φορά τον επεξεργαστή μέχρι να γίνει ασταθής, οπότε θα καταλήξεις στη μικρότερη δυνατή τάση για το κομμάτι σου. Η εργοστασιακή ψύκτρα αρκεί για ένα τέτοιο OC. Οπότε για μνήμες μπορείς να κοιτάξεις τις G.Skill Ripjaws V 3200MHz Cl15 https://www.skroutz.gr/s/8817715/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C15D-16GVK.html οι οποίες λένε ότι είναι b-die. Τις έχω παραγγείλει προσωπικά και θα ξέρω απολύτως σίγουρα τι είναι σε μια βδομάδα το πολύ.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι οτί ο 1700 από 1.35v και πάνω αρχίζει να ζητά αρκετά αμπέρ και μια μητρική με λιγότερα phases ή πιο φτηνιάρικα vrms (σαν την δικιά μου :-D ) θα αρχίσει να ζεσταίνεται περισσότερο. Με τους r5 και τους r3 δεν υπάρχει τόσο πρόβλημα καθώς δε πιάνουν τα 100Α.

Όσο από μαγαζιά, εγώ είμαι ζαβός και ακόμα παραγγέλνω από σκρουτζομάγαζα παρ όλες τις μανούρες τους με τα rma.

Δημοσ.

Αφού θα παίζεις σε 1080p 144hz μια GTX1070 θα σε καλύψει πλήρως. https://www.skroutz.gr/s/9648931/Gainward-GeForce-GTX1070-8GB-3750.html

Ο R5 1600 ταιριάζει καλύτερα στο μπάτζετ σου και είναι πολύ δυνατός γιαυτό που θες.

Μητρική κάποια από αυτές αναλόγως πόσα δίνεις https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=11563144%2C11224092%2C11346696

και ραμ https://www.skroutz.gr/s/9470686/G-Skill-Trident-Z-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZKW.htmlhttps://www.skroutz.gr/s/7730124/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZB.html

αν πας σε 1600 και asus prime Χ370 pro, χωράει και GTX1080 https://www.skroutz.gr/s/11162652/Palit-GeForce-GTX-1080-8GB-Dual-OC-NEB1080U15P2D.html

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι το παιδί σκοπεύει να ξεπεράσει το 1.4v που είναι έτσι κι αλλιώς το max safe, με το οποίο με το stock cooler θα έχει και throttling μετά από αρκετή χρήση. Τώρα όσον αφορά στο power throughput, οποιαδήποτε μητρική AM4 με ψύκτρα στα vrm μπορεί να σηκώσει οποιονδήποτε επεξεργαστή μέχρι σήμερα χωρίς πρόβλημα, καθώς τα 100Α είναι ένας πολύ εύκολος στόχος. Απλά οι mobos που έχουν χαμηλότερης ποιότητας vrm δεν καταφέρνουν να πετύχουν τις καλύτερες συχνότητες με το λιγότερο vcore. Η Asus X370 Pro έχει ένα ωραιότατο 6phase ποιοτικών mosfet και είναι μια χαρά για r7 1700/r5 1600. Φυσικά δεν πλησιάζει τις VI Hero ή την Taichi, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα κάνει throttling.

EDIT: Και η δικιά σου μητρική αν και 4 phase μπορεί να σηκώσει άνετα οποινδήποτε ryzen, απλά τα mosfet δεν είναι και τα καλύτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...