-WISE- Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Ρε τσακαλάκια μου μια βοήθεια. Χρόνια παραγγέλνω από το Ali και πρώτη φορά (αν μπορώ να θυμηθώ σωστά) μου έχει σκάσει tracking "HRBC**********2". Τι στο καλό είναι αυτό; Με τι να το περιμένω; Βλέπω, μάλιστα, στο parcels ότι μετά θα γίνει "PPDPBK".
radiotv Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 5 λεπτά πριν, -WISE- είπε Ρε τσακαλάκια μου μια βοήθεια. Χρόνια παραγγέλνω από το Ali και πρώτη φορά (αν μπορώ να θυμηθώ σωστά) μου έχει σκάσει tracking "HRBC**********2". Τι στο καλό είναι αυτό; Με τι να το περιμένω; Βλέπω, μάλιστα, στο parcels ότι μετά θα γίνει "PPDPBK". Έχω και εγώ μια ίδια, στέλνει με την εταιρεία YFH , όπως μου απάντησαν παραπάνω παραδίδει η Acs, είναι μπαταρία λιθίου;
-WISE- Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 4 λεπτά πριν, radiotv είπε Έχω και εγώ μια ίδια, στέλνει με την εταιρεία YFH , όπως μου απάντησαν παραπάνω παραδίδει η Acs, είναι μπαταρία λιθίου; Μια σελίδα πριν ήταν η απάντηση, λοιπόν. 😅 Ναι είναι μπαταρία για το Switch Lite. Λες να έχουμε θέμα με τελωνείο; Πάντως δεν ενημερώνεται και πολύ τακτικά το tracking. Από τις 6/9 στο Ali μου γράφει απλά "shipment on the way". Και στο parcels γράφει "waiting for flight arrangements"
radiotv Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, -WISE- είπε Μια σελίδα πριν ήταν η απάντηση, λοιπόν. 😅 Ναι είναι μπαταρία για το Switch Lite. Λες να έχουμε θέμα με τελωνείο; Πάντως δεν ενημερώνεται και πολύ τακτικά το tracking. Από τις 6/9 στο Ali μου γράφει απλά "shipment on the way". Και στο parcels γράφει "waiting for flight arrangements" Δεν νομίζω ότι θα έχει θέμα,η δική μου έχει φθάσει στην Ολλανδία Τρακινγκ κάνει εδώ https://en.yfhex.com/ ή στο https://parcelsapp.com/ Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου από radiotv 1
Billator Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Τα YFH δεν δίνουν tracking updates για περίπου 5-10 μέρες, και "ξαφνικά" έρχεται ειδοποίηση από την ACS. (Από την τελευταία ειδοποίηση στο parcelsapp οχι του Aliexpress εκεί σταματάει πολύ νωρίτερα). Καθυστερούν οπότε 5-6 μέρες παραπάνω από ότι συνήθως. Πήρα 2 powerbank και έκαναν 16 και 18 μέρες. Αλλά είναι πολύ πιο γρήγορο από την προηγούμενη μέθοδο που είχαν. ------------ Edit: Επειδή το ;ένα powerbank βγήκε πολύ καλό το παραθέτω για όποιον τον ενδιαφέρει κάτι αντίστοιχο https://www.aliexpress.com/item/1005009358152237.html Μου βγήκε 30 ευρώ το έχω δει να πέφτει μέχρι και 25ευρώ. Είναι 165Watt output(ταυτόχρονα μπορεί να δώσει PD 100W + 65W άρα μπορεί να φορτίσει και 2 laptop ταυτόχρονα), και μέγεθος 20.000mAh. Και φορτίζει το ίδιο (input) με μέχρι 65W. Στα αρνητικά είναι ότι: - Δεν έχει λειτουργία (όπως τα xiaomi) που να μπορεί να ρίξει την τάση πιο χαμηλά για να "ξυπνάει" συσκευές όπου ξεφόρτωσαν και δεν φορτίζουν ξανά. - Όταν ζεσταίνεται ρίχνει το ρυθμό φόρτισης (input) από τα 65W στα 45W - Η οθόνη δεν είναι τόσο φωτεινή όσο φαίνεται στις εικόνες. Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:18 μμ από Billator 1 2
VasKag Δημοσ. Παρασκευή στις 12:30 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:30 πμ Μια ερωτηση. Δεν εχω ψωνισει ποτε απο ali. Οι αγορες απο εκει ακολουθουν το ιδιο μοτιβο του banggood και temu? Θελω να παρω ενα εξαρτημα απο ενα ηλεκτρικο αυτοκινητο παιχνιδι για ενα φιλο.
sakisgri Δημοσ. Παρασκευή στις 01:35 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:35 πμ 1 ώρα πριν, VasKag είπε Μια ερωτηση. Δεν εχω ψωνισει ποτε απο ali. Οι αγορες απο εκει ακολουθουν το ιδιο μοτιβο του banggood και temu? Θελω να παρω ενα εξαρτημα απο ενα ηλεκτρικο αυτοκινητο παιχνιδι για ενα φιλο. Όχι ακριβώς όπως Banggood ή Temu. Δες εδώ τι παίζει με το AliExpress: https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/535/#findComment-60712919 Αν έχεις απορίες, πες μας να σε βοηθήσουμε ή ανέβασε το link από αυτό που σκέφτεσαι να πάρεις, να σου πούμε γνώμη. 1
VasKag Δημοσ. Παρασκευή στις 06:01 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:01 πμ https://www.aliexpress.com/item/1005004258434608.html?pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000028549547511"}&sourceType=1&spm=a2g0n.wish-manage-home.0.0
sakisgri Δημοσ. Παρασκευή στις 07:03 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:03 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, VasKag είπε https://www.aliexpress.com/item/1005004258434608.html?pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000028549547511"}&sourceType=1&spm=a2g0n.wish-manage-home.0.0 Είναι από προσφορά CHOICE. Δεν περνάει τελωνείο στην Ελλάδα, οπότε μπορείς να παραγγείλεις άφοβα. Συνήθως το παραλαμβάνεις σε 12-16 μέρες με ACS. Μονο πρόσεχε το Color:A/B έχουν μια διαφορά, που θα δεις στις φώτο ποια ειναι. (Το Α έχει charging port) Στον οδηγό γράφω: Για να έχουμε free shipping (-2,99€) θα πρέπει η τιμή από το προϊόν η τα προϊόντα που θα βάλουμε στο καλάθι να είναι από 10€ και πάνω. . Στην περίπτωσή σου είναι εντάξει — αν δεν ήταν, θα έπρεπε να προσθέσεις κάτι ακόμη στο καλάθι, αλλιώς θα πλήρωνες και μεταφορικά. Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:09 πμ από sakisgri 1
VasKag Δημοσ. Παρασκευή στις 09:02 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:02 πμ (επεξεργασμένο) Αυτό θέλει ο φίλος. Οπότε είμαστε μέσα Επεξ/σία Παρασκευή στις 09:17 πμ από VasKag 1
duende Δημοσ. Παρασκευή στις 10:21 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:21 πμ οταν λεει Aliexpress commits you will receive a refund if not delivered by xxxx οντως παιζει? Επιστρεφουν ολο το ποσο?
edimopoulos Δημοσ. Κυριακή στις 02:03 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:03 πμ (επεξεργασμένο) Στις 9/9/2025 στις 5:10 ΜΜ, sakisgri είπε Αν και δεν θυμάμαι να το έχει αναφέρει κάποιος, λίγο που το έψαξα για την ACS διάβασα. Αν δεν κάνω λάθος 2 φορές αναφέρθηκε αυτός ο τρόπος αποστολής, μια από τον @edimopoulos εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/535/#findComment-60713711 και μια από τον φίλο@dimitrismvr__ εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/552/#findComment-60765190 Αν το δει κάποιος από τους δυο ας ενημερώσει να ξέρουμε και εμείς και κάποια στιγμή να προσθέσω και αυτόν τον τρόπο αποστολής για μπαταρίες στον οδηγό . Το δικό μου δέμα τελικά στις 30/04 το παρέλαβε η ACS και μετά από λίγες μέρες έφτασε Πάτρα. Έψαξα να βρω το tracking number από τότε για να στείλω εδώ το πλήρες ιστορικό να το έχουμε αλλα δυστυχώς δε το βρήκα. Πάντως πέρα απ' αυτή τη καθυστέρηση που ανέφερα στο ποστ τότε, όλα καλά, δεν είχα κάποιο θέμα. Ουσιαστικά, απλά καθυστέρησε 7-8 μέρες να προχωρήσει από το "leave the city" / "departed from OE" το οποίο μου είχε κάνει εντύπωση τότε. Παρεπιπτόντως, απ' τη στιγμή που το πήρε η ACS το δέμα πήρε και δικό του tracking number, κλασσικό τύπου ACS που έχει μόνο αριθμούς, όπως οι άλλες αποστολές με aliexpress standard shipping κτλ. (Βάζω και ένα screenshot απο την acs αν και δε νομίζω να πολυέχει και σημασία) Επεξ/σία Κυριακή στις 02:09 πμ από edimopoulos 2
Giorgossath Δημοσ. Κυριακή στις 11:53 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:53 μμ Παραγγελία από alixpress στις 2 Αυγούστου όπου δυστυχώς θα ερχόταν με απλό ταχυδρομείο υποτίθεται στις 31/8 .Δεν το πρόσεξα όταν το έδωσα γιατί συνήθως διαλέγω choice. Δεν ήρθε ποτέ το δέμα. Μίλησα αρχικά με τον κινέζο αρχές Σεπτεμβρίσου μου είπε να περιμένω λίγο ακόμα. Μιλάω μαζί του πριν λίγες μέρες και ενώ το διάβασε δεν έδωσε καν απάντηση. Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι το τρακ που έδωσε στο τελος αντί για GR έχει ΒΕ, που αντιστοιχεί στο Βέλγιο..... Μήπως έκανε εκεί καμιά πατάτα ο πωλητής;;; Πάτησα refund και απάντησε αυτός άμεσα προτείνοντας μηδέν χρήματα επιστροφής, όπως βλέπετε και στο screenshot από κάτω. Πρέπει να πατήσω reject all στην πρόταση του ή το αφήνω ως έχει για να αναλάβει το aliexpress;
sakisgri Δημοσ. Δευτέρα στις 12:34 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:34 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Giorgossath είπε Παραγγελία από alixpress στις 2 Αυγούστου όπου δυστυχώς θα ερχόταν με απλό ταχυδρομείο υποτίθεται στις 31/8 .Δεν το πρόσεξα όταν το έδωσα γιατί συνήθως διαλέγω choice. Δεν ήρθε ποτέ το δέμα. Μίλησα αρχικά με τον κινέζο αρχές Σεπτεμβρίσου μου είπε να περιμένω λίγο ακόμα. Μιλάω μαζί του πριν λίγες μέρες και ενώ το διάβασε δεν έδωσε καν απάντηση. Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι το τρακ που έδωσε στο τελος αντί για GR έχει ΒΕ, που αντιστοιχεί στο Βέλγιο..... Μήπως έκανε εκεί καμιά πατάτα ο πωλητής;;; Πάτησα refund και απάντησε αυτός άμεσα προτείνοντας μηδέν χρήματα επιστροφής, όπως βλέπετε και στο screenshot από κάτω. Πρέπει να πατήσω reject all στην πρόταση του ή το αφήνω ως έχει για να αναλάβει το aliexpress; 1. Για το tracking που τελειώνει σε "BE" αντί για "GR": Μην ανησυχείς, είναι φυσιολογικό. Το "BE" σημαίνει ότι το δέμα περνάει πρώτα από Βέλγιο (συνήθως για εκτελωνισμό) πριν φτάσει στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να περνάει πρώτα από χώρα της Ε.Ε., γιατί έτσι αποφεύγεις τον εκτελωνισμό στην Ελλάδα και τις επιπλέον χρεώσεις. Αν έγραφε "GR", υπάρχει πιθανότητα να κολλήσει στο τελωνείο και να πληρώσεις έξτρα. 2. Για την πρόταση του πωλητή στο dispute (μηδενική επιστροφή): Αν ο πωλητής σου πρότεινε 0 ευρώ επιστροφή, πρέπει να πατήσεις "Reject all" για να αναλάβει το AliExpress. Αν δεν πατήσεις τπτ, μετά από 3 μέρες θα κάνει step in. 3. Για τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης (31/8): Η ημερομηνία αυτή είναι ενδεικτική, συνήθως τα συστημένα δέματα φτάνουν μέσα στο διάστημα που δίνει το AliExpress, αλλά ειδικά με απλή αποστολή και τα ΕΛΤΑ, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Και κατά τη γνώμη μου, δεν φταίει το Aliexpress, αν το αναλάμβανε κάποια άλλη courier, θα το είχες σε αυτό το διάστημα. Έχεις 90 μέρες προστασίας αγοραστή (buyer protection) από την ημερομηνία αποστολής. Κανονικά, αν δεν παραλάβεις μέσα σε αυτό το διάστημα, τότε ανοίγεις dispute. Εκτός αν η τελευταία ενημέρωση είναι παλιά (π.χ. 2+ εβδομάδες χωρίς καμία κίνηση), ή αν γράφει ότι το δέμα χάθηκε ή καταστράφηκε, τότε υπάρχει σοβαρός λόγος για refund νωρίτερα. Αλλά για τα semitrackable (απλή αποστολή) αν φτάσει στην Ελλάδα στα ΕΛΤΑ επειδή δεν βλέπεις άλλη ενημέρωση, δεν ισχύει αυτό για το κολλημένο δέμα. Διαφορετικά, το πιθανότερο είναι ότι το AliExpress θα σου ζητήσει να περιμένεις λίγο ακόμα. Επίσης, ο πωλητής γράφει κάτι παρόμοιο στο dispute (τα κινέζικα) γράφει "ειναι εντός χρονικού ορίου" γιαυτό και προτείνει 0€ επιστροφή. Μπορείς να δεις πόσες μέρες απομένουν για το "buyer protection" αν μπεις στην συγκεκριμένη παραγγελία. Το γράφει στο πάνω μέρος της οθόνης. Έβαλες το tracking number εδώ: https://parcelsapp.com/ Αν ναι, πότε είναι η τελευταία ενημέρωση και τι γράφει; Επειδή πιστεύω κατά 99% το δέμα ειναι κολλημένο στα ΕΛΤΑ, διάβασε μια εδώ: https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/535/#findComment-60712919 Εκεί που γράφω: "ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ SEMITRACKABLE (απλή αποστολή)" Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:16 πμ από sakisgri 2
kakofonixx Δημοσ. Δευτέρα στις 09:50 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:50 πμ (επεξεργασμένο) Παραγγελία πριν περίπου έναν μήνα έχει πάρει tracking δεκαψήφιο αριθμό (7645******) και μεταφορική AliExpress selection standard Τελευταία κίνηση στις 16/8 και έκτοτε αγνοείται.... Έχει κανείς εμπειρία με τι μεταφορική θα έρθει και χρόνο παράδοσης?? Edit: βρήκα την απάντηση στο λινκ από το αμέσως προηγούμενο ποστ!! Sorry 😐 Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:55 πμ από kakofonixx 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα