scullyist Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Σε αρχαίο μηχανάκι που έχει επάνω νόμιμα ΧP Home oem, πρέπει να αντικατασταθεί o hdd = να ξαναπεραστούν. To θέμα είναι η ενεργοποίηση, πρόκειται για μηχάνημα σε γραφείο, οπότε αν κάποιος ξέρει να με διαφωτίσει μην κάνω καμιά μλκ και μπλέξουμε... τα ερωτήματα: 1. Επιτρέπεται να τα περάσω και επανενεργοποιήσω, α) στο ίδιο pc, με αλλαγή μόνο του hdd, αυτού που θα τα κουβαλάει; (αυτή η περίπτωση είναι αυτή που επιβάλλεται αυτή τη στιγμή) β) σε εξ ολοκλήρου νέο / διαφορετικό pc; [επειδή αν δεν βγει άκρη θα πάμε σε νέα σύνθεση, θα πρέπει να αγοραστούν και windows, ή μπορούν να περαστούν τα xp που ήδη υπάρχουν;] γ) στο ίδιο pc αλλά με αλλαγή μητρικής+cpu; τέτοια αλλαγή μετράει ως νέο μηχάνημα ως προς την ενεργοποίηση; δ) γενικά για την ενεργοποίηση αλλά και σε περίπτωση ελέγχου, θα υπάρξει θέμα αν έχουν γίνει αλλαγές/αναβάθμιση σε διάφορα parts του pc με το οποίο είχαν αγοραστεί τα win που έχουμε; 2. Περί ενεργοποίησης, σε όλες τις περιπτώσεις: μιας και δεν έχω κάνει ποτέ την διαδικασία και δεν ξέρω πως πάει... μάλλον θα γίνει δια τηλεφώνου και διάβασα πως είναι αυτοποιημένο το σύστημα. Ποια είναι η διαδικασία, τι στοιχεία ζητάνε (πέρα από το product key προφανώς); για να ξέρω τι πρέπει να έχω μπροστά μου μην ψάχνομαι εκείνη τη στιγμή. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2017 από scullyist
keravnos21 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Αν θυμαμαι καλα τα xp δεν εχουν την διαδικασια των windows 10 οποτε δεν θα εχεις προβλημα να τα ξαναπερασεις εκτος αν αλλαξε κατι και οσον αφορα την ενεργοποιηση καντην μεσω internet αν εχεις γραμμη θα σου παρει μερικα δευτερολεπτα , ειναι σιγουρα πιο γρηγορο απο το τηλεφωνο.
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 α) μπορείς να κάνεις ενεργοποίηση ξανά. Αν δεν το δεχτεί με τον απλό τρόπο το κάνεις μέσω τηλεφώνου. β) Η ενεργοποίηση μπορεί να μην γίνει δεκτή λόγω αλλαγή μητρικής. Όμως μετά από 6 μήνες θα μπορείς να κάνεις την ενεργοποίηση. Έτσι λειτουργούν τα XP. Αλλά με καινούργιο μηχάνημα ανάλογα και ποιο θα είναι αυτό δεν θα μπορείς να εγκαταστήσεις win XP λόγω μη συμβατότητας. Άρα αναγκαστικά αγοράζεις νεότερο λειτουργικό win 7/8.1.10. γ)απαντήθηκε στο β) δ) Αναβάθμιση σε parts δεν θα έχεις θέμα. Part όμως είναι και η μητρική και για το οποίο απάντησα. Εκεί μπορείς να έχεις θέμα αλλά αν δηλώσεις βλάβη μητρικής τότε θα ξεπεραστεί το όλο θέμα. 2) δεν ζητάει το κλειδί. Όπως βλέπεις την παρακάτω εικόνα επιλέγεις χώρα Ελλάδα. Στο τηλέφωνο θα σου πουν έναν κωδικό χωρισμένος ανά ομάδες και θα πρέπει να τον βάλεις στα κουτάκια με την σειρά. Επειδή σου λέει γρήγορα τον κωδικό γράψτον σε ένα χαρτί και τον περνάν μετά στα κουτάκια. Αν κάνεις κάτι λάθος μην ανησυχείς. Μπορείς να επαναλάβεις την διαδικασία. Γράψε όμως αναλυτικά ποιο είναι το μηχάνημα για να δούμε αν αξίζει να κάνεις κάποια αλλαγή και ποια. Γράψε επίσης τι χρήση κάνει το μηχάνημα. 1
scullyist Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Αρχικά, ευχαριστώ για τη βοήθεια. Το μηχάνημα είναι αρχαίο με τα όλα του, Celeron Ram 1gb (δεν θυμάμαι speed, κάποιο ελλεινό...) gpu 128mb. 160gb hdd με το σύστημα (off = αλλαγή) Μ/Β δεν θυμάμαι μοντέλο, μια 775 και PSU ένα χρέπι 300άρι, που τσιτσιρίζει και αναρωτιέμαι πότε θα σκάσει :/ Aποφασίστηκε πως θα πάμε στην περίπτωση (β) δλδ σε -πολύ φθηνή/βασική- νέα σύνθεση. Η χρήση του είναι ότι πιο υποτυπώδες μπορείς να φανταστείς: Office + βασική πλοήγηση στο νετ (όχι youtube,stream κλπ). Θα ανοίξω θέμα για προτάσεις σύνθεσης με πολύ χαμηλό budget, το θέμα που παραμένει τώρα είναι, 1. αν θα μπορούν να περαστούν τα ίδια xp ή αν θα φάμε έξτρα έξοδο σε λoγισμικό. Απ' ότι μου λες, μάλλον πάμε για νέο (υπάρχουν και νόμιμα office, αλλά σε software δεν νομίζω πως τίθεται κάποιο θέμα). Η λύση με το εξάμηνο, τι ακριβώς είναι; 2. Αν πάμε και σε αγορά win, σε ποια έκδοση να πάμε, θεωρώ δεδομένο πως ο χρήστης θα φάει τρελό ζόρι από xp σε π.χ.8άρια-10άρια. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2017 από scullyist
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Οι καινούργιες μητρικές δεν υποστηρίζουν win XP. Εξαίρεση κάποιες μητρικές σε socket 1150 που σαφώς και δεν είναι παλιά πλατφόρμα αλλά είναι 4-5 ετών. Θα ήταν προτιμότερο να πήγαινε σε νεότερο chipset που σημαίνει ότι ξεχνάει τα win xp. Για την περίπτωσή του τα win 7 θα ήταν το ιδανικότερο. Είναι απλά στην χρήση και δεν θα αντιμετωπίσει κανένα θέμα. Σίγουρα στην αρχή θα ψάχνει κάποια πράγματα αλλά με τον καιρό θα συνηθίσει. Στα win XP αν σταματήσεις να χρησιμοποιείς σε συγκεκριμένο μηχάνημα τότε μπορείς να τα ενεργοποιήσεις σε νέο μηχάνημα αφού περάσουν 6 μήνες. Είναι σαν να ξεχνά μετά από 6 μήνες την μητρική.
Sheogorath Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Αν είναι 775, ας πάρει άλλο ένα GB ram, σίγουρα το υποστηρίζει, και έναν φθηνό C2Q (σχεδόν σίγουρα το υποστηρίζει αν είναι Ρ965 και μετά. Με ρέστα γίνεται 3 φορές πιο γρήγορο.
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Είναι για γραφείο όμως Sheo. Πως θα δικαιολογήσει την αγορά σε περίπτωση ελέγχου?
Sheogorath Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Θα κάτσει ο έλεγχος να δει τον επεξεργαστή και την ram? Δεν γνωρίζω, αλλά και το κόστος να μην δικαιολογείται είναι 10-15 ευρώ.
scullyist Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Στα win XP αν σταματήσεις να χρησιμοποιείς σε συγκεκριμένο μηχάνημα τότε μπορείς να τα ενεργοποιήσεις σε νέο μηχάνημα αφού περάσουν 6 μήνες. Είναι σαν να ξεχνά μετά από 6 μήνες την μητρική. A μάλιστα, ωραίο αλλά δεν υπάρχει τέτοιο περιθώριο αναμονής. Κρατώ την πληροφορία αν χρειαστεί για κανένα άλλο αρχαίο πισί του σπιτιού μελλοντικά. θα κάνω λίγο έρευνα στις τιμές των λογισμικών και θα επανέλθω για τα περαιτέρω, ευχαριστώ. Θα κάτσει ο έλεγχος να δει τον επεξεργαστή και την ram? Δεν γνωρίζω, αλλά και το κόστος να μην δικαιολογείται είναι 10-15 ευρώ. Ξέρω πως με ρέστα γίνεται αναβάθμιση (η cpu που έχει τώρα, όντως του φτάνει και του περισσεύει), αλλά πέρα από το σίγουρο πως θέλει αλλαγή ο hdd, δεν ξέρω αν τελικά παίζει κανένα θέμα και με την μητρική που προκαλεί τα διαφορα κολλήματα = γενικά θα χρειαζόταν ένα περιθώριο χρόνου για δοκιμές και μπρος-πίσω χωρίς βέβαιο αποτέλεσμα, το οποίο δεν έχουμε και προτιμά νέα σύνθεση, ώστε να λυθεί το θέμα χωρίς σενάρια "ακόμη κολλάει και τι άλλο μπορεί να φταίει" κλπ. Στα περί ελέγχου, έχω ακούσει πως μπαίνει πρόγραμμα που διαβάζει όλο το σύστημα, ράδιο αρβύλα ή όχι, δεν ξέρω. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2017 από scullyist
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Τα κολλήματα μπορεί να οφείλονται σε πολλούς λόγους (διάφορα κομμάτια hardware όπως μητρική, τροφοδοτικό). Αν ο σκληρός είχε πρόβλημα σίγουρα είναι ένας λόγος να δημιουργεί κολλήματα. Όταν μπορέσεις εγκατέστησε το speccy, τρέξτο και ανέβασε μια φωτό να δούμε ποιο ακριβώς είναι το σύστημα. Θα κάτσει ο έλεγχος να δει τον επεξεργαστή και την ram? Δεν γνωρίζω, αλλά και το κόστος να μην δικαιολογείται είναι 10-15 ευρώ. Ελλαδιστάν εδώ. Αν πέσει σε στραβόξυλο?
scullyist Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ναι το ξέρω, αλλά όπως είπα πάμε για καινούριο. Για την ώρα έχω πάθει λαλά με τις τιμές των win7 που βλέπω... 150Ε;! ενώ βλέπω 8άρια και 10άρια με 100Ε; και αν πάω σε 8άρια ή 10άρια, διότι δεν θέλω να ξεπεράσω το 100στάρι για Win, τι πρέπει να προσέξω στις διάφορες εκδόσεις που βλέπω; είναι κάποιες που έχουν τυχόν περιορισμούς; Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2017 από scullyist
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Ανέκαθεν οι τιμές ήταν ακριβές. Οι εκδόσεις που υπάρχουν είναι Pro και Home. Οι φθηνότερες είναι οι Home. Διαφορές win 10 https://www.microsoft.com/el-gr/windows/compare Διαφορές win 7 http://www.intowindows.com/difference-between-windows-7-home-premium-professional-ultimate-editions/ Όμως έτσι όπως το καταλαβαίνω, για την χρήση που θέλει όποια έκδοση και να βάλει δεν θα έχει πρόβλημα. Μια πρακτική διαφορά είναι π.χ αν στο εικονίδιο υπολογιστής κάνεις δεξί κλικ και διαχείριση μπαίνεις στην διαχείριση υπολογιστή. Εκεί τα Home δεν έχουν την δυνατότητα για διαχείριση χρηστών σε αντίθεση με τα Professional ή αλλιώς Pro. Με τη διαχείριση χρηστών τα κάνεις πιο εύκολα. διαφορετικά πρέπει να πας στον πίνακα ελέγχου κλπ. Ένα παράδειγμα φέρνω έτσι. Τώρα αν στην πορεία των χρόνων χρειαστεί τις επιλογές που έχουν τα Pro δεν μπορώ να το ξέρω.
scullyist Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστώ, σωστά καταλαβαίνεις... ούτε τα χρειάζεται και ούτε πρόκειται να τα χρειαστεί μελλοντικά αν μιλάμε για τέτοιου τύπου "διευκολύνσεις" ως προς τη χρήση σύμφωνα και με τους πίνακες που βλέπω, εγώ αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάποια έλλειψη σε ντιπ βασικά πράγματα (που δεν θα ήταν και λογικό, αλλά μέσα στην άγνοια αναρωτιέσαι για πολλά...). Οκ, οπότε κοιτάω για το πιο φθηνό ουσιαστικά χωρίς κάποια άλλη ανησυχία...
vavoom Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Κάνε μια αναζήτηση στο google για refurbished PC τα οποία στην πλειψηφία τους είναι υπεραρκετά για εργασίες γραφείου, είναι πολύ οικονομικά και αρκετά από αυτά πωλούνται με λειτουργικό (WIN 7, 8, 10). Υπάρχουν πολλά τέτοια καταστήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα