Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το αναθέσαμε σε εταιρία μιας και συμφώνησαν όλοι,οποιαδήποτε στιγμή μπορεί όποιος επιθυμεί να αναλάβει και να παίρνει εκείνος την αμοιβή.

Αλλά από κατάλαβα όλοι θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο έναντι μικρού κόστους.

"Τόσα έχουμε στο κεφάλι μας μη βάλουμε και το κυνήγι των κοινοχρήστών."

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι ξέρω ότι οι εταιρείες κοινοχρήστων χρεώνουν κάπου 3-4 ευρώ.Τόσα πλήρωνα πρόπερσι τουλάχιστον. Αλλά 10 ευρώ; Με καμιά 20αριά διαμερίσματα; 200 ευρώ τον μήνα;

3-4 με το φπα μεσα. Καθε πολυκατοικια εχει αλλες δουλειες, δεν ειναι στανταρ τα χρηματα. 10χωρις φπα κιολας ειναι πολλα.

Παντως δεν χρεωνει οσα θελει, υπαρχει αποφαση γενικης συνελευσης εδω.

Δημοσ.

Για την έκδοση του ΑΦΜ πολυκατοικιας χρειάζεται:

Αντίγραφο της σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας, φωτοτυπία των πρακτικών της Γενικής συνέλευσης που ορίζεται ο Διαχειριστής, φωτοτυπία της ταυτότητας του διαχειριστή, συμπλήρωση των εντύπων της εφορίας Μ3 και Μ7, υποβολή των παραπάνω στην αρμόδια Δου της πολυκατοικίας.

Βγαζετε αφμ και μετα ανοιγετε και λογαριασμο να κανετε και καταθεσεις..

99.9% προφανως ειναι λαθος να τα βαζει σε λογαριασμο δικο του...πετυχα λινκ που ελεγαν μεχρι το 2005 ολες οι πολ.κιες να εχουν αφμ:P

----------------

Βγαλε ανακοινωση οτι καθε χ μερες και χ ωρες φερτε τα σε μενα και παρτε iban πολ.κιας οποιος θελει για καταθεση..

-----------

Αλλο εκδοση τιμολογηση κοινοχρηστων και αλλο να δωσεις και διαχειρηση σε μια εταιρεια

• Like 2
Δημοσ.

Κάτι άκυρο. Μένω σε πολυκατοικία που τα κοινόχρηστα τα βγάζει ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος και τα πληρώνουμε σε δύο δόσεις το χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, μας αφήνει ένα χαρτί με αναλυτικά τα έξοδα της πολυκατοικίας και το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα. Θα είμαι "υπερβολικός" αν ζητήσω αποδείξεις από τις δαπάνες ώστε να δω τι ακριβώς πληρώνω;

Δημοσ.

Σε πολυκατοικία στην Αθήνα η διαχειρίστρια που μαζεύει τα κοινόχρηστα χρεώνει επιπλέον τον μήνα 10 ευρώ το διαμέρισμα επειδή κανείς άλλος δεν θέλει να γίνει διαχειριστής. Το θεωρεί δουλειά και θέλει να πληρώνεται. Δηλαδή 5 ευρώ τον μήνα τα κοινόχρηστα; 15 πρέπει να πληρώσεις.

Το έχετε ξανακούσει;

Κανονικά ο διαχειριστής πρέπει να πληρώνεται. Κάποια περίοδο ήμουν διαχειριστής και μου είχε βγει η πίστη με όλες τις μ@λ@κιες της πολυκατοικίας. Μέχρι και κανονική άδεια έπαιρνα απο τη δουλειά για να βάλω πετρέλαιο. 

Και έχεις παράλληλα και μ@λ@κες που δεν πληρώνουν και πρέπει να τους κυνηγάς, τσακώνεσαι να πληρώσουν, να τους παίρνεις συνέχεια τηλέφωνο κλπ.

Εμ το άλλο που πρέπει να μένεις κάποιες μέρες το μήνα με το έτσι θέλω σπίτι για να παραλάβεις τα κοινόχρηστα, να τα γράφεις όλα, να διατηρείς αρχείο, να παίρνεις προσφορές για εργασίες κλπ κλπ

Ε τελικά μόλις έδωσα τη διαχείριση τους πρότεινα ο επόμενος να πληρώνεται με ενα τυπικό ποσό του τύπου 3€/ μήνα/ΔΜ. Εγώ πάντως και με μισθό δεν θα την αναλάμβανα ξανά γιατί στο τέλος ότι και να κάνεις, κάποιος θα πει τη μαλακία του και δεν θα είναι ευχαριστημένος. Κανονικά έπρεπε να υπάρχει πάγια χρέωση για τους διαχειριστές

*αρκετοί βέβαια κάνουν υπερτιμολογήσεις σε εργασίες και βάζουν τσέπη. Δεν είναι βέβαια όλοι έτσι. Ο καλός διαχειριστης είναι λαχείο και αν κάνει σωστή διαχείριση όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Συνήθως ο ιδανικός διαχειριστής είναι συνταξιούχος που θέλει να περνάει το χρόνο του ενώ παράλληλα το έχει

• Like 5
Δημοσ.

Κάτι άκυρο. Μένω σε πολυκατοικία που τα κοινόχρηστα τα βγάζει ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος και τα πληρώνουμε σε δύο δόσεις το χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, μας αφήνει ένα χαρτί με αναλυτικά τα έξοδα της πολυκατοικίας και το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα. Θα είμαι "υπερβολικός" αν ζητήσω αποδείξεις από τις δαπάνες ώστε να δω τι ακριβώς πληρώνω;

εδώ και 3-4 χρόνια έχει βγεί ένας νομος-αγορανομική διάταξη, δε θυμάμαι κωδικό, που ορίζει ότι ο διαχειριστής οφείλει να τοιχοκολεί στον πίνακα ανακοινώσεων όλες τις αποδείξεις οπότε μάλλον δεν είσαι υπερβολικός

Δημοσ.

Ο θεσμός του διαχειριστή έχει αρχίσει και πεθαίνει. Μεγάλο ποσοστό πολυκατοικιών σε Αθήνα και Θεσσαλονικη δεν έχουν διαχειριστή διοτι

1. Δεν δέχεται κανεις να αναλάβει διοτι υπάρχει έλειψη χρονου

2. Δεν θέλουν να πληρωσουν εταιρία διοτι τα μπαμ πλέον ειναι συχνά και μαζι εξαφανιζονται αποθεματικά κοκ.

Οι εταιρίες ειναι ανάξιες εμπιστοσύνης αφου σημερα υπάρχουν, αυριο κλεινουν και μπορει να μην έχουν πληρωθει ρευμα, κοινοχρηστο νερό, καθαριστριες κτλ (εκατοντάδες περιπτώσεις που έχουν εξαφανισθει αποθεματικά), οπότε οι πολυκατοικίες που αντέχουν ειναι μόνο όσες έχουν σε μεγάλο ποσοστό ιδιοκτήτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το σπίτι τους και φυσικά μπορουν να καλύψουν τα κοινόχρηστα έξοδα μέσα σε αυτη τη φορολέλαπα.

Εξυπνη διαχειριση, μονο εαν θέλουν και οι υπόλοιποι. Αλλιως όσο εξυπνη και να την κάνεις, μονο χαμένος θα βγεις.

Δημοσ.

Καθε φορα παντως  που βλεπω τον τιτλο  του θεματος στη λιστα του μπλα μπλα με βαραει εγκεφαλικο.

Θυμαμαι ποσες φορες εχω τσακωθει με διαχειριστες που με πετυχαιναν να κολλαω αυτοκολλητακι για ειδοποιηση δεματος και θελω να παω να τους βαψω ολα τα κουδουνια.

Κατα κυριο λογο ηταν εθελοντες διαχειριστες που νομιζαν οτι ειναι κυριαρχοι του συμπαντος.

Με εναν μαλιστα διαπληκτιστικα εντονα και αρχισε να πλησιαζει στο μηχανακι,αλλα ηταν σοφος και το ξανασκεφτηκε.

Δημοσ.

Μπορεις.

Αν ειναι διαχειριστης χωρις μισθο ή απαλαγή καλυτερα μην το κανεις. Πεστα στη γενικη συνελευση, και πριν να εχεις μιλησει με αλλους.

Φαινεται και απο το προσωπο ενας απατεωνας. Αν ειναι νευρικος, αχταρμάς, φωνακλας, ισως κλεβει.

Δημοσ.

Θυμαμαι ποσες φορες εχω τσακωθει με διαχειριστες που με πετυχαιναν να κολλαω αυτοκολλητακι για ειδοποιηση δεματος και θελω να παω να τους βαψω ολα τα κουδουνια.

Για ποιό λόγο δεν σε άφηναν να κολλάς αυτοκολλητάκι;

Ο θεσμός του διαχειριστή έχει αρχίσει και πεθαίνει. Μεγάλο ποσοστό πολυκατοικιών σε Αθήνα και Θεσσαλονικη δεν έχουν διαχειριστή διοτι

1. Δεν δέχεται κανεις να αναλάβει διοτι υπάρχει έλειψη χρονου

2. Δεν θέλουν να πληρωσουν εταιρία διοτι τα μπαμ πλέον ειναι συχνά και μαζι εξαφανιζονται αποθεματικά κοκ.

Και ποιός αναλαμβάνει τη διαχείρηση φίλε;

• Like 1
Δημοσ.

Περα απο δεη νερο τι πιθανοτητες δινεις να ρθει καποιος και να κοψει αποδειξη με φπα?απλο χαρτι αν θες θα σ κοψει για ανταλακτικα ασανσερ,υδραυλικοι κηπουροι ελαιοχρωματιστες ,πετρελαιο κτλ

Ειναι χυμα η κατασταση και ακομη και αφμ να βγαλει η πολ.κια παλι χωρις αποδειξεις θα παιζουν :P

Τα προβληματα αρχιζουν οσοι βαζουν πετρελαιο και ζητανε επιδομα θερμανσης και πρεπει να δηλωνεις αφμ στην αποδειξη...

Ο διαχειριστης πρεπει να τα κοβει στο αφμ του...(αρα τα βαζει και ως προσωπικα εξοδα?)

-------

Η διαχειριση συνηθως παιζει μεταξυ ιδιοκτητων καθε σεζον ωστε να πιανει τον αλλον το φιλοτιμο μιας και θα προσφερει στην περιουσια του..

Αν τα δωσεις ολα σε εταιρεια 100% θα σε χρεωνουν διπλα σε ζημιες ανταλακτικα πετρελαιο απολυμανση βοθρο πυροσβεστηρες κτλ

• Like 1
Δημοσ.

Και ποιός αναλαμβάνει τη διαχείρηση φίλε;

Kανείς.

Για αυτο έχει κοπεί το ρεύμα, δεν υπάρχει ανσανσέρ, καθαρίστρια, θέρμανση κτλ κτλ.

Ειδικά στο κέντρο της Αθήνας πολλές πολυκατοικίες ειναι έτσι πλέον με πολλά διαμερίσματα άδεια.

Δημοσ.

Για ποιό λόγο δεν σε άφηναν να κολλάς αυτοκολλητάκι;

Γιατι αφηνουν σημαδια,κολλες και πολλες φορες ξεκολλουσαν το χαρτακι και το μισο εμενε κολλημενο.

Συχνα συναντουσα θυροτηλεφωνα που ηταν ΓΕΜΑΤΑ με καταλοιπα απο χαρτακια.

Το αστειο βεβαια ηταν οτι τα χαρτακια της δικης μου εταιριας ειχαν επιτηδες αδυναμη κολλα,σε σημειο που αν δεν τα κολλουσες προσεκτικα μπορει να επεφταν.

Παρ ολα αυτα τα ακουγα εγω..

Παντως μου ειχαν τυχει πολλα τετοια σκηνικα.

Και τωρα που το θυμηθηκα,μου εχουν μεινει πολλα χαρτακια της εταιριας,παω να τα κολλησω ολα στην πολυκατοικια αυτου που πλησιασε στο μηχανακι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...