Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και καιρό είχα δυσπεψία και πόνο στο στομάχι και έκανα γαστροσκόπηση και τελικά έχω γαστρίτιδα. Περιμένω τα αποτέλεσματα για να δω αν έχω και ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού . Προς το παρόν παίρνω laprazol 1 την ημέρα πριν το πρωινο φαγητό. 

Το θέμα είναι τι φαγητά να φαω γιατί με πειράζουν σχεδόν όλα. Το μόνο που δεν πέφτει βαρυ στο στομάχι είναι ο φιδές και η ψυχα του ψωμιού. Δοκίμασα να φαω και κόκκινο κρέας και με διέλυσε. 

Δημοσ.

Οι γαστρεντερολόγοι συνήθως δίνουν φυλλάδιο με τροφές που πρέπει ν αποφεύγεις, δεν πήρες κάτι σχετικό απ το γιατρό σου;

Δημοσ.

Οι γαστρεντερολόγοι συνήθως δίνουν φυλλάδιο με τροφές που πρέπει ν αποφεύγεις, δεν πήρες κάτι σχετικό απ το γιατρό σου;

Oχι. Μου ανέφερε τι πρέπει να τρωω ,αλλά μάλλον εχω συγκεκριμένη ευαισθησία γιατι με πειράζουν οι περισσότερες τροφές. 

Δημοσ.

Απο τα οσα θυμαμαι οταν περασα κι εγω πριν χρονια γαστριτιδα, γενικα αποφευγεις οξινες τροφες, οπως πχ εσπεριδοειδη. Οχι μπαχαρικα, οχι οσπρια, οχι λαχανικα που ειναι πρασινα οπως πχ λαχανο. Εννοειται αποφευγεις αναψυκτικα και ποτα και αποφευγεις οτιδηποτε λιπαρο, ξεχνας καφε και φυσικα αν καπνιζεις το κοβεις μαχαιρι. Βεβαια θα πρεπει να το ξαναδεις με το γιατρο σου,να σου επαναλαβει τί επιτρεπεται να τρως ( ουσιαστικα αυτα που δεν πρεπει να τρως ειναι περισσοτερα απο αυτα που επιτρεπεται να τρως) και φυσικα αν καποια απο τις επιτρεπομενες τροφες σε πειραζει να του το αναφερεις.

Δημοσ.

Εγω εχω γαστριτιδα... εχω κοψει εδω κ ενα μηνα τον καφε, τα οσπρια, τις σαλτσες, τα τηγανιτα, τα αναψυκτικα, τις σοκολατες...

Απο λαχανικα τρωω ακομα ντοματες, μπροκολο, κουνουπιδι τα οποια φενεται να μη με ενοχλουν... το μπροκολο μαλιστα λενε πως κανει καλο εαν εχεις ελικοβακτηριδιο, οπως εγω πχ...

Την πρωτη φορα που εκανα γαστροσκοπηση το ειχα ακολουθησα αγωγη διπλου σχηματος αντιβιωσης, στην επομενη βιοψια δεν ειχα και πριν 4 μηνες που ξαναεκανα ξαναειχα ελικοβακτηριδιο και μου συνταγογραφηθηκε τριπλο (!) σχημα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω εχω γαστριτιδα... εχω κοψει εδω κ ενα μηνα τον καφε, τα οσπρια, τις σαλτσες, τα τηγανιτα, τα αναψυκτικα, τις σοκολατες...

Απο λαχανικα τρωω ακομα ντοματες, μπροκολο, κουνουπιδι τα οποια φενεται να μη με ενοχλουν... το μπροκολο μαλιστα λενε πως κανει καλο εαν εχεις ελικοβακτηριδιο, οπως εγω πχ...

Την πρωτη φορα που εκανα γαστροσκοπηση το ειχα ακολουθησα αγωγη διπλου σχηματος αντιβιωσης, στην επομενη βιοψια δεν ειχα και πριν 4 μηνες που ξαναεκανα ξαναειχα ελικοβακτηριδιο και μου συνταγογραφηθηκε τριπλο (!) σχημα.

Απ'οτι διαβάζω ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Εγω δεν μπορώ καθόλου ωμά λαχανικά. Αν φαω ντομάτα , λάχανο, μαρούλι θα με πιάσει σίγουρα το στομάχι μου. Γενικά τα ωμά φαγητά(ξηροί καρποί, φρούτα, λαχανικά) φαίνεται να με πειράζουν.

Η βιοψία μου θα βγει σε 10 μέρες οπότε θα ξέρω αν εχω ελικοβακτηριδιο. Πάντως με το laprazol που παίρνω 4 μέρες τώρα έχει βελτιωθεί η κατάσταση μου και εχει ανοίξει η όρεξη μου. Βέβαια ακόμα ρεύομαι και το στομάχι μου πρήζεται ,αλλά πριν το φάρμακο δεν μπορούσα να φαω τίποτα.

Εγω εχω κόψει καφέ, αναψυκτικά ,φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τα πολλά γλυκά. Που και που τρωω ενα μικρό σοκολατάκι. Τρώω κυρίως λευκό ψωμί, φιδέ, κρέας βραστό μαλακό με λίγα λίπη(π.χ ψαρονέφρι). Δοκίμασα και κιμά πριν λίγο και μπορώ να πω οτι δεν με πείραξε ιδιαίτερα.

Για βιταμίνη c λεω να πάρω συμπληρωμα ester-c γιατί το ασκορβικό οξύ πειράζει το στομάχι μου. Επίσης και οι φυτικές ίνες με πειράζουν

Δημοσ.

Επίσης και οι φυτικές ίνες με πειράζουν

εννοείται πως θα κάνεις ότι σου πει ο γιατρός πάντως για τα λαχανικά αν σου πει οτι μπορείς να τρως μιας κ ειναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού σου θα πρότεινα να δοκιμάσεις να τα μαγειρεύεις στον ατμό , τουλάχιστον μια μικρή ποσότητα τη μερα να δεις μήπως δεν σε πειράζουν μαγειρεμένα.

Μη τα κόψεις τελείως γιατι χωρίς φυτικές ίνες και βιταμίνες που σου παρέχουν θα έχεις άλλα προβλήματα 

προσπάθησε να διορθώσεις το πρόβλημα σου χωρίς να δημιουργήσεις άλλα . 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...