Προς το περιεχόμενο

Shopify Dropshipping

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Σκεφτομαι να ανοιξω ενα καταστημα στο Shopify στο οποιο θα promoταρω προιοντα απο κινεζικα site οπως το Aliexpress και θα τα πουλαω Online χωρις να διαθετω καποιο stock προιοντων. Θα τα ανεβαζω στη σελιδα μου (με αυξημενη την τιμη ωστε να μου αποφερει ενα κερδος) και μολις μου ερθει καποια παραγκελεια θα στελνω τα στοιχεια του στον προμηθευτη και αυτος με την σειρα του θα αναλαβει να στηλει το προιον στον πελατη. 
    Αυτη η τεχνικη ειναι αρκετα διαδεδομενη στο εξωτερικο αλλα οχι και τοσο στην Ελλαδα. Μηπως γνωριζει καποιος αν θα χρειαστει να μπλεχτω στην εφορια και αν ναι τι χαρτια χρειαζομαι? Υπαρχει περιπτωση η τραπεζα να μου πει πως βρισκω αυτα τα χρηματα? Ξαναλεω το site θα απευθυνεται μονο στην Αμερικη, δεν θα πουλαω τιποτα σε ελληνικο κοινο. Οποιαδηποτε σχετικη πληροφορια θα ηταν ιδιαιτερα πολυτιμη!

Ευχαριστω εκ τον προτερον!  :-)  :-D

Δημοσ.

Τώρα για το τι χαρτιά δεν ξέρω, άλλα ξέρω ότι αν τα έσοδα θα είναι πολλά θα έχεις πρόβλημα με την Εφορία. Με τι έχω ακούσει μέχρι 5 000 το χρόνο δεν σου λένε τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Μαλιστα.. Θα ηταν καλη ιδεα να ανοιξω εναν λογαριασμο στο εξωτερικο? Επειδη εχω μελλος τις οικογενειας οπου εργαζεται σε τραπεζα στη Γερμανια και μπορει να με διευκολυνει..ισως ητανε μια εναλλακτικη.

Δημοσ.

Αμα εχεις τετοιο γνωστο σε τραπεζα εξωτερικο θα σ χρειαστει

Οχι ελλαδα παντως γιατι θα σ παιρνουν μεγαλο μεριδιο το κρατος και δεν θα εχεις κανενα σεβαστο κερδος εδω

• Like 1
Δημοσ.

ενδιαφερθηκα να το επιχειρησω και εγω προσφατα αλλα "κολωσα" στα γραφειοκρατικα οπως και εσυ. Αποφασισα να μην το ρισκαρω, ειδικα στο σημειο που θα ζητησει η paypal φορολογικα στοιχεια αν περασεις ενα ποσο τζιρου ( 2000$? διορθωστε με αν κανω λαθος).

Απο την αλλη εχει ενδιαφερον αυτο που λεει ο φιλος πιο πανω οτι μεχρι 5Κ δεν σου λενε τιποτα.

Γενικα αν και εφτασα μεχρι και να στησω το shopify store και να βαλω προιοντα μεσω oberlo, τελικα δεν εκανα την τελικη κινηση να το βγαλω στον αερα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Οποιοδήποτε έσοδο πρέπει να δηλώνεται στην εφορία πόσο μάλον αν προέρχεται από εμπορική δραστηριότητα.

Θα σε πιάσουν; Από ποιο τζίρο και πάνω κινδυνεύεις;

Δεν ξέρω να απαντήσω αλλά κάθε τράπεζα είναι υποχρεωμένη να στέλνει στοιχεία κινήσεων του λογαριασμού στο υπουργείο οικονομικών. Ακόμα και οι ξένες τράπεζες.

Αν τα τζιμάνια του υπουργείου κάτσουν να ασχοληθούν με άτομα που διακινούν ποσά λίγων χιλιάδων ευρώ κανείς δεν μπορεί να στο πει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...