kgian Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Το VR ακούγεται καλό αλλά πέρα απο τα πολλά λεφτά δεν ξέρω αν ειναι πρακτικό... φαντάσου μπίχλα και ιδρωτίλα που θα μαζεύει το headset βάλε βγάλε απο τον καθένα που μπορεί να μην έκανε και μπάνιο Το σημείο που είναι μαλακό και ακουμπάει στο πρόσωπο είναι εναλλάξιμο για αυτόν ακριβώς τον λόγο, βγαίνει και αλλάζει/καθαρίζεται απο πελάτη σε πελάτη.
Manjaro Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Α οκ νομίζω κατάλαβα. Τις κάρτες θα τις έχεις σε κεντρικό υπολογιστή μόνο για παιχνίδια και για τα υπόλοιπα πιο απλά θα έχει ένα είδος mini pc σε κάθε οθόνη; Μήπως σου βγει περίπου ίδιο κόστος; (Πιστεύω θα είναι κάτι πιο δυνατό από raspberry pi για να σηκώνει πολλές καρτέλες, παιχνιδάκια του fb, office κλπ). οι κάρτες ναι θα είναι σε ένα σύστημα ή δύο συστήματα συνδεδεμένα μεταξύ τους (ανάλογα τον αριθμό των καρτών) το κόστος ειναι τραγικά μικρότερο γιατι ακριβώς δεν πληρώνεις ό,τι άλλο θα πλήρωνες με τον κλασικό τρόπο. όπως είπα αν θέλεις να βάλεις 30 καρέκλες θα χρειαστείς 30 κουτιά = 30 ATX κουτιά + 30 PSU + 30 GPU + 30 CPU + 60 RAM sticks κτλ... εδώ απλά θα χρειαστείς λιγότερες απο 30 κάρτες (γιατι ακριβώς επειδή δεν χρειάζεται να έχεις μια dedicated κάρτα ανα πελάτη συμφέρει να βάλεις λιγότερες αλλά πιο ισχυρές για να εκμεταλλευτείς το scaling) πχ μια 1060 6GB κάνει 300 ευρώ και παίζει το mafia 3 με 47 FPS σε FHD high settings ενώ μια GTX 1080 ti βγάζει πχ 100 FPS στα ίδια settings πάνω απο 2 φορές τα FPS. ή με άλλα λόγια μπορεί να "ταΐσει" 2 PC με γραφικά δίνοντας την ίδια εμπειρία με αυτή της GTX 1060 κοστίζοντας φθηνότερα αποτι 2 τέτοιες κάρτες. όσο για το embedded σύστημα φτάνει να μπορεί να παίξει βίντεο 4κ σε 60 FPS (απο youtube για παράδειγμα) αν μπορεί να το κάνει αυτό έχει την ιπποδύναμη να διαχειριστεί το streaming του παιχνιδιού άνετα... και το κόστος τέτοιων πλατφορμών είναι ~40 με 60 ευρώ ... όσο θα βγαίνανε οι RAM δηλαδή αν μιλούσαμε για dedicated κουτί σε κάθε PC. και το ρεύμα φυσικά πολύ λιγότερο και έχει σημασία αυτό.. μπορεί 1 PC να μην μας νοιάζει πόσο ρεύμα καταναλώνει αλλά 30 που θα δουλεύουν 24/7 μας νοιάζει... 30 raspberry Pi για παράδειγμα ζήτημα να καίνε το ρεύμα που θα κατανάλωνε ένα κλασικό gaming κουτί. 1
OMpampasMouEinaiAEKtzhs Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Από τη στιγμή που μπορούμε να μπούμε στο ίντερνετ από το κινητό πλέον, τι νόημα ύπαρξης έχουν τα ίντερνετ καφέ; Αν είχαμε 1998, που τότε το να είχες ίντερνετ στο σπίτι ήταν προνόμιο, θα σου έλεγα "Εμπρός προχώρα!"...τώρα όμως, κανένας δε θα πάει σε ίντερνετ καφέ. Από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας είχαν αρχίσει ήδη να παρακμάζουν. Πόσο μάλλον τώρα.
Manjaro Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Θεωρητικά πάντα υπάρχει λόγος για internet καφέ το ότι έχουμε internet γρήγορο δεν έχει να λεει κάτι.. 1) στο internet καφέ τόσο το download όσο και το latency/ping θα είναι πολύ χαμηλότερα αποτι στο σπίτι γιατι δεν θα έχεις μια οικιακή σύνδεση ADSL έως 24 που θα είναι 10... 2) Είμαι βέβαιος πως είναι πολύ καλύτερα να παίζεις παρέα με φίλους δίπλα δίπλα σε lan παρά μεσω WAN ο καθένας απο το σπίτι του 3) είναι ιδανικός τόπος εξαιτίας του απο πάνω να μαζεύονται ομάδες και να κάνουν προπόνηση ας πούμε. 4) Το Internet cafe θα έχει όποιο game θέλεις και θα το παίζει σε πολύ καλή ανάλυση και framerate Αλλά αν τα σημερινά ελληνάκια κάθονται σπίτι ή σε καμιά καφετέρια τότε οκ.. τι να πω.. Στην Κορέα πάντως που έχουν gigabit internet στο σπίτι με ελάχιστο κόστος μια χαρά επιβιώνουν τα Internet καφέ. https://www.youtube.com/watch?v=W-mr-O7_uN0 edit ουπς ταιβάν είναι εδώ αλλά οκ και στην κορέα έχει Στην Αθήνα απο την άλλη όντως δεν πέτυχε το μάτι μου κάνα internet καφέ στο κέντρο ούτε στην περιοχή που έμενα εγώ και στις τριγύρω... Στην φρανκφούρτη επίσης...
OMpampasMouEinaiAEKtzhs Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Ναι είναι αλήθεια ότι έχω περάσει από ίντερνετ καφέ μπροστά (και μιλάμε για ώρες 3-4 το πρωί) και έχω δει άτομα να λιώνουν εκεί μέσα, αλλά υποθέτω ότι παίζουν Online Games και όχι να ασχολούνται με το ίντερνετ αυτό καθαυτό. Οπότε καλά το είπε κάποιος από δω μέσα "lolάδικα". Τα ίντερνετ καφέ με την κλασσική έννοια δεν υφίστανται πλέον. Αλλά...πρέπει να πληρώσει μια περιουσία για ειδικούς εξοπλισμούς, χειρηστίρια, κτλ ή ότι χρησιμοποιούν τελοσπάντων αυτοί που παίζουν. Α, το "ίντερνετ καφέ" που λέω πιο πάνω ήταν στην Ηλιούπολη, και συγκεκριμένα το Inspot, που στην ουσία είναι αλυσίδα και είναι lolάδικο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Από τη στιγμή που μπορούμε να μπούμε στο ίντερνετ από το κινητό πλέον, τι νόημα ύπαρξης έχουν τα ίντερνετ καφέ; Αν είχαμε 1998, που τότε το να είχες ίντερνετ στο σπίτι ήταν προνόμιο, θα σου έλεγα "Εμπρός προχώρα!"...τώρα όμως, κανένας δε θα πάει σε ίντερνετ καφέ. Από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας είχαν αρχίσει ήδη να παρακμάζουν. Πόσο μάλλον τώρα. Γενικά έχεις δίκιο. Αλλά δεν συμφωνώ με την χρονολογία. Εγώ πρωτοέβαλα internet το 2004-5 dialup, το 2004 ζήτημα αν το 10% των συμμαθητών μου είχε internet στο σπίτι.
argyland Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Quick question ας μην κοροϊδευόμαστε τα games ολα cracked δεν ειναι ;p
kage Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Το εγχειρημα του streaming/rack κτλ το κοβω δυσκολο για να σεταρεις σωστα ολα αυτα που θες.. ------------ Το ρισκο ειναι μικρο γ ινετ καφε γιατι τα εξοδα αν αποτυχεις τουλ.τα μισα θα τα παρεις πισω απο πωληση pc... Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2017 από kage
astakos7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Θα σου απαντησω σαν ιδιοκτητης.Την καλυτερη ιδεα στον πλανητη να εχεις αν ρωτησεις ολοι θα σου πουν ΟΧΙ (μπορει αυτοι οι αρνητικοι να ειναι και αεργοι) οποτε δεν εχει νοημα να ρωτας απροσωπα σε ενα φορουμ αν η ιδεα σου ειναι καλη,στο λεω γιατι το ιδιο αντιμετωπισα οταν ανοιξα εν μεσω κρισης ολοι γελαγαν και μου εδιναν 5 μηνες ζωης ακομα και η οικογενεια μου.Αλλωστε το 2017 στην Ελλαδα υπαρχει καλη επειρηματικη ιδεα ? Λοιπον αν εχεις τα αντερα να δουλεψεις 12-14 ωρες την ημερα και να μη μπλεξεις με πιτσιρικια υπαλληλους που γραφουν τον πελατη επειδη παιζουν λολ τοτε ΝΑΙ,αν αγαπας αυτη τη δουλεια (απο τα λιγα που διαβασα φαινεσαι γνωστης) και δε φωναζεις τον τεχνικο επειδη καηκε το τροφοδοτικο τοτε ΝΑΙ Στησε το μαγαζι μονος σου γνωμη μου με clients ξεχωριστα θα ειναι λιγο ζορι για εσενα με καθημερινα updates σε καθε pc ξεχωριστα αλλα σκεψου την διευκολυνση του πελατη παταει play και παιζει δε περιμενει 30 λεπτα να παρει το παιχνιδι απο τον σερβερ και να το κανει install η να περιμενει το update του online game (δεν μου λεει κατι να διαφημιζω οτι εχω 500 games)...Παρα πολυ καλο hardware-περιφερειακα ΝΑΙ κοστιζει αλλα γιατι να ερθει ο πιτσιρικος να σου αφησει εστω και 1 ευρω αν εχει το ιδιο pc σπιτι του.Μαζι με αυτα οπωσδηποτε καφεδες/σνακ και service υπολογιστων και θα πετυχεις φιλε μου Ισως να μην καταφερεις να παρεις βιλα αλλα θα εχεις μια αξιοπρεπεστατη ζωη Οτιδηποτε χρειαστεις ειμαι εδω για να σε βοηθησω 2
Manjaro Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Ναι είναι αλήθεια ότι έχω περάσει από ίντερνετ καφέ μπροστά (και μιλάμε για ώρες 3-4 το πρωί) και έχω δει άτομα να λιώνουν εκεί μέσα, αλλά υποθέτω ότι παίζουν Online Games και όχι να ασχολούνται με το ίντερνετ αυτό καθαυτό. Οπότε καλά το είπε κάποιος από δω μέσα "lolάδικα". Τα ίντερνετ καφέ με την κλασσική έννοια δεν υφίστανται πλέον. Αλλά...πρέπει να πληρώσει μια περιουσία για ειδικούς εξοπλισμούς, χειρηστίρια, κτλ ή ότι χρησιμοποιούν τελοσπάντων αυτοί που παίζουν. Α, το "ίντερνετ καφέ" που λέω πιο πάνω ήταν στην Ηλιούπολη, και συγκεκριμένα το Inspot, που στην ουσία είναι αλυσίδα και είναι lolάδικο. ε μα για αυτά μιλάμε φίλος και έχω υπόψιν τρόπο για να μειωθεί σημαντικά το κόστος του εξοπλισμού.. δεν μιλάμε για τρύπες με 10 PC για να βγάλει κάποιος καμια φωτοτυπία ή να μιλήσει στην μάνα του μέσω skype (αν και θα μπορεί να τα κάνει και αυτά αν θέλει στο τύπου "lolάδικου" που λες) Quick question ας μην κοροϊδευόμαστε τα games ολα cracked δεν ειναι ;p licensed υπάρχουν ειδικά προγράμματα πχ το steam προσφέρει το Steam Site Licensing Program για internet καφέ κτλ Επίσης άσχετο αλλά ενδιαφέρον: https://www.youtube.com/watch?v=j5bVWzTyJ7E
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Ισως να μην καταφερεις να παρεις βιλα αλλα θα εχεις μια αξιοπρεπεστατη ζωη Οτιδηποτε χρειαστεις ειμαι εδω για να σε βοηθησω Οκ οπότε για να καταλάβουμε εμείς οι υπόλοιποι. Με τον τζίρο που έχεις από το net cafe σου, πληρώνεις 20% φόρο από το 1ο ευρώ, αφαιρείται ο ΦΠΑ. Πληρώνεις το ενοίκιο του χώρου σου, πληρώνεις την ΔΕΗ, πληρώνεις τον ΕΦΚΑ, πληρώνεις άλλα πάγια έξοδα λογιστές κτλ, και σου μένει και ένας μισθός, οχι για να αγοράσεις βίλλα αλλά 500-600ευρώ καθαρά ας πούμε; Αν βάλουμε στην εξίσωση καφέδες και σνακ τότε ακόμα περισσότερα έξοδα για ρεύμα, αγορά φούρνου και υλικών, αν δεν ξέρεις πως να τα φτιάξεις τότε χρειάζεσαι υπάλληλο.
astakos7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Οκ οπότε για να καταλάβουμε εμείς οι υπόλοιποι. Με τον τζίρο που έχεις από το net cafe σου, πληρώνεις 20% φόρο από το 1ο ευρώ, αφαιρείται ο ΦΠΑ. Πληρώνεις το ενοίκιο του χώρου σου, πληρώνεις την ΔΕΗ, πληρώνεις τον ΕΦΚΑ, πληρώνεις άλλα πάγια έξοδα λογιστές κτλ, και σου μένει και ένας μισθός, οχι για να αγοράσεις βίλλα αλλά 500-600ευρώ καθαρά ας πούμε; Αν βάλουμε στην εξίσωση καφέδες και σνακ τότε ακόμα περισσότερα έξοδα για ρεύμα, αγορά φούρνου και υλικών, αν δεν ξέρεις πως να τα φτιάξεις τότε χρειάζεσαι υπάλληλο. Οταν ξεκινησα εγραψα ιδιοκτητης και οχι πρωην ιδιοκτητης οποτε αυτο σημαινει οτι ναι πληρωνω τις υποχρεωσεις μου , μενει ενα ποσο για μελλοντικες αναβαθμισεις και ενα ποσο για να ζησω αξιοπρεπεστατα την οικογενεια μου.Το οτι ειμαι βιωσιμος δεν οφειλεται στο οτι ειμαι καμια ιδιοφυια ουτε ειμαι ο ρουβας να κανουν ουρα τα κοριτσακια ουτε εχω αστρο απλα επενδυω διαρκως στο καταστημα μου και σεβομαι και το πιο μικρο πιτσιρικι που θα μου αφησει το χαρτζιλικι του Και ξερω ιντερνετ καφε στην Ελλαδα που βγαζουν και τα τριπλα απο εμενα γιατι βρισκονται σε περιοχες με μεγαλυτερο καταναλωτικο κοινο.Τα παραπανω εξοδα που ανεφερες πολυ σωστα ισχυουν για ολες τις επιχερησεις οποτε ας πουμε οτι ο φιλος μας ανοιγει ενα σουβλατζιδικο που ειναι η πιο safe επενδυση στην Ελλαδα φανταζομαι οτι στην περιοχη του θα υπαρχουν αλλα 25 οποτε θα παει να παρει ενα 10 % απο την πιτα της αγορας.
argyland Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Λοιπον να δωσω και εγω μια γνώμη εχεις μια πάρα πολύ καλή ιδεα εγω σαν 15χρονος στην περιοχή που μενω υπάρχουν 2 νετ καφε Λολαδικα στο φούλ!!! Αν περάσεις απέξω πιθανότατα να δείς 1-2 παιδια απο το δημοτικό ή καποιον παππού -μεσήλικα να κάθεται στο φβ λοιπόν αν μπείς εκει μεσα κατι θα κολλήσεις ειτε καρκίνο ειτε καμια γρίπη (πλακα κανω μην με κράζετε) ΕΝΑ θα σου οω σαν πελάτης μην χάσεις το γέλιο και την καλοσύνη σου και πάνω από ολα Καθαριότητα!!!!! Πραγματικά σιχαίνεσαι να φορέσεις ακουστικά!!! Μην μιλήσω για τους μαγκες που πανε κάθονται εκει μεσα παίζουν μαγκια και μπ@φι@ζοντε μπροστά στα μικρά παιδιά ουτε το τι βρίσεις πέφτουν εκει μεσα!!! (Δεν ειπα ενα το ξερω αλλα..)Οπως ειπε ο και ο φίλος παραπάνω ΜΕΡΑΚΙ!!!
JohnTehGreek Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Θεωρητικά πάντα υπάρχει λόγος για internet καφέ το ότι έχουμε internet γρήγορο δεν έχει να λεει κάτι.. 1) Είμαι βέβαιος πως είναι πολύ καλύτερα να παίζεις παρέα με φίλους δίπλα δίπλα σε lan παρά μεσω WAN ο καθένας απο το σπίτι του 2) είναι ιδανικός τόπος εξαιτίας του απο πάνω να μαζεύονται ομάδες και να κάνουν προπόνηση ας πούμε. 3) Το Internet cafe θα έχει όποιο game θέλεις και θα το παίζει σε πολύ καλή ανάλυση και framerate Αλλά αν τα σημερινά ελληνάκια κάθονται σπίτι ή σε καμιά καφετέρια τότε οκ.. τι να πω.. Να σου απαντήσω σαν μικρότερος από εσένα (αν κατάλαβα από τα συμφραζόμενα) που παίζει καθημερινά Video games και μάλιστα Online 1)Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό. Μια χαρά κάνουμε την δουλειά μας από το σπίτι μας, αν μάλιστα ρωτήσεις εμένα ή κάποιον από τους φίλους που παίζουμε μαζί θα σου πει ότι είναι πολύ καλύτερο από το να πας να παίξεις LAN σε Net cafe. Δεν βρίσκω ιδιαίτερη διασκέδαση να παίζω σε έναν χώρο γεμάτο πιτσιρίκια που φωνάζουν δεξιά αριστερά, να έχω χρονόμετρο να μου ζαλίζει τα @ρχιδια και στο τέλος να αφήνω και 2 πιτόγυρα λογαριασμό για 1-2 ώρες παιχνιδιού. 2) Όπως είπα και πιο πάνω οι σοβαρές ομάδες χρηματοδοτούνται από τα μεγάλα Net cafe της χώρας και πάνε εκεί, άρα ποντάρεις μόνο στα 13χρονα τα οποία κατεβαίνουν σε κάποιο Event της γειτονιάς τα οποία πάλι πρέπει με κάποιο τρόπο να πείσεις να έρθουν σε εσένα και όχι σε κάποιο από τα μεγάλα νετ καφε. Κάτι που ξέχασα 4) Το Internet cafe θα έχει όποιο game θέλεις και θα το παίζει σε πολύ καλή ανάλυση και framerate Λίγο πολύ όλοι κατεβάζουμε πειρατικά τα παιχνίδια και επίσης σήμερα η τεχνολογία έχει φτάσει σε σημείο που χτίζεις σχετικά φτηνά έναν υπολογιστή ο οποίος τρέχει μια χαρά τα παιχνίδια. Εγω προσωπικά δεν θα πήγαινα σε ιντερνετ καφε για να παίξω σε Ultra 100fps το GTA V (παράδειγμα) αν μπορώ να το παίξω στα medium 45 fps. Τώρα αν πρόσφερες 4k δυνατότητες με 4k monitor εκεί θα το σκεφτόμουν. Και τέλος δεν ξέρω τι σου κάνει τόση εντύπωση, εσύ πόσο λογικό θεωρείς δηλαδή να βγαίνει μια παρέα από το σπίτι και τον υπολογιστή για να πάει να κάτσει σε άλλον υπολογιστή και να πληρώσει κιόλας;
zio10 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Οκ οπότε για να καταλάβουμε εμείς οι υπόλοιποι. Με τον τζίρο που έχεις από το net cafe σου, πληρώνεις 20% φόρο από το 1ο ευρώ, αφαιρείται ο ΦΠΑ. Πληρώνεις το ενοίκιο του χώρου σου, πληρώνεις την ΔΕΗ, πληρώνεις τον ΕΦΚΑ, πληρώνεις άλλα πάγια έξοδα λογιστές κτλ, και σου μένει και ένας μισθός, οχι για να αγοράσεις βίλλα αλλά 500-600ευρώ καθαρά ας πούμε; Αν βάλουμε στην εξίσωση καφέδες και σνακ τότε ακόμα περισσότερα έξοδα για ρεύμα, αγορά φούρνου και υλικών, αν δεν ξέρεις πως να τα φτιάξεις τότε χρειάζεσαι υπάλληλο. Αφού γράφει ότι μπορεί να ζει αξιοπρεπέστατα την οικογένεια του λογικά μιλάμε για αρκετά παραπάνω από τα 500-600€ που λες. Δεν μου κάνει εντύπωση, σε όλες τις δουλειές, όσο κορεσμένες ή ξεπερασμένες κι αν φαίνονται κάποιοι βγάζουν καλά λεφτά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα