Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περσι καλοκαιρακι για 3 μηνες ειχα παει με την εταιρια μου Δανια για την μετατροπη ενος εργοστασιου λιγνιτη σε βιομαζας... Εκει λοιπον εκτος απο τις υπεροχες πραγματικα συνθηκες εργασιας και τα υπερπροστατευτικα μετρα ασφαλειας εζησα το εξης σκηνικο.. Ειχαμε γινει παρεακι με κατι Δανους εργαζομενους εκει.. Μια μερα ενας απο το παρεακι ελειπε.. Ρωταω τον μαστορα του που ειναι και μου απανταει το εξης απιστευτο για τα ελληνικα δεδομενα οτι πηρε αδεια με αποδοχες επειδη εισεπνευσε λιγη σκονη και δεν αισθανοταν καλα.. Του δειχνω αμεσως μια φωτο μου απο την δεη οπου ημουνα απο πανω μεχρι κατω ολος μαυρος μεσα στην τεφρα.. Η απαντηση του εισαι μαλακας που δουλευεις ετσι.. Δεν σκεφτεσαι την υγεια σου ? Τι κανουν οι εργοδοτες σου δεν σε προστατευουν ? Εφαγα και κυρηγμα καπο πανω

Αν δουλευε στην Δανια και ελεγε οτι νιωθει πιεση και θελει 2 μερες αδεια θα την επαιρνε χωρις πολλα πολλα και θα πληρωνοταν.

• Like 4
Δημοσ.

Επισης στη γερμανια ειναι συνηθισμενο να βγαινεις καποιες μερες τον χρονο krank (αρρωστος). Απλα ο πανος99999999 ηθελε να κανει το κομματι του.

Άμα είσαι άνεργος η πλούσιος τέτοια χαζα λες, εξάλλου είπαμε κάθε μήνα τα σκάω στο ΙΚΑ. Σιγά μην μπει μέσα το ΙΚΑ αν λείψω 2 ημέρες.

Περσι καλοκαιρακι για 3 μηνες ειχα παει με την εταιρια μου Δανια για την μετατροπη ενος εργοστασιου λιγνιτη σε βιομαζας... Εκει λοιπον εκτος απο τις υπεροχες πραγματικα συνθηκες εργασιας και τα υπερπροστατευτικα μετρα ασφαλειας εζησα το εξης σκηνικο.. Ειχαμε γινει παρεακι με κατι Δανους εργαζομενους εκει.. Μια μερα ενας απο το παρεακι ελειπε.. Ρωταω τον μαστορα του που ειναι και μου απανταει το εξης απιστευτο για τα ελληνικα δεδομενα οτι πηρε αδεια με αποδοχες επειδη εισεπνευσε λιγη σκονη και δεν αισθανοταν καλα.. Του δειχνω αμεσως μια φωτο μου απο την δεη οπου ημουνα απο πανω μεχρι κατω ολος μαυρος μεσα στην τεφρα.. Η απαντηση του εισαι μαλακας που δουλευεις ετσι.. Δεν σκεφτεσαι την υγεια σου ? Τι κανουν οι εργοδοτες σου δεν σε προστατευουν ? Εφαγα και κυρηγμα καπο πανω

Σε ευχαριστώ για το παράδειγμα...

Οντως νιώθω άρρωστος και πιεσμένος που κρυωσα γιατί δνε θέλω να λέει κανένας τίποτα για εμένα ( γενικά δεν γουστάρω να λείπω) αλλά αν φτάσεις στα όρια σου κάποια στιγμή θα εκραγείς.

Και επίσης πανο999 αν ζητήσω άδεια θα μου πει πάνε στον ιατρό, δεν δίνει άδεια χωρίς αποδοχές, έχω ξανά ζητήσει για να πάω Αθήνα σε δουλειά και μου είπε η από την κανονική η πάνε σε ιατρό.

Δημοσ.

Δηλαδη σ ολο αυτο εγω ειμαι ο λαθος κ κανω το κομματι μου?

Κ τι πετατε αλλες χωρες?

Σ αλλες χωρες παιρνουνε κ μισθους 1000 ευρω κ σ αλλες 100..

Μιλαμε για τη χωρα μας..

Τ οτι σκας 250 στο ΙΚΑ καθε μηνα,αυτο ειναι αλλη μαλακια του κρατους..

Δημοσ.

αν εισαι κρυομενος πρεπει να παρεις αδειαμε αποδοχες φυσικα γιατι μπορει να κολλησεις και τους αλλους

Αυτό ρώτησα βρε παιδιά, έχω να πάρω άδεια για κρύωμα αιώνες λογικό να μην ξέρω τι παίζει.

Δηλαδη σ ολο αυτο εγω ειμαι ο λαθος κ κανω το κομματι μου?

Κ τι πετατε αλλες χωρες?

Σ αλλες χωρες παιρνουνε κ μισθους 1000 ευρω κ σ αλλες 100..

Μιλαμε για τη χωρα μας..

Τ οτι σκας 250 στο ΙΚΑ καθε μηνα,αυτο ειναι αλλη μαλακια του κρατους..

Φίλε έχεις δουλέψει; τώρα είσαι ενεργό μέλος η είσαι άνεργος;
Δημοσ.

Α ρε αθανατη Ελλαδαρα...!!

Αυτα βλεπουν κ μας παιρνει ολους η μπαλα μετα!!Κ μας γ**** απο παντου κ μας κοβουν τα παντα..

Αν νιωθεις πιεση,ζητα 2 μερες αδεια κ να μν πληρωθεις..

Για δύο μέρες που θέλει το παλικάρι, ο εργοδότης δίνει το μισό μεροκάματο, και το ΙΚΑ 0. Ποιά μπάλα λοιπόν μας λες;;;

• Like 1
Δημοσ.
...

Ειδικότερα για τις πρώτες 15 ημέρες επιδότησης κάθε έτους μετά το τριήμερο του χρόνου αναμονής το

ποσό του επιδόματος ασθένειας, είναι ίσο με το 50% του ημερήσιου επιδόματος ασθένειας της 

ασφαλιστικής κλάσης που καθορίζεται με βάση τις αποδοχές των τελευταίων ημερών του προηγούμενου

έτους, με εξαίρεση τους εργατοτεχνίτες οικοδόμους που παραμένουν στο 50% του τεκμαρτού

ημερομισθίου της ασφαλιστικής τους κλάσης .

Το ανώτατο όριο επιδότησης λόγω ασθενείας για την ίδια πάθηση ανέρχεται σε 720 ημέρες και για

διαφορετικές παθήσεις μέσα στον ίδιο χρόνο σε 182 ημέρες, εφόσον υπάρχουν οι ανάλογες χρονικές

προϋποθέσεις.

...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

Νόμος 3418/2005, ΦΕΚ 287 Τεύχος Α’, Άρθρο 5 («Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας»)

Σε συνδυασμό με το

Νόμο 3627/2007, ΦΕΚ 292 Τεύχος Α’, Άρθρο 6, Παράγραφος 2

Άρθρο 5

Ιατρικά πιστοποιητικά και ιατρικές γνωματεύσεις

1. Τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και οι ιατρικές συνταγές που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις και ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς. Σε κάθε περίπτωση, τα εκδιδόμενα πιστοποιητικά και οι εκδιδόμενες γνωματεύσεις αφορούν αποκλειστικά στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας κάθε ιατρού. Τυχόν ειδικότερες ρυθμίσεις εξακολουθούν να ισχύουν.

2. Ο ιατρός οφείλει, όταν συντάσσει πάσης φύσεως ιατρικά πιστοποιητικά ή γνωματεύσεις, να αναφέρει το σκοπό για τον οποίο προορίζονται, καθώς και το όνομα του λήπτη του πιστοποιητικού.

3. Τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις εκδίδονται μετά από προηγούμενη γραπτή ή προφορική αίτηση του προσώπου στο οποίο αφορούν ή, κατ’ εξαίρεση, τρίτου προσώπου που έχει έννομο συμφέρον και το αποδεικνύει, καθώς και όταν αυτό ρητά προβλέπεται στο νόμο. Ειδικά τα ιατρικά πιστοποιητικά που αφορούν στην παρούσα κατάσταση του ασθενούς προϋποθέτουν την προηγούμενη εξέταση του ασθενούς. Η έκδοση αναληθών ιατρικών πιστοποιητικών συνιστά πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ιδιώτες ιατροί που εκδίδουν ιατρικά πιστοποιητικά ή μετέχουν σε επιτροπές που τα εκδίδουν, θεωρούνται υπάλληλοι κατά την έννοια που έχει ο όρος στον Ποινικό Κώδικα.

4. Τα πάσης φύσεως ιατρικά πιστοποιητικά ή ιατρικές γνωματεύσεις παραδίδονται σε αυτόν που παραδεκτά το ζήτησε ή σε τρίτο πρόσωπο, που έχει εξουσιοδοτηθεί ειδικά από τον αιτούντα.

Κι εμενα στη δουλεια μου θελουν απο γιατρο ΕΟΠΥ εστω για μια μερα  αλλα εγω θα παω απο ιδιωτη και θα τους επισυναψω αυτό αν αρωστησω .

Το καλο είναι πληρωνομαι κανονικα από τον εργοδοτη οσο κι αν λειψω με τα σημερινα δεδομενα (εχω κανει 6 χειρουργεια) αλλα εχω 800 ευρω τον μηνα κρατησεις για ασφαλεια και  συνταξη.

ΔΕΔΔΗΕ.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Πρωτον ειμαι ενεργο μελος κ δουλευω 7 χρονια..

Δευτερον εγω το ανεφερα για το σκεπτικο κ τη νοοτροπια που εχουμε..

Να κατσω 2 μερουλες να ξεκουραστω αλλα να παρω κ τα λεφτα..

Δν ειπα αν δικαιουται η οχι κλπ κλπ..

Τεσπα.....

Δημοσ.

Μεχρι 3 μερες και εγω με χαρτι ιδιωτη παω οταν θελω να ριξω πιστολια, πληρωνομαι τα μισα στον μισθο... Μετα απο κανα μηνα σκαει φακελος με το χαρτι του ιδιωτη που ειχα δωσει και μια επιστολη της εταιριας για να παω ΙΚΑ να περασω επιτροπη και να παρω και τα αλλα μισα.

Οσο για τα υπολοιπα στις αλλες χωρες που αναφερετε, νομιζω οτι δειχνουν πολλα. Ειμαστε ηλιθιοι και μοναδικοι υπευθυνοι για την σημερινη κατασταση. Και οχι μονο αυτο αλλα εχουμε γεμισει ραγιαδες που ακομα πιστευουν οτι αυτος ειναι ο σωστος δρομος του "εργατικου και αποδοτικου" Βορειοευρωπαιου.

• Like 1
Δημοσ.

Πρωτον ειμαι ενεργο μελος κ δουλευω 7 χρονια..

Δευτερον εγω το ανεφερα για το σκεπτικο κ τη νοοτροπια που εχουμε..

Να κατσω 2 μερουλες να ξεκουραστω αλλα να παρω κ τα λεφτα..

Δν ειπα αν δικαιουται η οχι κλπ κλπ..

Τεσπα.....

. Ήρθα δουλειά ρε φίλε με Εφαγες... Δεν πήρα άδεια για να μην μπεις μέσα.

2 μερες με χαρτι γιατρου ιδιωτη ( με αποδοχες κανονικα) απο 3 και πανω ΙΚΑ.

Δεν θ πάρω ρε φίλε μην μπει φυλακή από panos.

• Like 1
Δημοσ.

Μπραβο καμαρι μου,ευχαριστω..

Εγω ο μικρος ανεργος πλουσιος δν μπαινω μεσα..

Έχεις χρήμα εσύ δεν έχεις πρόβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...