Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αγόρασα από το Web Supplies την τεράστια οθόνη της Philips  43" με κωδική ονομασία Philips BDM4350UC.

Με το που έβγαλα την οθόνη από το κουτί και την έστησα στο γραφείο μου, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Η ποιότητα εικόνας πραγματικά άριστη.

Άρχισα να ανησυχώ για την οθόνη όταν είδα ότι δεν παίζει 4K σε 60Hz μέσω Display Port, παρά μόνο σε 30Hz. Πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού έχει Display Port 1.2 όταν θα έπρεπε να έχει 1.3 (Αν και ανάλογα με το Revision θα έπρεπε και σε 1.2); Με μία έρευνα που έκανα, είδα πως αυτό ποικίλει ανάλογα το Revision της οθόνης. 

Δεν πειράζει είπα, θα τη συνδέσω με HDMI 2.0 όπου και έπαιζε κανονικά στα 4K 60Hz, αποσυνδέοντας την τηλεόραση μου καθώς η κάρτα γραφικών μου είχε μόνο μία HDMI και οι υπόλοιπες θήρες Display Port.

Έβαλα το παιχνίδι FIFA 18 σε 4K ανάλυση. Ήταν απίστευτη η λεπτομέρεια και ταυτόχρονα τεράστιοι οι παίχτες. Ερχόμενος από 29" Ultrawide 2560x1080 η διαφορά ήταν θεαματική.

Παίζοντας καταλάβαινα πως κάθε 3-4 δευτερόλεπτα υπάρχει ένα κόλλημα, παρόλο που το παιχνίδι έπαιζε σταθερά στα 60FPS. Στην αρχή σκέφτηκα για ρυθμίσεις παιχνιδιού, αλλά μάταια.

Έκανα έρευνα για το πρόβλημα και είδα πως η οθόνη υποφέρει από Frame Skipping. Κάτι το οποίο κουβεντιαζόταν τόσο σε ξένα Fora όσο και σε Reviews. Επαλήθευσα το πρόβλημα με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων. Ουσιαστικά παντελώς άχρηστη για Video Games.

Παρατήρησα επίσης Burn In. Δεν πίστευα στα μάτια μου ότι μια οθόνη υπολογιστή μπορεί να κάνει Burn In αφήνοντας την 5-10 λεπτά με σταθερή εικόνα.

Τέλος η οθόνη είχε σε ένα πολύ μικρό σημείο μαζεμένα κάποιο-α χαλασμένα Pixels και φαινόταν σαν εσωτερική βρόμα.

Επικοινώνησα με το κατάστημα αφού πρώτα συμβουλεύτηκα την επίσης εξυπηρετική γραμμή της Philips η οποία μου είπε πως από τη στιγμή που έχει χαλασμένα Pixels πάει για DOA, δίνοντας μου Case Number.

Στο κατάστημα παραπάνω από εξυπηρετικοί, φιλικοί και επεξηγηματικοί. Άκουσαν τα προβλήματα της οθόνης και αμέσως μου είπαν να την πάω πίσω και να μου κάνουν επιστροφή χρημάτων, εκτός αν ήθελα κάτι άλλο ή την ίδια οθόνη.

Πήγα την οθόνη πίσω άριστα συσκευασμένη, με όλα τις τα περιφερειακά και σε λιγότερο από 2 λεπτά εξυπηρετήθηκα με επιστροφή χρημάτων. 

Σπάνιο στις μέρες μας ένα κατάστημα να εξυπηρετεί τόσο καλά τον καταναλωτή. Από εδώ και στο εξής το Websupplies θα είναι από τις πρώτες μου επιλογές!

post-115429-0-19798000-1507641038_thumb.png
Επεξ/σία από Heatspreader

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...