Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποτε έχει τύχει όλα το ίδιο μέγεθος έχουν μπορεί να βάζουν καμιά πατάτα παραπάνω ή λίγο τζατζίκι περισσότερο αυτό μπορεί να το κάνει απο 2 σε 2.20 σε καμιά περίπτωση 3 ευρώ, τα μεγαλύτερα σουβλάκια είναι άλλες περιπτώσεις τα ονομάζουν αλλιώς όπως παράδειγμα σουβλάκι-γίγας.

 

Εδώ μιλάμε για γύρο Θεσσαλονίκης. Το μέγεθος είναι διπλάσιο από της Αθήνας.

 

souvlaki2.jpg

 

 

delicius-gyros.jpg

  • Απαντ. 297
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εδώ μιλάμε για γύρο Θεσσαλονίκης. Το μέγεθος είναι διπλάσιο από της Αθήνας.

 

Όχι απαραίτητα :P

Και τα τυλιχτά που έφαγα προχθές είχαν -τουλάχιστον- τον διπλάσιο γύρο από το τυλιχτό της κάτω φωτογραφίας. Χωρίς πολλά λίπη.

Δημοσ.

Διαβασα μονο την 1η σελιδα... Λογικα θα εχουν ειπωθει αλλα τεσπα...

 

ΚΑΜΙΑ συγκριση το μεγεθος του γυρου Θεσσαλονικης-Αθηνας. Οχι σε ολα τα γυραδικα, αλλα σε αρκετα ο γυρος της Αθηνας ειναι κουτσουλια μπροστα τους...

 

Οποτε ανεβαινω Θεσσαλονικη το προγραμμα εχει παντα επισκεψη στο αγαπημενο μου γυραδικο...

Γυραδικο στην Ανω Τουμπα, Λαμπρακη με Διαγορα περιπου. Εκει ηταν και ο γνωστος Μακης ο οποιος εκλεισε πριν καποια χρονια και ανοιξε mikel νομιζω....

Οταν ειχα πρωτομετακομισει Τουμπα οταν ημουν φοιτητης, ειχα παρει γυρω στα 15 κιλα, μεσα σε κανενα 2μηνο... Εμενα γυρω στα 10 μετρα απο Γυραδικο και Μακη. Δεν υπηρχε ελπιδα...

 

about-img3.jpg

  • Like 1
Δημοσ.

Γυράδικο και Μάκης, ε;

Από φραγμένες αρτηρίες πάμε καλά; :P

(συγνώμη κιόλας αλλά ο γύρος ήταν άθλιος, άνοστος, ΓΕΜΑΤΟΣ λίπος, και υπερβολικά κακοψημένος)

Επίσης κάτι δεν πάει καλά όταν σηκώνεις να δαγκώσεις το τυλιχτό και από κάτω στάζουν στο πάτωμα/δρόμο τα λίπη.

Ποτέ ξανά!
(όλοι οι γύροι του γυράδικου δικοί σας :P)

 

  • Like 2
Δημοσ.

2 Χρονια στη θεσσαλονικη και ελαχιστες φορες εχω φαει καλο γυρο,πολυ λίπος/λαδι,αν με ρωτουσαν που να παω να φαω σχετικα καλη ποιοτητα θα προτεινα ¨"γιοκ μπαλικ".

Σε αντιθεση με το γυρο,σουβλακι βρισκεις πιο ευκολα καλη ποιοτητα.

 

Στα τεραστια (-)

Εδω πανω δεν φτανει που χρεωνουν εξτρα το τζατζικι,δεν εχουν ιδεα και πως να το φτιαχνουν στο 90% των γυραδικων.

Οποτε συνήθως παιρνω κατι σε κοτοπουλο  που επισης βρισκεις ευκολα σε καλη ποιοτητα,με μουσταρδομαγιονεζα.

Οι τιμες οσο παει και ανεβαίνουν τα τελευταια 2 χρόνια,,

 

Τους καλυτερους γυρους τους εχω φαει νησια/επαρχια σε μαγαζια που τους φτιαχνουν μονοι τους οι ιδιοκτήτες και δεν τους παιρνουν ετοιμους. 

  • Like 1
Δημοσ.

Προφανώς δεν πρόλαβες ποτέ το σωστό πιτόγυρο... :devil:

 

Εγώ πάντως πλεον τα φτιάχνω μόνος μου... :P

Off topic λίγο, αλλα για πες κάνα κόλπο. Τα χοιρινά πλέον τα φτιάχνω κ εγω μόνη μου γιατι παντού βάζουν ξυγκια και δεν μπορω να δοκιμάζω όλα τα σουβλάκια της γειτονιάς μπάσκετ και βρω κάνα χοιρινό με κρέας κ όχι ζελέ. (Μη μου πείτε για κοτόπουλο, ΔΕΜ κολλάει με το τζατζίκι)

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν τρώω παιδάκια :P

Όπου αλλού όμως βρω πολύ λίπος.. έχει "φύγει" με συνοπτικές διαδικασίες :P

 

Έχω το ίδιο θέμα και κάθε Πάσχα μένω νηστική σχεδόν! Έχεις να προτείνεις κανένα σουβλάκι Αθήνα στεγνό; Κοτόπουλο βρίσκω πιο εύκολα, έχω κοντά μ κ την Λευτέρη της νέας Σμύρνης, αλλα χοιρινό σχετικ άπαχο δεν έχω καταφέρει να βρω έτοιμο..

Δημοσ.

Eχω κοντά μ κ την Λευτέρη της νέας Σμύρνης, αλλα χοιρινό σχετικ άπαχο δεν έχω καταφέρει να βρω έτοιμο..

 

Το γνωρίζω το μαγαζί, εκεί μένουν συγγενείς μου και είχαμε φάει κάποιες φορές παλιά όταν κατέβαινα. Οι δικοί μου δεν παραγγέλνουν πλέον από εκεί, μου έχουνε πει οτι τα σουβλάκια τους είναι πολύ μικρά σε ποσότητα σε σχέση με άλλων ενώ είναι στην ίδια τιμή.

 

about-img3.jpg

 

Τι είναι αυτά τα ματζαφλάρια καλέ? Πόσα άτομα τα σηκώνουνε για να τα βάλουν στην σούβλα?

 

Τεράστια σε μέγεθος πάντως, ίσως και πάνω από 2 φορές σε σχέση με τους γύρους στα εδώ σουβλατζίδικα.

Η κανονική τιμή κανονικά θα έπρεπε να είναι πολύ παραπάνω από τα 3 ευρώ το τυλιχτό. Οπότε ζητώντας κανονική τιμή -για ένα σουβλάκι- τα 2 με 2,5 ευρώ είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι θα φάμε κάτι σαν ποντικό με σάπιες πατάτες (τηγανισμένες αυτές και άλλοι αρκετοί τόνοι πατάτες επίσης στο ίδιο λάδι).

 

Κατά την γνώμη σου. Εγώ 2.8ευρώ δίνω για τυλιχτό και μια χαρά ποιότητα έχει από το συγκεκριμένο μαγαζί που παίρνω.

Δημοσ.

Εδώ μιλάμε για γύρο Θεσσαλονίκης. Το μέγεθος είναι διπλάσιο από της Αθήνας.

 

souvlaki2.jpg

 

 

delicius-gyros.jpg

 

Άν είναι έτσι δεν διαφωνώ και στην Αθήνα πουλάνε σουβλάκια σε διπλάσιο μέγεθος και διπλάσια τιμή αλλά στην Θεσσαλονίκη δεν πουλάνε καθόλου τα κλασσικά σουβλάκια;

Δημοσ.
Πού μένεις; στο Χάρλεμ? :P

 

Χαχαχαχαχα

 

Το γνωρίζω το μαγαζί, εκεί μένουν συγγενείς μου και είχαμε φάει κάποιες φορές παλιά όταν κατέβαινα. Οι δικοί μου δεν παραγγέλνουν πλέον από εκεί, μου έχουνε πει οτι τα σουβλάκια τους είναι πολύ μικρά σε ποσότητα σε σχέση με άλλων ενώ είναι στην ίδια τιμή.

 

Αυτό ειναι αλήθεια , κάνει μικρό σουβλάκι στα 2,20 . Ακόμη κι εγω που τρώω λίγο,μ ,ε ένα σουβλάκι χορταίνω οριακά.. Απλά ειναι ψιλό νόστιμο το κοτόπουλο του και παρότι δε βάζει καποια σως ειναι νόστιμο ζουμερό κι χωρίς λίπος

 

Αλλα το χοιρινό το θέλω με το τζατζίκι του και δεν έχω καταφέρει να βρω μαγαζί που να μη βάζει σκέτο λίπος μέσα στο τυλιχτό... Εχώ πετάξει υπερβολικά πολλ σουβλάκια...

Δημοσ.

Εγώ όταν φάω δυο το μικρό μέγεθος των 2 ευρώ μπουκώνω και δεν τρώω τίποτε άλλο όλη μέρα.

ανορεξικος?Μηπως εισαι μοντελο της βικτορια σικρετ?

Δημοσ.

Διαβασα μονο την 1η σελιδα... Λογικα θα εχουν ειπωθει αλλα τεσπα...

 

ΚΑΜΙΑ συγκριση το μεγεθος του γυρου Θεσσαλονικης-Αθηνας. Οχι σε ολα τα γυραδικα, αλλα σε αρκετα ο γυρος της Αθηνας ειναι κουτσουλια μπροστα τους...

 

Οποτε ανεβαινω Θεσσαλονικη το προγραμμα εχει παντα επισκεψη στο αγαπημενο μου γυραδικο...

Γυραδικο στην Ανω Τουμπα, Λαμπρακη με Διαγορα περιπου. Εκει ηταν και ο γνωστος Μακης ο οποιος εκλεισε πριν καποια χρονια και ανοιξε mikel νομιζω....

Οταν ειχα πρωτομετακομισει Τουμπα οταν ημουν φοιτητης, ειχα παρει γυρω στα 15 κιλα, μεσα σε κανενα 2μηνο... Εμενα γυρω στα 10 μετρα απο Γυραδικο και Μακη. Δεν υπηρχε ελπιδα...

 

about-img3.jpg

 

 

ο εικονιζομενος γυρος απορριπτεται και λογω μονο μεγεθους, το πολύ μέσα "κρέας" έχει γίνει στριφογυριστό απολίθωμα μέχρι να φτάσει στην πίτα σου

 

Nα δοκιμασεις να πάς στο "τέλειον" στο ηράκλειο. Ακριβως όπως το θέλεις, μονο καλαμακια και σουβλες.

 

ενας σωστος χιπστεροσουβλακοφαγος με αναμνησεις του παλιου καλού σουβλακίου και ακήρυχτο βρώμικο πόλεμο στα τουμπανοπατατοσαπιοσούβλακα του δίκιλου, σίγουρα θα χαιρέτιζε με σεβασμό και κόλλημα πεντοχίλιαρων στο κούτελο του ταμία, το συγκεκριμένο μαγαζί αλλά θα στεκόταν και με προβληματισμό στην παντελή απουσία λίπους: το σωστό καλαμάκι, όπως όλοι οι ονειροπόλοι ρομαντικοί εκ παλαιόθεν γνωρίζουμε, απαιτεί δύο δαγκανιές ψαχνό και μισή λιπάκι και ούτε καθε εξής (για να ακριβολογούμε, άλλη μία φορά γίνεται η δουλειά και μετά πάμε στο επόμενο - μαζεμένο και πεντανόστιμο- καλαμάκι)

 

Τούτων λεχθέντων, αξίζει μεν το συγκεκριμένο ψητοπωλείον, εκείνο που δειλά ήλπιζες να συμβεί τρόπον τινά με τις καλλίγραμμες γυναίκες-μέλη του φόρουμ, τουτέστιν μια γενναιόδωρη αναφορά από στόμα σε στόμα, καθότι ζούμε σε καιρούς που άλλα σουβλακοπωλεία επενδύουν σε χαμογελαστές ταμίες, συσκεασίες υπερπαραγωγή, εμετικές διαφημίσεις με youtubers-αμούστακα αγοράκια και χάιπ κοριτσάκια, ποσότητα αντί για ποιότητα, σωματικό/οικονομικό ξεζούμισμα των διανομέων της και φυσικά η τελευταία αυθόρμητη απόδειξη αγοράς τους κόπηκε επί μιλένιουμ.

 

Σε όλο αυτό το κλίμα λοιπόν, ένα μαγαζί που κόβει απόδειξη ακόμα και αν κάνεις συμπληρωματική παραγγελία μιας πιτούλας, σνομπάρει την κατ' οίκον παράδοση με σταθερό κύκλο ένθερμων πελατών, χρησιμοποιεί κρέας "χασάπη" και ουχί της κλασσικής βιομηχανίας, το ενδεχόμενο προψήσιμο του συντελείται σε λογικό χρονικό διάστημα ώστε να μουγγανίζεις από ευχαρίστηση σε κάθε μπουκιά, ενώ οι πατάτες του εντός τις πίτας δεν ξεπερνούν σε αριθμό τους κύριους πόστερς στα ανέκδοτα του ινσόμνια (λίγοι, διαλεχτοί και δρώντες αυτόνομα, όχι μια λιγδιασμένη συμπαγής μάζα), καλώς αναφέρθηκε. Εάν υπήρχε και το απαραίτητο προς τέρψιν του πελάτη λιπάκι και το ενίοτε σκληρό κρέας είχε λίγο καλύτερο μαρινάρισμα ή δεν ξέρω τι ώστε να καταλήγει στον ουρανίσκο σαν λουκούμι, εκεί θα έμπαινε η άριστη βαθμολογία που θα μου επιτρέψει το ευγενές και κοιλαράδικο κοινό να  φυλάξω για κάποια άλλα ιατρεία της πείνας.

  • Like 2
Δημοσ.

Επίσης μιας και βάλατε μέσα το θέμα υγείας, τον πιο υγιεινό γύρο (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα δηλαδή) τον έχω φάει στο Mall στο Μαρούσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...