Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι ο καιρός είναι ότι πιστεύω οτι πιάνουν τα χέρια μου και λέω να φτιάξω γραφείο μόνος μου.

Η ερώτηση μου είναι, εχω πάρει ενα ξύλο πευκου 150χ75 και εκει θέλω να του περάσω ενα φινίρισμα. Για προστασία. Μου αρεσει το ξυλο και δε θέλω βαφή. Επισης θα είναι γραφείο με υπολογιστή και φυσικά δε θα βρέχεται ουτε θα ειναι εξω.

Σε πρώτη φάση πρέπει να το τρίψω; Να πάρω κατι σαν αυτό; Link.png Site: εδω

τι φινίρισμα να κάνω πχ με αυτό Link.png Site: εδω ;

Δημοσ.

Δηλαδή θα δώσεις 63 ευρώ για ένα τριβείο για να τρίψεις έναν ξύλινο πάγκο?

Με 63 ευρώ φίλε μου σχεδόν αγοράζεις νέο γραφείο!

Εκτός και αν σου περισσεύουν τα χρήματα και το κάνεις για την χαρά της δημιουργίας. Οπότε ναι αγόρασε το τριβείο. Επίσης για το βερνίκι, το καλύτερο αποτέλεσμα γίνεται όταν το περνάς με πιστόλι και όχι με πινέλο ή ρολό.

Επίσης να πάρεις ματ βερνίκι και όχι γυαλιστερό. Φυσικά πριν το βερνίκι περνάς προεργασία, πάλι με πιστόλι, 2-3 χέρια και στο ενδιάμεσο ξύνεις με 180 ή 220 νούμερο…

Βαφή μπορείς να βάλεις μια κάσια. Δηλαδή νερόχρωμα που αφήνει να φαίνονται τα «νερά» του ξύλου. Να το κάνεις πχ χρώμα καρυδιά, ανιγκρέ ή οτιδήποτε συ αρέσει.

Γενικά η διαδικασία είναι η παρακάτω..

Πρώτα κόψιμο, πλάνισμα, γυαλοχάρτισμα, βάψιμο, προεργασία 2-3 χέρια με πιστόλι ή πινέλο ή ρολό(στο ενδιάμεσο από κάθε χέρι γυαλοχάρτισμα) και μετά βερνίκι 2-3 χέρια.

Δημοσ.

Όρεξη μου περισσεύει και αγάπη στο να κανω πράγματα μόνος μου (ρομαντικό). Εχεις κατι να μου προτείνεις σε πιστόλι και βερνίκι;

Ευχαριστώ!!! Θα ανεβάσω σε καμιά εβδομάδα που θα το κάνω και φωτογραφίες! 

• Like 1
Δημοσ.

Αγαπητέ εγώ χρησιμοποιώ κοφλέρ αέρα και αντίστοιχο πιστόλι. Εσύ αναγκαστικά θα πας σε κάποιο ηλεκτρικό από τα παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/c/953/diafora-hlektrika-ergaleia.html?keyphrase=ηλεκτρικο+πιστολι+βαφης

Αν αγοράσεις από το leroy merlin πρέπει να πάρεις ένα υπόστρωμα νερού πχ σαν αυτό

https://www.leroymerlin.gr/gr/hromata-vernikia-katharistika/xulines-epifaneies/upostromata/astari-xulou-hroteh-velatura-aqua-075l-leuko-61692211/

Για βερνίκι οποιοδήποτε βερνίκι εμποτισμού νερού, απλά να είναι σατινέ ή ματ. Πάντως όχι γυαλιστερό αν πρόκριτε για γραφείο.

Δημοσ.

Υπαρχουν διαφορα βερνικια .Νερου , νεφτιου κλπ.Ματ,σατινε , γυαλιστερα .Ε με το γυαλιστερο αναδεικνυονται καλυτερα τα χρωματα.Στην κασια ας πουμε εμενα μου αρεσει πολυ, σε αλλες αποχρωσεις ξυλοντεκορ μπορει να δειχνει λιγο κιτσαριο.

Αφου ειναι γραφειο υπολογιστη , ρωτας πιο ποιο ειναι το πιο ανθεκτικο σε χτυπημα, ποιο αντεχει σε νερο (που μπορει να πεσει), ποιο καθαριζεται ευκολα (απο φαγητα) κλπ.

Μην ξοδευτεις σε πιστολι και ηλεκτρικα τριβεια, εκτος εαν σου περισσευουν η γουσταρεις να ασχοληθεις στο μελλον.Δοκιμασε πρωτα ετσι.Στο κατω κατω αν δεν σε ικανοποιησει το αποτελεσμα το ξανατριβεις.

Για ποδια τι εχεις παρει ? 

Δημοσ.

τα εργαλεία τα βλέπω σαν επένδυση μιας και μου αρεσει να ασχολούμαι και πάντα ζήλευα τους επαγγελματίες που ειχαν τα κατάλληλα εργαλεία. 

Τα ποδια ειναι αυτα Link.png Site: εδω

Δημοσ.

Μάλλον έχεις πάρει την πλάκα πεύκου που είναι έτοιμη και έχει γίνει και προεργασία (πλάνισμα τρίψιμο).

Προσωπικά δεν αξίζει τον κόπο να πάρεις τόσα εργαλεία για κάτι τόσο απλό εκτός και πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις

και σε άλλες παρόμοιες εργασίες.

Μπορείς απλά να πάρεις 5-6 φύλλα γυαλόχαρτου Νο 120 έως 180 ή για ευκολία σου μπορείς να πάρεις και 

σφουγγαράκια τριψίματος (αυτά είναι λίγο πιο ακριβά).

Εγώ θα σου πρότεινα να το βάψεις με λούστρο νερού αφού λες ότι σου αρέσουν τα χρώματα.Θα ξεκινήσεις με

ένα αστάρι θα τρίψεις με 120 γυαλόχαρτο και στη συνέχεια θα το περάσεις 2-3 χέρια βερνίκι νερού άχρωμο και

ματ θα έλεγα και εγώ με ένα απαλό τρίψιμο-χάιδεμα  μετά από κάθε χέρι με 180 γυαλόχαρτο.

Βέβαια η πλάκα πεύκου επειδή έχει συνήθως αρκετούς ρόζους ενδέχεται με το καιρό να ανοίξουν και να σου 

βγάλουν σημάδια.Εδώ θα έπρεπε με σκαρπέλο να βγάλεις την καρδιά των ρόζων να στοκάρεις στο χρώμα του

ξύλου να τρίψεις και μετά να βάψεις 

Τα λεφτά που λες ότι θα δώσεις για εργαλεία εγώ θα σου πρότεινα να τα έδινες σε μία πλάκα οξιάς ή ακόμη 

καλίτερου ξύλου χωρίς ρόζους με καλίτερο χρωματισμό και λιγότερα προβλήματα στο μέλλον.

Εγώ θα σου πρότεινα ένα τέτοιο τριβείο (φτηνό ή ακριβό) 

https://www.skroutz.gr/c/948/triveia.html

το οποίο είναι πιο κατάλληλο για τέτοιες εργασίες,αν και για την εργασία που το θέλεις πιο καλά

είναι το τρίψιμο με το χέρι.

Δημοσ.

Ερώτηση που λογικά είναι κατι απλό αλλα με μπερδεύει.

Καθαρίζω την επιφανια απο σκόνη κλπ

Περνάω 1-2 χερια με γυαλόχαρτο για να ειναι οσο πιο λεία γίνεται και ασταρώνω 1-2 χέρια.

Μετα ξανα τριβω με γυαλόχαρτο σε καθε χέριο βερνικιού που θα περάσω;

Επίσης όντως πήρα την πλάκα απο τα Leroy που την εχει προσφορά 46 ε.

Δημοσ.

Φίλε μ για καλύτερο τριψιμο Επειδή η επιφάνεια είναι μεγάλη και χωρίς εμπειρία ισως σ κάνει λακκούβες, θα σ πρότεινα να το πας σε ένα πρόβειο έξω . Τρίβει όλη την πλάκα πέρα ως πέρα και στην κάνει ΆΨΟΓΗ.

πάνω απο δέκα ευρώ δεν θα δώσεις. Συνήθως οι πρεσαδοροι έχουνε .

Για το βάψιμο ωστόσο θα σ πρότεινα βερνίκι νερού και όπως είπαν και τα παιδιά καλύτερα με πιστόλι πάρα με το πινέλο

Δημοσ.

Δεν ξερω να συμβουλεψω σε θεμα ξυλου,αλλα εαν σου αρεσει αυτο που σκεφτεσαι να κανεις μην ακους κανεναν.

Και εαν παρεις καλα εργαλεια ποτε δεν ξερεις που μπορεις να καταληξεις εαν εισαι και καλος σε αυτο που κανεις.

Ξεκινα με τα μπουνια και ενημερωνε μας !

• Like 1
Δημοσ.

Εκκεντρο τριβειο θα πάρεις(μην πάρεις παλμικο δεν είναι καθόλου παραγωγικο) τα στα φ150 οχι στα φ125. Αν σε παίρνει οικονομικά πάρε εργαλεία αέρος. Έχει δίκιο ο web_assasin και για τα εργαλεία και γιαυτό που θες να κάνεις ξεκίνησε και όπου βγει.

Δημοσ.

Πλάκα πεύκου και καλά εργαλεία (παλμικό - πιστόλι βαφής - κομπρεσέρ γιατί ρεύματος δε λέει) μήπως είναι

παρατραβηγμένο;;;;;;

Εκτός και αποφάσισε ο φίλος να ασχοληθεί με το αντικείμενο και απλά αυτό είναι η αρχή προκειμένου να πάει

μετά πιο πάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...