Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστό κι αυτό αλλά η εταιρία να υποθέσω όμως πως δεν το κάνει δωρεάν όλο αυτό το σύστημα ε;

Οχι. Ζουνε απο αυτο.

Εσυ κανεις κατι δωρεαν;

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε πολυκατοικία στην Αθήνα η διαχειρίστρια που μαζεύει τα κοινόχρηστα χρεώνει επιπλέον τον μήνα 10 ευρώ το διαμέρισμα επειδή κανείς άλλος δεν θέλει να γίνει διαχειριστής. Το θεωρεί δουλειά και θέλει να πληρώνεται. Δηλαδή 5 ευρώ τον μήνα τα κοινόχρηστα; 15 πρέπει να πληρώσεις.

Το έχετε ξανακούσει;

Δημοσ.

Ποσα διαμερισματα συνολο;

Αρα ποσα χρηματα αμοιβεται τον χρονο;

Ναι το εχω ξανακουσει, και εγω επαιρνα χρηματα.

Πχ 30Χ10€Χ12μηνες = 3600€

Δουλεια ειναι, και πρεπει να πληρωνεται. Αλλα αυτη σας χρεωνει τα αντερα της.

Για σενα δεν ειναι δουλεια;

Δημοσ.

Εσυ κανεις κατι δωρεαν;

Επειδή ρωτάς, ναι φίλε κάνω και αρκετά μάλιστα. Κάποια, εάν ψάξεις εδώ μέσα, θα τα βρείς εάν δεν τα γνωρίζεις.

Σε πολυκατοικία στην Αθήνα η διαχειρίστρια που μαζεύει τα κοινόχρηστα χρεώνει επιπλέον τον μήνα 10 ευρώ το διαμέρισμα επειδή κανείς άλλος δεν θέλει να γίνει διαχειριστής. Το θεωρεί δουλειά και θέλει να πληρώνεται. Δηλαδή 5 ευρώ τον μήνα τα κοινόχρηστα; 15 πρέπει να πληρώσεις.

Το έχετε ξανακούσει;

10 για τον καθένα;

Δημοσ.

Επειδή ρωτάς, ναι φίλε κάνω και αρκετά μάλιστα. Κάποια, εάν ψάξεις εδώ μέσα, θα τα βρείς εάν δεν τα γνωρίζεις.

10 για τον καθένα;

10 το διαμερισμα και ανα μηνα. Ειναι ξεκαθαρος. Μεχρι παραδειγμα εβαλε.

3 ευρω το μηνα μας παιρνει ανα διαμερισμα η τωρινη μας εταιρεια και μια αλλη μας επαιρνε 3,5-4€. Ενας πιο παλια μας επαιρνε 5,5€ το ατομο/μηνα, εταιρειες ολες αυτες. Ο τελευταιος απορριφτηκε λογο τιμης και ασυνεπειας ταυτοχρονα. (Με φπα μεσα οι τιμες)

Για να με δικαιος, ολες αυτς οι τιμες με τον καυστηρα απενεργοποιημενο, αν βαλουμε πετρελαιο τα εξοδα διαχειρισης θα ανεβουν.

Δημοσ.

...και λέω γω τώρα, πόσο εύκολο είναι να μην υπάρχει εταιρία κ τα κοινόχρητα να τα βγάζει ένας από τους ιδιοκτήτες;

Δημοσ.

...και λέω γω τώρα, πόσο εύκολο είναι να μην υπάρχει εταιρία κ τα κοινόχρητα να τα βγάζει ένας από τους ιδιοκτήτες;

Πρεπει να εχει καποια απολαβη, αλλιως ειναι αδικο. Απο αμοιβη ή απαλαγη απο κοινοχρηστα.

Δεν του κανετε χαρη ή δωρο, θησιαζει οτι πιο πολυτιμο, χρονο.

Σε αρκετες πολυκατοικιες, καποιοι αναλαμβανουν δωρεαν. Και τα παρατανε γρηγορα.

Και δεν την θεωρω κ ευκολη δουλεια.

Δημοσ.

Πρεπει να εχει καποια απολαβη, αλλιως ειναι αδικο. Απο αμοιβη ή απαλαγη απο κοινοχρηστα.

Δεν του κανετε χαρη ή δωρο, θησιαζει οτι πιο πολυτιμο, χρονο.

Σε αρκετες πολυκατοικιες, καποιοι αναλαμβανουν δωρεαν. Και τα παρατανε γρηγορα.

Και δεν την θεωρω κ ευκολη δουλεια.

Εφόσον είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών δε μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο πρέπει εγώ σαν ενοικιαστής να πληρώνω κάτι το οποίο κάποιος άλλος δε κάνει παρόλο που οφείλει να το κάνει...

Αν γινόταν κάτι τέτοιο στη πολυκατοικία που μένω, θα ζήταγα από την σπιτονοικοκυρά μου να τα πληρώνει ή να βρει λύση...

Δημοσ.

Εφόσον είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών δε μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο πρέπει εγώ σαν ενοικιαστής να πληρώνω κάτι το οποίο κάποιος άλλος δε κάνει παρόλο που οφείλει να το κάνει...

Αν γινόταν κάτι τέτοιο στη πολυκατοικία που μένω, θα ζήταγα από την σπιτονοικοκυρά μου να τα πληρώνει ή να βρει λύση...

Δεν ειναι υποχρεωση τον ιδιοκτητων. Πρεπει να δεις τι λεει το καταστατικο. Αν κρινω απο τα default καταστατικα, μονο αν θελει αναλαμβανει καποιος χωρις να ειναι υποχρεωμενος. Καπου εκει κοντα λεει και για αμοιβη, αν επιτρεπεται, και ποσο.
Δημοσ.

Δεν ειναι υποχρεωση τον ιδιοκτητων. Πρεπει να δεις τι λεει το καταστατικο. Αν κρινω απο τα default καταστατικα, μονο αν θελει αναλαμβανει καποιος χωρις να ειναι υποχρεωμενος. Καπου εκει κοντα λεει και για αμοιβη, αν επιτρεπεται, και ποσο.

Ποσα πληρωνεται εσεις ανα διαμερισμα ανα μηνα;

Μισό ευρώ για την έκδοση κοινοχρήστων :P (υπάρχει ιδιοκτήτης διαχειριστής)

Στο πατρικό πάντως η διαχείριση ήταν με ετήσιο rotation ανάμεσα στους ιδιοκτήτες

Δημοσ.

Πρεπει να δεχτουν ολοι για αυτο. Και καποιοι οταν ερθει η σειρα τους θα κανουν τους τρελους.

Στο καταστατικο παντως δεν αναφερει για υποχρεωση. Θελουν κ το κανουν.

Δεν μπορεις,λοιπον να απαιτησεις κατι, εκτος αν γραφεται στο καταστατικο.

Δημοσ.

Ε τώρα να τρέχουν κάθε μήνα στο γκισέ; Εδώ λέω στο thread πως αναζητώ τον ευκολότερο και εξυπνότερο τρόπο!  :-)

Ο πιο εξυπνος τροπος ειναι να μην γινει καποιος διαχειριστης στην χρεωκοπημενη Ελλαδα   :-)

Δημοσ.

Ναι ξέρω ότι οι εταιρείες κοινοχρήστων χρεώνουν κάπου 3-4 ευρώ.Τόσα πλήρωνα πρόπερσι τουλάχιστον. Αλλά 10 ευρώ; Με καμιά 20αριά διαμερίσματα; 200 ευρώ τον μήνα;

Δημοσ.

Συνηθως μαζευονται 3 ιδιοκτητες και ανοιγουν κοινο λογαριασμο. Προσοχη ομως, οτι μπαινει σε αυτο το λογαριασμο φορολογειται.

Φίλε, είσαι σίγουρος για αυτό που λες, πως φορολογείται ότι μπαίνει στο λογαριασμό αυτό;

Δημοσ.

Φορολογούνται οι τοκοι που προκύπτουν από το λογαριασμό δλδ τίποτα σχεδόν. Ποσα λεφτά να εχει ενας λογαριασμος κοινοχρηστων 4000-5000? καντε αυτό επι το επιτοκιο του ταμιευτηριου δλδ 0.1% και το ποσο που θα προκυψει θα μπει στη φορολογικη δηλωση αυτόματα στο 1 δικαιουχο του λογαρισμου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...