Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αμφισβήτηση συναλλαγής μεσω της τραπεζας σου. 

Αν το μαγαζί ειναι αξιοπιστο δεν εχεις να φοβηθείς. Π.χ. amazon.co.uk δεν εχει paypal αλλά το εμπιστευομαι. Με δυο λογια αν δε σε καλύπτει η απαντηση της αμφισβήτησης, ψαξε κριτικές στο internet για την αξιοπιστία του καταστήματος και δώσε και εδώ το Link μήπως κάποιος εχει εμπειρία.

Δημοσ.

Εχει φοβηθει το ματι σου τωρα πια ε;

:)

ενταξει αμα ξερω οτι μεσολαβει paypal δε φοβαμαι, πιο πολυ με πιραξε το οτι ηταν μουφα γιατι τα περιμενα πως και πως...  :unsure:

Αμφισβήτηση συναλλαγής μεσω της τραπεζας σου. 

Αν το μαγαζί ειναι αξιοπιστο δεν εχεις να φοβηθείς. Π.χ. amazon.co.uk δεν εχει paypal αλλά το εμπιστευομαι. Με δυο λογια αν δε σε καλύπτει η απαντηση της αμφισβήτησης, ψαξε κριτικές στο internet για την αξιοπιστία του καταστήματος και δώσε και εδώ το Link μήπως κάποιος εχει εμπειρία.

ενταξει δεν μιλαμε για αμαζον, εκει με κλειστα ματια... 

To site λεγεται katamino.co.uk πουλαει superdry προιοντα, το scam adviser λεει μεν οτι ειναι safe ( https://www.scamadviser.com/check-website/katamino.co.uk ) αλλα website location Turkey οποτε μου βρωμαει replica... το οτι δεν δεχεται paypal το κανει ακομα πιο υποπτο. 

Δημοσ.

Εχει τα κλασσικά χαρακτηριριστικά site με προίοντα μαιμου που στέλνονται (αν σταλουν) απο κίνα η χώρα Ασίας. Εκεί δεν θα εδινα πιστωτική με τίποτα. 

Το co.uk μη θεωρείς οτι ειναι UK based. Μπορει να ειναι οπουδήποτε ΣΥΝ οτι αμα σταλουν με τιποτα ems/dhl το τελωνείο ειναι στανταρακι. 

Δημοσ.

Εχει τα κλασσικά χαρακτηριριστικά site με προίοντα μαιμου που στέλνονται (αν σταλουν) απο κίνα η χώρα Ασίας. Εκεί δεν θα εδινα πιστωτική με τίποτα. 

Το co.uk μη θεωρείς οτι ειναι UK based. Μπορει να ειναι οπουδήποτε ΣΥΝ οτι αμα σταλουν με τιποτα ems/dhl το τελωνείο ειναι στανταρακι. 

DHL πηγα μεχρι το checkout

Δημοσ.

για ονομα του θεου.... μας διαβάζουν και ασχετοι... Μην τα πετάτε αυτά ετσι.

Οτι περνεις απο co.uk ερχεται απο Ευρώπαικα warehouses ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Εχω εκατονταδες παραγγελιες και πολλες χιλιαδες ευρω εδω και παρα πολλα χρονια με το Amazon. Αυτα που λες δεν υπαρχουν.

Δημοσ.

για ονομα του θεου.... μας διαβάζουν και ασχετοι... Μην τα πετάτε αυτά ετσι.

Οτι περνεις απο co.uk ερχεται απο Ευρώπαικα warehouses ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Εχω εκατονταδες παραγγελιες και πολλες χιλιαδες ευρω εδω και παρα πολλα χρονια με το Amazon. Αυτα που λες δεν υπαρχουν.

Μάλλον είσαι πιο κοντά προς τους άσχετους και αν δεν απαντήσω θα πάρεις και άλλους στο λαιμό σου (και να μάθεις κάτι για να προστατευσεις τον εαυτό και την δική σου τσέπη)

Το country domain εχει απόλυτη σχέση με τη χώρα μονο με το διαχειριστή των domain της χώρας. Π.χ. για τα gr domains υπέθυνο είναι το ΙΤΕ. Απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμια δεσμευση για το που ειναι η κύρια εδρα της εταίρειας που το χρησιμοποιεί, που ειναι τα warehouses της και που φιλοξενείται το domain της. Για κάποια μάλιστα domains δεν παίζει ουτε καν δεσμευση χώρας για έδρα ή παράρτημα εταιρείας. 

Συγκεκριμένα και σαν παραδειγμα για domain co.uk δε χρειάζεται καθολου να ειμαι κατοικος ή επιχειρηση στην Αγγλία. Εσυ, εγω, οποιοσδήποτε μπορει τώρα να πάρει ένα co.uk domain και να εχει εδρα οπουδήποτε στον κόσμο. Με λίγα λογια μπορω να ανοιξω μια εταιρεία με έδρα Παναμα, να εχω εργοστάσιο στην Κίνα, warehouse στην Κίνα και στην Πολωνία και σαν ιδιώτης-αφεντικό να είμαι μονιμος κάτοικος Ελλαδας. 

Το hosting του site ομοίως μπορει να γίνεται οπουδήποτε. Μπορει να εχω φθηνό host και να το έχω στην Ολλανδία ή στον Ισημερινό ή οπουδήποτε.

Μπαίνεις λιγόν στο site μου (co.uk) το οποίο εχει φορολογική έδρα στον Παναμα, γίνεται hosting στον Ισημερινό και παραγγέλνεις το Χ προιόν. Εγω απο Ελλάδα, βλέπω την παραγγελία και δίνω εντολή στο warehouse της Κίνας, να στείλει το προιόν σε εσένα με DHL (γιατί ετσι διάλεξες στο site μου). Αν εσύ νομίζεις οτι το προιόν θα ταξιδεψει απο UK προς Ελλάδα, εισαι γελασμένος. Θα σου ερθει απο Κίνα και θα σταματήσει και στο τελωνείο για ταρίφα. 

Είθισται για λόγους markting οι εταιρίες να εχουν domains ανα χώρα γιατί αυτό βοηθά τις τοπικές πωλήσεις ανα χώρα. Π.χ. ο Ελληνας θα προτιμήσει να ψωνίσει απο gr, ο αγγλος απο co.uk, ο ρώσσος απο ru, κλπ. Αν για όλους χρησιμοποιώ ΕΝΑ domain (π.χ. ws ) ειναι σιγουρο οτι θα χάνω τρελές πωλήσεις. 

Στο παραδειγμα λοιπον του ts, το site εχει αγγλικό domain, εχει host στην τουρκία και επειδή δε λεει τιποτα αλλο σαν εταιρεία, θεωρώ πιο πιθανό οτι το τρέχει κάποιος κινέζος στελνοντας μαιμουδες απο warehouse στην Κινα (την πηγή των αντιγραφών). 

Δυο ακομα πράγματα προς ενημέρωση σου. Αν κάποιο domain εχει υποχρεωτική postal και φορολογική δεσμευση για τη χώρα, ο επιχειρηματίας τα ακουμπά σε ένα ντοπιο δικηγόρο που συστήνει εταιρεία, παραρτημα της μαμας εταιρείας. ΑΝ εχει φυσική παρουσια θα ειναι ενα γραφείο 2*2, ενα τηλέφωνο και ενα υπάλληλο γλάστρα. Ουτε αποθήκες, ουτε λογιστηριο, τιποτα. 

Το δευτερο ειναι οτι υπάρχουν και εταιρείες dropship που οι ίδιες δεν εχουν καθολου warehouse. Πχ εχω εταιρεία με site co.uk και για καθε παραγγελία σου ερχεται απο άσχετο (και πολλές φορές μη μονιμο) warehouse οπου στην ετικέτα δε λεει Χ αλλά το ονομα της δικής μου εταιρείας. 

Αυτα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...