SlickNick Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Με πτυχίο μόνο δεν βρίσκεις δουλειά σαν γραφίστας. Δύο πράγματα μετράνε: Πορτφόλιο Εμπειρία Επίσης Βακαλό και ιδιαίτερα ΑΚΤΟ είναι πολύ καλές σχολές. Η ΑΚΤΟ ειδικά, αν κάνεις και καλές γνωριμίες μέσα στην σχολή, είναι η απόλυτη βυσματοφωλιά που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις μία λαμπρή καριέρα. 3
KingWhat Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Ειδικές περιπτώσεις: Απο την άλλη αν συντρέχουν λόγοι αξίζει κάποιος να επενδύσει σε αυτό. Εχεις πάρα πολύ δίκαιο σε πολλά πράγματα που ανέφερες,αλλά θα ήθελα να επικεντρωθώ στις ειδικές περιπτώσεις, για παράδειγμα για κάποιον που έχει συγγενείς στο εξωτερικό (Αμερική,Καναδά κ.τ.λ) ο κλάδος για τα τουριστικά (ΙΕΚ Ξενοδοχειακά) θα τον βοηθούσε να βρει δουλεία σε αυτές τις χώρες?? Το ξέρω οτι το ΙΕΚ δεν αναγνωρίζετε στο εξωτερικό και ότι ειναι Επιπέδου 5 σε σχέση με τα ΑΕΙ-ΑΤΕΙ που είναι επιπέδου 6. Αλλά,ο απόφοιτος ΙΕΚ (απο όσο γνωρίζω),έχει την δυνατότητα να κάνει bachelor και να "ισοβαθμίση" με αυτά τον ΑΕΙ-ΑΤΕΙ Εχω ψάξει πάρα πολλά κολλέγια εδώ στην Ελλάδα αλλά δεν βρίσκω κανένα σε μια λογική τιμή Τώρα σχετικά για της πανελλήνιες έχω αυτό τον φόβο οτι δεν ξέρω άμα θα μπορέσω να γράψω όσα μόρια θέλει η σχολή διότι έχω πολλά κενά και είναι κάπως δύσκολο να καλυφτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα Επιπλέον,ο φίλος μου που είχε πολλά κενά στα αρχαία και στα λατινικά η μητέρα του τον πήγε σε φροντιστήριο με την έννοια οτι αυτά τα κενά θα κλείσουν και να που τον τσάκωσε ο χρόνος και ήρθε η ώρα να γράψει πανελλήνιες και τελικά δεν έγραψε τίποτα και όλα αυτά τα λεφτά πήγαν έτσι απλά στο φροντιστήριο χωρίς να βγει κανένα αποτέλεσμα
isay Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Εχεις πάρα πολύ δίκαιο σε πολλά πράγματα που ανέφερες,αλλά θα ήθελα να επικεντρωθώ στις ειδικές περιπτώσεις, για παράδειγμα για κάποιον που έχει συγγενείς στο εξωτερικό (Αμερική,Καναδά κ.τ.λ) ο κλάδος για τα τουριστικά (ΙΕΚ Ξενοδοχειακά) θα τον βοηθούσε να βρει δουλεία σε αυτές τις χώρες?? Το ξέρω οτι το ΙΕΚ δεν αναγνωρίζετε στο εξωτερικό και ότι ειναι Επιπέδου 5 σε σχέση με τα ΑΕΙ-ΑΤΕΙ που είναι επιπέδου 6. Τα ιεκ δεν υπάρχουν εκτός Ελλάδος, πόσο μάλλον εκτός Ευρώπης που ισχύει διαφορετικό σύστημα εκπαίδευσης. Αν επικεντρωθούμε στα ξενοδοχειακά, το τι θα μάθεις εδώ δεν εχει αναγκαία αντίστοιχη εφαρμογή σε ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ εκτός αν περιοριστείς στα απολύτως βασικά που τα μαθαίνεις με ένα σεμινάριο (εκεί). Αν μου ελεγες για μαγειρική (τυχαίο για να βοηθήσει τη συζήτηση), θα σου ελεγα οτι τα πραγματα ειναι λιγο πιο ευκολα αν και οι γευστικές τοπικές συνήθειες μπορει να διαφέρουν. Με λιγα λογια αν σκέφτεσαι να δώσεις τα λεφτουδάκια σου σε ιδιωτικό ιεκ για να πας να δουλεψεις αμερική ... μην το κάνεις. Πολύ λιγοτερο ρίσκο θα εχει να τα δώσεις σε δημόσιο ιεκ που θα πάρεις ακριβώς το ιδιο χαρτί (κυριολεκτικά) και οι (λιγες) πιθανότητες να το αξιοποιήσεις εκτός ΕΕ, ειναι ακριβώς οι ίδιες. Να το παω ενα βήμα παραπέρα. Ακόμα και ΤΕΙ τουριστικών επιχειρήσεων να τελειώσεις, πάλι θα συναντήσεις πολλές δυσκολίες αναγνώρισης σε ηπα και καναδα. Αλλά,ο απόφοιτος ΙΕΚ (απο όσο γνωρίζω),έχει την δυνατότητα να κάνει bachelor και να "ισοβαθμίση" με αυτά τον ΑΕΙ-ΑΤΕΙ Bachelor μπορει να κάνει οποιοσδήποτε αποφοιτος Λυκείου. Δεν χρειάζεται να εισαι αποφοιτος ιεκ. Αν τώρα πήγες σε καποιο ιεκ και σου "περασανε" οτι αμα κάνεις το ιεκ τους, θα μπορεις μετα να κάνεις και bachelor, βλέπε αυτό που εγραψα νωρίτερα για τις μουφες που λενε οι πωλητές. Ακόμα και τώρα μπορεις να πας στο ιδιο ακριβώς bachelor με τα ιδια ακριβώς χρήματα (ως απλος απόφοιτος λυκείου) και θα γλυτώσεις 2,5 χρόνια ιεκ και κάπου 5 χιλιάρικα. Εχω ψάξει πάρα πολλά κολλέγια εδώ στην Ελλάδα αλλά δεν βρίσκω κανένα σε μια λογική τιμή Λογικό ειναι γιατί και εκεί παίζει κλίκα και αμα βρεις κάτι πολύ φθηνό δεν θα ειναι καλό. Αν όμως βρεις κάτι που σε καλύπτει και αντέχει η τσέπη σου, σκέψου να το κάνεις απευθείας χωρίς να τα ακουμπήσεις σε ανουσιο ενδιαμεσο σταθμό ιεκ. Βέβαια αν το bachlor το θες για Αμερική θα πρεπει απο τώρα να μάθεις πως και αν γίνεται αντιστοίχηση για Αμερική/Καναδα. Μην πάρεις ενα χαρτί που ουσιαστικά δεν κανει τιποτα εκει. Τώρα σχετικά για της πανελλήνιες έχω αυτό τον φόβο οτι δεν ξέρω άμα θα μπορέσω να γράψω όσα μόρια θέλει η σχολή διότι έχω πολλά κενά και είναι κάπως δύσκολο να καλυφτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα Επιπλέον,ο φίλος μου που είχε πολλά κενά στα αρχαία και στα λατινικά η μητέρα του τον πήγε σε φροντιστήριο με την έννοια οτι αυτά τα κενά θα κλείσουν και να που τον τσάκωσε ο χρόνος και ήρθε η ώρα να γράψει πανελλήνιες και τελικά δεν έγραψε τίποτα και όλα αυτά τα λεφτά πήγαν έτσι απλά στο φροντιστήριο χωρίς να βγει κανένα αποτέλεσμα Ο άνθρωπος εχει όρια και δυνατότητες που δεν μπορουμε να φανταστούμε. Αν κάποιος ζοριστεί πραγματικά (γιατί το θέλει πολύ) μια χαρά φτάνει ενα ετος να καλυφθούν κενά ετών ΑΛΛΑ να ξεχάσει lol, wow, facebook, εξόδους, χαμαλίκια και "βλέπουμε". Μια χαρά γινεται με 5 ώρες σοβαρή μελέτη τη μέρα ΚΑΙ με βοήθεια απο καθηγητές. Τα ιδιαίτερα ειναι μονοδρομος γιατί θες δικό σου ρυθμό και οχι να ακολουθείς τη μάζα. Μπορεί να σου ακουγεται βαρυ αλλά αμα θέλεις γίνεται. Το οικονομικό ειναι σοβαρή παραμετρος αλλά εδώ δεν μπορω να σου δώσω λύση. Επιπλέον,ο φίλος μου που είχε πολλά κενά στα αρχαία και στα λατινικά η μητέρα του τον πήγε σε φροντιστήριο με την έννοια οτι αυτά τα κενά θα κλείσουν και να που τον τσάκωσε ο χρόνος και ήρθε η ώρα να γράψει πανελλήνιες και τελικά δεν έγραψε τίποτα και όλα αυτά τα λεφτά πήγαν έτσι απλά στο φροντιστήριο χωρίς να βγει κανένα αποτέλεσμα Οπως το διαβάζω, εχω την υποψία οτι ο φίλος σου δεν ήθελε κάτι τετοιο, αλλά το ήθελαν και επεβαλαν οι γονείς. Κενά δεν καλύπτεις με κοινό φροντιστήριο αλλά με στοχευμένη δουλειά και βοήθεια. Αν η σχολή που θες να περάσεις ειναι κάτι που πραγματικά σε φτιάχνει και το θες πολύ, μια χαρά μπορείς να τα καταφέρεις αρκεί να σοβαρευτείς. Αν εχεις τη λογική του Λυκείου στο διάβασμα και δεν εισαι διατεθειμένος να την αποβάλεις, ειτε ιεκ, ειτε κολλέγιο ή πανελ/νιες το αποτελεσμα θα εισαι μάπα. Απλά κάποιοι βλεπουν το ιεκ σαν ενα ευκολο τρόπο να αποκτήσουν ενα χαρτί που στο τέλος καταλαβαίνουν οτι ακριβοπλήρωσαν ενα τιποτα (ειπαμε νωρίτερα οτι υπάρχουν εξαιρέσεις). Αν ο απώτερος σκοπός σου ειναι να πας για δουλεια στον Καναδα, θα σου δώσω μια αλλη οπτική. Δες μήπως γίνεται να κάνεις (αντίστοιχο) bachelor απευθείας στον Καναδα.
Stelios712 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 καλησπερα παιδια εγω ενδιαφερομαι για ναυτιλιακα.Στο ιεκ μου ειπαν να κανω 2 χρονια σε αυτους που θα παρω πτυχιο και μετα 1.5 χρονο στο κολεγιο που συνεργαζεται το ιεκ και θα παρω και πτυχιο κολεγιου.Ετσι βγαινει πιο οικονομικα απο το να παω 3 χρονια σε κολεγιο κατευθειαν.Ποια ειναι η γνωμη σας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα