logokrimenos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάποιος τρόπος να προσθέσουμε μόνωση στην σκεπή μας εσωτερικά. Να αναφέρω οτι τα ξύλα δεν είναι εμφανή, έχουμε γυψοσανίδα για ταβάνι. Θα μπορούσε να προστεθεί πετροβάμβακας στην στέγη ή και πάνω απο τις γυψοσανίδες? Γενικά δεν έχει τεράστιο πρόβλημα, αλλά θα το συζητούσα για μια ενδεχόμενη "αναβάθμιση" της θερμομόνωσης. (Αποτι θυμάμαι η στέγη έχει πισόχαρτο και αφρολέξ)
sphinxgr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Εύκολο. Φυσικά γίνεται, αλλά θα πρέπει να βγάλεις τις γυψοσανίδες. http://www.ktirio.gr/%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%82/%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%B5%CF%83-%CE%BF%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B7%CF%82 http://www.michanikos.gr/topic/6025-%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B7/ http://www.knaufinsulation.gr/el/skepes https://www.fibran.gr/frontend/articles.php?cid=14&scid=16
maik42 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάποιος τρόπος να προσθέσουμε μόνωση στην σκεπή μας εσωτερικά. Να αναφέρω οτι τα ξύλα δεν είναι εμφανή, έχουμε γυψοσανίδα για ταβάνι. Θα μπορούσε να προστεθεί πετροβάμβακας στην στέγη ή και πάνω απο τις γυψοσανίδες? Γενικά δεν έχει τεράστιο πρόβλημα, αλλά θα το συζητούσα για μια ενδεχόμενη "αναβάθμιση" της θερμομόνωσης. (Αποτι θυμάμαι η στέγη έχει πισόχαρτο και αφρολέξ) αφου εχει πισοχαρτο η κεραμοσκεπη αρα ειναι πετσομενη. το να ξηλωσεις γυψοσανιδα ειναι και αυτο μεγαλη μανουρα. δεν ξερω για σενα πιο απο τα δυο θα εχει λιγοτερα εξοδδα και κοπο. αυτες οι δουλειες γινονται εξ αρχης. οπως λες δεν εχεις και τεραστιο προβλημα αστο οπως ειναι.
logokrimenos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Τώρα μπορεί να λέω και μαλακία αλλα θα ρωτήσω. Να πετάξω φύλλα πετροβάμβακα πάνω απο τις γυψοσανίδες θα μπορούσε να κάνει κάτι? Ή θα σπάσουν και θα πέσουν στο κεφάλι μας?
sphinxgr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Ναι θα πέσουν στην κεφάλα σου! με >3 κιλά ανά m2, δεν ξέρω πόση αντοχή έχει η κατασκευή σου
pournaras Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάποιος τρόπος να προσθέσουμε μόνωση στην σκεπή μας εσωτερικά. Να αναφέρω οτι τα ξύλα δεν είναι εμφανή, έχουμε γυψοσανίδα για ταβάνι. Θα μπορούσε να προστεθεί πετροβάμβακας στην στέγη ή και πάνω απο τις γυψοσανίδες? Γενικά δεν έχει τεράστιο πρόβλημα, αλλά θα το συζητούσα για μια ενδεχόμενη "αναβάθμιση" της θερμομόνωσης. (Αποτι θυμάμαι η στέγη έχει πισόχαρτο και αφρολέξ) Εχεις ξυλινο ταβανι πανω απο τη γυψοσανιδα; Αν ναι, θα βαλεις πετροβαμβακα πανω απο το ταβανι. Αν οχι, θα φερεις γυψοσανιδα, να δει την κατασκευη, να την ενισχυσει οπου χρειαστει, και μετα θα απλωσεις τον πετροβαμβακα πανω απο τη γυψοσανιδα.
maik42 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Τώρα μπορεί να λέω και μαλακία αλλα θα ρωτήσω. Να πετάξω φύλλα πετροβάμβακα πάνω απο τις γυψοσανίδες θα μπορούσε να κάνει κάτι? Ή θα σπάσουν και θα πέσουν στο κεφάλι μας? εχω ενα δωματιο μονωμενο με αυτον τον τροπο εδω και αρκετα χρονια. το κεφαλι μου ειναι ακομη στην θεση του, η δε γυψοσανιδα ουτε καν εκανε την παραμικρη κοιλια. αλλα ρε συ πως θα τα βαλεις; μονο αν μπορεις να βγαλεις ενα κοματι γυψοσανιδα απο το κεντρο του δωματιου αλλα μετα θα χρειαστει παλι στοκαρισμα και βαψιμο. Εχεις ξυλινο ταβανι πανω απο τη γυψοσανιδα; Αν ναι, θα βαλεις πετροβαμβακα πανω απο το ταβανι. Αν οχι, θα φερεις γυψοσανιδα, να δει την κατασκευη, να την ενισχυσει οπου χρειαστει, και μετα θα απλωσεις τον πετροβαμβακα πανω απο τη γυψοσανιδα. γινεται και αυτο αλλα εχει μεγαλη μανουρα. πρεπει νη βλαλει κεραμυδια μετα το πισοχαρτο και στην συνεχεια το πετσομα.
papoys1 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Εγώ είχα πρόβλημα γιατί δεν είχα ταβάνι και είχα απώλεια θερμότητας και αέρα όταν φυσούσε δυνατά γιατί ο σκεπάς είχε βάλει ένα φελιζόλ της πλάκας πάνω από το πισόχαρτο σε εξοχικό. Έτσι ξήλωσα τα κεραδίδια έβαλα μονωτικό ντάουν τριάρι και από πάνω πάνελ πολυουρεθάνης που βρήκα σε ευκαιρία με 5 ευρώ το τεραγωνικό μέτρο ,πάχουν 4 εκατοστών. http://arkhonpanel.com/gr/proionta/panel-poliourethanis-keramidi-roman-tile Πολύ μεγάλη αλλαγή τόσο σε θερμότητα όσο και σε αέρα-ηχομόνωση. Μόνο όταν βρέχει έχω ωραία μουσική από τις σταγόνες που χτυπούν στο πάνω μέρος του πάνελ.Ειλικρινά μου αρέσει η βροχή όταν είμαι εκεί. Σίγουρα κοστοβόρο αλλά έλυσα το πρόβλημα.Βέβαια όπως είπα το πάνελ το βρήκα σε ευκαιρία και το ξήλωμα - τοποθέτηση τα έκανα με το γυιό μου χωρίς κόστος εργατικών που κόβουν τα πολλά λεφτά.
logokrimenos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Πρόσβαση εχω απο το πατάρι πάντως για να τοποθετήσω. Αλλα αποτι καταλαβαίνω ειναι μεγαλος μπελας και λιγο μαλακια αυτο που σκέφτηκα. Θα στραφώ στο να κανω ενεργειακό το τζάκι μου καλύτερα.
siracos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Όχι . Πρώτα καλή μόνωση και μετά όλα τα άλλα.
pournaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 γινεται και αυτο αλλα εχει μεγαλη μανουρα. πρεπει νη βλαλει κεραμυδια μετα το πισοχαρτο και στην συνεχεια το πετσομα. Αν εχει μεγαλη καταπακτη, μπορει να τα περασει εστω λιγα λιγα απο εκει, αλλιως ναι, πρεπει να αφαιρεσει καποια κεραμιδια ωστε να τα περασει. Στο δικο μου αφαιρεσαν κεραμιδια γιατι η καταπακτη ισα που με χωραει. Πρόσβαση εχω απο το πατάρι πάντως για να τοποθετήσω. Αλλα αποτι καταλαβαίνω ειναι μεγαλος μπελας και λιγο μαλακια αυτο που σκέφτηκα. Θα στραφώ στο να κανω ενεργειακό το τζάκι μου καλύτερα. Ουτε καν. Το προβλημα δεν ειναι η παραγωγη μεγαλυτερης θερμοτητας (αρα και μεγαλυτερη καταναλωση ενεργειας, αρα καταναλωση χρηματος), αλλα η διατηρηση της υπαρχουσας θερμοτητας (η το καλοκαιρι της ψυξης), μεσα στο σπιτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα