Manjaro Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Λοιπόν στο ~1:44 του παρακάτω βίντεο γίνεται μια διαίρεση του 320 με το 3,14https://www.youtube.com/watch?v=IPtF5c8o-10(τυχαία απλά πάτησα στο βίντεο - το λέω για να γλιτώσω από τα σχόλια ) Όπου την κάνει με τον "αμερικάνικο" τρόπο... Και έτσι μου ήρθε να την κάνω και εγώ έτσι όπως μάθαμε στο δημοτικό αλλά δεν μπορώ. Έχω δεκαετίες να "ζωγραφίσω" στο χαρτί απλή διαίρεση τις πράξεις τις κάνω συνήθως με κομπιουτεράκι ή με το μυαλό αν δεν έχω πρόχειρο κομπιουτεράκι ή είναι πολύ εύκολη πράξη σαν την από πάνω... στο μυαλό μου την κάνω γρήγορα την διαίρεση (πρώτη σκέψη χωράει 101 φορές 314+3,14 δηλαδή = 317,14. μετά δεύτερη σκέψη είναι να το αφαιρέσω αυτό από το 320 και το αποτέλεσμα να το διαιρέσω με το 3,14 και να κάνω το ίδιο ανάλογα πόσους δεκαδικούς ακρίβεια θέλω -στην περίπτωση που πάντα υπάρχει υπόλοιπο-)όταν πήγα όμως να κάνω εκείνο το "Γ" δεν θυμόμουν ακριβώς την αναλυτική διαδικασία δηλαδή δεν ήξερα πως να αρχίσω... ήξερα τι πρέπει να γίνει (να μεταφερθεί το κόμμα από τον διαιρέτη δύο θέσεις δεξιά και να μπουν μηδενικά στον διαιρετέο ) αλλά δεν θυμόμουν πως τα γράφαμε μπορεί κάποιος να μου κάνει ένα τέτοιο σχέδιο βήμα βήμα (χωρίς να πηδήξει σειρά μια μια τις σειρές και ένα ένα τα μηδενικά) να θυμηθώ πως το κάναμε;
Lazlow Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 https://www.google.gr/search?q=%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiqreC24O_WAhUEkRQKHTGdDuAQ_AUIBigB#null
Manjaro Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 https://www.google.gr/search?q=%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiqreC24O_WAhUEkRQKHTGdDuAQ_AUIBigB#null ναι καμία δεν είναι σαν αυτή που ψάχνω (ο διερέτης να έχει δεκαδικά και να είναι μικρότερος απο τον διερετέο.. ) τέσπα με μια προσεκτική ματιά βρήκα αυτή τουλάχιστον έτσι θυμήθηκα ότι αριστερά αφαιρούμε πρέπει να το έχει λάθος όμως αυτό το μαυρισμένο 540 θα έπρεπε να είναι 54 μιας και αποτι βλέπω απλά αφαίρεσε με το 45 και έβαλε το μηδενικό στο 9 που ήταν το αποτέλεσμα της αφαίρεσης 54-45 και όχι 540-45 ... πως να μάθουν μετά τα παιδιά να πάει τώρα ένα παιδί δημοτικού να ψάξει το internet και να βρει αυτό το μπέρδεμα...
infin1tyGR Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μια χαρά είναι η εικόνα, έτσι το κάναμε. Κάνεις την αφαίρεση 54-45 γιατί πρώτα κοιτάς πόσες φορές χωράει το 45 στο 54 (1 φορά) και μετά «ρίχνεις» το 0 από πάνω και γίνεται το 90. Το 45 στο 90 2 φορές άρα υπόλοιπο 0. Αν είχε υπόλοιπο, ας πούμε 5, και είχε κι άλλο 0 στο τέλος ο διαιρετέος θα γινόταν 50, θα έλεγχες πόσες φορές χωράει το 45 στο 50 κοκ. 1
stavrosbmw Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Τι ταξη πας? Στην 3η λυκειου θετικη-οικονομικα θα σου χρειαστει να ξερεις διαιρεση !
papoys1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Ακριβώς όπως τα λέει ο infin δύο ψηφία ο διαιρέτης δύο παίρνουμε και από το διαιρετέο την πρώτη φορά. Εάν τα δύο ψηφία του διαιρετέου ήταν μικρότερα του διαιρέτη τότε θα παίρναμε αρχικά και το τρίτο ψηφίο Δηλαδή Σταύρο στην πρώτη ή στη δευτέρα Λυκείου η διαίρεση είναι αχρείαστη;;; Edit. Μετά το είδα και έχω να προσθέσω ότι το αποτέλεσμα στο πηλίκο είναι λάθος. Δεν είναι 1,2 αλλά 12 το αποτέλεσμα . Οπότε αυτός που έφτιαξε το παράδειγμα το έφτιαξε λάθος. 1
volos27 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 τι παγανιστικα συμβολα ειναι αυτα? σα δε ντρεπεστε 3
stavrosbmw Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Ακριβώς όπως τα λέει ο infin δύο ψηφία ο διαιρέτης δύο παίρνουμε και από το διαιρετέο την πρώτη φορά. Εάν τα δύο ψηφία του διαιρετέου ήταν μικρότερα του διαιρέτη τότε θα παίρναμε αρχικά και το τρίτο ψηφίο Δηλαδή Σταύρο στην πρώτη ή στη δευτέρα Λυκείου η διαίρεση είναι αχρείαστη;;; Edit. Μετά το είδα και έχω να προσθέσω ότι το αποτέλεσμα στο πηλίκο είναι λάθος. Δεν είναι 1,2 αλλά 12 το αποτέλεσμα . Οπότε αυτός που έφτιαξε το παράδειγμα το έφτιαξε λάθος. Η πρωτη και η δευτερα λυκειου ειναι αχρηστες εκτος απο καποια μαθηματα που θα χρειαστεις για τις πανελληνιες οπως πχ η αλγεβρα, η φυσικη, η εκθεση.... 1
papoys1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δηλαδή Σταύρο στην πρώτη και στη Δευτέρα Λυκείου έχει εφαρμογή αυτό που λέμε "αυτός δεν ξέρει να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρο"
stavrosbmw Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δηλαδή Σταύρο στην πρώτη και στη Δευτέρα Λυκείου έχει εφαρμογή αυτό που λέμε "αυτός δεν ξέρει να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρο" Αυτα τα μαθαινεις στο γυμνασιο οχι στο λυκειο
Manjaro Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μια χαρά είναι η εικόνα, έτσι το κάναμε. Κάνεις την αφαίρεση 54-45 γιατί πρώτα κοιτάς πόσες φορές χωράει το 45 στο 54 (1 φορά) και μετά «ρίχνεις» το 0 από πάνω και γίνεται το 90. Το 45 στο 90 2 φορές άρα υπόλοιπο 0. Αν είχε υπόλοιπο, ας πούμε 5, και είχε κι άλλο 0 στο τέλος ο διαιρετέος θα γινόταν 50, θα έλεγχες πόσες φορές χωράει το 45 στο 50 κοκ. άρα δεν είναι μια χαρα η εικόνα γιατι εχει 540-45..... μην κοιτάτε το αποτέλεσμα και ότι ξέρετε πως γίνεται κοιτάτε ένα ένα τα βήματα. Το μηδενικό πρέπει να μπει στο 9 βασικά δεν παίζει με την καμία να τα κάναμε έτσι όπως νάναι.. και με τόσες μαλακίες μπέρδεψε και τον εαυτό του και έβγαλε και λάθος αποτέλεσμα εγώ πιστεύω εξ αρχής απλά μπαίνανε τα μηδενικά πάνω στον διαιρετέο. Αυτα τα μαθαινεις στο γυμνασιο οχι στο λυκειο Στο δημοτικό* εκτός αν άλλαξε το σύστημα..
infin1tyGR Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Σου λέω πώς το μάθαμε εμείς στο δημοτικό. Σε εσάς μπορεί να το έδειξε αλλιώς, πάντως εμείς έτσι το κάναμε. Το δείχνει και στο βίντεο που έστειλε ο chrisde παραπάνω. Και όχι, δεν είναι 540-45 γιατί το 45 το έγραψε κάτω από το 54 και όχι κάτω από όλο το 540.
Manjaro Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Σου λέω πώς το μάθαμε εμείς στο δημοτικό. Σε εσάς μπορεί να το έδειξε αλλιώς, πάντως εμείς έτσι το κάναμε. αποκλείεται ξέχασα πως γράφαμε την διαίρεση την αφαίρεση την θυμάμαι..(επίσης είναι και άκυρο απο μαθηματικής πλευράς αυτό.. απλό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε άκυρα πράματα χάριν ευκολίας.. πρέπει να στέκουν αυτά που κάνουμε) δεν γίνεται να λες αφαιρώ απο το 540 το 45 γιατι αγνοώ το 0 και γράφω 9 σαν αποτέλεσμα και βάζω το 0 από πάνω.. αυτό ειναι χέζω παίζω... δεν είναι αφαίρεση... Στο σχολείο θυμάμαι την αφαίρεση την γράφαμε στοιχίζοντας τους αριθμούς κάθετα οι μονάδες με τις μονάδες οι δεκάδες με τις δεκάδες και αφαιρούσαμε έτσι (όπως πρέπει δηλαδή χωρίς να κρατάμε μηδενικά που εξαφανίζονται και εμφανίζονται καβάντζα κτλ.. άλλο τα "ένα το κρατούμενο" )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα