Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις ειδοποιήθηκα τηλεφωνικά από ups για μια παραγγελία που περιμένω με AliExpress  premium shipping , 224 πληρωμένα , θα πληρώσω στην παραλαβή 80€ απο την γενικη ταχυδρομικη .

Το τραψκ ηταν LP0074******7251 ---> SF3190****08138 και καμμια αλλη ενημερωση σε ups ή Γενικη 

Είναι παραπάνω από ότι υπολόγιζα ... IMG_20250710_130817.jpg.c46048903882f8db2d1da33229b57505.jpg

Επεξ/σία από villasg
  • Like 1
  • Απαντ. 8,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, villasg είπε

Είναι παραπάνω από ότι υπολόγιζα ... 

Σου έχουν αφαιρέσει τον φπα (224 x 24%= 53,81) και τον πληρώνεις εδώ. Για τα υπόλοιπα πληρώνεις 80-53,81= 26,19 ευρώ.

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Σου έχουν αφαιρέσει τον φπα (224 x 24%= 53,81) και τον πληρώνεις εδώ. Για τα υπόλοιπα πληρώνεις 80-53,81= 26,19 ευρώ.

ενα πραγμα ειναι δεν εχει υπολοιπα , επρεπε η χρεωση ν ειναι 53,81 και οχι 80

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, villasg είπε

ενα πραγμα ειναι δεν εχει υπολοιπα

Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει υπόλοιπα? Είσαι πάνω απ' τα 150 ευρώ

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει υπόλοιπα? Είσαι πάνω απ' τα 150 ευρώ

image.png.ed148200822a928cec241f361486dcf1.png

image.png.cb6e732bfe33bbcc2faa48b68763a445.png

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Τα υπόλοιπα που σου χρέωσαν, εκτελωνισμό, δασμούς κλπ

Γιαυτο το εβαλα για επισημανση οτι το "AliExpress  premium shipping" ειναι με UPS και οχι ΕΛΤΑ το οποιο και συνεπαγεται επιπλεον εξοδα κατα τον εκτελωνισμο .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Axoneutos είπε

Καλησπερα και απο μένα

Πριν 20 μερες παρηγγειλα ενα δεμα από το Aliexpress με κοστος 155 ευρώ.Ηταν σε εκπτωση (ή ετσι νομιζα) ενω κανονικά κάνει 190-210 ευρω.

Μου το εστειλαν με Cainiao.Περασε πρωτα απο Ευρωπαικη Ένωση (με PostNL) και στα tracking site που χρησιμοποιω ανεφερε και Πολωνία δεννξερω τι σχέση έχει.Περασε κανονικά απο τον τελωνείο και έφτασε σήμερα στα ΕΛΤΑ της περιοχης μου.Επικοινωνησα μαζι τους τηλεφωνικα και μου ειπαν έχει δασμούς 60 ευρώ και θα το κρατησουμε 5 εργασιμες μερες.Πηγα απο το καταστημα μου ειπαν το ίδιο.Με ρωτησαν αν επιτρεπεται απο που ειναι και ποσο πληρωσα τους ειπα απο Ευρωπαϊκή Ενωση και πληρωσα 150 ευρω.

Edit:Μετά απο επισημανση του χρηστη nabuko παρατηρησα οτι ειχε price adjustment και ελεγε για πληρωμή καποιου ποσου οταν έφτανε στη χωρα προορισμου και οχι μάλλον για εκπτωση οπως νομιζα αρχικά.Ελεγε ομως για price adjustment 35 ευρω περιπου οχι 60

Τι να κανω απο δω και πέρα πως προχωραω?

Αυτό που σε αφαίρεσαν στο "price adjustment" είναι ο Φ.Π.Α. που μετά πληρώνεις στην Ελλάδα μαζί με τέλη εκτελωνισμού και δασμούς (αν υπάρχουν για το προϊόν) 

Με λίγα λόγια, όποτε βλέπεις "price adjustment" σημαίνει το προϊόν έχει κόστος πάνω από τα 186€ με Φ.Π.Α. (το όριο), αφαιρείται ο Φ.Π.Α. και περνάει τελωνείο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, διάβασε εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/535/#findComment-60712919 και τέρμα κάτω που γράφω "ΓΙΑ ΔΕΜΑΤΑ ΑΞΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 186€" έχω και ένα παράδειγμα.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Αυτό που σε αφαίρεσαν στο "price adjustment" είναι ο Φ.Π.Α. που μετά πληρώνεις στην Ελλάδα μαζί με τέλη εκτελωνισμού και δασμούς (αν υπάρχουν για το προϊόν) 

Με λίγα λόγια, όποτε βλέπεις "price adjustment" σημαίνει το προϊόν έχει κόστος πάνω από τα 186€ με Φ.Π.Α. (το όριο), αφαιρείται ο Φ.Π.Α. και περνάει τελωνείο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, διάβασε εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/535/#findComment-60712919 και τέρμα κάτω που γράφω "ΓΙΑ ΔΕΜΑΤΑ ΑΞΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 186€" έχω και ένα παράδειγμα.

Παιζει ρόλο το συνολο της παραγγελίας να ειναι πανω απο 186 ευρώ ή το κάθε προϊόν για τους δασμους?

Υπαρχει κάποιος τρόπος αποστολής που να μπορουμε να γλιτωσουμε τελωνειο στις αγορές από το Aliexpress?

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Axoneutos είπε

Παιζει ρόλο το συνολο της παραγγελίας να ειναι πανω απο 186 ευρώ ή το κάθε προϊόν για τους δασμους?

Υπαρχει κάποιος τρόπος αποστολής που να μπορουμε να γλιτωσουμε τελωνειο στις αγορές από το Aliexpress?

Το σύνολο της παραγγελίας.

Τρόπος αποστολής, όχι.

Αν όμως είναι κοντά στο όριο δλδ λίγο πάνω από τα 186€ μπορείς να μιλήσεις με τον πωλητή και να σου δώσει κουπόνι για να πέσει η τιμή κάτω από τα 186€, αν είναι κοντά πολλές φορές το κάνουν, και αν δεν το κάνει ένα κατάστημα ίσως να το κάνει κάποιο άλλο.

Κάτι άλλο που μπορεί να γίνει και το κάνουν συχνά είναι αν το προϊόν δεν είναι 1 κομμάτι και μπορεί να μπει σε 2 δέματα, σου στέλνει 2 ξεχωριστά δέματα με κανένα από τα 2 να μη ξεπερνάει τα 186€.

Επίσης πολλές φορές δηλώνουν χαμηλότερη τιμή από αυτή που πράγματι πλήρωσες (πολλές φορές το κάνουν χωρίς καν να το ζητήσεις), έτσι στην Ελλάδα θα χρεωθείς λιγότερο Φ.Π.Α. λιγότερα τέλη εκτελωνισμού και λιγότερους δασμούς.

Αλλά αν το σκεφτείς αφού έρχονται με τα ΕΛΤΑ το κόστος δεν είναι κάτι το τραγικό, αφού αν είδες στο παράδειγμα στο link που έβαλα, κάτι που κοστίζει 200€ με φ.π.α. σύνολο βγαίνει  225,63.

Επισης, αν βρεις το προϊόν στο Banggood εκεί δεν περνάνε τελωνείο ανεξαρτήτως η αξία του δέματος, διότι η Banggood χρησιμοποιεί DDP shipping (Delivered Duty Paid) που είναι ο πωλητής υπεύθυνος για όλα τα έξοδα και αυτά που πληρώνεις είναι ότι πληρώσεις στο Banggood και τπτ παραπάνω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σας στέλνει και εσάς ότι να είναι emails το aliexpress μετά απο παραγγελία;Στις τρεις τελευταίες που έχω κάνει κυριολεκτικά με σπαμάρει  για κάθε κίνηση ,ή ακόμα και χωρίς να έχει αλλάξει κάτι,ενώ βάζει μέσα και προιόντα που έχω ήδη παραλάβει.

Tην προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβα,πάτησα επιβεβαίωση παραλαβής ,ήρθε και το email να πατήσω παραλαβή .......και σήμερα έστειλε άλλο email για update και είχε μέσα και πράγματα που είχα παραλάβει 20 μέρες νωρίτερα. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, george_xp_pro είπε

Καλημέρα. Εγώ χρησιμοποιώ την εφαρμογή Track Checker Mobile μετά από υπόδειξη από το μέλος sakisgri που σε ενημερώνει άμεσα όταν γίνονται scan τα προϊόντα σε πραγματικό χρόνο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. 

Πράγματι μακράν η καλύτερη εφαρμογή για tracking.  Αλλά επειδή δεν προσθέτει τις μεταφορικές από μόνο του, θα βάλω το link από τον οδηγό που είχα φτιάξει πριν 2 χρόνια περίπου. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/220/#findComment-59355464

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συνδυασμό με το parcelsapp, δλδ αν δεν ξέρεις ποια είναι η μεταφορική, την βλέπεις πρώτα στο parcelsapp και την προσθέτεις μετά στο Track Checker Mobile.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
45 minutes ago, Ukforthemoment said:

Σας στέλνει και εσάς ότι να είναι emails το aliexpress μετά απο παραγγελία

Κάτω κάτω στο mail, πάτα unsubscribe. 

--

Εν τω μεταξύ αυτή τη βδομάδα, όλα τα choice πήγανε σε ACS locker. Ευτυχώς κοντά. Γίνεται να επιλέξεις επιθυμητό locker μέσω bot chat στην ιστοσελίδα της ACS.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, sakisgri είπε

Το σύνολο της παραγγελίας.

Τρόπος αποστολής, όχι.

Αν όμως είναι κοντά στο όριο δλδ λίγο πάνω από τα 186€ μπορείς να μιλήσεις με τον πωλητή και να σου δώσει κουπόνι για να πέσει η τιμή κάτω από τα 186€, αν είναι κοντά πολλές φορές το κάνουν, και αν δεν το κάνει ένα κατάστημα ίσως να το κάνει κάποιο άλλο.

Κάτι άλλο που μπορεί να γίνει και το κάνουν συχνά είναι αν το προϊόν δεν είναι 1 κομμάτι και μπορεί να μπει σε 2 δέματα, σου στέλνει 2 ξεχωριστά δέματα με κανένα από τα 2 να μη ξεπερνάει τα 186€.

Επίσης πολλές φορές δηλώνουν χαμηλότερη τιμή από αυτή που πράγματι πλήρωσες (πολλές φορές το κάνουν χωρίς καν να το ζητήσεις), έτσι στην Ελλάδα θα χρεωθείς λιγότερο Φ.Π.Α. λιγότερα τέλη εκτελωνισμού και λιγότερους δασμούς.

Αλλά αν το σκεφτείς αφού έρχονται με τα ΕΛΤΑ το κόστος δεν είναι κάτι το τραγικό, αφού αν είδες στο παράδειγμα στο link που έβαλα, κάτι που κοστίζει 200€ με φ.π.α. σύνολο βγαίνει  225,63.

Επισης, αν βρεις το προϊόν στο Banggood εκεί δεν περνάνε τελωνείο ανεξαρτήτως η αξία του δέματος, διότι η Banggood χρησιμοποιεί DDP shipping (Delivered Duty Paid) που είναι ο πωλητής υπεύθυνος για όλα τα έξοδα και αυτά που πληρώνεις είναι ότι πληρώσεις στο Banggood και τπτ παραπάνω.

Έχω ένα δέμα που κοστίζει 450 ευρώ

Με το price adjustment μου το εμφανιζει στα 350 ευρω

Οταν φτάσει εδω πέρα εκτός απο τα χρωστούμενα 100 ευρώ τι άλλο πληρωνω?

Υποθετικη ερώτηση 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Axoneutos είπε

Υποθετικη ερώτηση 

Ξεχνας τα χρωστουμενα που λες .
Απο εκει και περα σημαντικο ρολο ειναι με τι/πως θα ερθει και ποιος θα αναλαβει τον εκετλωνισμο στην Ελλαδα ( τι μεθοδο αποστολης εχεις ? ) 
απο εκει και περα στα ελτα 20€ εξοδα + το φπα στην αξια που αγορασες πχ 20+108=128€

Αλλες εταιριες εχουν αλλα κοστη .
εμενα χθεσινο δεμα  αξια αντικειμενου 257€ θα πληρωσω στην UPS 80€ οπως με ενημερωσαν τηλεφωνικα πριν τον εκτελωνισμο ( ηρθε με aliexpress premium shipping ) 81 ( 257*24% =61.68 + 20 τα εξοδα ) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...