Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το VR που αναφέρθηκε θα ήταν μια καλή ιδέα και σίγουρα θα πλήρωνα για να πάω.

Το κατά πόσο είναι εφικτό δεν το ξέρω και ουτε ειμαι αισιόδοξος, 600€ κοστίζει μόνο το κάθε VR headset, βάλε και άλλα 1000€ ο υπολογιστής για να μπορεί να τρέχει smooth...

Τα άλλα που έχεις στο μυαλό σου καλύτερα ξέχνα τα. Όχι μόνο δεν θα βγάλεις λεφτά αλλά σε λίγους μήνες (άντε λίγα χρόνια με θαύμα) θα το έχεις κλείσει.

Για Gaming υπάρχουν συγκεκριμένες αλυσίδες που είναι εξοπλισμένες με τα πάντα (gaming καρέκλες, περιφερειακά, συνδέσεις που φτάνουν το 1Gbps κτλ.) και πάνω από όλα έχουν επενδύσει σε προώθηση μέσα από Youtubers, streamers και Events άρα τα πιτσιρίκια ξέρουν που θα πάνε. 

Και τέλος στην περιοχή μου τα μόνα internet cafe που λειτουργούν είναι αυτά που μαζεύουν τους πακιστανούς και μαύρους αλλά και αυτά ακόμα κλείνουν σιγά σιγά.

Y.Γ

Η θεωρία σου (παρέα σε internet cafe κτλ.) δεν ισχύει στην πράξη, σε internet cafe με παρέα έχω να πάω από το δημοτικό μετά το σχολείο γιατί δεν είχα καλό υπολογιστή. 

Σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγω από το σπιτι με παρέα για να πάμε σε internet cafe να παίξουμε, καθόμαστε σπιτι μιλάμε μέσω Skype και όλα μια χαρά. Θα βγούμε για καφέ για να τα πουμε από κοντά, θα πάμε βόλτα κτλ. αλλά δεν θα πάμε κάπου για να κάτσουμε μπροστά από μια οθόνη.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Στην πόλη μου το μονο νετκαφε που έχει ακόμα κόσμο είναι το web. Έχουν εξοπλιστεί με gaming περιφερειακά (πληκτρολόγια, ποντίκια,καρέκλες) νομίζω της Razer . Και πάλι όμως δεν έχει την κίνηση που είχε πριν 8 χρόνια..

Δημοσ.

Manjaro με τον τρόπο που λες μέχρι πόσα διαφορετικά παιχνίδια και προγράμματα θα μπορούν να τρέχουν οι πελάτες;

Το vr όντως καλή ιδέα, έστω για συμπληρωματικό μαζί με κονσόλες.

Δημοσ.

Ακούστε που σας λέω. Το VR είναι καλό, είναι διαφορετικό, συναρπαστικό και δεν υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσει κάποιος σωστά στημένο VR σύστημα και να μην εντυπωσιαστεί. Υπάρχουν εξαιρετικότατα παιχνίδια που είναι πραγματικές εμπειρίες. 

Δημοσ.

Εγώ θα πλήρωνα άνετα για να παίξω με vr έτσι για την εμπειρία! Ξεκάθαρα!

Και εγω αλλά πόσες φορές;

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι καλό το λολάδικο (τι Internet cafe, αφού το 99% παίζει lol εκεί μέσα) πιστεύω θα πάει καλά.

Ειδικά αυτά που μαζεύουν δημοτικά που δεν έχουν αρχίσει ακόμα να καπνίζουν έχουν και καθαρό αέρα μέσα.

Για καμιά dota πιστεύω είναι τέλεια.

Δημοσ.

υπάρχουν κάποια στο κέντρο της Πάτρας με όνομα που φτουράνε απ ότι ξέρω ακόμα , γεμίζουν πιτσιρικαρία , κάνουν events κλπ 
Παρέχουν ωραίο χώρο βέβαια κ απότι βλέπω αναβαθμίζουν διαρκώς τα pc τους για να τρέχουν τα πάντα max settings
Παλιότερα το 2005-8 γινόταν χαμός, full κόσμος ακόμα κ σε αυτό που υπήρχε κοντά στην γειτονιά μου
ποιο έξω απ την Πάτρα που μένω έχουν κλείσει όλα κ έχουν προσπαθήσει να ανοίξουν 2 τα οποία έκλεισαν σε διάστημα λίγων μηνών. 

Γιατί να πάει κάποιος? χμμ .. όντως κ εγώ έτσι σκέφτομαι αλλα γενικά υπάρχουν αρκετοί που 
δεν έχουν το τούμπανο pc να τα τρέξει όλα max κ δεν έχουν αυτή τη στιγμή λεφτά να στήσουν καινούριο για pubg πχ 
φοιτητές χωρίς gaming pc ή pc γενικότερα , φαντάροι και τέλος άτομα που τη βρίσκουν στα net κ αντί να πάνε για καφέ πχ πάνε 3-4 ώρες στο net cafe το οποίο θα κάνει κ προσφορές , γενικά δεν είναι όσο ακριβά ήταν παλιότερα. 

Αν αξίζει να ανοίξεις? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ

Δημοσ.

Αρχικά δεν θα με χάλαγε απλά να στήσω τέτοιο internet καφέ σαν πατέντα ένα πράγμα για ανθρώπους που ήδη έχουν internet καφέ...

για μικρά δεν έχει νόημα αλλά φαντάσου πχ να έχεις έστω 30 PC

μια μέτρια κάρτα γραφικών στο καθένα 300 ευρώ... μετά πες μητρική και επεξεργαστή στον καθένα άλλα 300 ευρώ μνήμες καμιά 60 ευρώ σκληρό 40 ευρώ

και δεν τα έβαλα όλα τώρα αλλά πες 700 ευρώ * 30 = 21000 ευρώ...

Αν σου έλεγα ότι με καμιά 10 GTX 1080 ti (6000 ευρώ) + 2000 για το υπόλοιπο κουτί (σύνολο 8000) θα μπορείς να εξυπηρετήσεις με ίσης ποιότητας ή και καλύτερα γραφικά 30 οθόνες τι θα μου έλεγες; :P

χώρια την μικρότερη ΔΕΗ και όλα τα άλλα που εξοικονομείς.

Οπότε θές να κανεις κάτι παρόμοιο με το παρακάτω απλά θα στρεσάρει λίγο παραπάνω μιας και  θα εχεις περισσότερες οθόνες ανα GPU.

https://www.youtube.com/watch?v=LXOaCkbt4lI

Η αλήθεια είναι ότι από όταν εχω δεί το video αυτό εχω ξεκινησει και ψάχνομαι για να στήσω κάτι τέτοιο (αλλα πολύ πιο απλό για το σπίτι ή για το γραφείο του αδελφου μου. Όχι για τις GPU αλλα για τν δυνατότητα να υπαρχει μία οθόνη μόνο ανα γραφείο και όλα τα αλλα να τρεχουν σε ένα κουτί.

Όσο για τα net cafe... κι εγώ δεν πιστευω ότι εχει νόημα. Εχω να πάω χρόνια αλλα σε όσα βλέπω απ έξω πιο πολύ κόσμο βλεπω σε καμια κονσόλα για ποδοσφαιράκι παρα σε υπολογιστή. Περιστασιακά ίσως να έχει κόσμο αλλα όχι αρκετό μόνιμο για να κανεις αποσβεση σε υλικό, λογαριασμους (κλιματισμός κλπ) προσωπικό, ΤΕΒΕ, ενοικια κλπ.

Δημοσ.

Manjaro με τον τρόπο που λες μέχρι πόσα διαφορετικά παιχνίδια και προγράμματα θα μπορούν να τρέχουν οι πελάτες;

Το vr όντως καλή ιδέα, έστω για συμπληρωματικό μαζί με κονσόλες.

όσα θα μπορούσαν και με dedicated κουτί.. η εμπειρία απο την μεριά τους δεν θα έχει διαφορά.

Το VR ακούγεται καλό αλλά πέρα απο τα πολλά λεφτά δεν ξέρω αν ειναι πρακτικό... φαντάσου μπίχλα και ιδρωτίλα που θα μαζεύει το headset βάλε βγάλε απο τον καθένα που μπορεί να μην έκανε και μπάνιο :P

• Like 1
Δημοσ.

όσα θα μπορούσαν και με dedicated κουτί.. η εμπειρία απο την μεριά τους δεν θα έχει διαφορά.

Το VR ακούγεται καλό αλλά πέρα απο τα πολλά λεφτά δεν ξέρω αν ειναι πρακτικό... φαντάσου μπίχλα και ιδρωτίλα που θα μαζεύει το headset βάλε βγάλε απο τον καθένα που μπορεί να μην έκανε και μπάνιο :P

Δηλαδή όσες κάρτες γραφικών βάλεις τόσες οθόνες θα μπορούν να τρέχουν διαφορετικά προγράμματα;

Δημοσ.

Οπότε θές να κανεις κάτι παρόμοιο με το παρακάτω απλά θα στρεσάρει λίγο παραπάνω μιας και  θα εχεις περισσότερες οθόνες ανα GPU.

https://www.youtube.com/watch?v=LXOaCkbt4lI

Η αλήθεια είναι ότι από όταν εχω δεί το video αυτό εχω ξεκινησει και ψάχνομαι για να στήσω κάτι τέτοιο (αλλα πολύ πιο απλό για το σπίτι ή για το γραφείο του αδελφου μου. Όχι για τις GPU αλλα για τν δυνατότητα να υπαρχει μία οθόνη μόνο ανα γραφείο και όλα τα αλλα να τρεχουν σε ένα κουτί.

Όσο για τα net cafe... κι εγώ δεν πιστευω ότι εχει νόημα. Εχω να πάω χρόνια αλλα σε όσα βλέπω απ έξω πιο πολύ κόσμο βλεπω σε καμια κονσόλα για ποδοσφαιράκι παρα σε υπολογιστή. Περιστασιακά ίσως να έχει κόσμο αλλα όχι αρκετό μόνιμο για να κανεις αποσβεση σε υλικό, λογαριασμους (κλιματισμός κλπ) προσωπικό, ΤΕΒΕ, ενοικια κλπ.

περίπου τέτοιο αλλά όχι τέτοιο :P

Αυτό τρέχει unRaid με iommu για κάθε VM που σημαίνει οτι "δίνει" μια κάρτα για κάθε "pc" απλά τις έχει σε μια μητρική οικονομικό και αυτό.

Εγώ δεν θα τρέχω ακριβώς VM αλλά KVM shell (για τις windows based εφαρμογές)  και το φορτίο του rendering Θα μοιράζεται κοινά σε cuda cores όλα τα υπόλοιπα (browser κτλ ) Θα τρέχουν απο κάποιο embedded σύστημα πίσω στην οθόνη (απλοϊκά σκέψου κάτι τύπου raspberry Pi 3 )

Δηλαδή όσες κάρτες γραφικών βάλεις τόσες οθόνες θα μπορούν να τρέχουν διαφορετικά προγράμματα;

όχι παραπάνω (εξαρτάται απο την συνολική επίδοση των καρτών σε TF και το συνολικό φορτίο για rendering ) αλλά στο βίντεο του φίλου πιο πάνω ναι όσες κάρτες τόσα PC.

• Like 1
Δημοσ.

Α οκ νομίζω κατάλαβα. Τις κάρτες θα τις έχεις σε κεντρικό υπολογιστή μόνο για παιχνίδια και για τα υπόλοιπα πιο απλά θα έχει ένα είδος mini pc σε κάθε οθόνη; Μήπως σου βγει περίπου ίδιο κόστος;

(Πιστεύω θα είναι κάτι πιο δυνατό από raspberry pi για να σηκώνει πολλές καρτέλες, παιχνιδάκια του fb, office κλπ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...