idomeneas7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Ειχα κλεισει ραντεβου στον ομιλο Υγεία και κάλυψη από Εθνική για μια ειδικότητα που ήθελα απλή συνταγογράφηση. Στο τηλέφωνο δεν μου είπαν για κάποιο κόστος και όταν έβγαλα το παραπεμπτικό πάλι δεν μου είπαν για κόστος (για όσους δεν ξέρουν, πρώτα πληρώνεις την όποια συμμετοχή και μετά εκδίδεται το παραπεμπτικό). Βλέπω τον γιατρό και αφού μου λέει πως δεν μπορεί να γράψει τίποτα (ήθελα κάτι κοινές αιματολογικές που μου τις έχει ξαναγράψει η ίδια ειδικότητα στο παρελθον), έκανα μερικές ερωτήσεις για να μην είναι τελείως χαμένη η επίσκεψη. Ο γιατρός όμως ήταν πολύ κοφτός εως αγενής, όπως και η μαία/νοσηλεύτρια που είχε δίπλα και σε ελάχιστα λεπτά έφυγα. Στον δρόμο για το σπίτι με πήραν τηλέφωνο από το ταμείο και μου είπαν πως τελικά οφείλω 54 ευρώ. Εγώ γενικά είμαι ψύχραιμος άνθρωπος αλλά ήταν τα νεύρα μου από την αποτυχία της επίσκεψης, άκουσα και αυτό και δεν άντεξα. ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ? ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΛΕΜΕΕΕ! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ! ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΩ. Το θέμα τώρα είναι, κατά πόσο είναι νόμιμο να ζητήσουν λεφτά κατόπιν εορτής? Μου φαίνεται παράλογο να μην ενημερώνουν και παρόλα αυτά να δικαιούνται να τα διεκδικήσουν όταν ο πελάτης πλέον εχει ήδη λάβει την "υπηρεσία".
vairass Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Ειχα κλεισει ραντεβου στον ομιλο Υγεία και κάλυψη από Εθνική για μια ειδικότητα που ήθελα απλή συνταγογράφηση. Στο τηλέφωνο δεν μου είπαν για κάποιο κόστος και όταν έβγαλα το παραπεμπτικό πάλι δεν μου είπαν για κόστος (για όσους δεν ξέρουν, πρώτα πληρώνεις την όποια συμμετοχή και μετά εκδίδεται το παραπεμπτικό). Βλέπω τον γιατρό και αφού μου λέει πως δεν μπορεί να γράψει τίποτα (ήθελα κάτι κοινές αιματολογικές που μου τις έχει ξαναγράψει η ίδια ειδικότητα στο παρελθον), έκανα μερικές ερωτήσεις για να μην είναι τελείως χαμένη η επίσκεψη. Ο γιατρός όμως ήταν πολύ κοφτός εως αγενής, όπως και η μαία/νοσηλεύτρια που είχε δίπλα και σε ελάχιστα λεπτά έφυγα. Στον δρόμο για το σπίτι με πήραν τηλέφωνο από το ταμείο και μου είπαν πως τελικά οφείλω 54 ευρώ. Εγώ γενικά είμαι ψύχραιμος άνθρωπος αλλά ήταν τα νεύρα μου από την αποτυχία της επίσκεψης, άκουσα και αυτό και δεν άντεξα. ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ? ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΛΕΜΕΕΕ! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ! ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΩ. Το θέμα τώρα είναι, κατά πόσο είναι νόμιμο να ζητήσουν λεφτά κατόπιν εορτής? Μου φαίνεται παράλογο να μην ενημερώνουν και παρόλα αυτά να δικαιούνται να τα διεκδικήσουν όταν ο πελάτης πλέον εχει ήδη λάβει την "υπηρεσία". Γραψαρχιδινη για να βάλουν μυαλό οι ερασιτέχνες του λωκου. 1
AristidisZ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατί δε μιλάς με τον ασφαλιστή σου ;
NikosKallithea Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Σε όλα τα ιδιωτικά απο όσο ξέρω στο τέλος ξυρίζουν το πορτοφόλι σου 1
idomeneas7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Και ο ασφαλιστής αυτό λέει, ότι αφού δεν ενημέρωσαν και δεν τα ζήτησαν όταν έπρεπε είναι δίκο τους το λάθος άρα και το πρόβλημα. Στο τέλος δεν τα ζητάνε ΠΟΤΕ στα εξωτερικά, μόνο στις νοσηλείες. Που το είδες αυτό?
Speculoos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι θέμα ασφαλιστικής κάλυψης.Τι λέει το συμβόλαιο σου με την Εθνική για τέτοιες περιπτώσεις; 3
duende Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 οταν θελεις να κανεις τετοια δουλεια, παιρνεις την ασφαλιστικη και τους λες οτι θες να κανονισεις ενα ραντεβου με παθολογο για διαγνωστικη εξεταση (η οποια ειναι δωρεαν) λογω "καποιων ενοχλησεων" η ο,τι αλλο νομιζεις. πας σε μια βιοιατρικη/wherever σε στειλουν, σου κανουν μια τυπικη εξεταση και σου γραφουν τις εξετασεις. δε μπλεκεις με νοσοκομεια. στα νοσοκομεια απ'ο,τι ξερω, πληρωνεις πρωτα εκει και μετα στα δινει πισω η ασφαλιστικη. αλλα πρεπει να το ξεκαθαρισεις με την ασφαλιστικη βαση του πακετου καλυψης που εχεις. εγω παντως ετσι το κανω χρονια τωρα, για το ετησιο τσεκ-απ μου. 1
vairass Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Πληρώνεις και Τ παίρνεις αργότερα, και εγώ εθνική έχω ως ασφάλεια. Καλύτερα όμως να κλείνεις ραντεβού σε δικό τους ιατρό και δεν πληρώνεις τίποτα. Έπρεπε να τους πεις ότι είσαι από την εθνική απλό. Μην δίνεις φραγκο όμως αφού κοιμούνται πρόβλημα τους. Σε όλα τα ιδιωτικά απο όσο ξέρω στο τέλος ξυρίζουν το πορτοφόλι σουΑν κάνεις επέμβαση και μείνεις όπως εγώ 3 ημέρες μέσα τα ζητάνε στο τέλος, αν έχεις ιδιωτική ασφάλεια το λες για να πληρώσεις μόνο το 20%. Έχει πολλά κόλπα γενικά η υγεία.
idomeneas7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Ο ομιλος Υγεία έχει δικό του συντονιστικό με εξτρα παροχές σε κατόχους συμβολαίων Εθνικής. Μέσω αυτού του συντονιστικού κλείνεις και είτε είναι δωρεάν, είτε πληρώνεις 15 ευρώ είτε σου κάνουν -50% αν έχεις ομαδικό. Αυτά πάνε με τις ειδικότητες. 'Εχω πάει κι άλλες φορές και πάντα μου λένε τη συμμετοχή από το τηλέφωνο, πληρώνω για να κόψουν παραπεμπτικό και μετά βλέπω τον γιατρό. Αυτή τη φορά δεν είπαν τίποτα όποτε ήταν δωρεάν. Μετά βέβαια θυμήθηκαν ότι έχω συμμετοχή. Στον όμιλο πάω πολύ συχνά, έχουμε κάνει λογαριασμό τουλάχιστον 120.000 τα τελευταία χρόνια. Ξέρω σχετικά καλά τις διαδικασίες τους απλά δεν ξέρω αν υπάρχει νομικό πλαίσιο πάνω σε αυτό που έγινε. 2
Getta Robo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Ειχα κλεισει ραντεβου στον ομιλο Υγεία Τα εγραψες ολα μονη σου. Αν τους δινοταν η ευκαιρια να χρεωνουν και την επισκεψη στους ασθενεις, θα το εκαναν. Εξυπακουεται πως δεν θα πληρωσεις τιποτα!
phanispal Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ισχύει ό,τι ισχύει στο εμπόριο, όπου πρέπει να λάβεις ένα αποδεικτικό (απόδειξη) για να είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις; 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν ξέρω τι συμβόλαιο έχει ο καθένας και τι πρακτικές ακολουθεί η κάθε ασφαλιστική. Εγώ πάντα κοιτάω να πάω σε γιατρό συμβεβλημένο με την ασφαλιστική μου που δεν πληρώνω τίποτα, αν κρίνει μου γράφει παραπεμπτικό με τις εξετάσεις που προτείνει, μπορώ να πάω δωρεάν σε όσα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα συνεργάζονται, αλλά προτιμώ να πηγαίνω στο συμβεβλημένο νοσοκομείο. Πάντα όλη η χαρτούρα ή τυχόν πληρωμές είναι στην αρχή πριν την εξέταση.
Ypatia Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Ωωω η αγαπημένη εθνική )) Πριν από 4 χρόνια χρειάστηκα νοσηλεία (1 ημέρα) στο Ιατρικό, όλα καλά κι ωραία, η ασφαλιστική υποσχέθηκε πλήρης κάλυψη. Σε ένα μήνα μου ήρθε χαρτί με χρέωση 400 ευρώ περίπου. Πήρα τηλ μέχρι όσο ψηλά πήγαινε, με ωραίο τρόπο τους εξήγησα πως δεν με προειδοποίησε κανένας και να ψάξουν τις καταγεγραμμένες συζητήσεις για να σιγουρευτούν. Δεν πλήρωσα τελικά τίποτα. Και εννοείται πως πριν από κάθε επίσκεψη με ενημερώνουν για την μηδενική χρέωση, "μόνο με την ταυτότητά σας". Σκέφτομαι άλλο ομως, μήπως, λέω γω τώρα, ο ιατρός θεώρησε άσκοπη την προσέλευση σου; γιατί δεν θέλουν να συνταγογραφουν όλοι, μόνο όσοι θέλουν το κάνουν (ενώ όλοι μπορούν), μήπως ήταν θέμα ιατρού; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα