Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δύο παραγγελίες έκαναν δύο ημέρες να φανούν από Ουγγαρία στην Βουλγαρία και άλλες δυο ημέρες να πάνε Θεσσαλονίκη, δείχνει να έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση.

• Απαντ. 8,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 hours ago, dimitrismvr__ said:

Σε άλλα νέα, παραγγελία από 12 Μαΐου, με Aliexpress Selection Standard For Special Goods (super glue το προϊόν), είναι κολλημένη από 23 Μαΐου στο Package leaving origin country/region.
Ίσως η πρώτη φορά μετά από 100+ παραγγελίες, που πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα παραλάβω.

Ε, με super glue που παρήγγειλες τι περίμενες πως θα συμβεί; Θα κολλήσει φυσικά.

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά να ρωτήσω κάτι που δε θυμάμαι...

Θέλω να κάνω μια αγορά από AliExpress (12 ευρώ σύνολο βγαίνει) και μου δίνει επιλογή να χρησιμοποιήσω και PayPal, εκτός από την  πληρωμή απευθείας με τη χρεωστική μου. Αν επιλέξω με PayPal, συμφέρει να χρησιμοποιήσω την ισοτιμία του PayPal ή την ισοτιμία της χρεωστικής κάρτας που έχω συνδεμένη στο PayPal; Παλιά θυμάμαι συνέφερε η ισοτιμία της κάρτας, αλλά σαν να θυμάμαι ότι άλλαξε αυτό τα τελευταία χρόνια, ισχύει;

Επεξ/σία από GiOrGoSk21
Δημοσ.
13 hours ago, GiOrGoSk21 said:

Θέλω να κάνω μια αγορά από AliExpress (12 ευρώ σύνολο βγαίνει) και μου δίνει επιλογή να χρησιμοποιήσω και PayPal, εκτός από την  πληρωμή απευθείας με τη χρεωστική μου. Αν επιλέξω με PayPal, συμφέρει να χρησιμοποιήσω την ισοτιμία του PayPal ή την ισοτιμία της χρεωστικής κάρτας που έχω συνδεμένη στο PayPal; Παλιά θυμάμαι συνέφερε η ισοτιμία της κάρτας, αλλά σαν να θυμάμαι ότι άλλαξε αυτό τα τελευταία χρόνια, ισχύει;

Γιατί δεν αλλάζεις απευθείας από τη σελίδα του AliExpress να σου βγάζει σε ευρω? Για να μην μπλέκεις με ισοτιμίες. Και εγώ το 2017 που ξεκίνησα να ψωνίζω από Ali είχα μπερδευτεί στις πρώτες αγορές και πλήρωνα με δολάρια και μου έβγαζε έξτρα χρέωση η τράπεζα για αυτό το λόγο 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, GiOrGoSk21 είπε

Tης κάρτας πάντα.

• Thanks 1
Δημοσ.

επειδή θα ξεφύγω απο το θέμα και θέλω να πάρω κάτι απο το aliexpress πιθανων μπορειτε ν αβοηθησει καποιος ειδικος σε αυτο το νήμα;

Δημοσ.
Στις 13/6/2025 στις 9:17 ΜΜ, sakisgri είπε

Δες μια αν φαίνεται κάτι στο site της Speedy εδώ Track shipment | Speedy

Αν όχι αν θες στείλε ένα email εδώ να δεις τι θα σου πούνε, 

For claims related to international shipments: [email protected]   

(https://www.speedy.bg/en/contact-us)

Μου απάντησαν από speedy ότι δεν υπάρχουν τα τράκιγκ των πέντε παραγγελιών που έβαλα στο σύστημά τους... Άρα φαίνεται πως χάθηκαν οι παραγγελίες και το χειρότερο, δεν θα μπορώ να βάλω νέες.. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κάνω ερώτηση/claim στο ίδιο το aliexpress και όχι στους πωλητές του; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, japetus είπε

Μου απάντησαν από speedy ότι δεν υπάρχουν τα τράκιγκ των πέντε παραγγελιών που έβαλα στο σύστημά τους... Άρα φαίνεται πως χάθηκαν οι παραγγελίες και το χειρότερο, δεν θα μπορώ να βάλω νέες.. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κάνω ερώτηση/claim στο ίδιο το aliexpress και όχι στους πωλητές του; 

Και να είναι στην Speedy τα δέματα, αν δεν τα σκαναρουν, δεν φαίνονται στο σύστημα τους, δλδ μπορεί να είναι εκεί.

Δεν μπορείς να ανοίξεις dispute αν δεν περάσουν 90 μέρες από την ημέρα που έφυγαν τα δέματα από τους πωλητές, και να ανοίξεις, θα σου πούνε να περιμένεις. Αν πας στη παραγγελία σου, θα δεις πάνω πόσες μέρες απομένουν μέχρι τις 90.

Μπορείς να ρωτήσεις ευγενικά τον κάθε πωλητή ξεχωριστά αν ξέρουν τι γίνεται και γιατί κόλλησαν τόσο καιρό. Μπορεί να δουν κάτι που εμείς δεν μπορούμε να δούμε και να σου πούνε τι γίνεται, η και ακόμα αν το σκαλίσουν και να μάθουνε που ακριβώς κόλλησαν, και έτσι να βρεθούν και να συνεχίσουν τη πορεία.

Αλλά εφόσον έχει περάσει περίπου 1,5 μήνες θα έλεγα αφού πρώτα ρωτήσεις τους πωλητές, μετά κανε και στο support μια ερώτηση. Αρχικά θα μιλήσεις με το bot την EVA, αφού λογικά θα σου πει το δέμα είναι στο δρόμο, μετά γράψε κάτω "live agent" η "chat with agent" η "live chat" για να μιλήσεις με εκπρόσωπο (ίσως χρειαστεί να το γράψεις πάνω από μια φορά), και εξήγησε τους τη γίνεται για να το ψάξουν.

Δεν τίθεται θέμα, αν δεν παραλαβεις, θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω, διότι είναι συστημένα και φαίνεται ξεκάθαρα αν παραλαβεις η όχι και μέχρι που έφτασε το δέμα. Απλώς θα πρέπει να περάσουν οι 90 μέρες που έγραψα πιο πάνω για να συμβεί αυτό, εκτός αν φανεί πως τα δέματα έχουν καταστραφεί η χαθεί, τότε τα παίρνεις πιο νωρίς.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.

Παραλαβή Αγγλία.Λογικά αύριο θα το έχω καθώς το έχει παραλάβει ήδη η κουριερ.

Delivery update
Package arrived at local carrier facility
Jun 15, 15:09 GMT

Package arrived at regional carrier facility
Jun 14, 16:56 GMT

Your package will soon be handed over to the domestic courier company.
Jun 13, 09:03 GMT

Import customs clearance completed
Jun 13, 08:02 GMT

Import customs clearance started

Arrived at customs
Jun 13, 07:07 GMT

Your package arrived at local airport
Jun 12, 09:31 GMT

Package leaving origin country/region.
Jun 11, 21:49 GMT

Awaiting flight
Jun 11, 13:19 GMT

Export customs clearance complete.
Jun 11, 03:31 GMT

Export customs clearance started
Jun 11, 02:53 GMT

Your package arrived at airport. Awaiting transit.
Jun 10, 10:04 GMT

Package left sorting center of origin.
Jun 10, 09:44 GMT

Package received by sorting center of origin.
Jun 10, 09:25 GMT

Package left consolidation warehouse

Package arrived at consolidation warehouse.
Jun 10, 02:59 GMT

Package collected by carrier.
Jun 10, 00:33 GMT

Package left warehouse.
Jun 9, 22:45 GMT

Package ready to be shipped by warehouse.
Jun 9, 22:27 GMT

Your order is being packed
Jun 9, 19:09 GMT

Your package is currently being prepared.
Jun 9, 16:04 GMT

Your order has been successfully created
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sakisgri είπε

Δεν τίθεται θέμα, αν δεν παραλαβεις, θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω, διότι είναι συστημένα και φαίνεται ξεκάθαρα αν παραλαβεις η όχι και μέχρι που έφτασε το δέμα. Απλώς θα πρέπει να περάσουν οι 90 μέρες που έγραψα πιο πάνω για να συμβεί αυτό, εκτός αν φανεί πως τα δέματα έχουν καταστραφεί η χαθεί, τότε τα παίρνεις πιο νωρίς.

Το θέμα δεν είναι ότι θα πάρω τα χρήματά μου πίσω αλλά ότι υπάρχει κάποιο λάθος που δεν έχει εντοπιστεί και δεν μπορώ να βάλω νέες παραγγελίες ή να τα ξαναπεράσω τις παλιές γιατί πάλι δεν θα τις παραλάβω..

Επικοινώνησα ζωντανά με εκπρόσωπο στο ali και μου πρότεινε να κάνω expedited τις παραγγελίες μου (11 παραγγελίες παιδευόμασταν μισή ώρα). Τί ακριβώς γίνεται με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να βοηθήσει καθόλου;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, japetus είπε

Επικοινώνησα ζωντανά με εκπρόσωπο στο ali και μου πρότεινε να κάνω expedited τις παραγγελίες μου (11 παραγγελίες παιδευόμασταν μισή ώρα). Τί ακριβώς γίνεται με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να βοηθήσει καθόλου;

Δεν γνωρίζω αν γίνεται στην περίπτωση σου, και αν βοηθήσει.

Expedited συνήθως φεύγει το δέμα από Κίνα με κάποια ιδιωτική courier όπως fedex, ups, dhl κτλ. που σε αυτές τις περιπτώσεις δεν κερδίσεις κάτι το σημαντικό για να συμφέρει (κάνα 2-3 μέρες και αν) αλλά με επιπλέον κόστος και περνάνε τελωνείο στην Ελλάδα με μεγάλη χρέωση.

Τώρα για το δικό σου δέμα που έχει ήδη περάσει τελωνείο σε Ευρωπαϊκό έδαφος και είναι στο δρόμο, θα σε γελάσω αν γίνεται, και πόσο παραπάνω θα χρεωθείς κτλ.

Δεν ρώτησες το support, με ποια μεταφορική να κάνω expedited, αφού καμία δεν αναγνωρίζει το δέμα μου;

Αν θες στείλε και email στην Cainiao διότι αυτή παραδίδει τα δέματα στις άλλες μεταφορικές, μπας και το σκαλίσουν και ξεκολλήσουν  https://www.cainiao.com/en/about-us-contact-us.html?spm=a2d5h.28296907.header.19.f5d055e30vlZqi

Αλλιώς, η αν δεν πάρεις απάντηση από την Cainiao, θα έλεγα περίμενε καμιά βδομάδα ακόμα και ξανά μίλα με το support αφού τότε (αν δεν έρθει) θα είναι ακόμα περισσότερες μέρες κολλημένο.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Παραλαβή Αγγλία.Λογικά αύριο θα το έχω καθώς το έχει παραλάβει ήδη η κουριερ.

Delivery update
Package arrived at local carrier facility
Jun 15, 15:09 GMT

Package arrived at regional carrier facility
Jun 14, 16:56 GMT

Your package will soon be handed over to the domestic courier company.
Jun 13, 09:03 GMT

Import customs clearance completed

Import customs clearance started

Arrived at customs
Jun 13, 07:07 GMT

Your package arrived at local airport
Jun 12, 09:31 GMT

Package leaving origin country/region.
Jun 11, 21:49 GMT

Awaiting flight
Jun 11, 13:19 GMT

Export customs clearance complete.
Jun 11, 03:31 GMT

Export customs clearance started
Jun 11, 02:53 GMT

Your package arrived at airport. Awaiting transit.
Jun 10, 10:04 GMT

Package left sorting center of origin.
Jun 10, 09:44 GMT

Package received by sorting center of origin.

Package left consolidation warehouse

Package arrived at consolidation warehouse.
Jun 10, 02:59 GMT

Package collected by carrier.
Jun 10, 00:33 GMT

Package left warehouse.
Jun 9, 22:45 GMT

Package ready to be shipped by warehouse.
Jun 9, 22:27 GMT

Your order is being packed
Jun 9, 19:09 GMT

Your package is currently being prepared.

Your order has been successfully created

Και σήμερα παρέλαβα.7 μέρες.

Δημοσ.
Στις 15/6/2025 στις 1:04 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Tης κάρτας πάντα.

Ποτέ ξανά την κάρτα γιατί πλέον οι Ελληνικές τράπεζες σε κόβουν φέτες μόνο paypal που και να χαλάσει η συναλλαγή τα παίρνεις πίσω ακριβώς χωρίς εξτρά χρεώσεις , την πλήρωσα πριν 15 - 20  μέρες πάνω από 30 ευρώ commission fee και  με ισοτιμία από τράπεζα στο 1,09 ενώ η τιμή σποτ ήταν 1,13+ δηλαδή ληστεία με τα φόνου από την τράπεζα Πειραιώς. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, george1551 είπε

Ποτέ ξανά την κάρτα γιατί πλέον οι Ελληνικές τράπεζες σε κόβουν φέτες μόνο paypal που και να χαλάσει η συναλλαγή τα παίρνεις πίσω ακριβώς χωρίς εξτρά χρεώσεις , την πλήρωσα πριν 15 - 20  μέρες πάνω από 30 ευρώ commission fee και  με ισοτιμία από τράπεζα στο 1,09 ενώ η τιμή σποτ ήταν 1,13+ δηλαδή ληστεία με τα φόνου από την τράπεζα Πειραιώς. 

Αναφέρομαι στην ισοτιμία.Το ΡΡ εκείνη την ημέρα θα είχε ακόμα χειρότερη ισοτιμία.Οσες φορές το έχω τσεκάρει πάντα έχει χειρότερη ισοτιμία,όπως και η WU και οι αεροπορικές κλπ.Μπορείς να πληρώσεις με ΡΡ και την ισοτιμία να την αναλάβει η τράπεζα σου.

Μπορεις να ανοίξεις revolut και να κάνεις συναλλαγή με το νόμισμα που θες κατευθείαν χωρίς ισοτιμίες στο ΡΡ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Αναφέρομαι στην ισοτιμία.Το ΡΡ εκείνη την ημέρα θα είχε ακόμα χειρότερη ισοτιμία.Οσες φορές το έχω τσεκάρει πάντα έχει χειρότερη ισοτιμία,όπως και η WU και οι αεροπορικές κλπ.Μπορείς να πληρώσεις με ΡΡ και την ισοτιμία να την αναλάβει η τράπεζα σου.

Μπορεις να ανοίξεις revolut και να κάνεις συναλλαγή με το νόμισμα που θες κατευθείαν χωρίς ισοτιμίες στο ΡΡ.

Με Paypal πλήρωσα και η τράπεζα μου το άλλαξε λίγο καλύτερα  από το Paypal και πήρε και commission fee και στο τέλος βγήκε πολύ χειρότερα στα 1500 ευρώ έχασα περίπου 30-40 ευρώ με την τράπεζα για αυτό σου είπα ληστεία μετά φόνου 

Screenshot_12.jpg

κέρδισα 10 - 15  ευρώ από την μετατροπή και μου πήραν 36 ευρώ commission fee που δεν έχει το Paypal

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...