Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν είχα ποτέ τεράστιο πρόβλημα με τα ΕΛΤΑ.
Τα δέματα μου είχανε καθυστερήσεις των πολύ 1-2 εβδομάδων.
Το οποιο ΔΕΝ ήτανε κάτι που με έφερνε σε δυσάρεστη κατάσταση.

Αλλά μετά το καλοκαίρι παρατηρώ απελπιστικά μεγάλες καθυστερήσεις.

78633c9031.jpg

Σε επικοινωνία με τον ΕΛΤΑ από το τηλέφωνο με ενημέρωσαν ότι τα πρώτα 2 αντικείμενα είναι εντός Ελλάδος (υποθέτω και το 3το είναι και αυτό Ελλάδα)

Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι πως μου είπανε ότι "από την ημερομηνία που έφτασαν Ελλάδα, περιμένετε 30-40 μέρες για να ξεκινήσει η αποστολή".

Σίγουρα για τα 2 δέματα οι 30-40 μέρες έχουνε περάσει. Αλλά δεν βλέπω ενημέρωση στο tracking.

Θέλω την βοήθειά σας σχετικά με το γιατί υπάρχουν αυτές οι 30-40 μέρες καθυστέρησης και ποιο πράγμα τις προκάλεσε?

Γενικά δεν ξέρω τι παίζει με τον ΕΛΤΑ τον τελευταίο καιρό (και το τελευταίο πράγμα που θα έκανα με την ζωή μου είναι να κοιτάω τα news του ΕΛΤΑ).

Όποιος μπορεί να με συμβουλέψει με το τι μπορώ να κάνω στην κατάσταση μου, θα το εκτιμούσα θερμά.
Δημοσ.

Στα ΕΛΤΑ δεν υπάρχει πλέον προσωπικό. Πληρότητα σε προσωπικό έχουν κάτω από 40%.

Και φυσικά δεν μπορούν να προσλάβουν γιατί δεν υπάρχουν λεφτά.

Σε τομείς που δεν έχουν πλέον ταχυδρόμο, τους καλύπτουν κάθε 2 εβδομάδες για μία μέρα.

Ενώ στα δέματα γίνεται το μεγάλο χάος, όταν έχουν σχεδόν διπλασιάσει τους τομείς στους διανομείς, πως περιμένεις ο άλλος να τον προλάβει σε ένα 8ωρο όταν αυτό δεν είναι δυνατόν;

Και δεν μιλάμε για κάποια απομακρυσμένη περιοχή. Αλλά μεγάλες πόλεις όπως η Λάρισα.

Υπομονή μέχρι το 2066.

• Like 2
Δημοσ.

@ts

Η αποτομη αλλαγή που ειδες μετά το καλοκαιρι οφείλεται κυρίως στην αλλαγη διαδικασίας εκτελωνισμου. Δες αντίστοιχες συζητήσεις για αγορες απο εξωτερικό και θα καταλάβεις. 

Δημοσ.

@ts

Η αποτομη αλλαγή που ειδες μετά το καλοκαιρι οφείλεται κυρίως στην αλλαγη διαδικασίας εκτελωνισμου. Δες αντίστοιχες συζητήσεις για αγορες απο εξωτερικό και θα καταλάβεις.

Σιγά μην ωφείλεται στις διαδικασίες εκτελωνισμου, να πανε το δέμα απο το κέντρο διαλογής στο τελωνείο, μια πόρτα ειναι στο αεροδρόμιο, θέλουν ενάμιση μήνα. Απλα οι εθελουσιες και το ξεπούλημα που ετοιμάζεται είναι ο κύριος λογος.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είχα ποτέ τεράστιο πρόβλημα με τα ΕΛΤΑ.

Τα δέματα μου είχανε καθυστερήσεις των πολύ 1-2 εβδομάδων.

Το οποιο ΔΕΝ ήτανε κάτι που με έφερνε σε δυσάρεστη κατάσταση.

Αλλά μετά το καλοκαίρι παρατηρώ απελπιστικά μεγάλες καθυστερήσεις.

78633c9031.jpg

Σε επικοινωνία με τον ΕΛΤΑ από το τηλέφωνο με ενημέρωσαν ότι τα πρώτα 2 αντικείμενα είναι εντός Ελλάδος (υποθέτω και το 3το είναι και αυτό Ελλάδα)

Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι πως μου είπανε ότι "από την ημερομηνία που έφτασαν Ελλάδα, περιμένετε 30-40 μέρες για να ξεκινήσει η αποστολή".

Σίγουρα για τα 2 δέματα οι 30-40 μέρες έχουνε περάσει. Αλλά δεν βλέπω ενημέρωση στο tracking.

Θέλω την βοήθειά σας σχετικά με το γιατί υπάρχουν αυτές οι 30-40 μέρες καθυστέρησης και ποιο πράγμα τις προκάλεσε?

Γενικά δεν ξέρω τι παίζει με τον ΕΛΤΑ τον τελευταίο καιρό (και το τελευταίο πράγμα που θα έκανα με την ζωή μου είναι να κοιτάω τα news του ΕΛΤΑ).

Όποιος μπορεί να με συμβουλέψει με το τι μπορώ να κάνω στην κατάσταση μου, θα το εκτιμούσα θερμά.

Συγγενικο προσωπο περιμενει να παραλαβει δεμα απο Γερμανια (ουτε τελωνεια ουτε τιποτα) και βρισκεται ακριβως στο ιδιο status που ειναι το δεμα σου απο την Κινα αλλά απο τις 30 Αυγουστου...

Απο τα ΕΛΤΑ την μια του λεγανε οτι το αντικειμενο δεν εχει φτασει Ελλαδα, την αλλη οτι εφτασε αλλα δεν ανοιχτηκε ο σακος, την αλλη να επικοινωνησει με τον αποστολεα για να κανουν claim στα γερμανικα ταχυδρομεια...

Eν τελει κατεφυγε σε paypal claim τουλαχιστον για να παρει πισω τα λεφτα του και περιμενει την εκδοχη του paypal...

Σε αλλα φορουμ σε αντιστοιχα thread υπαρχουν ακομα πιο απολαυστικες περιπτωσεις, μερικες εκ των οποιων ειναι εξωφθαλμα τσαλιμακια κρατικοδιαιτων για την επερχομενη ιδιωτικοποιηση...Τυπου, να φτανει το δεμα Ελλαδα, να περναει τελωνειο, να πηγαινει στο τοπικο ΕΛΤΑ για να γινει η διανομη και απο το τοπικο ΕΛΤΑ να γυρναει πισω στο τελωνειο , απλα για να καθυστερησει κανα 2μηνο η παραδοση.

Γενικα, υπομονη μεχρι να ιδιωτικοποιηθουν.

ΥΓ. Η υποστελεχωση ειναι κι αυτη σημαντικη, αλλα τι να κανουμε προεχει να ανοιξουν καμια 10ρια ΕΡΤ ακομα με τις ευλογιες του ελληνικου λαου που εριξε κυβερνησεις με αφορμη το κλεισιμο της.

Δημοσ.

Σιγά μην ωφείλεται στις διαδικασίες εκτελωνισμου, να πανε το δέμα απο το κέντρο διαλογής στο τελωνείο, μια πόρτα ειναι στο αεροδρόμιο, θέλουν ενάμιση μήνα. Απλα οι εθελουσιες και το ξεπούλημα που ετοιμάζεται είναι ο κύριος λογος.

Δεν κατάλαβες. Απο τη στιγμή που τα ΕΛΤΑ απο το καλοκαίρι εφαρμόζουν νέο σύστημα και ανοίγουν σχεδόν όλα τα πακέτα που έρχονται εκτός ΕΕ, έχει αυξηθεί δραματικά ο χρόνος που μένουν εντός Ελλάδας και περιμένουν να εκτελωνιστούν τα πακέτα. Άμα βάλεις ότι υπάρχει και υποστελέχωση, είναι φυσιολογικό να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.

Δημοσ.

Το είχα ξαναγράψει σε κάποιο σχετικό θέμα, αποστολέας στους αμπελόκηπους παραλήπτης εγώ στο κέντρο για ένα απλό γράμμα, έκανε 25 μέρες περίπου. Τώρα το τι συμβαίνει και αργούν τόσο, δεν το γνωρίζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...