Vlado16 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Γεια σας παιδια, εχω και εγώ 1 δεμα αξίας άνω των 150 από Αλί, δεν έχω προ πληρωσει φόρο (δεν έχω θέμα να πληρωσω τις χρεώσεις, το ήξερα όταν αγόραζα). Το δεμα φαίνεται 1 μήνα τελωνείο. Είναι φυσιολογικό αυτό;
ziaba Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Αν βιάζεσαι, πες στον πωλητή να χρησιμοποιήσει τρόπο αποστολής 'Cainiao super economy'. Μπορεί να μην το έχει επιλογή, αλλά να έχει την δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσει. UA558946365HU, UA558786933HU & UA559003093HU είναι αυτά που έχω στον δρόμο με 'Cainiao super economy GLOBAL' . Αυτό που περιμένω βασικά, είναι να φτάσουν στην Ουγγαρία και να δω αν θα γίνει τελωνειακή εκκαθάριση εκεί (που λογικά θα γίνει). Από ότι καταλαβαίνω, πρέπει να είναι το ίδιο με το Aliexpress saver shipping, απλά τα διαχειρίζεται άλλο κέντρο διαλογής στην Κίνα!!! Πάντως, το UA555271355HU που έχω με 'Cainiao super economy', δουλεύει κανονικά (έγινε customs clearance στην Ουγγαρία). Αυτός ο τρόπος αποστολής, έτσι και αλλιώς ήξερα ότι δουλεύει (απλά σταμάτησαν το Bpost-Belgium Post- πλέον, και χρησιμοποιούν το Magyar Posta-Ουγγρικό ταχυδρομείο) είναι συστημένα αυτά μέχρι την παραλαβή ή μετά έρχονται σαν άπλα μόλις πατήσουν Ελλάδα γιατί το site των ελτα δεν αναγνωρίζει τον track number? περιμένω και γω ένα τέτοιο
nikosgiann78 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ziaba είπε είναι συστημένα αυτά μέχρι την παραλαβή ή μετά έρχονται σαν άπλα μόλις πατήσουν Ελλάδα γιατί το site των ελτα δεν αναγνωρίζει τον track number? περιμένω και γω ένα τέτοιο Τα U?.........HU είναι unregistered (ΜΗ συστημένα). Βασικά βλέπεις το tracking μέχρι την στιγμή που ξεφορτώνεται εδώ στην Ελλάδα. Αυτό που δείχνεις, είναι στην Ουγγαρία τώρα, έτσι που το δείχνει. Μετά θα το στείλουν Ελλάδα (και θα δεις κάποια tracking number updates από το σύστημα των ΕΛΤΑ) Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από nikosgiann78 1
agelosk Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα Θέλω να παραγγείλω προτζεκτορα αξίας 480 ευρώ από aliexpress το οποίο βέβαια δεν περιλαμβάνει πληρωμένο εκτελωνισμό. Εχει επιλογές αποστολής 1.aliexpress standard shipping και 2. aliexpress premium shipping. Με ποια από τις 2 είναι καλύτερα να παραγγείλω μήπως και γλυτώσω το τελωνειο; Ευχαριστώ πολυ
nikosgiann78 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 22/1/2022 στις 1:02 ΠΜ, agelosk είπε Καλησπέρα Θέλω να παραγγείλω προτζεκτορα αξίας 480 ευρώ από aliexpress το οποίο βέβαια δεν περιλαμβάνει πληρωμένο εκτελωνισμό. Εχει επιλογές αποστολής 1.aliexpress standard shipping και 2. aliexpress premium shipping. Με ποια από τις 2 είναι καλύτερα να παραγγείλω μήπως και γλυτώσω το τελωνειο; Ευχαριστώ πολυ Φίλε, τι βάρος έχει ο προτζέκτορας; Είναι πάνω η κάτω από 2 κιλά; Πάμε να δώσω και νέα από κάτι αποστολές που έχω με 'Cainiao super economy global' (για όποιον θυμάται). Αν πατήσεις και δεις τα tracking number, θα δεις ότι μπήκαν σε 'consolidated warehouse'. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι η διαχείριση γίνεται από Aliexpress sorting center. Θα βάλω και νεότερα όταν φτάσουν στην Ουγγαρία. Πάντως, από αυτά τα στοιχεία, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από nikosgiann78
Aurumnus Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Φίλε, τι βάρος έχει ο προτζέκτορας; Είναι πάνω η κάτω από 2 κιλά; Πάμε να δώσω και νέα από κάτι αποστολές που έχω με 'Cainiao super economy global' (για όποιον θυμάται). Αν πατήσεις και δεις τα tracking number, θα δεις ότι μπήκαν σε 'consolidated warehouse'. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι η διαχείριση γίνεται από Aliexpress sorting center. Θα βάλω και νεότερα όταν φτάσουν στην Ουγγαρία. Πάντως, από αυτά τα στοιχεία, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Να υποθέσω ότι οι παραγγελίες δεν έγιναν combined και αφορούν αγορές από ένα συγκεκριμένο πωλητή ανά tracking number; Κόστος αγοράς για την κάθε μία από τις 3 αποστολές που περιμένεις; Κάτω από 10€;
agelosk Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε Φίλε, τι βάρος έχει ο προτζέκτορας; Είναι πάνω η κάτω από 2 κιλά; Πάμε να δώσω και νέα από κάτι αποστολές που έχω με 'Cainiao super economy global' (για όποιον θυμάται). Αν πατήσεις και δεις τα tracking number, θα δεις ότι μπήκαν σε 'consolidated warehouse'. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι η διαχείριση γίνεται από Aliexpress sorting center. Θα βάλω και νεότερα όταν φτάσουν στην Ουγγαρία. Πάντως, από αυτά τα στοιχεία, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι κάτω των 2 κιλων.
nikosgiann78 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Να υποθέσω ότι οι παραγγελίες δεν έγιναν combined και αφορούν αγορές από ένα συγκεκριμένο πωλητή ανά tracking number; Κόστος αγοράς για την κάθε μία από τις 3 αποστολές που περιμένεις; Κάτω από 10€; Ναι, η κάθε μία είναι κάτω από 10 ευρώ.... Είδα ότι αυτές τις μέρες μπήκαν σε consolidated warehouse (αυτά όλα είναι του Aliexpress)..... οπότε από ότι φαίνεται, κατά 99,99% δεν θα έχω κανένα πρόβλημα με το τελωνείο. Προφανέστατα πλέον, το aliexpress αποφάσισε και τα 'Cainiao super economy global' tracking number να τα διαχειρίζονται πλέον τα δικά του warehouse, για να μην υπάρχει πρόβλημα. Εντωμεταξύ, και πωλητής πλέον μου είπε ότι oι αποστολές 'Cainiao super economy', 'Cainiao super economy global' & 'Aliexpress saver shipping', ουσιαστικά είναι το ίδιο & βγάζουν στον πωλητή (για την Ελλάδα) Unregistered traking number από το ταχυδρομείο της Ουγγαρίας. Προφανώς τα πήρε πάνω του ολα το Aliexpress, για να μην υπάρχει θέμα με το τελωνείο Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από nikosgiann78 2 1
Tulipbaek Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα τα φώτα σας γι' ακόμη μια φορά. Παρήγγειλα δύο τεμάχια από το ίδιο προϊόν από το Aliexpress και ο πωλητής μου τα έστειλε σε δυο ξεχωριστά δέματα. Αφού επρόκειτο για μια ενιαία παραγγελία, μόνο ο ένας κωδικός tracking εμφανίζεται στο αλί, ο οποίος είναι με aliexpress standard shipping, οπότε όλα οκ. Ο πωλητής μου έστειλε σε μήνυμα και τον δεύτερο, ο οποίος ήταν της μορφής LV...CN. Δεν έχει τύχει να ξαναδώ τέτοιον αριθμό. Γνωρίζετε πώς θα έρθει; Το συγκεκριμένο, μάλιστα, δέμα νωρίτερα σήμερα μου έβγαλε το καταραμένο μήνυμα "ελλιπή στοιχεία μπλα μπλα χειρωνακτική καταχώρηση κτλ", αλλά λίγες ώρες αργότερα ξεκόλλησε, οπότε χαλάρωσα - μέχρι που είδα ότι πέρασε σε στάδιο "αντικείμενο προς εκτελωνισμό". Είχε καιρό να μου εμφανιστεί αυτό το στάδιο κι ήλπιζα ότι δε θα μου ξανατύχαινε, μιας που το αλί φαίνεται να έχει βρει τρόπο πια να μην κολλάνε τα δέματα που έχουν πληρώσει ΦΠΑ στο τελωνείο. Υπάρχει περίπτωση να μου το φέρει λέτε ταχυδρόμος χωρίς όντως να κολλήσει τελωνείο; EDIT: Μόλις συνειδητοποίησα ότι το συγκεκριμένο ήρθε κατευθείαν από Κίνα Ελλάδα, χωρίς να περάσει από Ουγγαρία, Ολλανδία ή άλλη τρίτη χώρα. Ίσως γι' αυτό να περνάει από τελωνείο. Όπως, όμως, περνάνε τα άλλα τελωνείο Ουγγαρία και τελικά δεν ξαναχρεώνεσαι ΦΠΑ, υπάρχει περίπτωση να περάσει δέμα στην Ελλάδα τελωνείο και να μη σε ξαναχρεώσουν; Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από Tulipbaek
microthrust Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, Το έχω καταλάβει σωστά? Για να στειλει την παραγγελία ο πωλητής θελει 22 μέρες? Ή εννοεί το συνολικό χρόνο μεχρι την παράδοση? Εχω καιρο να χρησιμοποιήσω aliexpress. Συνηθως εστελναν την παραγγελια μεσα σε λιγες μερες.
skar1983 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, microthrust είπε Καλησπέρα παιδιά, Το έχω καταλάβει σωστά? Για να στειλει την παραγγελία ο πωλητής θελει 22 μέρες? Ή εννοεί το συνολικό χρόνο μεχρι την παράδοση? Εχω καιρο να χρησιμοποιήσω aliexpress. Συνηθως εστελναν την παραγγελια μεσα σε λιγες μερες. Η αποστολή θα γίνει μέσα σε 22 μέρες. Η παράδοση είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.
microthrust Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 54 λεπτά πριν, skar1983 είπε Η αποστολή θα γίνει μέσα σε 22 μέρες. Η παράδοση είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Τέλεια....🙄
nikosgiann78 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 22 ώρες πριν, Tulipbaek είπε Θα ήθελα τα φώτα σας γι' ακόμη μια φορά. Παρήγγειλα δύο τεμάχια από το ίδιο προϊόν από το Aliexpress και ο πωλητής μου τα έστειλε σε δυο ξεχωριστά δέματα. Αφού επρόκειτο για μια ενιαία παραγγελία, μόνο ο ένας κωδικός tracking εμφανίζεται στο αλί, ο οποίος είναι με aliexpress standard shipping, οπότε όλα οκ. Ο πωλητής μου έστειλε σε μήνυμα και τον δεύτερο, ο οποίος ήταν της μορφής LV...CN. Δεν έχει τύχει να ξαναδώ τέτοιον αριθμό. Γνωρίζετε πώς θα έρθει; Το συγκεκριμένο, μάλιστα, δέμα νωρίτερα σήμερα μου έβγαλε το καταραμένο μήνυμα "ελλιπή στοιχεία μπλα μπλα χειρωνακτική καταχώρηση κτλ", αλλά λίγες ώρες αργότερα ξεκόλλησε, οπότε χαλάρωσα - μέχρι που είδα ότι πέρασε σε στάδιο "αντικείμενο προς εκτελωνισμό". Είχε καιρό να μου εμφανιστεί αυτό το στάδιο κι ήλπιζα ότι δε θα μου ξανατύχαινε, μιας που το αλί φαίνεται να έχει βρει τρόπο πια να μην κολλάνε τα δέματα που έχουν πληρώσει ΦΠΑ στο τελωνείο. Υπάρχει περίπτωση να μου το φέρει λέτε ταχυδρόμος χωρίς όντως να κολλήσει τελωνείο; EDIT: Μόλις συνειδητοποίησα ότι το συγκεκριμένο ήρθε κατευθείαν από Κίνα Ελλάδα, χωρίς να περάσει από Ουγγαρία, Ολλανδία ή άλλη τρίτη χώρα. Ίσως γι' αυτό να περνάει από τελωνείο. Όπως, όμως, περνάνε τα άλλα τελωνείο Ουγγαρία και τελικά δεν ξαναχρεώνεσαι ΦΠΑ, υπάρχει περίπτωση να περάσει δέμα στην Ελλάδα τελωνείο και να μη σε ξαναχρεώσουν; ePacket τρόπο αποστολής χρησιμοποίησε ο Κινέζος, και προφανέστατα τύπωσε το tracking number από το σύστημα της 4PX. Οπότε, δεν ενημερώθηκε το συστημα IOSS ότι πληρώθηκε το ΦΠΑ, και για αυτό πάει για εκτελωνισμό!!! 1 ώρα πριν, skar1983 είπε Η αποστολή θα γίνει μέσα σε 22 μέρες. Η παράδοση είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Έχουν νομίζω την Κινέζικη πρωτοχρονιά, για αυτό και βλέπεις σε πολλές παραγγελίες 20 και 30 μέρες για να σταλούν
microthrust Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, nikosgiann78 είπε ePacket τρόπο αποστολής χρησιμοποίησε ο Κινέζος, και προφανέστατα τύπωσε το tracking number από το σύστημα της 4PX. Οπότε, δεν ενημερώθηκε το συστημα IOSS ότι πληρώθηκε το ΦΠΑ, και για αυτό πάει για εκτελωνισμό!!! Έχουν νομίζω την Κινέζικη πρωτοχρονιά, για αυτό και βλέπεις σε πολλές παραγγελίες 20 και 30 μέρες για να σταλούν Ναι, εχουν την αλλη βδομαδα αλλα να εχουν ξεκινησει τα "κωλυματα" απο τωρα? Μαλλον θα την ακυρωσω και θα δοκιμασω την τυχη μου με αλλο πωλητη🤔
Tulipbaek Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε ePacket τρόπο αποστολής χρησιμοποίησε ο Κινέζος, και προφανέστατα τύπωσε το tracking number από το σύστημα της 4PX. Οπότε, δεν ενημερώθηκε το συστημα IOSS ότι πληρώθηκε το ΦΠΑ, και για αυτό πάει για εκτελωνισμό!!! Έχουν νομίζω την Κινέζικη πρωτοχρονιά, για αυτό και βλέπεις σε πολλές παραγγελίες 20 και 30 μέρες για να σταλούν Ωχ... Άρα τη διπλοχρέωση του ΦΠΑ δεν τη γλιτώνω, ε; Έχει καταφέρει κανείς να τα πάρει πίσω από το aliexpress τελικά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα